Black-out cast met Sara De Roo en Geert van Rampelberg (trailer)

Black-out wordt wat mij betreft dé tv-serie van dit najaar: met een spannend verhaal en indrukwekkende cast! Sara De Roo en Geert van Rampelberg spelen de hoofdrol. En verder telt de cast van Black out écht ontzettend veel namen van bekende Vlaamse acteurs en actrices, zoals Lucas Van den Eynde, Ruth Becquart, Tom Van Bauwel, Nora Gharib, Michaël Pas, Ikram Aoulad, Violet Braeckman, Mathijs F Scheepers, Louis Talpe, Matthieu Sys, Jelle De Beule en Anna de Ceulaer.

Verhaal Black-out

Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in België. Op hetzelfde moment wordt Elke, de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand, ontvoerd. De boodschap is duidelijk: gaat het licht terug aan, dan zal haar dochter sterven. Hillebrand geeft Michaël Dendoncker, Hoofd Dienst Anti-terrorisme, opdracht om in het uiterste geheim haar dochter terug te vinden en te onderzoeken wie achter deze black-out zit. Terwijl Hillebrand verstrikt geraakt in een politiek kluwen, tast Dendoncker in het duister.

In Nederland is Black-out te zien via Videoland.

Cast Black-out

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Geert Van Rampelberg die Michael Dendoncker speelt en Sara De Roo. Zij geeft de gestalte aan Annemie Hillebrand, de premier van België. Black-out wordt een reeks vol actie en politiek getouwtrek. Tegelijk roept ze prangende vragen op over ons energiebeleid van de afgelopen vijftien jaar. De cast van Black-out bestaat verder uit onder andere Lucas Van den Eynde, Ruth Becquart, Tom Van Bauwel, Nora Gharib, Michaël Pas, Ikram Aoulad, Violet Braeckman, Mathijs F Scheepers, Louis Talpe, Matthieu Sys, Jelle De Beule en Anna de Ceulaer. Hieronder ontdek je alles over de acteurs en actrices uit Black-Out.

Sara De Roo

Annemie Hillebrand is de eerste vrouwelijke premier van het land, moeder van Elke, vrouw van Herman. Ze wil het land regeren als een goede moeder en wil de toekomstige generaties dan ook niet opzadelen met kernafval. Maar wanneer ze de boodschap krijgt dat haar dochter ontvoerd is, staat ze voor een verscheurende keuze: kiezen voor het land of voor haar dochter.

Sara de Roo maakte 25 jaar deel uit van toneelspelersgezelschap STAN, en speelde naast theater mee in langspeelfilms als Vele hemels en Brasserie romantiek. Ze werd genomineerd voor de Plateauprijs Beste actrice voor de film Rosie. Naast het grote doek vertolkte Sara een hoofdrol in de reeksen De parelvissers en Met man en macht. Sinds 2015 is ze deeltijds artistiek coördinator van de acteeropleiding aan het Conservatorium Antwerpen.

Anna De Ceulaer

Elke Pauwels is de dochter van Hillebrand en Pauwels, die ontvoerd wordt.

Anna De Ceulaer debuteerde op de Vlaamse televisie in 2016 in Coppers. In datzelfde jaar speelde ze ook mee in Gent west en was ze te zien in Gina & Chantal en Loslopend wild. In een interview met VlaamsKijken vertelt Anna De Ceulaer uitgebreid over hoe het was om Elke in Black-Out te spelen.

Geert Van Rampelberg

Michael Dendoncker is hoofd van de dienst Anti-terrorisme (DA3). Hij wordt in het grootste geheim opgeroepen door Annemie Hillebrand om haar dochter terug te vinden. Zijn job is zijn leven, wat zorgt dat hij nauwelijks een privéleven heeft. Met vrouwen lijkt het altijd fout te lopen.

Geert van Rampelberg was onlangs te zien in de reeksen Studio Tarara, De dag en De infiltrant. Hij speelt in verschillende theatergezelschappen zoals HETPALEIS, Theater Zuidpool, KVS, ’t Arsenaal, BRONKS en het Toneelhuis en is medeoprichter van het gezelschap Olympique Dramatique. Hij was te zien in films als Tot altijd, De behandeling en The broken circle breakdown.

Nora Gharib

Lila Bennani is een collega van Dendoncker. Ze is vindingrijk en een doorzetter. Nora Gharib speelde de vrouwelijke hoofdrol in de film Patser van Adil El Arbi en Bilall Fallah, en is ondertussen een vaste waarde op Eén naast Bart Peeters in Merci voor de muziek. Ze zingt, presenteert, schrijft en acteert.

Ik heb Nora Gharib uitgebreid geïnterviewd over Black-out. Lees het hier!

Michaël Pas

Erwin Jacobs is voorzitter van de rechtse partij en coalitiepartner van Annemies partij. Hij is een machtspoliticus, die graag zijn agenda doordrukt.

Michaël Pas was te zien in reeksen als Undercover, Gent west en De Ridder. Met zijn rol van een gladde en gehaaide politicus in Black-out, maakt hij een stevig contrast met de vuilbekkende Bob uit Code 37 of de immer innemende Kulderzipken. Michaël is daarnaast actief in de filmwereld (onder andere in Nymphomaniac II van Lars von Trier) en op de planken. Dit najaar toert hij met de theatervoorstelling Genoeg van Dimitri Leue.

Jelle De Beule

Jonas Verleyen is woordvoerder van eerste minister Hillebrand. Hij is een trouwe soldaat die de premier uit de wind probeert te zetten, maar langzaam maar zeker verliest hij grip op de situatie.

Jelle De Beule maakt deel uit van het humoristisch collectief Neveneffecten en schreef mee aan verschillende televisieprogramma’s. Sinds enkele jaren is Jelle niet alleen achter de schermen actief. Zo kende hij zijn filmdebuut in The best of Dorien B., speelde hij mee in Callboys en was hij een van de hoofdpersonages in de televisieserie De dag. Recent was hij nog op tv met De Anderhalve Meter Show.

Lucas Van den Eynde

Herman was een politiek zwaargewicht tot aan zijn ongeval. Hij zit in een rolstoel nadat hij zich voor een wagen gooide om zijn dochter Elke te redden. Sindsdien is hij verlamd. Na het ongeval nam Annemie zijn fakkel in de politiek over. Herman heeft alles over voor zijn enige dochter Elke, maar is gefrustreerd dat hij afhankelijk is van andere mensen.

Lucas Van den Eynde is al meer dan 30 jaar actief als acteur en zanger. Hij speelde mee in onder andere Van vlees en bloed, Het eiland, De ronde, Salamander, De Ridder, Spitsbroers en Gent west.  Dit jaar was hij nog op Eén te zien in de nieuwe reeks GR5. Ook in het theater is Lucas erg actief. Zo speelde hij mee in producties van de Blauwe Maandag Compagnie, Het Toneelhuis, NTG, Cie De Koe, Theater Antigone, Malpertuis en ’t Arsenaal. Als musicalacteur speelde hij in Daens, Fiddler on the roof, Albert 1 en De rozenoorlog.

Matthieu Sys

Tom werkt sinds enkele maanden als de nieuwe persoonlijke assistent van Herman Pauwels.

Matthieu Sys ronde zijn studies in 2010 af in New York. Zijn eerste grote rol was in 2014 voor de serie In Vlaamse velden, waarin hij Vincent Boesman speelde. In 2015 vertolkte hij de hoofdrol van Dylan in Amigo’s. Verder speelt Matthieu in de theatergezelschappen FC Bergman en Ontroerend Goed. Hij is op dit moment te zien op Videoland in Een Goed Jaar.

Violet Braeckman

Lana Moons is jong en idealistisch en behoort tot de Groen-Rechtse partij. Ze wil samen met haar vrienden actie voeren tegen kernenergie.

Violet Braeckman studeerde vorig jaar af aan de Toneelacademie van Maastricht. Ze speelde tijdens haar schooltijd in de voorstellingen Oedipus en Het duel. Ze was op televisie al te zien in de Eén-reeksen Over water, Salamander en GR5. Momenteel is ze aan het draaien voor F*** you very very much en werkt ze met Ramy Moharam Fouad aan de kortfilm Schaduw, tot je terugkomt.

Charlotte De Bruyne

Charlotte Jacobs is de vriendin van Elke Pauwels en de dochter van Erwin Jacobs. Zij is de laatste persoon die Elke gezien heeft.

Charlotte De Bruyne was dit jaar nog te zien in de gesmaakte Eén-reeks De twaalf, waar ze een van de juryleden vertolkte. Haar eerste grote filmrol kreeg ze in Little black spiders, daarnaast was ze te zien in Flying home, Achter de wolken en Niet schieten. De Bruyne is ook vast lid van het theatergezelschap Ontroerend Goed waar ze onder andere meespeelde in de stukken Pubers bestaan niet en Fight night. Ze zal tevens te zien zijn in de nieuwe Vlaamse Netflix-serie Grond.

Robbie Cleiren

Raf is partijvoorzitter en heeft geen uitgesproken mening over kernenergie omdat dat niet tot de kernpunten van zijn partij behoort. De partij heeft ingestemd met de kernuitstap. Raf is bereid om dat te herbekijken als dat iets oplevert voor de partij.

Robby Cleiren begon na zijn opleiding aan het Antwerpse Conservatorium in 1994 samen met zijn klasgenoten Sara De Bosschere, Luc Nuyens en Sofie Sente de Roovers. Hij speelde in verschillende theaterstukken mee, waaronder Maria Stuart, All my sons en Oom Wanja. Verder speelde hij ook bij andere gezelschappen en toneelhuizen als TG STAN , KVS, De Kakkewieten, NTG, Kaaitheater. Hij was te zien in films als The broken circle breakdown, De helaasheid der dingen, Dirty mind, Het vonnis, en televisieseries zoals Marsman, Clan, Cordon en Deadline 14/10.

Ruth Becquart

Nathalie Maes is net zoals Michael Dendoncker een teamleider bij DA3. Terwijl Michael de sabotage van de kerncentrale onderzoekt, krijgt zij de zaak van de verdwijning van Elke Pauwels toegewezen. Nathalie en Michael blijken samen een verleden te hebben.

Ruth Becquart werd bij het grote publiek bekend dankzij haar rol als een van de zussen in Clan en de series Chaussée d’amour en Gent west waarin ze de hoofdrol vertolkte. Ze was recent te zien in de Eén-reeksen Over water en Undercover. Daarnaast speelde ze mee in films Brasserie romantiek en Dode hoek. Op de planken kon je haar zien in stukken van Het Toneelhuis, Het Paleis, BRONKS, Tg Stan en Abattoir Fermé.

Mathijs F. Scheepers

Frank Devuyst is een ex–militair van de Special Forces. Hij zag daar hoe militairen niet het land dienen en het volk beschermen, maar pionnen zijn in een spel van regeringen en grote bedrijven om macht en grondstoffen. Hij walgt ervan. Wanneer hij tijdens een missie in Koerdistan verliefd wordt op een Koerdische Pershmerga, besluit hij de kant te kiezen van haar volk.

Mathijs F. Scheepers kennen we van Vermist, Spitsbroers en Gent west, maar tegelijkertijd schitterde hij de afgelopen jaren in diverse buitenlandse producties als Dunkelstadt, Hassel en Spider in the web. Hij is binnenkort te zien in de duurste film ooit in Nederland: De slag om de Schelde. Hij speelt al jaren mee in zijn gezelschap SKaGeN, waarmee hij in volle lockdown een nieuw format, WatchApp, bedacht.

Tom Ternest

Kristof Vandersteen is Minister van Binnenlandse zaken. Hij is erg ambitieus en aast op de stoel van Annemie.

Tom Ternest studeerde af aan het Herman Teirlinckinstituut onder Dora van Der Groen. Hij speelt in voorstellingen van onder andere Studio Orka, Compagnie Cecilia en De Spil. Hij stond eveneens mee aan de wieg van Het Eenzame Westen, die voorstellingen in verschillende West-Vlaamse dialecten brengen. Ook op televisie is Tom geen onbekende meer: zo was en is hij te zien in Eigen kweek, Cordon, Bevergem, Callboys en 13 Geboden. En vooral niet te vergeten binnenkort in Albatros op Canvas.

Tom Van Bauwel

Gerrit is directeur van de Federale Politie en verantwoordelijk voor de anti-terreurdienst DA3 en de Cel geweld. Hij is dus de leidinggevende van Michael en Nathalie.

Tom Van Bauwel speelde als acteur in theaterproducties van theater Zuidpool, de KVS, ROTheate, NTGent en Het Nieuwstedelijk. Gedurende enkele jaren nam hij de functie van artistiek leider bij het Raamtheater voor zijn rekening. Naast zijn theaterwerk speelde hij mee in de reeksen Vermist, Sara, Ons geluk, Code 37 en De vijfhoek. Ook de langspeelfilms Boys, Ad fundum, Oeroeg en Shades staan op zijn palmares. Op dit moment is hij te zien in De Zonen van Van As seizoen 5.

Makers Black-out

Het creatieve team van Black-out bestaat uit showrunner Philippe De Schepper, scenarist Bas Adriaensen en regisseur Joël Vanhoebrouck, die samenwerkten voor series als Eigen kweek, De infiltrant, Dubbelleven en Vermist. Scenarist Geert Verbanck – die je kent van 13 Geboden en Café Derby – werkte mee aan de uitwerking van het concept. Geert Verbanck is co-scenarist.

Producenten Black-out

Helen Perquy (Tabula rasa, Quiz me quick) en Philippe De Schepper produceren. Zij zeggen over deze reeks.  “Met Black-out willen we relevante fictie maken die vragen oproept, fictie met een sociale laag, spannende en ook gewoon ontspannende televisie. We zijn heel blij dat de reeks ook al over de landsgrenzen heen gesmaakt wordt, met nominaties voor onder andere Prix Europa en Seriencamp.”

Black-out trailer

Wie heeft het licht uitgedaan? Dat is de grote vraag in Black-out, een spannende misdaadserie over een land in de ban van een complete elektriciteitspanne. Ontdek hier de primeur en de eerste beelden!

Regisseur Joël Vanhoebrouck

Joël Vanhoebrouck (1974) volgde op het RITCS de richting audiovisuele kunsten en studeerde in 1997 af met zijn kortfilm De tunnel. Enkele jaren later regisseerde hij zijn kortfilm Joséphine met onder andere Yolande Moreau en Bouli Lanners, maar ook met Sara De Roo en Nand Buyl. De film werd op het Leuvense Kortfilmfestival bekroond als beste Vlaamse fictiefilm. Ondertussen is hij een vaste waarde in het Vlaamse fictieland en zat hij in de regiestoel voor tal van succesvolle fictiereeksen zoals Dubbelleven, De infiltrant en alle seizoenen van Eigen Kweek die hij samen met scenarist en showrunner Philippe De Schepper maakte. Die twee zijn echt al enkele jaren een topteam.

Regisseur Joël Vanhoebrouck: “Ik ben bijzonder fier op deze misdaadserie. In Black-out is niet alleen de arena waarin het verhaal zich afspeelt, maar zijn ook de personages die erin rondlopen belangrijk. Als regisseur wilde ik die wereld zo authentiek mogelijk tonen. Bij de casting heb ik niet moeten twijfelen. Het was voor mij evident om Sara De Roo als eerste minister te casten. Een politica en toch een bezorgde moeder, een vrouw die geconfronteerd wordt met een verscheurend dilemma: kies ik voor mijn land of kies ik voor mijn dochter?”

“Ook de keuze om Geert Van Rampelberg te casten als politiespeurder, was de evidentie zelve. Hij is immers een van onze strafste en meest intuïtieve acteurs. Hij kan als geen ander een serie dragen en de kijker meenemen in het complexe politieonderzoek. Deze twee klasbakken hebben we kunnen omringen met verschillende straffe actrices en acteurs, te veel om op te noemen”, aldus Black-out-regisseur Joël Vanhoebrouck.

Philippe De Schepper

Philippe De Schepper studeerde in 1996 af als regisseur aan het RITCS. In 1999 schoolde hij zichzelf om tot scenarist en sinds 2006 is hij aan de slag als showrunner waarbij hij zelf series bedacht, die uitwerkte met andere scenaristen (meestal met Bas Adriaensen), en zelf ook produceerde voor productiehuis Eyeworks Film & TV Drama. Philippe creëerde de series Vermist, Dubbelleven, Rang 1, Eigen kweek en De infiltrant.

Bas Adriaensen

Bas Adriaensen heeft een diploma Communicatiewetenschappen op zak en volgde een postgraduaat schrijven aan het RITCS. Sindsdien schreef hij voor de VRT aan series zoals Recht op recht, Sedes en Belli en Witse. Nadien werdhij de vaste schrijfpartner van Philippe De Schepper en werkte hij mee aan Vermist, Dubbelleven, Rang 1, Eigen kweek en De infiltrant.

Geert Verbanck

Geert Verbanck heeft een diploma Communicatiewetenschappen op zak. Hij schreef het scenario voor de kortfilm Tanghi Argentini die in 2008 een Oscarnominatie op zak steekt. Na eerst als journalist te werken, is Geert nu fulltime scenarioschrijver. Hij schreef al mee aan de langspeelfilms Café Derby en The Best of Dorien B. en aan de reeks 13 geboden.

Bekijk foto’s Black-out

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 augustus 2020 /