Peter Van Den Begin & wiet

Peter Van Den Begin & wiet… het blijkt een mooie combinatie te zijn. Na een glansrol in de Nederlandse serie Hollands Hoop komen we hem vanaf 1 januari ook tegen in Eigen Kweek.

In Eigen Kweek speelt Pet Van Den Begin Commissaris René Vanderlinden. Na zijn overplaatsing vanuit Antwerpen naar Wijtschate wordt hij de nieuwe chef van Chantal. Al snel loopt hij haar voor de voeten in haar geheime onderzoek naar de familie Welvaert en hun wietteelt. Eigen kweek is vanaf 1 januari elke dinsdag rond 20.30 uur te zien op Eén. Ken je de serie nog niet, lees er dan hier alles over.

Over Hollands Hoop

Is Hollands Hoop helemaal aan jouw aandacht ontsnapt? Wat haast onmogelijk lijkt, want wat is dat een top serie! Maar goed: voor wie het gemist heeft, die serie gaat over de cannabisteelt waarin de familie van psychiater Fokke Augustinus (gespeeld door Marcel Hensema) terecht is gekomen.

Peter Van Den Begin speelt in Hollands Hoop tbs-patiënt Dimitri. Hij is ex-patiënt van Fokke en kreeg naast een gevangenisstraf ook tbs voor de moord op zijn vader. Hij is manipulatief en gewetenloos, maar kan ook bijzonder warm, emotioneel of droogkomisch zijn. Fokke is de enige die hem bereiken kan. In het eerste seizoen zien we hoe hij buiten de kliniek terecht komt bij de familie van zijn psychiater.

Inmiddels is Hollands Hoop ook toe aan een derde seizoen. Dat wordt momenteel gemaakt. Het scenario wordt geschreven door Franky Ribbens; Dana Nechushtan verzorgt de regie. Franky Ribbens won voor deze serie de prestigieuze Kees Holierhoek Scenarioprijs. Deze prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan de scenarioschrijver van het beste Nederlandse televisiedrama. De jury roemde de dialogen en noemde Hollands Hoop een ‘oer-Hollandse thriller met een hoofdrol voor het landschap.’ Hollands Hoop is een coproductie van de NTR en BNNVARA. Naast Peter Van Den Begin en Marcel Hensema spelen Kim va Kooten, Martijn Lakemeier en Hadewych Minis een rol. In seizoen 2 kwamen daar Gaite Jansen, Camilla Siegertsz en Jonas Smulders bij.

Foto: Eigen Kweek (c) VRT

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

14 december 2018 /