Fiskepark: Vlaamse parodie op true crime genre

Fiskepark is een Vlaamse parodie op true crime genre. Deze serie met Bent Van Looy, Tomas De Soete, Jan Jaap van der Wal en Siska Schoeters is nu op dvd verkrijgbaar. Fiskepark is geschreven door Filip Lenaerts (Tytgat Chocolat), Joeri Vlekken en Tomas De Soete.

In Fiskepark wordt een Bekende Vlaming (Bent Van Looy) vermoord aangetroffen. Een Vlaamse beroemdheid wordt verdacht van de moord. Het wordt tijd om dit mysterie te ontrafelen. Waarbij ook ‘onze’ Jan Jaap van der Wal voorbij komt.

Wat ik van de serie vond? Je leest het hier.

Het true crime genre is op dit moment razend populair. Dit is te danken aan series als Making a A Murderer en Amanda Knox. Natuurlijk kennen we het al langer uit de literatuur met voorbeelden als In Cold Blood van Truman Capote, The Executioner’s Song van Norman Mailer en Helter Skelter van Vincent Buglios. Doorgaans gaat het om non fictie en documentaires. Al bestaan er ook fictiebewerkingen: vaak geromantiseerde Hollywoodproducties of tv-films.

Bij Canvas is het genre true crime al ingeburgerd. Wekelijks hebben ze er zelfs ruimte voor op maandagavond. Begin 2019 zijn er onder meer reeksen over de ontvoerde en controversiële miljonairsdochter Patty Hearst (The Radical Story of Patty Hearst) en hippiesekteleider Charles Manson (Inside the Manson Cult: The Lost tapes).

Foto: Fiskepark: Tomas De Soete – (c) De Mensen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 januari 2019 /