Dit zijn wij met Clara Cleymans

Dit zijn wij – de nieuwe Nederlandse tv-serie van KRO-NCRV – met Clara Cleymans wordt vanaf morgen (donderdag 14 november) om 20.35 uur uitgezonden op NPO 1. Dat de Vlaamse actrice – die in Nederland bekend is door haar rol in De Ridder – ook in deze serie speelt, ontdekte ik via de Instagram Stories van actrice Jasmine Sendar (hoofdrolspeelster Grenslanders).

Clara Cleymans & Joren Seldeslachts

Wat voor rol Clara Cleymans speelt, durf ik niet te zeggen. Ik kom namelijk niets tegen in het persbericht. En ook IMDb biedt deze keer geen uitsluitsel. Daar lees ik alleen dat er nieuw werk van haar aankomt. Over Yummy hebben we natuurlijk al geschreven. Maar wist je dat ze ook werkt aan de film Koud Licht met Joren Seldeslachts? Het is een productie van Michael Van den Eynde met naast Clara Cleymans en Joren Seldeslachts rollen voor Manon Verbeeck, Verona Verbakel en Kristof Coenen.

Koud Licht

Producent Everystory schrijft op hun site over Koud Licht met Clara Cleymans en Joren Seldeslachts het volgende: “Koud Licht is een beklijvende, stijlvolle thriller waar de jonge redactrice Hanne terugkeert naar haar oude vakantiebestemming en daar oog in oog komt te staan met een verleden dat reeds lang had moeten rusten… Hanne, hoogsensitief, wordt erg beïnvloed door de plotse verdwijning van de vorige bewoners. Uit brieven, die ze in een oude zeemanskist terugvindt, komt ze tot het akelige besef dat haar intuïtie haar niet bedriegt.”

Zestiendelige dramaserie Dit zijn wij

Terug naar Dit zijn wij. Dat is een zestiendelige dramaserie. De serie volgt verschillende unieke karakters die worstelen met hun persoonlijke uitdagingen, maar die naast hun verjaardag op dezelfde dag nog één ding gemeen hebben: ze zijn allemaal op zoek naar liefde, waardering en voldoening in hun leven. In deze liefdevolle dramaserie zijn de hoofdrollen weggelegd voor Fockeline Ouwerkerk, Vincent van der Valk, Esmée van Kampen, Kay Greidanus en Romano Haynes. Verder zijn er rollen voor onder andere Jasmine Sendar, Dennis Willekens en Felix Burleson.

Aflevering 1 Dit zijn wij

Het is een speciale dag. Johan (Vincent van der Valk), Katja (Esmée van Kampen), Kasper (Kay Greidanus) en Edgar( Romano Haynes) worden 35 jaar oud vandaag. Ze bevinden zich allemaal in een totaal andere fase van het leven. Johan verwacht samen met zijn grote liefde Anna (Fockeline Ouwerkerk), die op het punt staat te bevallen, een drieling. Voor Kasper betekent zijn 35ste verjaardag een wake-up call. Hij is klaar met zijn rol in een soapserie en wil nu eindelijk een gerespecteerd acteur worden. Katja worstelt al haar hele leven met haar gewicht. Bij een obesitaskliniek ontmoet ze Jacob, die haar helemaal van haar stuk brengt. Tot slot vindt de geadopteerde Edgar, na een flinke zoektocht eindelijk zijn biologische vader. Wat heeft het leven voor deze 35-jarigen in petto? Door een verrassende wending zien we hoe het lot al deze mensen met elkaar verbindt.

Deze liefdevolle serie onthult hoe de kleinste gebeurtenissen in ons leven impact hebben op wie we worden en hoe de connecties die we met elkaar delen tijd, afstand en zelfs de dood kan overtreffen. De serie richt zich op universele thema’s zoals liefde, dood, trauma en diversiteit, waarbij emoties niet geschuwd worden.

This is US

De serie is gebaseerd op het format van de Amerikaanse serie ‘This is US’ gemaakt door Dan Fogelman van Twentieth Century Fox Television. De bewerking van het scenario is geschreven door Inge Nirvana, tevens eindredactie. Mark de Cloe, Simone van Dusseldorp en André van Duren verzorgen de regie.  Dit zijn wij wordt geproduceerd door NL Film in samenwerking met KRO-NCRV.

Dit zijn wij, vanaf donderdag 14 november om 20.35 uur op NPO 1.

Fotograaf: Tom Cornelissen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 november 2019 /