Franky & Mariel met Marjan De Schutter en Josse De Pauw

Marjan De Schutter en Josse De Pauw spelen de hoofdrol in Franky & Mariel van Jan Eelen. Deze kortfilm uit de Lockdown-reeks is vanavond (dinsdag 19 januari) te zien op Eén.

Wist je dat Josse De Pauw het scenario heeft geschreven voor die andere kortfilm die vanavond te zien is: Zoveel van Maarten Moerkerke.

Verhaal Franky & Mariel

Een gedreven vrijwilligster (Marjan De Schutter) gaat tijdens de lockdown op gevangenisbezoek bij een verveelde nihilist (Josse De Pauw). Wat begint als een normaal gesprek tussen twee volslagen vreemden, ontspoort al snel tot een strijd om zelfbehoud.

Jan Eelen

Jan Eelen heeft niet alleen de regie voor deze reeks verzorgd; hij heeft ook het scenario geschreven van Franky & Mariel, met in de cast Josse De Pauw en Marjan De Schutter die de hoofdrollen spelen. Ik ben vooral nieuwsgierig naar hoe de reeks zal zijn; we kennen Jan Eelen natuurlijk van heel gevarieerd werk. Denk aan Callboys, maar ook aan het indrukwekkende De Ronde en de hilarische reeksen Het Eiland en In de Gloria (die in ons interview met Tom Waes naar voren kwam als kijktip).

Marjan De Schutter

Marjan De Schutter was eerder te zien in Professor TVriendinnen (wat ik een geweldige reeks vond) en in het tweede seizoen van Gent West. Ik verwacht dat de kortfilm Franky & Mariel een mooie op maat gaat zijn naar Albatros, waarin Marjan De Schutter een prachtige hoofdrol speelt. Op dit moment is Albatros te zien op Streamz, maar vanaf maandag 15 februari 21.20 uur kan iedereen op Canvas van deze reeks genieten.

Josse De Pauw

Josse De Pauw speelde mee in meer dan 60 films, waaronder het Oscargenomineerde Iedereen Beroemd!. Op televisie was hij onder andere te zien in De RondeMet Man en Macht en Chausée d’Amour. Drie heel diverse series, maar wat mij betreft allemaal aanraders. De Pauw speelt hier ook iedere keer een heel ander karakter in; dat toont aan hoe veelzijdig hij als acteur is. Wereldwijd kennen ze ‘m inmiddels als Ari Spaak, de advocaat van Frie Palmers in De Twaalf. Daarnaast was hij recent te horen in Kutjaar.

Josse De Pauw en Marjan De Schutter als Franky en Mariel in kortfilm van Jan Eelen
Josse De Pauw en Marjan De Schutter als Franky en Mariel in kortfilm van Jan Eelen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 januari 2021 /