Nonkels seizoen 2: familie Persyn in 2024 terug op tv

Nonkels seizoen 2 komt eraan! In de zomer van 2022 konden we naar de laatste aflevering van deze humoristische reeks over de familie Persyn kijken op Play4. Maar we weten nu dat het om een seizoensfinale gaat én niet om een definitief afscheid van de drie West-Vlaamse broers, hun entourage en de Kameroense vluchteling Innocent. We moeten alleen nog even geduld hebben… Ontdek hier alles over Nonkels seizoen 2, cast, crew en de nominatie van Nonkels voor de Rockie Awards.

Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je niets wil missen over het tweede seizoen van Nonkels. We hebben dit bericht van 28 juni 2022 bijgewerkt op woensdag 15 maart 2023 en zaterdag 2 september 2023.

Nonkels

Nonkels is een komische fictiereeks over het leven van drie West-Vlaamse broers van middelbare leeftijd en hun familie. Hun leven wordt overhoop gegooid wanneer er plots een Afrikaanse vluchteling voor de deur staat. Deze reeks is een groot succes in Vlaanderen. Op Streamz staat-ie sinds de start in de top drie van meest opgevraagde series. En de best scorende aflevering op Play4 gaat zelfs over de miljoen kijkers heen.

Nonkels genomineerd voor Rockie Award

Als een serie zo goed scoort, kunnen awards natuurlijk niet uitblijven. Dat geldt ook voor Nonkels. Ze wonnen eerder al een Kastaar (voor beste fictiereeks). En Make-up artiest Dorien Van Poucke won de Ensor voor Beste Make-Up voor haar werk bij Nonkels. En nu maakt de serie dus kans op een Rockie Award. Ze zijn genomineerd in de categorie Comedy Series: Non-English Language. Op 12 juni wordt de winnaar van de Rockie Award bekendgemaakt. Callboys* won deze prijs eerder en Van Vlees en Bloed* won een Rockie Award voor Beste Miniserie.

Nonkels kijken

Heb jij Nonkels nog niet gezien en ben je benieuwd waar je deze serie kunt kijken? Helaas wordt-ie op dit moment alleen nog aangeboden via Streamz. Dat betekent dat alleen de Vlaamse kijker en van genieten. Want een Streamz abonnement in Nederland is niet mogelijk. Als seizoen 2 (net als seizoen 1) op Play4 wordt uitgezonden, kun je wel meteen kijken via GoPlay. Hoe dat werkt, lees je ook via de Streams-link.

Nonkels seizoen 2 kijken: 2024 op tv

Maar nu terug naar Nonkels seizoen 2… In het persbericht over de nominatie voor de Rockie Award ontdekten we namelijk dat we nog even geduld moeten hebben. We lezen : “Het tweede seizoen van Nonkels zal worden uitgezonden op Play4 in 2024.” Dat wordt als het goed is wel aan het begin van het jaar, want Play heeft ‘m al gecommuniceerd in de najaars-en winterprogrammering. De opnames van het tweede seizoen van Nonkels vinden op dit moment plaats (zomer 2023).

Meer ontdekken over Nonkels seizoen 2:

Nonkels seizoen 2

“Dat onverwachte maar wel verhoopte succes is de verdienste van onze geweldige cast en ​ crew. Ik denk maar aan onze fantastische vrouwelijke vertolkingen. Want laat ons eerlijk zijn: geen nonkels, zonder tantes. Geen ton tons, zonder een briljante Innocent. En geen geblaf op Luc zonder ons Kürtje. Ik popel om weer in onze Persyn-wereld te duiken en een nieuw seizoen te schrijven. Carpe diem!”, aldus Rik Verheye, die de Nonkels samen met Jelle De Beule en Koen De Poorter schreef. Jelle Gordyn deed de regie van de reeks.

Nonkels cast

​Met in de Nonkels cast treffen we acteurs en actrices als Wim Willaert, Jelle De Beule, Isabelle Van Hecke, Rik Verheye, Emilie De Roo, Blaise Afonso, Silke Thorrez en Anne Denolf. Wil je daar nu meer over lezen, klik dan hier over het uitgebreide artikel over de Nonkels cast. Zij zullen ook in Nonkels seizoen 2 weer hun intrede doen.

Jelle De Beule / nonkel Luc

Jelle De Beule aka nonkel Luc vertelt: “Geweldig nieuws en ontzettend veel zin om opnieuw in onze pen en in onze personages te kruipen. Zeker na alle warme reacties van de voorbije weken. De reeks heeft jong en oud doen lachen. Dat is het mooiste compliment voor ons allemaal. ​ Blaise, Isabelle, Emilie, Silke, Wim en Rik zijn bovendien écht familie geworden. Alleen daarvoor al is Nonkels seizoen 2 een cadeau: een langverwachte familiereünie.”

Rik Verheye / nonkel Willy

Rik Verheye aka nonkel Willy reageert ook op het nieuws over het tweede seizoen van Nonkels: “De respons was absoluut overweldigend. Van quotes die ons werden nageroepen tot een uitpuilende mailbox met foto’s van volgens Carine correct geserveerde – rik an rik, gelijk twee halve maantjes – pannenkoeken. Om maar te zwijgen van hilarische selfies met de grasgroene Porsche van Nonkel Willy en de vele foto’s van een random lap kunstgras. Hoe zalig is dat?!”

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

15 maart 2023 /