De Shaq met o.a. Prince K. Appiah, Bart Hollanders en Soe Nsuki

De Shaq met Prince K. Appiah, Bart Hollanders, Soe Nsuki en Isabelle Van Hecke is de laatste mini-reeks die Eén deze winter op zender brengt. Eerder konden we al genieten van We moeten eens praten, LEEF en Lockdown. Ontdek alles over verhaal en cast van De Shaq.

Verhaal De Shaq

In de comedy- en murder mystery-reeks De Shaq wordt personal trainer Shaq (Prince K. Appiah) door zijn zakenpartner Marnix (Bart Hollanders) gevraagd om hem te helpen met een ‘probleempje’. Wanneer dat probleempje een lijk in de tuin blijkt te zijn, wil Shaq zo snel mogelijk weg van de vermoedelijke crime-scène. Maar dat is buiten Marnix gerekend…

Cast De Shaq

In deze verrassende reeks schitteren Prince K. Appiah, Bart Hollanders, Soe Nsuki en Isabelle Van Hecke. Voor mij is Prince K. Appiah die de Shaq speelt nog totaal onbekend. Bart Hollanders, Soe Nsuki en Isabelle Van Hecke kennen velen in Vlaanderen denk ik wel. Ik zet voor jullie op een rijtje waar je ze van kent. En we maken natuurlijk kennis met de acteur die de Shaq speelt.

Prince K. Appiah

Prince K. Appiah vertelt: “Ik ken Anthony en Ines al een tijdje en een samenwerking stond in de sterren geschreven. Toen de vraag kwam, twijfelde ik geen seconde om met deze topregisseurs samen te werken. Ook het script trok me erg aan: het was iets ongezien in België. Ik voelde me meteen aangesproken door het personage van Shaq, zijn rust en controle over zijn emoties in onmogelijk situaties is iets wat ik bewonderde.”

Bart Hollanders

Bart Hollanders speelt zakenpartner Marnix in deze mini-reeks. Je kent ‘m als Randy Parret uit Callboys, maar ook uit Professor T. en de Vlaamse films Groenten uit Balen en zombiefilm Yummy (die nu op Netflix staat) met Clara Cleymans en Maaike Neuville. En laten we niet vergeten dat hij ook hoort tot de indrukwekkende cast van De bende van Jan de Lichte. Het is daarnaast wachten op Dealer van Jeroen Perceval waarin Bart Hollanders de rol van Luca speelt. Vorige week zagen we ‘m nog samen met Kim Snauwaert in Zoveel van Maarten Moerkerke.

Soe Nsuki en Prince K. Appiah in De Shaq
Prince K. Appiah en Soe Nsuki in De Shaq op Eén

Soe Nsuki

In 2019 was comédienne Soe Nsuki te zien op Canvas. Ze ging in Happy birthday to Soe op zoek naar haar roots. Recent was ze te zien in 30 jaar Samson & Gert. Daarnaast kun je haar ook kennen als jurylid van De Slimste Mens ter Wereld. Ze presenteerde daarnaast De Jamies – de prijs voor Vlaams online videotalent (de digitale tegenhanger van De Ensors).

Isabelle Van Hecke

Afgelopen week had Isabelle Van Hecke nog een rol in A plus jamais van Gilles Coulier. Je kunt haar kennen van De Anderhalve Meter Show, maar ook uit in De Twaalf. Verder kun je haar kennen van Kiekens (als Brigitte De Meuter), als Claudine uit Bevergem of als Denise Van Steen uit De 16. Maar misschien wel één van haar beste rollen is die in Albatros. Deze geweldige reeks is binnenkort te zien op Canvas.

Inès Eshun & Anthony Nti

Regisseurs Inès Eshun & Anthony Nti vertellen: “De Shaq speelt op ludieke wijze met thema’s als racisme en privilege, en toont personages en ervaringen die wij voorheen nog niet hebben gezien op de Vlaamse televisie.” Je kunt regisseur Anthony Nti ook kennen van Hoodie. Daarnaast is hij afgelopen week uitgeroepen tot Belofte van het Jaar.

Makers De Shaq

Het scenario van deze mini-reeks werd geschreven door Soe Nsuki, Chingiz Karibekov, Inès Eshun en Anthony Nti. Die twee laatsten namen ook de regie voor hun rekening. De Shaq is een productie van Caviar.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 januari 2021 /