De hel van Tanger kijken | met in cast Filip Peeters en Axel Daeseleire

De hel van Tanger van Frank Van Mechelen is aanstaande zaterdag – 19 juni – om 22.55 uur op VTM te kijken. In de cast van De hel van Tanger tal van bekende namen, zoals Axel Daeseleire, Warre Borgmans, Filip Peeters, Els Olaerts en Mieke De Groote.

Verhaal De hel van Tanger

In augustus 1996 worden de buschauffeurs Marcel Van Loock (Filip Peeters) en Wim Moreels (Axel Daeseleire) door de Marokkaanse douane aangehouden op verdenking van drugssmokkel. In hun bus blijkt 350 kilo hasj verborgen te zitten. Hoewel de eigenaar van het busbedrijf eveneens wordt aangehouden, volledige bekentenissen aflegt én verklaart dat beide chauffeurs niets wisten van de drugs maakt de Marokkaanse rechtbank er een kort proces van. Marcel en Wim worden onschuldig veroordeeld tot vijf jaar cel en overgebracht naar de Prison Civil de Tanger. Ze belanden er in de hel.

Cast De hel van Tanger

De cast van De hel van Tanger bevat niet de minste acteurs en actrices. Zo spelen Axel Daeseleire, Filip Peeters, Warre Bormans, Els Olaerts en Mieke De Groote de hoofdrollen. Het mag dan om een film uit 2006 gaan; anno 2021 schitteren zij nog steeds in diverse films en series. Ik vind het daarom ook erg leuk om zo’n ‘oude’ film weer terug op te kijken. Wie herken je nog? Is zijn of haar spel veranderd in de loop der jaren?

Acteurs en actrices anno 2021

En ook anno 2021 spelen ze nog mooie rollen. Een overzicht:

  • Axel Daeseleire is dit weekend nog op tv te zien in de film Wij. Je zag hem recent nog in Fair Trade. Op VlaamsKijken schrijven we regelmatig over Axel Daeseleire, omdat hij niet alleen acteur, maar ook presentator is.
  • Filip Peeters is inmiddels een veelgevraagde internationale acteur, die we in Nederland bijvoorbeeld recent nog zagen in het derde seizoen van Meisje van Plezier. Mijn favoriete Vlaamse series met Filip Peeters; dat zijn Salamander en De Bunker.
  • Warre Borgmans heeft ook al tal van films en series op zijn naam staan. En ‘oudje’ Windkracht 10 blijft natuurlijk ook het terugkijken waard.
  • Els Olaerts zag je recent in Bastaard. Daarnaast zal ze te zien zijn in F*** you very, very much met Frances Lefebure. Ik vond dat ze in #hetisingewikkeld een leuke rol speelde; in Gent-West zet ze dan weer helemaal een ander type neer.
  • Mieke De Groote speelde ontzettend veel verschillende rollen, maar ik vind die in Patrouille Linkeroever er nog steeds bovenuit springen. Haar rol in De Twaalf is dan weer heel anders.

Frank Van Mechelen

Van Frank Van Mechelen kon je een tijdje geleden op tv nog kijken naar Groenten uit Balen. Hij regisseerde verder Salamander, en het is wachten op De Kraak (die wel al in Duitsland uit is). Wist je dat hij ook 22 afleveringen van Aspe heeft geregiseerd?

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 juni 2021 /