Mijn Slechtste Beste Vriendin op Streamz (alles over cast)

Mijn Slechtste Beste Vriendin – naar het gelijknamige boek van Ilse Beyers – is begin 2021 gelanceerd op Streamz. Vanaf vandaag – maandag 25 oktober – kun je al kijken naar het tweede seizoen! De cast liegt er niet om. In Mijn Slechtste Beste Vriendin zien we actrices als Eva Van der Gucht, Maaike Cafmeyer, Ella-June Henrard, Clara Cleymans, Charlotte-Anne Bongaerts en Kim Hertogs. Acteurs Joren Seldeslachts, Steve Geerts en Mathias Sercu zien we ook terug in MSBV. De reeks is later bij Play4 te zien.

Mijn Slechtste Beste Vriendin

Mijn Slechtste Beste Vriendin biedt een scherpe en ironische blik achter de schermen van het upscale reclamebureau “Callier & Starck”. Zes vriendinnen delen niet enkel dezelfde werkvloer en een goed glas wijn maar ook goed bewaarde geheimen, om ze vervolgens door te vertellen aan de rest van hun collega’s. Het komt tot een pijnlijk breekpunt wanneer één van hen vermoedt dat ze ook haar man moet delen. De Vlaamse reeks verzoent op een verfrissende manier camp, kitsch en humor.

Cast Mijn Slechtste Beste Vriendin

We volgen de dagelijkse besognes van de sarcastische artiestenmanager Sally (Eva Van der Gucht), receptioniste en David Hasselhoff-fan Michelle (Maaike Cafmeyer), de bevallige soap actrice Molly (Ella-June Henrard), de nuchtere barvrouw Nikki (Clara Cleymans), ‘De Zwaan’ Helena (Charlotte-Anne Bongaerts) en de klungelige account-manager Zita (Kim Hertogs) terwijl professionele en persoonlijke uitdagingen de kop opsteken. Joren Seldeslachts, Steve Geerts en Mathias Sercu spelen de wederhelften van Zita, Michelle en Sally. Kortom: stuk voor stuk geweldige actrices én acteurs die we uit tal van producties kennen.

MSBV cast

En als we het over de MSBV cast hebben, dan mogen er natuurlijk ook een aantal andere namen niet ontbreken. Uit het eerste seizoen denk ik dan aan: Bas Van Weert, Veerle Dejaeger, Gert Lahousse en Leander Vyvey. In het tweede seizoen telt de cast van Mijn Slechtste Beste Vriendin (MSBV) een aantal nieuwe namen, zoals Jennifer Heylen, Ella Leyers, Isabelle Vanhecke en Titus Devoogdt.

Eva Van der Gucht

Eva van der Gucht speelt in Mijn Slechste Beste Vriendin de rol van Sally. Zowel in Nederland als België heeft Eva van der Gucht al tal van mooie rollen gespeeld. Mijn favoriet blijft Connie & Clyde, maar vergeet ook Oogappels, Den Elfde van den Elfde en natuurlijk De Dokter Bea Show niet. Eva van der Gucht is ook te zien De Familie Claus, waarvan ook een tweede deel uitkomt deze winter.

Maaike Cafmeyer

Maaike Cafmeyer ken je van haar rollen Het geslacht De PauwAspeEigen kweek en Bevergem. Naast het theater- en tv-werk duikt Maaike ook geregeld op in musicals (zoals 14-18) en wordt ze veel gevraagd voor het inspreken van animatiefilms. Wereldwijd is ze bekend als Frie Palmers uit Netflix-serie De Twaalf. En er komt weer een reeks aan waarin ze de hoofdrol speelt, namelijk de Eigen Kweek-spin off Chantal. In de cast van Mijn Slechtste Beste Vriendin zien we Maaike Cafmeyer als Michelle.

Ella-June Henrard

Ella June Henrard – die Molly speelt – debuteerde in 2010 met de hoofdrol in Bo van Hans Herbots en was aan de zijde van Rutger Hauer te zien in Portable Life. Verder volgden rollen in onder andere De VijfhoekCrème de la Crème (aanrader), Generatie BHemel op aarde en Renesse. Recent zag je haar in Torpedo. Streamz-kijkers zagen Ella-June Henrard aan de zijde van Kevin Janssens in Fair Trade. In Nederland was ze recent te zien in Swanenburg, waarin ook Joren Seldeslachts een rol heeft. Beide acteurs behoren ook tot de cast van Mijn Slechtste Beste Vriendin. Op dit moment werkt Ella-June Henrard aan de nieuwe Nederlandse Costa! film.

Clara Cleymans

Recent zag je Clara Cleymans nog naast Rik Verheye in de geweldige mini-reeks We moeten eens praten en op Streamz in Déjà-Vu. Bij het grote publiek is Clara Cleymans natuurlijk bekend als Helena De Ridder uit De Ridder. Maar deze actrice (en zus van Jelle Cleymans) heeft heel wat meer rollen op haar naam staan. Zo zag je haar recent nog in Nederland in Dit zijn wij. En wat dacht je van Yummy? Maar vergeet van eerder ook niet Groenten uit BalenCode 37, Dag en nacht en wist je dat ze in seizoen 16 in Thuis te zien was als Nina Oostvoghels? In de cast van Mijn Slechtste Beste Vriendin zien we Clara Cleymans als Nikki.

Charlotte-Anne Bongaerts

Charlotte-Anne Bongaerts speelt in Mijn Slechtste Beste Vriendin de rol van Helena. Deze actrice was naast Clara Cleymans al te zien in De Ridder. Daarnaast zag je haar bijvoorbeeld ook in de rol van Katje in Fair Trade. In Nederland zag je haar in Morten. Daarnaast speelde ze één van de hoofdrollen in Gent-West en afgelopen jaar speelde ze in de film Cruise Control.

Kim Hertogs

Eén van de verrassende namen in de cast van Mijn Slechtste Beste Vriendin is die van actrice Kim Hertogs, die Zita speelt. voor mijn gevoel is het alweer een tijdje geleden dat we haar in series als Professor T., 13 Geboden, De Ridder, Code 37, Zone Stad, Aspe en LouisLouise zagen. Momenteel werkt ze aan Zee van tijd.

Joren Seldeslachts

Het cv van Joren Seldeslachts bevat tal van films en series waarin je hem al zag schitteren. Ik heb ontzettend genoten van hem in Beau Séjour, waar hij zijn tegenspeelster uit Spitsbroers Lynn Van Royen weer treft (net als in het tweede seizoen van The Team). Verder kun je op Netflix In Vlaamse Velden terugkijken, waarin hij Ludovic speelt. En op Videoland vind je Dubbelleven, waarin hij in de huid van Maarten Nuyens kruipt. Je ziet hem daarnaast in de Nederlands-Vlaamse samenwerkingen als Baantjer Het Begin en Red Light. In die laatste serie voel je echt met je mee. Hij speelt daarnaast in De Kraak, die binnenkort ook op Streamz te zien is. In Mijn Slechtste Beste Vriendin speelt hij de partner van Zita.

Steve Geerts

Acteur Steve Geerts kennen we van zijn rollen in CordonAltijd PrijsSpitsbroersClan en Professor T. Je zag hem recent op tv in De Collega’s 2.0 en in het tweede seizoen van The Team. Hij zal – net als Maaike Cafmeyer en Mathias Sercu – te zien zijn in Chantal. Steve Geerts is al veertien jaar samen met actrice Marianne Devriese (die je kent uit VTM Familie) met wie hij drie dochters heeft. Hij is de man van Michelle in Mijn Slechtste Beste Vriendin.

Mathias Sercu

Mathias Sercu speelt de partner van Sally. Deze Vlaamse acteur zag je in Black-out als Lander Vansteeland. Daarnaast zie je hem in Campus 12 als Ward De Smidt. Maar bovenal is hij erg druk aan het schrijven. Zo heeft hij de serie Marsman geschreven en werkt hij momenteel aan de serie Chantal, die draait rondom het personage van Maaike Cafmeyer uit Eigen Kweek. Chantal wordt een politiereeks met een hoek af. In de cast van Mijn Slechtste Beste Vriendin komen Mathias Sercu en Maaike Cafmeyer elkaar weer tegen.

Dit artikel wordt dinsdag 26 oktober bijgewerkt met meer informatie over Bas Van Weert, Veerle Dejaeger, Gert Lahousse, Leander Vyvey, Robert De La Haye, Jennifer Heylen, Ella Leyers, Isabelle Vanhecke en Titus Devoogdt. Wil je het bericht niet missen, kom dan bij onze Facebook-groep.

Rolverdeling Mijn Slechtste Beste Vriendin

 • Eva Van der Gucht – Sally
 • Maaike Cafmeyer – Michelle
 • Ella-June Henrard – Molly
 • Clara Cleymans – Nikki
 • Charlotte-Anne Bongaerts – Helena
 • Kim Hertogs – Zita
 • Joren Seldeslachts – man van Zita
 • Steve Geerts – man van Michelle
 • Mathias Sercu – man van Sally
 • Bas Van Weert – Thomas (zoon van de man van Michelle)
 • Veerle Dejaeger – stagiaire Zomer
 • Gert Lahousse – Philip Callier
 • Leander Vyvey -Guillaume Gerbauts
 • Robert De La Haye – Ben Korr
 • Jennifer Heylen – Birgit
 • Ella Leyers – Josje
 • Isabelle Vanhecke – relatietherapeute
 • Titus Devoogdt – echtscheidingsadvocaat

Ilse Beyers

Na twaalf jaar aan het hoofd te staan van Dag Allemaal, heeft de ex-hoofdredactrice Ilse Beyers de reeks Mijn Slechtste Beste Vriendin geschreven. Deze serie – met een geweldige cast – is vanaf 1 februari te zien op Streamz en later op VIER. “Eén van de cruciale afwegingen in het leven vind ik: ‘Heb je liever gelijk dan vrienden?’ Dus ik wilde heel graag een reeks schrijven over mensen boordevol ongelijk, die tegelijkertijd wél vervuld zijn van vriendschap. Dat is de essentie van Mijn Slechtste Beste Vriendin: dat iemand al je fouten kent, en je desondanks toch graag ziet. Dat gezegd zijnde: het is ook gewoon een reeks van de glimlach. Enfin, ik hoop dat ik dààr ten minste gelijk in krijg. (lacht)”

Mijn Slechtste Beste Vriendin kijken (op Streamz of VIER)

Mijn Slechtste Beste Vriendin is een productie van Lecter Scripted Media. Het eerste deel (12 afleveringen) is vanaf 1 februari 2021 beschikbaar op Streamz en Streamz+. Het tweede deel zal op 13 februari (8 afleveringen) gelanceerd worden. De reeks zal later ook op VIER te zien zijn.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland, Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

19 januari 2021 /