Callboys seizoen 1 en 2 op Videoland vanaf 9 mei

Callboys seizoen 1 én 2 zijn op Videoland te bekijken vanaf 9 mei! Dat wordt bingewatchen naar de avonturen van Jay Vleugels (Rik Verheye), Wesley Biets (Stef Aerts) en Devon Macharis (Matteo Simoni).

Callboys op Videoland

Dat Callboys van Jan Eelen vanaf 9 mei op Videoland te zien zal zijn, vind ik écht het beste nieuws in deze ‘beroerde tijd’. Deze serie over drie bevriende gigolo’s die de handen in elkaar hebben geslagen om hun ‘sector plat te spelen’ is hilarisch! Als Nederlandse kijker moet je – zeker als je niet vaker Vlaams kijkt – waarschijnlijk even aan het taaltje wennen. Toch denk ik dat we ‘m hier ook wel gaan waarderen; de verhaallijn is namelijk erg sterk. Omdat de serie op VIER wordt uitgezonden, kun je ‘m vanuit Nederland lastig volgen. Van seizoen 2 heb ik zelf dan ook helemaal nog niets gezien. In mijn agenda staat nu dan ook op 9 mei: Callboys seizoen 2 kijken op Videoland.

Callboys – het verhaal

Voor wie op zoek is naar betaald mannelijk gezelschap met dat tikje meer ben je aan het juiste adres bij Jay Vleugels (Rik Verheye), Wesley Biets (Stef Aerts) en Devon Macharis (Matteo Simoni). Ze krijgen hierbij van hun manusje van alles Randy Paret (Bart Hollanders. Onder de naam Callboys zijn ze dagelijks te gast in het universum van een vrouw die ze naar best vermogen moeten bevredigen.

Kennismaken met de cast

In Vlaanderen zijn de castleden al lang geen onbekende meer. Mede dankzij het succes van het eerste seizoen van Callboys is een aantal van deze jonge acteurs echt definitief doorgebroken. Toch kun je als Nederlandse kijker zeker ook al een aantal ‘gezichten’ herkennen. Heb je Netflix serie De Bende van Jan de Lichte gezien? Dan zijn Matteo Simoni (Jan de Lichte) en Stef Aerts (Tinke) voor jou geen onbekenden meer, maar ook Rik Verheye speelde een rol in deze film…

Callboys cast met Matteo Simoni, Stef Aerts, Rik Verheye en Bart Hollanders
Foto: Thomas Sweertvaegher

Matteo Simoni

Voor Callboys kruipt Matteo Simoni in de huid van Devon Macharis. Hij is de populairste callboy van het stel. En dames zeg nu zelf; dat komt niet als een verrassing. Zijn agenda zit overvol en de tijd die hij over heeft, spendeert hij in de fitness.

Als ik zijn accent en de ietwat dommige opmerkingen hoor, dan zit ik op het puntje van mijn stoel. Dat vind ik heerlijk. Doet me ook denken aan zijn rol van Smos in Safety First. Matteo Simoni brak bij het brede publiek door met zijn rol in Callboys, maar hij was bijvoorbeeld ook te zien in PatserTrio en (binnenkort) in De Bende van Jan de Lichte. Wil je weten waarin je Matteo Simoni nog meer kunt zien, lees hier dan alle artikelen over deze acteur.

Rik Verheye

De man die je het meeste zal laten lachen, maar zeker ook huilen, is Jay Vleugels. Een onverstaanbare West-Vlaming die het moet hebben van zijn goocheltrucs en zijn lange blonde lokken. Rik Verheye neemt deze rol voor zijn rekening. Deze acteur heeft al een uitgebreid cv, dit schreef ik op VlaamsKijken al over hem. Mijn favoriet van Rik Verheye? Dat is de bijzondere film Adem, waarin hij onder andere met Stef Aerts te zien is. Momenteel steelt hij in Vlaanderen de show met Influencers. Ik hoop dat deze reeks van VIER, net als Callboys naar Videoland komt.

Stef Aerts

Tja, wat moet je over Wesley Beats zeggen… Die is het meest geslepen van de gasten. Een mooiboy die voor het zakelijke succes gaat. Een rol van Stef Aerts. Ook deze acteur heeft al heel wat rollen gespeeld. Wist je dat hij te zien was in het nu wel heel actuele eerste seizoen van Cordon? Dit schreef ik al over Stef Aerts.

Bart Hollanders

En dan is er als laatste Randy Paret. Hij werkt sinds een half jaar voor de drie jongens. Hij neemt de telefoons aan, regelt de afspraken en doet de was. Een rol van Bart Hollanders die verrassend groeit in de loop van de serie. Je kunt Bart Hollanders kennen van Professor T. en hij speelt één van de hoofdrollen in Yummy. En er volgt meer. Klik hier voor het overzicht van Bart Hollanders.

Yves Degryse

In het tweede seizoen is er een grotere rol weggelegd voor Yves Degryse. Hij speelt Anthony Biets; de broer van Wesley Beats. Daarnaast is hij de boekhouder van de heren. En dat zorgt nog wel eens voor opmerkelijke situaties. Kun je tenslotte het bonnetje van een behandeling om je anus te bleken opvoeren in je administratie… Het is maar een voorbeeld van de mooie situaties waarin de heren met Anthony komen.

Yves Degryse maakte tot 2009 deel uit van SKaGeN – het theatergezelschap dat opvalt in Corona-tijd met hun whatsapp-voorstelling. Hij was verder te zien in De Helaasheid der Dingen en The Broken Circle Breakdown.

Jan Eelen

Callboys is weer zo’n succesvolle reeks van Jan Eelen, die je ook kent van In de GloriaHet Eiland en De Ronde.

Foto’s: Thomas Sweertvaegher voor VIER.


* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 april 2020 /