Assisen: cast, verhaal én meer over deze interactieve tv-serie

Assisen is een Vlaamse interactieve tv-serie. Als kijker beslis jij aan het eind van de reeks of Eveline Van Laecke (Violet Braeckman) schuldig is of niet. Ontdek alles over Assisen: cast, verhaal én meer over deze interactieve tv-serie, die sinds woensdag 8 februari 2023 om 21.00 uur te kijken is op Play4 en GoPlay.

Assisen (Play4 / GoPlay)

Een moordzaak, een slachtoffer, een beschuldigde, een getalenteerd advocaat en een beenhard Openbaar Ministerie. En de jury, die wordt gevormd door het publiek, de kijker, de mensen thuis. Dat zijn alle ingrediënten voor de nieuwe interactieve fictiereeks Assisen.

Twee versies Assisen aflevering 7

Assisen is een nieuw, interactief tv-concept. Zes weken lang volgen de kijkers deze fictiereeks als jurylid. Daarna mogende kijkers beslissen over het lot van de beschuldigde Eveline Van Laecke (Violet Braeckman*). Van aflevering 7 zijn twee versies gedraaid: in de ene wordt Eveline schuldig, in de andere onschuldig verklaard. Welke versie wordt uitgezonden, hangt af van het verdict van de kijker. In de laatste aflevering – die op woensdag 22 maart te kijken is – volgt dan de ware toedracht. Dan weet je als kijker of je vermoeden juist of fout was. Lees onder aan dit artikel hoe je als kijker kunt aangeven of Eveline Van Laecke schuldig of onschuldig is.

Assisen kijken

Assisen is sinds woensdag 8 februari om 21.00 uur te kijken op Play4. De afleveringen zijn ook terug te kijken via GoPlay. Daarnaast kun je zondag 19 maart de eerste zes afleveringen van Assisen bingewatchen vanaf 11.35 uur op Play4. Wil je Assisen vanuit Nederland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding*, die je op België zet. Vervolgens ga je naar de website van GoPlay en kun je de aflevering gewoon kijken.

Ontdek alles over de interactieve tv-serie Assisen en cast:

Ballerina Eveline Van Laecke

In de eerste aflevering van Assisen op Play4 en GoPlay maken we kennis met de jonge ballerina Eveline Van Laecke, die auditie doet bij de danscompagnie van topchoreograaf Samuel Indria (Geert Van Rampelberg*). Hij is onder de indruk van haar uitstraling en talent, en geeft haar een plekje in zijn dansgezelschap. Het duurt niet lang of de twee beginnen een passionele affaire. 

Moord op Samuel Indria

Flash forward naar 14 jaar later: op de avond van de première van zijn nieuwste creatie Heavy Heart wordt Samuel Indria vermoord teruggevonden achter de schouwburg. Eveline Van Laecke, die werd gevonden naast het lichaam, is de voornaamste verdachte in het onderzoek. Drie jaar later staat zij terecht voor de moord op haar mentor en geliefde. 

Assisen (verhaal)

Eveline Van Laecke wordt verdedigd door strafpleiter Bregt Craps (Filip Peeters*), die het in de rechtbank opneemt tegen procureur-generaal Anna Senden (An Miller*). Op de eerste dag van het assisenproces wordt duidelijk dat Eveline Van Laecke een zeer sterk motief had om Indria te vermoorden. Ze werd recent door hem aan de kant geschoven voor een jongere danseres. Van Laecke houdt echter haar onschuld vol, en geeft op vraag van de voorzitter meer informatie over de verdachte omstandigheden van het overlijden en haar relatie met het slachtoffer. Uit haar getuigenis blijkt dat Indria geen onbesproken blad was. Hij kwam in het verleden al eens in opspraak toen zijn beste vriend en fysiotherapeut van de compagnie veroordeeld werd voor grensoverschrijdend gedrag.

Van Laecke neemt de jury mee naar de dag van de première, waarin we ook de andere medewerkers van het dansgezelschap en het gezin van Samuel Indria leren kennen: zijn vrouw Sanderijn (Natali Broods*), zijn zoon Olivier (Lukas Bulteel), en zijn ouders Henri en Marie-Claire (Vic De Wachter* en Gilda De Bal). Ieder van hen ziet op de avond van de première hoe Eveline Van Laecke en Samuel Indria in het openbaar ruzie maken. Maar niemand weet wat er daarna exact gebeurd is.

Assisen cast

De Assisen cast wordt gevormd door tal van bekende Vlaamse acteurs en actrices. Wie je zoal in de cast van Assisen ziet? Denk aan: Violet Braeckman, Geert Van Rampelberg, Filip Peeters, An Miller, Joke Emmers, Natali Broods, Ben Segers, Lukas Bulteel, Veerle Dejaeger, Noa Tambwe Kabati, Sara De Bosschere, Katelijne Verbeke, Michaël Pas, Oscar Willems, Dahlia Pessemiers, Arne de Tremerie, Pol Van den Broek, Wim Vanlessen, Maïmouna Badjie, Jan Hammenecker, Zouzou Ben Chikha, Peter Bulckaen, Kim Van Oncen, Vic De Wachter en Gilda De Bal. We stellen de Assisen cast onderaan dit artikel uitgebreid aan je voor. Zo doe je volop kijkinspiratie op. Voor hoofdrolspeelster Violet Braeckman maken we een uitzondering.

Violet Braeckman

De jonge actrice Violet Braeckman heeft al heel wat mooie rollen op haar naam staan. Zo zagen we haar recent in F*** you very, very much als Kato. En wat dacht je van haar rol in Black-out. Ook in GR5 en de twee seizoenen van Over Water speelde ze een hoofdrol. Daarnaast was ze te zien als de dochter-van in de spannende reeks Salamander. Kortom: een jonge dame met veel ervaring.

Interactieve tv-serie

Assisen onderzoekt daarnaast ook innovatieve manieren om de hedendaagse tv-kijker meer dan ooit bij een fictiereeks te betrekken, met extra beleving, zowel op televisie als via sociale media, podcasts, een blog en een forum. Het interactieve luik biedt een extra laag, zodat de kijker – als hij dat wil – ook actief mee kan speuren en extra info kan vergaren. Daarom werd er ook een extra personage in het leven geroepen: Eliza Beekmans (gespeeld door actrice Katrin Lohmann).

hetverdict.be

Eliza onderzoekt als gerechtsjournaliste de zaak ten gronde, via haar feedback & interviews kunnen kijkers in de week na elke aflevering heel wat extra info vergaren via haar kanaal hetverdict.be. De website gaat vanaf de eerste aflevering online. Deze website is de basis, het verzamelpunt van het interactieve luik.

Makers Assisen

De interactieve tv-serie Assisen is geregisseerd door Frank Van Mechelen en Lenny Van Wesemael. Je kent Lenny Van Wesemael, bijvoorbeeld van Café Derby en #hetisingewikkeld. Frank Van Mechelen ken je van W, Groenten uit Balen, De Hel van Tanger en De Indringer.

Cast Assisen

Hier ken je de acteurs en actrices uit Assisen van:

 • Geert Van Rampelberg zal te zien zijn in de nieuwe serie Knokke Off. Recent zag je hem nog in de film Zillion. Maar ook series als Red Light en Black-out wil ik graag tippen.
 • Filip Peeters is een veelgevraagde internationale acteur, die we in Nederland bijvoorbeeld zagen in Meisje van Plezier. Mijn favoriete Vlaamse series met Filip Peeters zijn Salamander en De Bunker. Maar ook Gina & Chantal en Smerisspringen er voor mij wel uit. Op Streamz zie je hem samen met zijn vrouw – An Miller – en hun dochters in de voorstelling Familie.
 • An Miller zag je recent in de wereldwijde Netflix-hit Twee zomers. Maar je kent haar ook van De Kraak. Leuk om te weten in de serie Albert II speelde An Miller Delphine Boël. Verder was ze te zien in drie absolute aanraders: De Ronde, Het Eiland en In De Gloria. Op dit moment is ze ook te zien in De Bunker 2.
 • Joke Emmers ken je uit de serie Billie vs Benjamin (waar een tweede seizoen van komt!) Ze speelde daarnaast een geweldige hoofdrol in Leef. Al blijven mijn favorieten toch haar rol van Wendy in Callboys en die van Ines in Beau Séjour (het eerste seizoen). Je kent haar natuurlijk ook van Loslopend wild.
 • Natali Broods is te zien in de nieuwe serie Arcadia. En ik ben ook erg benieuwd naar de film Skunk. Je kunt haar verder kennen van haar hoofdrollen in Déjà-VuOver water en Façades. Recent zag je haar nog op tv in de film Cleo.
 • Ben Segers zag je recent in de films Dealer en De Zonen van Van As – De Cross. Maar je kent hem ook van #hetisingewikkeld en van de serie Auwch_ met Axel Daeseleire. En wat dacht je van films als Safety FirstBad Trip en Café Derby? In Nederland was hij te zien in Grensoverschrijdend. Het is verder wachten op Masters of the Air.
 • Lukas Bulteel ken je bijvoorbeeld uit Twee Zomers. Deze jonge acteur heeft al de nodige rollen op zijn naam staan. Zo zag je hem – net als Ben Segers – in Grensoverschrijdend. Eerder zag je Lukals Bulteel in BastaardGent-WestDeja-Vu. En hij heeft rollen in Ritueel en Kreupelhout. Net als Natali Broods zie je Lukas Bulten terug in Arcadia.
 • Veerle Dejaeger ken je als stagiaire Veelre Delaet uit Mijn Slechtste Beste Vriendin. In Vlaamse publiek leerde haar kennen als Zoë en in de serie wtFOCK. Daarnaast is ze ook te zien in een gastrol in The Window, die op Streamz staat.
 • Noa Tambwe Kabati kun je kennen als Moyo uit WTFOCK. Hij debuteerde in Welp. je zag ‘m bijvoorbeeld ook in 2DEZIT en Couples Therapy.
 • Arne de Tremerie was als Ziggy te zien in Black-Out, maar hij speelde ook mee in Bastaard. Recent zag je hem nog voorbij komen in een aflevering van 1985 en in een aflevering van Het verhaal van Vlaanderen.
 • Pol Van den Broek is freelance professioneel dancer en artiest.
 • Wim Vanlessen is een voormalig Belgische balletdanser. Je kunt hem kennen uit de jury van Dancing With The Stars. En wist je dat hij een kinderboek heeft geschreven? Een heel bijzondere jongen* is een prentenboek over geloven in je dromen.
 • Maïmouna Badjie ken je uit Panna. Ze is echt één van de opkomende namen. Zo zag je haar de afgelopen tijd in series als Onder Vuur, Lisa, 2DEZIT, Season of Sex en Liefdestips Aan Mezelf. Daarnaast heeft Maïmouna Badjie een rol in Het geheugenspel.
 • Jan Hammenecker zag je recent in 1985 als vader Verhellen. Daarnaast speelde hij een mooie rol in Glad Ijs. Deze acteur zag je eerder in De 16Voor wat hoort wat en het eerste seizoen Beau Séjour. Met zijn hoofdrol in All of Us heeft Jan Hammenecker op mij veel indruk gemaakt.
 • Zouzou Ben Chikha zag je als Malik in de Nederlandse serie Bestseller Boy. Recent was deze acteur in Vlaanderen te zien in series als Chantal en Roomies. Zouzou Ben Chikha ken je verder van De twaalfBevergem*, De Dag en Grond. Hij is niet alleen acteur, maar ook muzikant en theatermaker. Zelf ben ik erg benieuwd naar de nieuwe rollen van Zouzou Ben Chikha, zoals in Zeevonk.
 • Peter Bulckaen speelt al jarenlang de rol van Mathias Moelaert in Familie.
 • Kim Van Oncen ken je van haar rol als Saartje in Dertigers. Voor haar rol in Dertigers had ze diverse klussen als presentatrice en schreef bijvoorbeeld een boek. Je zag haar tevens in Onder Vuur en op dit moment is ze de sidekick van Peter Van de Veire op Radio 2 in Goeiemorgen Morgen.
 • Vic De Wachter speelde mee in het indrukwekkende Gevoel Voor Tumor. Daarnaast heb ik erg gelachen om Vossenstreken en Wolven en Salamander blijven natuurlijk aanraders. . Maar we gaan hem ook zien in de nieuwe film van Jan Verheyen naar Het Geheugenspel van Nicci French.
 • Gilda De Bal was veelvuldig in het theater te zien. Maar ze heeft ook heel wat rollen in Vlaamse series en films* op haar cv staan. Je kent haar bijvoorbeeld uit Gent West, maar je zag haar ook in de De Rodenburgs* en Het goddelijke monster*. Zij zal eveneens in Het Geheugenspel te zien zijn, waar Vic De Wachter en Gilda De Bal volgens mij weer een setje vormen.
 • Sara De Bosschere ken je bijvoorbeeld uit Hotel Sinestra en als prostituee was ze te zien in De Bende van Jan de Lichte.
 • Michaël Pas zag je bijvoorbeeld in Code 37, De Ridder en het eerste seizoen van Undercover. Maar de jonge Michaël Pas speelde bijvoorbeeld in Boys (de eerste film van Jan Verheyen). Verder vond ik zijn recente rollen in bijvoorbeeld LEEF en Black-Out geweldig.
 • Katelijne Verbeke speelde ze een hoofdrol in het tweede seizoen van Beau Séjour. Maar je kunt haar ook kennen uit Onder VuurHet goddelijke monsterCordon (voor de Nederlandse volgers: op Videoland), 13 GebodenEigen Kweek en The Best of Dorien B. In 2023 zien we Katelijne Verbeke in Zeevonk en de tv-serie Alter Ego (waar Michaël Pas ook in te zien is).
 • Dahlia Pessemiers ken je als Zohra El Zarkaoui uit De Ridder, maar ze speelde bijvoorbeeld ook in Bullets, De Bunker en recent in Onder Vuur.
 • Oscar Willems is vanaf morgen op Streamz te zien in Dansaertvlamingen. De afgelopen tijd konden we meer dan 350 afleveringen van hem genieten in telenovelle Lisa. Maar je zag hem bijvoorbeeld ook in Over Water en niet te vergeten natuurlijk in Spitsbroers.
 • Malik Mohammed won in 2015 de finale van So You Think You Can Dance. Zijn debuut als acteur maakte hij in de Nederlandse film Onze jongens. In de tweede film (Onze jongens in Miami) behoorde hij zelfs tot de hoofdrolspelers. Hij was verder te zien in het eerste seizoen van Spitsbroers. Daarna behoorde hij tot de hoofdrolspelers in Vlaamse De Luizenmoeder, waarin hij Kenneth speelde. Verder zag je hem recent kort voorbij komen in Déjà Vu (als Amir) en De Shaq (als koerier). Recent ging hij uit de kleren in Kom op tegen Kanker, alles in de strijd en op dit moment behoort hij tot de vaste cast van de nieuwe Dertigers-reeks.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 maart 2023 /