Seizoen 2 De twaalf: De Assepoestermoord met deze cast!

Seizoen 2 van De twaalf komt eraan; de opnames van De twaalf: de Assepoestermoord zijn vorige week van start gegaan. In de ‘Assepoester-moord’ moeten twaalf burgers als volksjury in een Belgisch assisenproces oordelen over de schuld of onschuld van beklaagden Anton Bergman (Koen De Graeve) en zijn dochter Julie (Louisa Peeters). Het wordt een zenuwslopende ervaring voor alle betrokkenen, met blijvende impact op hun levens. Ontdek in dit artikel alles over personages en cast van (seizoen 2) De twaalf: De Assepoestermoord.

Seizoen 2 De twaalf

Na het seizoen van het eerste seizoen van De twaalf kon een vervolg niet uitblijven. Alleen is dat natuurlijk lastig als je te maken hebt met een afgerond verhaal. Er komt nu dus een tweede seizoen van De twaalf, waarbij het principe van de reeks is gehandhaafd: we kijken mee bij een Belgisch assisenproces, waarbij de volksjury moeten oordelen over de schuld of onschuld van de beklaagden. De twaalf seizoen 2 is gemaakt met een volledig nieuwe cast. Het eerste seizoen heet nu trouwens De twaalf: de milleniummoord. Seizoen 2 van De twaalf wordt gemaakt onder de noemer De twaalf: de Assepoestermoord.

Tweede seizoen De twaalf kijken

Wanneer het tweede seizoen van De Twaalf te kijken is, is nog niet bekend. Natuurlijk houden we je bij VlaamsKijken wel op de hoogte. Dat doen we via onze Instagram, onze Facebook-groep en nieuwsbrief. Het eerste seizoen staat op Netflix. Aangezien het zo’n succes was, hopen we dat-ie daar weer te zien zal zijn. We weten inmiddels dat de internationale rechten voor De twaalf seizoen 2; de Assepoestermoord zijn aangekocht door de Franse distributeur Federation Entertainment. Zij nemen de wereldwijde exploitatie voor hun rekening.

De twaalf: de Assepoestermoord

In De twaalf: de Assepoestermoord worden vader Anton (Koen De Graeve,) en dochter Julie (Louisa Peeters) voor het Assisenhof van Antwerpen aangeklaagd voor de moord op Marianne Coens (Katrien De Ruysscher), partner van Anton en stiefmoeder van Julie. Toch beweert Julie alleen gehandeld te hebben, en schreeuwt Anton zijn onschuld uit. Het parket gelooft echter dat Julie haar vader beschermt, en dat ze de moord met zijn tweeën gepleegd hebben. Strafpleiter Frank Dendoncker (Peter Van den Begin) verdedigt Anton in de rechtbank. Twaalf juryleden zijn uitgeloot om een oordeel te vellen in deze complexe zaak. Terwijl het proces vordert, beginnen de persoonlijke levens van de juryleden ook een invloed te hebben op de manier waarop zij het proces ervaren en uiteindelijk ook op hun beslissing over de schuldvraag.

Cast De Twaalf: de Assepoestermoord

Naast Koen De Graeve, Peter Van den Begin, Katrien De Ruysscher en Louisa Peeters zijn in dit spannende nieuwe seizoen onder andere Wouter Hendrickx, Inge Paulussen, Dirk Van Dijck, Abigail Abraham, Line Pillet, Bart Hollanders, Yassine Ouaich, Emma Van Raemdonck, Chris Nietvelt, Els Olaerts, Marjan De Schutter, Viv Van Dingenen, Jobst Schnibbe en Emilie De Roo te zien. Later ontdek je meer over de cast en personages van De Twaalf seizoen 2.

Acteurs De twaalf seizoen 2

Ben jij benieuwd waar jij de acteurs uit De twaalf seizoen 2 van kent? Of wil je alvast wat kijkinspiratie op doen om de tijd te overbruggen totdat De Twaalf weer op tv te kijken is. We zetten de cast van De Twaalf seizoen 2 voor je op een rijtje.

 • Koen De Graeve zag je recent in de telefilm Beau Monde, maar je kunt hem ook kennen als Meneer Papier. Of wat dacht je van de film Terug Naar Morgen, de Streamz-series De Kraak en Deja Vu. Mijn favoriete serie met Koen De Graeve blijft Studio Tarara.
 • Peter Van den Begin zal te zien zijn in het tweede seizoen van Fair Trade. In Studio Tarara was hij al eerder een tegenspeler van Koen De Graeve. Ik ben zelf ook erg benieuwd naar 1985, waarin Peter Van den Begin ook een rol heeft. Je kunt hem daarnaast ook kennen uit bijvoorbeeld Hollands Hoop en de Lockdown-film Stella.
 • Katrien De Ruysscher is op dit moment te zien als presentatrice van het indrukwekkende Niets gaat over. Je kent deze actrice van haar rol als Judith van Santen uit Thuis. In Undercover speelde ze de rol van Liesbeth Mertens, de (ex)vrouw van hoofdpersoon Bob Lemmens (Tom Waes).
 • Louisa Peeters is de dochter van An Miller en Filip Peeters. In De twaalf (seizoen 2) speelt ze haar eerste rol voor tv. Ze stond samen met haar ouders en zus Leonce Peeters (die te zien was in #hetisingewikkeld) op de planken met het toneelstuk Familie van NT Gent.
 • Wouter Hendrickx zagen we recent in Undercover 3, de kortfilm Lynx en op Streamz in het indrukwekkende Storm Lara. Hij is eeneens te zien in de nieuwe serie Hidden Assets, die medio maart eveneens te kijken is op Streamz. Je kunt Wouter Hendrickx ook kennen van zijn geweldige rollen in Black-OutCordon en Amigo’s. Wat mij betreft drie sterke Vlaamse tv-series, die je gezien moet hebben.
 • Inge Paulussen is op dit moment op tv te zien in de ijzersterke serie Twee zomers en in het humoristische Zijn Daar Geen Beelden Van? en Loslopend wild seizoen 6. Op mij heeft Inge Paulussen ontzettend veel indruk gemaakt in Clan. Ze speelt één van de hoofdrollen in de Ketnet-serie Hoodie. Maar je kent haar ook van Een Goed Jaar (die nog steeds op de plank van VTM ligt) en De bende van Jan de Lichte.
 • Dirk Van Dijck is net als Inge Paulussen te zien in Loslopend wild. Je zag hem in Onder vuur, maar hij behoort ook tot de cast van De zonen van Van As. Het Eiland en Eigen Kweek blijven natuurlijk ware klassiekers, waarin Dirk Van Dijck ook een hoofdrol heeft. Maar zijn gaafste rol vond ik toch die in 13 geboden. Streamz-kijkers zagen hem ook in De Kraak.
 • Abigail Abraham ken je bijvoorbeeld uit Coppers. Ze was daarnaast als Flo te zien in Spitsbroers en als Flower in Crimi Clowns. Abigail Abraham debuteerde in 2011 op tv als Lynn Courtois in de tv-serie Thuis.
 • Line Pillet was net als Koen De Graeve te zien in de kortfilm Beau Monde. We kunnen haar niet alleen in het tweede seizoen van De Twaalf verwachten. Ze speelt ook mee in het nieuwe Ritueel (van Hans Herbots). Verder zag je haar als Sara in 13 Geboden. Maar Line Pillet heeft nog meer rollen op haar naam staan.
 • Bart Hollanders was eind 2021 / begin 2022 te zien in de bioscoop als Luca in de film Dealer. Je zag hem eveneens in de Lockdown-film Zoveel en in de mini-reeks Shaq. In De bende van Jan de Lichte zag je hem als Stanislas. Of wat dacht je van de Vlaamse zombiefilm Yummy? Ik leerde ‘m zelf kennen als Daan in Professor T, maar het merendeel kent hem waarschijnlijk als Randy uit Callboys.
 • Yassine Ouaich is dit voorjaar te zien in Lost luggage. Daarnaast gaan kijkers hem wereldwijd leren kennen als Ismael uit Grond (de reeks die deze medio maart op Netflix komt). Je kunt hem verder kennen van GR5 en Keizersvrouwen.
 • Emma Van Raemdonck was eind dit jaar te zien in de film Bittersweet Sixteen.
 • Chris Nietvelt ken je bijvoorbeeld uit Red LightLEEFOver WaterGrenslanders en Fiskepark. Recent was ze in Nederland op tv te zien als Cleopatra in de Romeinse tragedies van Internationaal Theater Amsterdam.
 • Els Olaerts zag je recent in Bastaard en in de tv-herhaling van De hel van Tanger. Ik vond dat ze in #hetisingewikkeld een leuke rol speelde; in Gent-West zet ze dan weer helemaal een ander type neer. Je zag haar eveneens in F*** you very, very much (als de moeder van An). Daarnaast zal Els Olaerts te zien zijn in H4Z4RD.
 • Marjan De Schutter ken je als Indina uit Albatros. Daarnaast was ze te zien in de Lockdown kortfilm Franky & Mariel. Het is daarnaast wachten op de nieuwe serie Geldwolven, waarbij Marjan De Schutter ook tot de cast hoort. Eerder was ze ook te zien in Professor TVriendinnen (wat ik een geweldige reeks vond) en in het tweede seizoen van Gent West.
 • Viv Van Dingenen zag je recent in Glad Ijs (waarin ze een ijzersterke rol speelt) en Déjà-Vu (op Streamz). Andere aanraders met Viv Van Dingenen zijn GR5, maar zeker ook Chaussée d’Amour en niet te vergeten Spitsbroers. Ze komt ook vluchtig voorbij in Match, als de moeder van Stan.
 • Jobst Schnibbe zag je eerder bijvoorbeeld in In Vlaamse Velden.
 • Emilie De Roo kun je ook kennen als zangeres van Kenji Minogue. Eerder had ze gastrollen in VermistIn Vlaamse Velden en het tweede seizoen van Callboys. Maar het grote publiek leerde actrice Emilie De Roo kennen als Esther Teirlinck in seizoen 2 van Beau Séjour. Je zag haar daarnaast in Nadja en 3HZ. Momenteel werkt ze ook aan de film H4Z4RD.

Makers De Assepoestermoord

De twaalf: de Assepoestermoord is geschreven door Roel Mondelaers (Beau Séjour 2) en Nele Meirhaeghe (Black), op basis van een verhaal bedacht door Roel Mondelaers en Bert Van Dael (Beau Séjour, De twaalf). De regie is in handen van Kaat Beels (Tabula rasa, Beau Séjour) en de reeks wordt geproduceerd door Peter Bouckaert en Gunter Schmid.

Eyeworks

De twaalf is een productie van Eyeworks voor Eén, in coproductie met Proximus en met de steun van Screen Flanders, het Garantiefonds voor de Vlaamse onafhankelijke audiovisuele productiesector, en Scio Productions in samenwerking met met de Belgische Tax shelter. De stad Antwerpen geeft logistieke ondersteuning. De ontwikkeling van de reeks werd gesteund door het VAF/Mediafonds van de Vlaamse Regering.

Foto: VRT – Jef Boes

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

1 maart 2022 /