De Zonen van Van As terug bij VTM met seizoen 5

De Zonen van Van As zijn vanaf vanavond – zondag 15 november – om 19.50 uur terug op VTM. En wist je dat je de eerste vier seizoenen volledig kunt bekijken op Streamz? Ik heb gister nog een marathon-sessie gedaan en ben weer helemaal klaar voor de avonturen van de firma Van As, waar tegenwoordig een nieuwe generatie het laken naar zich toe trekt. Dat kan niet goed gaan…

Cast De Zonen van Van As (seizoen 5)

In het vijfde seizoen tekent de vaste cast, met onder andere Jaak Van Assche, Ben Segers, Peter Thyssen en Carry Goossens in de hoofdrollen, opnieuw present. En laten we Jonas Van Geel, Rilke Eyckermans, Els Baetse, Tania Kloek, Wouter Bruneel en Tom Van Bauwel niet vergeten.

Nieuwe gezichten en gastrollen De Zonen van Van As

Daarnaast maken enkele opvallende nieuwkomers en gastrollen hun opwachting. Denk aan Charlotte Timmers (De Bende van Jan de Lichte, Commando’s én meer). Gökhan Girginol, die je kent als Ibi uit Spitsbroers. En ook Adriaan Van den Hoof, Inge Paulussen, Dirk van Dijck, Ludo Hoogmartens en Tania Van der Sanden zien we in seizoen 5 van De Zonen van Van As.

Charlotte Timmers en Gökhan Girginol

Gökhan Girginol en Charlotte Timmers zijn twee nieuwkomers in de hoofdcast. Charlotte Timmers kruipt in de huid van Kelly. Zij is het liefje van Kevin Van As. Gökhan Girginol zal in meerdere afleveringen te zien zijn in de rol van Bilal. En zoals we hem ook uit Spitsbroers kennen; in De Zonen van Van As zien we Gökhan Girginol weer in een humoristische rol,namelijk die van een grappige medewerker.

Nieuw seizoen De Zonen van Van As volgens Ben Segers

De kijker mag zich volgens hoofdrolspeler Ben Segers verwachten aan heel wat plottwists: “In deze jaargang ligt de focus van de verhaallijnen weer op de familie Van As. Dick neemt de leiding van het bedrijf over, dat uit zijn voegen begint te barsten, met een ultieme tweestrijd tot gevolg. Ondertussen blijven Frans en het werfpersoneel als vanouds hun eigenzinnige gang gaan.”

Verhaal vijfde seizoen De Zonen van Van As

Het vijfde seizoen start waar het vorige is geëindigd: De schadeclaim die boven de firma hing is met de hulp van Jean-Jacques (Tom Van Bauwel) opgelost. In seizoen 5 krijgt de volgende generatie – Kevin (Jonas Van Geel), Linde (Rilke Eyckermans) en vooral Dick (Ben Segers) – het voor het zeggen. Dick wordt zaakvoerder en neemt de touwtjes meteen stevig in handen.

Twee kampen

Maar niet iedereen is daar even blij mee: Herman (Peter Thyssen) voelt zich duidelijk tekort gedaan. Al snel komen de twee heren lijnrecht tegenover elkaar te staan en dat verdeelt ook het bedrijf in twee kampen. Frans (Jaak van Assche) aan de zijde van Dick en Herman, die soms wel en soms niet gesteund wordt door Kevin. Ook Linde, Rita (Els Beatse) en Martine (Tania Kloek) zitten tussen deze twee vuren. Bambi (Wouter Bruneel) kiest tenslotte partij voor diegene die hem voor zijn karretje weet te spannen. Al is Bambi niet het scherpste mes in de lade… 

Kevin loopt er de kantjes vanaf…

De firma begint stevig te groeien onder leiding van Dick: de planning, boekhouding en personeelszaken moeten worden uitgebreid. Kevin zorgt ervoor dat zijn vriendin Kelly (Charlotte Timmers) achter de desk belandt en dat leidt tot extra spanningen. Zelf loopt Kevin er de kantjes vanaf: hij gaat liever golfen met klanten en sluit onderhandse akkoordjes waar hij persoonlijk beter van wordt.

Weetjes over vijf seizoenen De Zonen van Van As

Als je vijf seizoenen van zo’n geweldige reeks hebt gedraaid, dan kun je wel wat weetjes op een rijtje zetten. Wat een mooi overzicht van VTM.

 • De Familie Van As leidt een firma in afbraakwerken en dat heeft zo zijn gevolgen: voor de reeks zijn er al 25 auto’s gesneuveld, 5 vitrines, 5 muren, 3 woonwagens en werd er 1 chalet opgeblazen. 
 • In elke aflevering worden er gemiddeld drie wetten of regels overtreden. Dat betekent dat er al meer dan 120 overtredingen werden gemaakt door de familie en werknemers van Van As. Toch kregen de sluwe jongens nog maar 10 keer de politie over de vloer… De productie van de reeks zelf kreeg gelukkig maar 1 keer bezoek van de politie om hen te helpen het centrum van Diest af te sluiten. 
 • Het eerste seizoen van De Zonen van Van As werd geregisseerd door Jan Matthys, de drie laatste door Thomas Decock en het tweede door Mathias Coppens. 

Oudste bedrijfsleider in fictieland

 • Tijdens de draaiperiode werd Frans Van As 79 jaar. Hij is daarmee de oudste ‘bedrijfsleider’ in fictieland. De producent van de reeks, René Vlaeyen, werd zelf 73 en is daarmee de oudst werkende tv-producent in Vlaanderen. 
 • Tania Kloek speelt de vrouw van Herman Van As. Ze zit aan de kassa van de supermarkt en is niet bijster slim. In het echte leven studeerde Tania Kloek tijdens de draaiperiode van De Zonen van Van As echter bij als boekhouder. Ze studeerde af met grote onderscheiding en werkt nu als accountant voor tal van bedrijven.

Barbara Sarafian zou Rita spelen in De Zonen van Van As

 • Oorspronkelijk was Barbara Sarafian gevraagd om de rol van Rita te vertolken, maar zij moest verstek geven omdat ze het op dat moment te druk had met andere projecten.
 • Tijdens de opnames voor het eerste seizoen kwam acteur Carry Goossens zwaar ten val. Hij was daardoor enkele weken out, maar door een verschuiving in de opnameplanning was daar nauwelijks iets van te merken. Ook bij de opnames van het tweede seizoen verwondde Goossens zich op de set: tijdens een hete zomerdag verbrandde hij zijn lichaam aan de roofing van een dak waarop zijn personage aan het werk was.

Foto’s seizoen 5 Zonen van Van As

Meer over acteurs en actrices uit De Zonen van Van As:

Op VlaamsKijken heb ik al verschillende artikelen geschreven over de acteurs en actrices die deel uit maken van de cast van De Zonen van Van As. Klik op de naam van je favoriete acteur of actrice en ontdek die berichten. (Dit wordt in de loop van de avond toegevoegd).

 • Jaak Van Assche
 • Ben Segers
 • Peter Thyssen
 • Carry Goossens
 • Jonas Van Geel
 • Rilke Eyckermans
 • Els Baetse
 • Tania Kloek
 • Wouter Bruneel
 • Tom Van Bauwel
 • Charlotte Timmers
 • Gökhan Girginol
 • Adriaan Van den Hoof
 • Inge Paulussen
 • Dirk van Dijck
 • Ludo Hoogmartens
 • Tania Van der Sanden

Foto’s VTM.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

15 november 2020 /