Beau Séjour seizoen twee: alles over cast, verhaal én beelden!

Beau Séjour seizoen twee kon je eerder al kijken op Eén. Heb je het gemist? Geen probleem: de serie wordt vanaf vandaag – maandag 14 juni – dagelijks om 22.25 uur uitgezonden op NPO3. Wie NPO Plus heeft kan het complete seizoen al kijken via deze dienst. Ontdek in dit artikel alles over de cast en het verhaal van het tweede seizoen Beau Séjour…

Na het succes van het eerste seizoen, draait het deze keer allemaal rond een gewezen marinecommandant (Gene Bervoets) en speelt zich af in Zeebrugge.

Derde seizoen Beau Séjour en meer nieuws…

Maar eerst natuurlijk alles over het tweede seizoen:

Verhaal Beau Séjour seizoen 2

Oud-commandant van de Marine Maurice (Gene Bervoets) ziet zijn eigen lijk hangen aan de mast van de zeilboot Beau Séjour. Wanneer hij drijfnat wakker wordt op het strand merkt hij dat niemand hem kan horen of zien. Even later verneemt hij dat hij dood is – zelfmoord. Maurice kan dit niet geloven. Wat is er aan de hand? Dat zijn familie hem liever kwijt dan rijk is, blijkt uit de achteloze, soms ronduit koude reacties van zijn drie dochters (Greet Verstraete, Emilie De Roo, Lize Feryn) en ex-vrouw (Katelijne Verbeke) op zijn dood. Maurice begint zijn eigen dood te onderzoeken. En dan ontdekt hij dat er enkele ‘zieners’ zijn, mensen die hem wel nog kunnen zien en met wie hij kan praten… maar waarom net deze mensen?

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding (of kijk je beide)? Ontdek nog meer kijktips op Guidinc.

Concept van Beau Séjour

Het ijzersterke concept van het eerste seizoen van Beau Séjour blijft onveranderd: de kijkers volgen hoofdpersonage Maurice, die als dode zijn eigen overlijden onderzoekt om te achterhalen wat er precies gebeurd is. Hij wil te weten komen waarom hij hier nog steeds ronddwaalt en niet in vrede mag rusten. Is hij nog hier om een reden? Heeft hij nog openstaande rekeningen? Zaken die nog niet zijn afgerond? Het verhaal van het nieuwe seizoen speelt zich af in een volledig nieuwe omgeving met nieuwe personages en een andere verhaallijn. De plaats delict? Die heet nog steeds Beau Séjour, alleen is dat nu niet de naam van een hotel maar van een zeilboot.

Cast tweede seizoen Beau Séjour

Beau Séjour kent een geweldige cast met hoofdrollen voor Gene Bervoets, Lize Feryn, Emilie De Roo, Katelijne Verbeke en Greet Verstraete. Verder bestaat de cast van Beau Séjour grotendeels uit West-Vlaamse acteurs en actrice – al spotten we zelfs een aantal Nederlanders. Zo zien we verder in deze reeks Titus De Voogdt, Lennard Corne, Tom Vermeir, Alessia Sartor, Lennert Lefever, Sam Louwyck, Kasper Vandenberghe, Jack Wouterse, Charlie Chan Dagelet, Janne Desmet, Hilde Uitterlinden en Louis Talpe. Je ontdekt er hier alles over de cast en de personages van Beau Séjour 2.

Gene Bervoets – Maurice Teirlinck

Gene Bervoets speelt in Beau Séjour 2 Maurice Teirlinck. Hij is ex-commandant bij de marine en sinds zeven jaar voortvluchtig. Hij werd bij verstek veroordeeld, waarna hij zijn geliefde familie van het ene op het andere moment en zonder enige uitleg achterliet. Ze hebben sindsdien niets meer van hem gehoord. Zeven jaar na zijn vertrek wordt zijn lichaam plots teruggevonden in Zeebrugge. Maurice heeft zich opgehangen aan de mast van de zeilboot ‘Beau Séjour’. Niemand weet waarom.

Maar Maurice blijkt na zijn dood nog steeds rond te lopen in Zeebrugge, als een soort levende dode. Niemand kan hem nog zien of horen, buiten enkele ‘zieners’. Maurice herinnert zich niets van de bewuste nacht en gelooft niet dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Hij start een onderzoek naar de waarheid om zichzelf vrij te pleiten voor zichzelf en zijn familie. Hij heeft een tweede kans gekregen om de fouten die hij in het verleden gemaakt heeft, weer goed te maken.

Gene Bervoets als Maurice Teirlinck in Beau Séjour seizoen 2
Gene Bervoets – Maurice Teirlinck

Gene Bervoets ken je natuurlijk uit tal van Vlaamse films en series. Recent zag je hem bijvoorbeeld in de webserie Brak, maar ook in de film Cruise Control. En wat dacht je van Tabula Rasa, waarin hij de rol van inspecteur Jacques Wolkers vertolkte. Mijn favoriete serie met Gene Bervoets blijft toch wel Patrouille Linkeroever; het laat zien hoe divers deze acteur is.

Titus De Voogdt – Vinnie Scheepers

Titus De Voogdt speelt de lokale politieman Vinnie Scheepers. Hij is een scherpe, onconventionele geest die ervan houdt om out of the box te denken. Mocht Vinnie zijn fout in het verleden nooit gemaakt hebben en niet verkast zijn van ‘de federale’ naar ‘de lokale’, zou hij een succesvol rechercheur geweest zijn. Vinnie is een oude vriend van de familie Teirlinck en voelt zich erg betrokken bij de dood van Maurice.

Titus De Voogdt als Vinnie Scheepers in Beau Séjour seizoen 2
Titus De Voogdt – Vinnie Scheepers

In Nederland zagen we Titus De Voogdt recent nog in Niks te Melden, maar je kunt ‘m ook kennen van The Barefoot Emperor. En wat dacht je van het razendspannende De Dag, waarin Titus De Voogdt een geweldige rol speelt. en we mogen natuurlijk ook De Twaalf niet vergeten.

Lennard Corne – Jasper Greeve

De jonge Lennard Corne neemt de rol van Jasper Greeve voor zijn rekening. Hij is de zoon van Britt (de oudste dochter van Maurice) en Erik, een ex-commandant bij de marine. Jaspers vader is vlak na diens geboorte overleden dus hij heeft hem nooit gekend. Ook zijn grootvader Maurice heeft Jasper nooit gekend. Maar al sinds hij heel klein was, fantaseerde hij over zijn opa die een prachtige zeilboot bezit en daar volgens zijn tante Alice de wereld mee rondvaart. Maar zijn mama Britt praat niet graag over opa – volgens haar heeft hij een ongeval op zee gehad en is hij dood.

Wanneer Jasper zijn opa Maurice na al die jaren ontmoet (‘ziet’), wil hij niets liever dan een zeiltocht met hem maken op de ‘Beau Séjour’. Jasper is ontwapenend en spraakzaam, een vragensteller, een kind dat altijd in discussie gaat.

Lennard Corne als Jasper Greeve in Beau Séjour seizoen 2
Lennard Corne – Jasper Greeve

De rol van Jasper Greeve in Beau Séjour 2 is de eerste voor de tienjarige Lennard Corne uit Wevelgem. Een castingbureau heeft hem ontdekt toen ze in West-Vlaamse scholen op zoek gingen naar een acteur voor de rol van Jasper. Aan VRT NWS laat hij weten dat hij alle draaidagen prettig vond. “Er waren 45 draaidagen. Na de derde dag kende ik iedereen al op de set. (…) Of ik later beroepsacteur word? Misschien wel.”

Greet Verstraete – Britt Teirlinck

Greet Verstraete neemt de rol van Britt Teirlinck in Beau Séjour twee voor haar rekening. Zij is de middelste dochter van Maurice. Ze is weduwe van de overleden Erik, en moeder van Jasper. Britt werkt als boekhoudster in het visbedrijf van haar schoonbroer Joachim. De combinatie van haar werk met de opvoeding van Jasper valt haar niet gemakkelijk. Britt heeft het gevoel vaak achter haar leven aan te hollen.

Greet Verstraete als Britt Teirlinck in Beau Séjour seizoen 2
Greet Verstraete – Britt Teirlinck

De laatste jaren heeft Greet Verstraete tal van prachtige rollen op haar naam staan. Zo zag je haar in De Bende van Jan de Lichte, De Twaalf, maar ook in bijvoorbeeld Gent-West en Belgica.

Emilie De Roo – Esther Teirlinck

Esther Teirlinck is de oudste dochter van Maurice; deze rol wordt gespeeld door Emilie De Roo. Ze werd op latere leeftijd commandant bij de marine in Zeebrugge en lijkt qua karakter van de drie zussen het meest op haar vader: nuchter, veeleisend, en zonder te veel woorden. Net daarom heeft het nooit goed geboterd tussen Esther en Maurice.

Esther werd al jong moeder. Haar beide kinderen kreeg ze met haar jeugdliefde Joachim. De relatie gaat moeilijk want Esther is vaak op zee en Joachim heeft zijn eigen visbedrijf. Langzaam maar zeker groeien ze uit elkaar.

Emilie De Roo als Esther Teirlinck in Beau Séjour seizoen 2
Emilie De Rood – Esther Teirlinck

Emilie De Roo is een Vlaamse actrice, maar je kunt haar ook kennen als zangeres van Kenji Minogue. Ze was te zien als Elisabeth in de docusoap (Uit het leven gegrepen) 16+. De reeks was te zien op Eén. Daarna had ze nog gastrollen in VermistIn Vlaamse Velden en recent in het tweede seizoen van Callboys. Wist je dat ze ook een rol heeft in de nieuwe Vlaamse Netflix / VIER-serie Grond?

Lize Feryn – Alice Teirlinck

De rol van Alice Teirlinck wordt gespeeld door Lize Feryn. Zij speelt de jongste dochter van Maurice; een energieke en mondige verschijning die wel zelfverzekerd overkomt, maar eigenlijk enorm in de knoop ligt met zichzelf. Ze werkt achter de bar van een surfclub. Voor de rest heeft ze het vooral heel druk met zoeken. Naar van alles.

Toen haar vader zeven jaar geleden vertrok en zijn familie achterliet, liet dit zware sporen na bij Alice. Het plotse ontbreken van een vaderfiguur en de tumultueuze impact van zijn vertrek hebben een diepe indruk op haar gemaakt.

Lize Feryn als Alice Teirlinck in Beau Séjour seizoen 2
Lize Feryn – Alice Teirlinck

Lize Feryn is één van de schermgezichten van dit moment! Niet alleen als actrice (bijvoorbeeld in Brak, LEEF en #hetisingewikkeld), maar ook als gast (in Da’s Liefde) en teamcaptain in Veel Tamtam. Lize Feryn speelde eerder de hoofdrol in In Vlaamse Velden en Voor wat hoort wat. Daarnaast zal ze ook te zien zijn in Glad ijs.

Katelijne Verbeke – Bea Teirlinck

Katelijne Verbeke speelt Bea, de ex-vrouw van Maurice. Zij is dus de moeder van Alice, Britt en Esther. Bea Teirlinck is een rechtschapen, wijze en sterke vrouw en heeft altijd de kant van haar echtgenoot gekozen.

Maar toen Maurice met zijn zeilboot vertrok en uit het leven van Bea en de kinderen verdween, moest Bea haar leven opnieuw opbouwen. Ze heeft de liefde gevonden bij de zachtere Nederlander Tille en sindsdien is ze meer zichzelf.

Katelijne Verbeke als Bea Teirlinck in Beau Séjour seizoen 2
Katelijne Verbeke – Bea Teirlinck

Misschien zegt de naam Katelijne Verbeke je niet veel, maar wat heeft deze Vlaamse actrice al veel prachtige rollen op haar naam staan. Ik maakte voor het eerst kennis met haar in Witse waarin zij Dokter Véronique Maes speelt. En in Bloedverwanten was ze te zien als Elisabeth. Maar je kunt haar ook kennen uit Het goddelijke monster, Cordon (voor de Nederlandse volgers: op Videoland), 13 GebodenEigen KweekDe Dag – écht dan heb ik alleen nog maar de series genoemd die ik je absoluut kan raden. Tevens zag je haar recent in de film The Best of Dorien B.

Tom Vermeir – Joachim Claes

Tom Vermeir neemt de rol van Joachim Claes voor zijn rekening. Hij is de eigenaar van een visverwerkingsbedrijf in Zeebrugge. Hij is getrouwd met zijn jeugdliefde Esther Teirlinck, en is de vader van Simon en Lola. De laatste tijd lijkt niets in zijn leven nog echt goed te lukken. Zijn huwelijk met Esther is wankel en hij mist vastberadenheid om alles weer in de juiste richting te sturen.

Tom Vermeir als Joachim Claes in Beau Séjour seizoen 2
Tom Vermeir – Joachim Claes

Sinds zijn rol in De Twaalf kan niemand meer om Tom Vermeir heen. Maar deze acteur heeft al zoveel meer geweldige rollen op zijn naam staan. Wat vond je bijvoorbeeld van hem in De bende van Jan de Lichte? Of van zijn hoofdrol in Belgica. Of wat dacht je van Porselein? Hij zal in 2021 ook te zien zijn in de nieuwe Vlaamse Netflix serie Grond. Wist je trouwens dat hij ook ‘de stem‘ is van een Nederlandse documentaire over cannabis?

Alessia Sartor – Lola Claes

Alessia Sartor speelt Lola in Beau Séjour 2. Zij is de dochter van Esther Teirlinck en Joachim Claes. Een onzekere tiener die worstelt met zichzelf. Een rustig, intelligent meisje, dat zich niet bijzonder goed in haar vel voelt. Lola is verliefd op Geoffrey, de beste vriend van haar broer Simon – maar de liefde is niet wederzijds.

Alessia Sartor als Lola Claes in Beau Séjour seizoen 2
Alessia Sartor – Lola Claes

Dit is de eerste rol voor de uit Oostende afkomstige Alessia Sartor (1997), die international business en journalistiek in Gent studeerde. In 2019 waagde ze zich voor het eerst aan een auditie en wel voor Beau Séjour 2. Die is meteen raak, want we zien haar dus als Lola in het tweede seizoen van Beau Séjour! Daarmee heeft ze de smaak te pakken, waardoor ze in 2021 dus vaker op het scherm te zien zal zijn. Alessia Sartor heeft namelijk nog verschillende rollen in series gescoord, zoals in het nieuwe Onder Vuur… Ik ben benieuwd!

Lennert Lefever – Simon Claes

Simon Claes wordt in Beau Séjour 2 gespeeld door Lennert Lefever. Hij is de zoon van Esther en Joachim, en de broer van Lola. Hij is geen held op school, houdt eerder van chillen en rondhangen. Simon en zijn beste maat Geoffrey hangen rond met de hippe kliek van Yasmine, waar ook Alice Teirlinck deel van uitmaakt.

Lennert Lefever als Simon Claes in Beau Séjour seizoen 2
Lennert Lefever – Simon Claes

Niet alleen Alessia Sartor is een nieuwe naam; ook Lennert Lefever is een debutant in Beau Séjour 2. Hij heeft zelf de kortfilm Knagen gemaakt. Via zijn YouTube-kanaal zie ik dat hij Art Student Film and Photography is… Kortom: ik ben heel benieuwd wat we nog meer over Simon Claes aka Lennert Lefever gaan ontdekken de aankomende tijd.

Sam Louwyck – Guy Greeve

Sam Louwyck neemt in Beau Séjour 2 de rol van visser Guy voor zijn rekening. Hij is vader van Erik, de overleden echtgenoot van Britt. Guy kan zijn gevoelens moeilijk uiten met woorden, hij doet dat eerder met daden. Zijn kleinzoon Jasper neemt een speciale plek in zijn hart in. Hij herkent veel in van zijn eigen, overleden zoon Erik in de kleine jongen.

Sam Louwyck als Guy Greeve in Beau Séjour seizoen 2
Sam Louwyck – Guy Greeve

Je kunt Sam Louwyck onder andere kennen als Zjang uit De Zonen van Van As. Maar denk ook aan Cargo, Baba Yega: The Movie, Weg van Jou, Belgica en niet te vergeten Eigen Kweek. Hij zal ook te zien zijn in de nieuwe Eén serie Onder Vuur.

Kasper Vandenberghe – Erik Greeve

Kasper Vandenberghe geeft gestalte aan het personage van Erik Greeve. Hij is de overleden echtgenoot van Britt en de vader van Jasper. Erik werkte zijn hele volwassen leven bij de marine en was een goede collega van zijn schoonvader Maurice. Erik stond erom bekend een enthousiaste man te zijn, met veel energie, een ‘practical joker’ en erg sociaal. Helaas laat hij het leven niet lang na de geboorte van zijn zoon.

Kasper Vandenberghe als Erik Greeve in Beau Séjour seizoen 2
Kasper Vandenberghe – Erik Greeve

Voor mij is Kasper Vandenberghe nog een nieuwe naam… Toch heeft hij al verschillende kleine rollen gehad. Zo kwam hij voorbij in Code 37 er zagen we hem ook in drie afleveringen van Eigen Kweek. Daarnaast zal Kasper Vandenberghe te zien zijn in de nieuwe serie Onder Vuur.

Jack Wouterse – Tille Vanderwal

De Nederlandse acteur Jack Wouterse speelt Tille Vanderwal. Hij is een lieve, zachtaardige gepensioneerde schooldirecteur. Hij woont samen met Maurices ex-vrouw Bea in een huis in de duinen. Door een probleem in het verleden heeft Tille al twintig jaar geen druppel alcohol meer aangeraakt, maar plots begint hij weer te drinken.

Jack Wouterse als Tille Vanderwal in Beau Séjour 2
Jack Wouterse – Tille Vanderwal

Jack Wouterse heeft al tal van rollen op zijn naam staan. Zo zag je hem recent in Koppensnellers. Maar je kunt hem ook kennen uit Fenix. En natuurlijk ook van All Stars. Hij was ook in de nieuwe reeks te zien.

Charlie Chan Dagelet – Yasmine Amani

De Nederlandse actrice Charlie Chan Dagelet speelt Yasmine Amani in Beau Séjour 2. Zij is een uitdagende, charismatische verschijning, bourgeois bohémienne. Ze leeft van het geld van haar vader en vult haar dagen met surfen, yoga en drugs in haar luxueuze appartement met zicht op zee. Ze laat zich omringen door jonge mensen die mee genieten van haar zorgeloosheid. Een van haar beste vriendinnen is Alice Teirlinck – die ze graag mee op sleeptouw neemt.  

Charlie Chan Dagelet als Yasmine Amani in Beau Séjour seizoen 2
Charlie Chan Dagelet als Yasmine Amani met Lize Feryn in Beau Séjour 2

Charlie Chan Dagelet was recent in de Nederlandse serie Commando’s te zien; waarin ook Charlotte Timmers een rol had.  Ze is de dochter van acteur Hans DageletTatum Dagelet is haar halfzus. Acteur Mingus Dagelet haar broer. Je kunt haar kennen van Hotnews.nlZusjesBlufMocro Maffia, Hoogvliegers en de Penoza-film.

Janne Desmet – Mira Declerck

Janne Desmet is de actrice die gestalte geeft aan het personage van Mira Declerck. Zij voert officieel het onderzoek naar de dood van Maurice voor de scheepvaartpolitie, maar dat wordt al gauw geklasseerd. Ze werkte zeven jaar geleden nog samen als duo met Vinnie Scheepers voor de federale en heeft hem bijzonder graag. Door hun vriendschappelijke dynamiek wordt Mira meegesleurd in Vinnies persoonlijke onderzoek naar de dood van Maurice.

Janne Desmet als Mira Declerck Charlie Chan Dagelet met Lize Feryn in Beau Séjour 2
Janne Desmet – Mira Declerck

Janne Desmet speelde een fenomenale rol als Christine De Wolf in Studio Tarara. En voor haar rol in Albatros is ze zelfs genomineerd voor een Ensor in de categorie Beste Actrice Tv-serie. Ze speelde Lynn in Amigo’s en was als Iris te zien in LouisLouise. En laten we haar rol in De Familie Claus niet vergeten.

Hilde Uitterlinden – Bobonne

Hilde Uitterlinden neemt de rol van Bobonne voor haar rekening. Zij is de moeder van Maurice en dus de grootmoeder van Britt, Esther en Alice. Ze woont in een pompeuze, ietwat gedemodeerde villa aan de kust. Ze zit er warmpjes bij, heeft een ongezouten mening, en veel liefde voor de familie.

Cast Beau Séjour twee met Hilde Uitterlinden als Bobonne
Hilde Uitterlinden – Bobonne

De Vlaamse actrice Hilde Uitterlinden mag dan 81 zijn; we zien haar nog steeds in nieuwe rollen. Denk bijvoorbeeld aan De Dag, 13 Geboden en niet te vergeten als Ma Tersago in Crimi Clowns. Samen met Lize Feryn was ze te zien in Voor wat hoort wat.

Louis Talpe – Nicholas Moens

Louis Talpe speelt in het tweede seizoen van Beau Séjour de rol van psychiater Nicholas Moens. Hij is een sportieve, belezen kerel. Hij woont al enkele jaren samen met politieman Vinnie. De twee hebben een sterke, stabiele relatie.  

Louis Talpe als Nicholas Moens in Beau Séjour 2
Louis Talpe – Nicholas Moens

We zagen Louis Talpe recent in Black-out en de internationale film The Racer. Maar laten we ook zijn rol van Roel Thevenage in Spitsbroers niet vergeten. Of die van Thomas De Kuyper in De Ridder. De Nederlandse kijkers kennen hem dan weer uit Goede tijden, slechte tijden en de Verliefd op Ibiza-serie. Tja… en niet te vergeten: wie kent Louis Talpe niet als Toby (van Mega Mindy). Ook Louis Talpe zien we terug in het tweede seizoen van Beau Séjour. Daarnaast zien we hem net als Beau Séjour 2 acteurs Sam Louwyck, Alessia Sartor, Wouter Bruneel, Piet De Praitere en Kasper Vandenberghe terug in Onder Vuur. Deze reeks zal in het najaar van 2021 op Eén te zien zijn. Je leest hier alles over het verhaal en de cast van Onder Vuur.

De cast van Beau Séjour seizoen twee bestaat uit:

Bekijk hier alvast de eerste beelden.

Beau Séjour boek!

Daarnaast is er nog meer goed nieuws. Er is nu ook een Beau Séjour boek; geschreven door Gie Vanhout. Dit is het verhaal: “Wanneer doctoraatsstudente Elise Deprez ontwaakt, ligt ze in de gang van de Leuvense universiteit, naast het dode lichaam van iemand die sprekend op haarzelf lijkt. Ze heeft geen idee wat haar de afgelopen nacht overkwam. Heeft haar dood iets te maken met de beruchte studentenmoordenaar die de stad in een wurggreep houdt? En als ze vermoord is, waarom loopt ze dan nog steeds rond en zijn er slechts enkele mensen die haar kunnen horen en zien?” Hier lees je meer over het boek.

Beau Séjour bordspel

Goed nieuws, niet alleen Undercover heeft een spel, er komt ook een Beau Séjour-bordspel. Hierbij vraagt een rusteloze geest je om de omstandigheden van zijn verdachte overlijden te ontrafelen. Maar dat kan nog eens moeilijk worden. Zeker wanneer blijkt dat iemand in jouw team deze gruweldaad op zijn kerfstok heeft. Neem de rol van geest of vriend in en zorg voor gerechtigheid of plot tegen de groep in als sluwe moordenaar. Raak jij verstrikt in een macaber web van leugens of ontdek jij de bloedstollende waarheid voor het te laat is? Te spelen met 3-6 spelers vanaf 10 jaar. Hier lees je meer over Beau Séjour Het Spel.

Makers serie

Het scenario van Beau Séjour is geschreven door Sanne Nuyens (Beau Séjour, De twaalf) en Roel Mondelaers (Welp, Plan Bart) naar een idee van Bert Van Dael (Beau Séjour, De twaalf). Regisseurs zijn net als in het eerste seizoen Nathalie Basteyns (Façades, Clan) en Kaat Beels (Tabula rasa, Façades, Clan).

“Omdat het verhaal van het tweede seizoen van Beau Séjour zo verschillend is van het eerste, kozen we ook voor een radicaal andere look. Deze keer geen donkere winterse sfeer, maar een zomerse kleurrijke look, in een setting waarbij het meeslepende familiedrama dat zich afspeelt om en rond de marinebasis mooi tot zijn recht komt”, vertellen Kaat Beels en Nathalie Basteyns.

Ontdek meer over de producties die de makers van het tweede seizoen eerder hebben gedraaid.

De Mensen en meer…

Het tweede seizoen van Beau Séjour  is een ontroerende whodunit met een twist. De reeks werd gemaakt door productiehuis De Mensen voor Eén, in coproductie met Column Film en Gardner and Domm, met de steun van het VAF Mediafonds, het programma Creatief Europa – MEDIA van de Europese Unie, de Netherlands Film Production Incentive en de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid en met de medewerking van City Film Office Visit Bruges van Stad Brugge en de Belgische Marine. De internationale distributeur is LS Distribution (Mediawan group).

Afleveringen Beau Séjour seizoen 2

 • Aflevering 1: De storm – Gewezen marinecommandant Maurice ziet zijn eigen lijk hangen aan de mast van zijn zeilboot “Beau Séjour”. Wanneer hij drijfnat wakker wordt op het strand merkt hij dat niemand hem kan horen of zien. Hij dwaalt hier nog rond als een soort levende dode. Maar waarom?
 • Aflevering 2: De video – Maurice kan zich nog steeds niets herinneren van de nacht van de storm. Hij gaat op onderzoek en schakelt hiervoor de hulp in van Vinnie. Maurice ontdekt dat er nog meer ‘zieners’ zijn, mensen die hem wel nog kunnen zien en horen.
 • Aflevering 3: Opie – Het bezoek aan de notaris zorgt voor opschudding bij de zussen en Bea. Maurice komt oog in oog met hen te staan. Vinnie spreekt met de wetsdokter, hij is ervan overtuigd dat er iets niet klopt.
 • Aflevering 4: Het kampvuur – Maurice heeft opnieuw Vinnies hulp nodig en gelukkig twijfelt die niet. Bea en Tille gaan samen op zoek naar antwoorden. Zeven jaar eerder wordt Esther tijdens haar opleiding onder druk gezet.
 • Aflevering 5: Het bootje – De waarheid over het kampvuur werpt een nieuw licht op de nacht van de storm. Vinnie neemt Maurice mee naar een verhoring, maar dit pakt niet goed uit. Lola’s liefdesverdriet loopt uit de hand.
 • Aflevering 6: Het ongeluk – Het een en ander wordt duidelijk over de toestand van Maurice. Britt raakt meer en meer de pedalen kwijt. De familie bekommert zich om haar. Het overlijden van Erik liet een verscheurde familie achter.
 • Aflevering 7: Het artikel – Maurice zoekt een manier om Britt te troosten. Bea ontdekt iets ontstellend over Tilles verleden en de situatie escaleert. Vinnie wendt zich tot Mira en samen gaan ze verder op zoek naar bewijsmateriaal. Alice voelt zich onveilig.
 • Aflevering 8: Het bedrog – Maurice probeert een verklaring te vinden voor de afgelopen nacht. Britt heeft het moeilijk, Alice houdt haar in het oog. Maurice en Vinnie gaan een leugenaar achterna.  
 • Aflevering 9: Een tweede kans – De waterstaal geeft het onderzoek een boost. Ondertussen blijft een teleurgestelde Alice in de greep van Yasmine en denkt Maurice te weten waarom zijn ‘zieners’ er zijn.
 • Aflevering 10: Het verraad – De beelden zorgen voor een shock. Ongeloof en woede veroorzaken drastische acties. Maurice probeert het verleden voor eens en altijd te lijmen.

Kijken in Nederland

Beau Séjour kijken in Nederland? Via NPO Plus zijn zowel seizoen 1, als seizoen 2 momenteel volledig beschikbaar. Beide reeksen zijn ook op dvd beschikbaar. Voor de Vlaamse kijkers: in België is de reeks beschikbaar via VRTNU.

Beelden tweede seizoen Beau Séjour

Foto’s uit de reeks: Eén – Frank DeVos // foto’s cast Beau Séjour 2: NyklyN

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 december 2020 /