Mijn Slechtste Beste Vriendin kijken op Play4 / Streamz | Alles over de cast

Mijn Slechtste Beste Vriendin – naar het gelijknamige boek van Ilse Beyers – is vanaf vanavond maandag 3 januari 2022 niet alleen op Streamz te kijken, maar ook op Play4. Je kunt deze reeks iedere maandag tot donderdag kijken om 21.55 uur op Play4 en GoPlay. De cast van Mijn Slechtste Beste Vriendin liegt er niet om met actrices als Eva Van der Gucht, Maaike Cafmeyer, Ella-June Henrard, Clara Cleymans, Charlotte-Anne Bongaerts en Kim Hertogs. Acteurs Joren Seldeslachts, Steve Geerts en Mathias Sercu zien we ook terug in de cast van MSBV.

Mijn Slechtste Beste Vriendin

Mijn Slechtste Beste Vriendin biedt een scherpe en ironische blik achter de schermen van het upscale reclamebureau “Callier & Starck”. Zes vriendinnen delen niet enkel dezelfde werkvloer en een goed glas wijn maar ook goed bewaarde geheimen, om ze vervolgens door te vertellen aan de rest van hun collega’s. Het komt tot een pijnlijk breekpunt wanneer één van hen vermoedt dat ze ook haar man moet delen. De Vlaamse reeks verzoent op een verfrissende manier camp, kitsch en humor.

Cast Mijn Slechtste Beste Vriendin

MSBV cast

En als we het over de MSBV cast hebben, dan mogen er natuurlijk ook een aantal andere namen niet ontbreken. Uit het eerste seizoen denk ik dan aan: Bas Van Weert, Veerle Dejaeger, Gert Lahousse en Leander Vyvey. Maar ook aan Elke Shari Van Den Broeck en Vincent Van Sande. In het tweede seizoen – dat alleen nog op Streamz te zien is – telt de cast van Mijn Slechtste Beste Vriendin (MSBV) een aantal nieuwe namen, zoals Jennifer Heylen, Ella Leyers, Isabelle Van Hecke en Titus Devoogdt.

We volgen de dagelijkse besognes van de sarcastische artiestenmanager Sally (Eva Van der Gucht), receptioniste en David Hasselhoff-fan Michelle (Maaike Cafmeyer), de bevallige soap actrice Molly (Ella-June Henrard), de nuchtere barvrouw Nikki (Clara Cleymans), ‘De Zwaan’ Helena (Charlotte-Anne Bongaerts) en de klungelige account-manager Zita (Kim Hertogs) terwijl professionele en persoonlijke uitdagingen de kop opsteken. Joren Seldeslachts, Steve Geerts en Mathias Sercu spelen de wederhelften van Zita, Michelle en Sally. Kortom: stuk voor stuk geweldige actrices én acteurs die we uit tal van producties kennen.

Eva Van der Gucht

Eva van der Gucht speelt in Mijn Slechste Beste Vriendin de rol van Sally. Zowel in Nederland als België heeft Eva van der Gucht al tal van mooie rollen gespeeld. Mijn favoriet blijft Connie & Clyde, maar vergeet ook Oogappels, Den Elfde van den Elfde en natuurlijk De Dokter Bea Show niet. Eva van der Gucht is ook te zien De Familie Claus, waarvan je recent het tweede deel kon kijken.

Maaike Cafmeyer

Maaike Cafmeyer ken je van haar rollen Het geslacht De PauwAspeEigen kweek en Bevergem. Naast het theater- en tv-werk duikt Maaike ook geregeld op in musicals (zoals 14-18) en wordt ze veel gevraagd voor het inspreken van animatiefilms. Wereldwijd is ze bekend als Frie Palmers uit Netflix-serie De Twaalf. En er komt weer een reeks aan waarin ze de hoofdrol speelt, namelijk de Eigen Kweek-spin off Chantal. Op dit moment is ze ook te zien in de documentaire Het Proces Dat Niemand Wou, over de zaak Bart De Pauw, waarin zij één van de slachtoffers is. In de cast van Mijn Slechtste Beste Vriendin zien we Maaike Cafmeyer als Michelle.

Ella-June Henrard

Ella June Henrard – die Molly speelt – debuteerde in 2010 met de hoofdrol in Bo van Hans Herbots en was aan de zijde van Rutger Hauer te zien in Portable Life. Verder volgden rollen in onder andere De VijfhoekCrème de la Crème (aanrader), Generatie BHemel op aarde en Renesse. Recent zag je haar in Torpedo. Streamz-kijkers zagen Ella-June Henrard aan de zijde van Kevin Janssens in Fair Trade. In Nederland was ze recent te zien in Swanenburg, waarin ook Joren Seldeslachts een rol heeft. Beide acteurs behoren ook tot de cast van Mijn Slechtste Beste Vriendin. Op dit moment werkt Ella-June Henrard aan de nieuwe Nederlandse Costa! film.

Clara Cleymans

Recent zag je Clara Cleymans nog naast Rik Verheye in de geweldige mini-reeks We moeten eens praten en op Streamz in Déjà-Vu. Bij het grote publiek is Clara Cleymans natuurlijk bekend als Helena De Ridder uit De Ridder. Maar deze actrice (en zus van Jelle Cleymans) heeft heel wat meer rollen op haar naam staan. Zo zag je haar recent nog in Nederland in Dit zijn wij. En wat dacht je van Yummy? Maar vergeet van eerder ook niet Groenten uit BalenCode 37, Dag en nacht en wist je dat ze in seizoen 16 in Thuis te zien was als Nina Oostvoghels? In de cast van Mijn Slechtste Beste Vriendin zien we Clara Cleymans als Nikki.

Charlotte-Anne Bongaerts

Charlotte-Anne Bongaerts speelt in Mijn Slechtste Beste Vriendin de rol van Helena. Deze actrice was naast Clara Cleymans al te zien in De Ridder. Daarnaast zag je haar bijvoorbeeld ook in de rol van Katje in Fair Trade. In Nederland zag je haar in Morten. Daarnaast speelde ze één van de hoofdrollen in Gent-West en afgelopen jaar speelde ze in de film Cruise Control. De oplettende kijker zag haar voorbij komen in de Grijp de wijn-aflevering van Match.

Kim Hertogs

Eén van de verrassende namen in de cast van Mijn Slechtste Beste Vriendin is die van actrice Kim Hertogs, die Zita speelt. voor mijn gevoel is het alweer een tijdje geleden dat we haar in series als Professor T., 13 Geboden, De Ridder, Code 37, Zone Stad, Aspe en LouisLouise zagen. Momenteel werkt ze aan Zee van tijd en de nieuwe serie Geldwolven.

Joren Seldeslachts

Het cv van Joren Seldeslachts bevat tal van films en series waarin je hem al zag schitteren. Ik heb ontzettend genoten van hem in Beau Séjour, waar hij zijn tegenspeelster uit Spitsbroers Lynn Van Royen weer treft (net als in het tweede seizoen van The Team). Verder kun je op Netflix In Vlaamse Velden terugkijken, waarin hij Ludovic speelt. En op Videoland vind je Dubbelleven, waarin hij in de huid van Maarten Nuyens kruipt. Je ziet hem daarnaast in de Nederlands-Vlaamse samenwerkingen als Baantjer Het Begin en Red Light. In die laatste serie voel je echt met je mee. In Nederland was hij afgelopen jaar te zien in Swanenburg (net als Ella-June Henrard). Hij speelt daarnaast in De Kraak, die je op Streamz kunt kijken. Momenteel werkt hij daarnaast – net als Kim Hertogs – aan de serie Geldwolven. In Mijn Slechtste Beste Vriendin speelt hij Henry Starck, de partner van Zita.

Steve Geerts

Acteur Steve Geerts kennen we van zijn rollen in CordonAltijd PrijsSpitsbroersClan en Professor T. Je zag hem recent op tv in De Collega’s 2.0 en in het tweede seizoen van The Team. Hij zal – net als Maaike Cafmeyer en Mathias Sercu – te zien zijn in Chantal. Steve Geerts is al veertien jaar samen met actrice Marianne Devriese (die je kent uit VTM Familie) met wie hij drie dochters heeft. Op dit moment is hij in de bioscoop te zien als Mathias in Bittersweet Sixteen. Hij is Marco, de man van Michelle in Mijn Slechtste Beste Vriendin.

Mathias Sercu

Mathias Sercu speelt Peter De Graeve, de partner van Sally. Deze Vlaamse acteur zag je in Black-out als Lander Vansteeland. Daarnaast zie je hem in Campus 12 als Ward De Smidt. Maar bovenal is hij erg druk aan het schrijven. Zo heeft hij de serie Marsman geschreven en werkt hij momenteel aan de serie Chantal, die draait rondom het personage van Maaike Cafmeyer uit Eigen Kweek. Chantal wordt een politiereeks met een hoek af. In de cast van Mijn Slechtste Beste Vriendin komen Mathias Sercu en Maaike Cafmeyer elkaar weer tegen.

Bas van Weert

Bas van Weert speelt de rol van Thomas, de zoon van de man van Michelle. Zijn personage zorgt absoluut voor opschudding; hou hem dus in de gaten. Je kent deze jonge acteur verder uit Ik U Ook en 22/3: Wij Waren daar. Van 2013-2017 was hij te zien als Cédric Van de Caveye in Familie.

Veerle Dejaeger

Veerle Dejaeger speelt de rol van stagiaire Veelre Delaet. In Vlaamse publiek leerde haar kennen als Zoë en in de serie wtFOCK. Daarnaast is ze ook te zien in een gastrol in The Window, die op Streamz staat.

Gert Lahousse

De rol van Philip Callier – de zakenpartner van Henri Starck – en dus mede naamgever aan het reclamebureau wordt gespeeld door Gert Lahousse. Wie op Streamz De Kraak heeft gezien, spotte hem daar ook als Mosje Abraham. Gert Lahousse heeft verschillende rollen op zijn naam staan, maar de bekendste is misschien die van Bob Verly in Spoed of die van Mark in Windkracht 10.

Robert De La Haye

De Nederlandse acteur Robert De La Laye kruipt in de huid van Ben Korr. Hij heeft zowel in Nederland als België veel rollen op zijn naam staan. Van Wittekerke tot Veel geluk, professor! maar ook Rozengeur & Wodka Lime en Onderweg naar Morgen. Hij was van 2009 tot 2013 te zien in meer dan 270 afleveringen van Familie als Victor Praet. Recent zag je hem in de film Vlaamse Cruise Control.

Leander Vyvey

Leander Vyvey speelt in Mijn Slechtste Beste Vriendin de tegenspeler van Molly Herman aka Joy. Hij is op Streamz ook te zien als Tim in de eerste vier afleveringen van The Window. Op dit moment werkt hij aan The Last Front, waarin ook Joren Seldeslachts en Koen De Bouw te zien zijn.

Elke Shari Van Den Broeck

Elke Schari Van Den Broeck speelt in Mijn Slechtste Beste Vriendin de rol van Dinara Block. Dat is de andere actrice uit de soap waarin Molly te zien is. Het is een beetje haar concurrente. Je zag Elke Shari Van Den Broeck recent ook in F*** you very, very much. In Glad IJs zien we haar als Aline. In het eerste seizoen van Cordon was deze actrice te zien als Melissa.

Vincent Van Sande

Vincent van Sande zien we in deze serie als radio-dj Youri. Hij speelt daarnaast één van de hoofdrollen in Glad ijs. Verder kun je hem kennen ui Wij en de serie Gevoel voor Tumor. Hij is in het voorjaar van 2022 te zien in de tv-serie Twee Zomers van Tom Lenaerts.

Tweede seizoen Mijn Slechtste Beste Vriendin

Zoals je waarschijnlijk al hebt gelezen, is er ook een tweede seizoen van Mijn Slechtste Beste Vriendin. Hierin gaat het avontuur van de vriendinnen gewoon verder. In die serie zijn er daarnaast rollen weggelegd voor Jennifer Heylen, Ella Leyers, Isabelle Vanhecke en Titus Devoogdt. Natuurlijk vertellen we je daar ook alvast meer over.

Jennifer Heylen

Als weervrouw Birgit maken we kennis met Jennifer Heylen in het tweede seizoen van Mijn Slechtste Beste Vriendin. Je ziet haar op dit moment sowieso in veel rollen. Jennifer Heylen speelt bijvoorbeeld Kitty in Glad ijs. Ze speelt mee in de film Dealer, de serie F*** you verry, verry much en werkt aan de nieuwe film H4Z4RD. Ook in Twee Zomers maakt ze dit jaar haar opwachting. Je zag Jennifer Heylen eerder in Bathroom Stories en Instafamous. Recent kon je haar nog bewonderen in de kerstspecial van Bake Off Vlaanderen.

Ella Leyers

De mysterieuze Josje in het tweede seizoen van Mijn Slechtste Beste Vriendin zien we amper in beeld, maar we horen haar herkenbare stem wel. Op dit moment is ze te zien in de herhaling van Spitsbroers.  Deze dame heeft zich heel veelzijdig ontwikkeld. Zo heeft ze een podcast, presenteert ze op Studio Brussel en recent zag je haar op Streamz in de hoofdrol in Storm Lara. Ella Leyers kan ontzettend goed typetjes nadoen, zoals ze dat in Tegen De Sterren Op deed. Maar je kent haar ook van haar rollen in 13 Geboden, Professor T. en Pippa. Wist je dat ze ook achttien afleveringen te zien was in FC De Kampioenen als Saartje Dubois? Ze is daarnaast één van de deelnemers uit het nieuwe seizoen Over de Oceaan.

Isabelle Van Hecke

De Vlaamse actrice Isabelle Van Hecke zag je recent bijvoorbeeld in Shaq, A Plus Jamais en De Anderhalve Meter Show, maar ook in Albatros. Ze speelt Angelique in de remake van De Luizenmoeder en op Netflix zie je haar als Procureur des Konings Hedwig in De Twaalf. Verder kun je haar kennen van Kiekens (als Brigitte De Meuter), als Claudine uit Bevergem of als Denise Van Steen uit De 16. In Mijn Slechtste Beste Vriendin speelt ze een relatietherapeute.

Titus Devoogt

Titus De Voogdt is in het tweede seizoen te zien als de onhandige echtscheidingsadvocaat Jacobs. Dit is een man die bovenal heel diverse rollen kan spelen, want we zagen hem dit jaar ook als Vinnie in het tweede seizoen van Beau Séjour. Je kunt hem ook kennen uit De Twaalf en van zijn bizarre rol in Broer. Maar bovenal ben ik erg benieuwd naar zijn nieuwste werk: hij speelt Philippe Debels in 1985.

Rolverdeling Mijn Slechtste Beste Vriendin

 • Eva Van der Gucht – Sally
 • Maaike Cafmeyer – Michelle
 • Ella-June Henrard – Molly
 • Clara Cleymans – Nikki
 • Charlotte-Anne Bongaerts – Helena
 • Kim Hertogs – Zita
 • Joren Seldeslachts – Henry Starck, de man van Zita
 • Steve Geerts – Marco, de man van Michelle
 • Mathias Sercu – Peter De Graeve, de man van Sally
 • Bas Van Weert – Thomas (zoon van de man van Michelle)
 • Veerle Dejaeger – stagiaire Zomer
 • Gert Lahousse – Philip Callier
 • Leander Vyvey -Guillaume Gerbauts
 • Robert De La Haye – Ben Korr
 • Jennifer Heylen – Birgit
 • Ella Leyers – Josje
 • Isabelle Van Hecke – relatietherapeute
 • Titus Devoogdt – echtscheidingsadvocaat
 • Elke Shari Van Den Broeck – Dinara Block
 • Vincent Van Sande – radiodj Youri

Ilse Beyers

Na twaalf jaar aan het hoofd te staan van Dag Allemaal, heeft de ex-hoofdredactrice Ilse Beyers de reeks Mijn Slechtste Beste Vriendin geschreven. Deze serie – met een geweldige cast – is vanaf 1 februari te zien op Streamz en later op VIER. “Eén van de cruciale afwegingen in het leven vind ik: ‘Heb je liever gelijk dan vrienden?’ Dus ik wilde heel graag een reeks schrijven over mensen boordevol ongelijk, die tegelijkertijd wél vervuld zijn van vriendschap. Dat is de essentie van Mijn Slechtste Beste Vriendin: dat iemand al je fouten kent, en je desondanks toch graag ziet. Dat gezegd zijnde: het is ook gewoon een reeks van de glimlach. Enfin, ik hoop dat ik dààr ten minste gelijk in krijg. (lacht)”

Mijn Slechtste Beste Vriendin kijken (op Streamz of Play4)

Mijn Slechtste Beste Vriendin is een productie van Lecter Scripted Media. De eerste twee seizoenen zijn nu compleet te kijken op Streamz. Er wordt zelfs al aan een derde seizoen gewerkt. Het eerste seizoen kijk je daarnaast van maandag tot donderdag om 21.55uur op Play4 en GoPlay.be.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

19 januari 2021 /