Stella met Peter Van den Begin en Dominique Van Malder

Stella – met Peter Van den Begin en Dominique Van Malder in de hoofdrol – is de kortfilm van Christina Vandekerckhove in de Lockdown-reeks van Eén. Deze film is op dinsdagavond om 21.31 uur te zien samen met Zoveel en Franky & Mariel.

Verhaal kortfilm Stella

Wanneer de narcistische Bob de verjaardag van zijn dochter Stella vergeet, is het niet zijn vrouw Veerle die de bezoekersruimte binnenwandelt, maar Piet Hynemans. De cast van Stella wordt gevormd door Peter Van den Begin en Dominique Van Malder.

Christina Vandekerckhove

Voor mij is Christina Vandekerckhove misschien wel de minst bekende naam uit het lijstje van de 12 regisseurs die meewerken aan Lockdown. Via IMDB ontdek ik dat ze de documentaire Rabot heeft gemaakt. Die is ook te zien in het kader van de Ensors. Naast Stella heeft ze ook een andere, nieuwe kortfilm gemaakt, namelijk Mia (die in première ging op het Film Fest Gent). In kortfilm Mia speelt Sofie Decleir – die momenteel te zien is in Red Light – de hoofdrol. Voor Stella heeft Christina Vandekerckhove – die zowel regie deed als het scenario schreef – gekozen voor Peter Van den Begin en Dominique Van Malder.

Peter Van den Begin

Heeft Peter Van den Begin nog een introductie nodig bij de lezers van VlaamsKijken? Ik vermoed van niet; wat heeft deze Vlaamse acteur al tal van geweldige rollen gespeeld. Denk aan Debby uit Debby en Nancy, Jean uit Studio Tarara en Raymond uit Matroesjka’s. Dit voorjaar kun je van hem genieten op VTM in Fair Trade (deze reeks is nu al via Streamz te zien).

Je zag Peter Van den Begin recent nog met zijn gezin (hij is getrouwd met actrice Tine Reymer en heeft twee dochters) in Groeten Uit.

Dominique Van Malder

Dominique Van Malder die je kent van onder andere Radio Gaga heeft al tal van rollen in Vlaamse films en series op zijn naam staan. Zo zag ik hem al eerder in de film Verborgen Verlangen en als broer van Tom Vermeir in De Twaalf. 2021 wordt volgens mij écht het jaar van Dominique Van Malder. Vanaf maandag 15 februari 21.20 uur kan iedereen op Canvas genieten van Albatros; de reeks die hij niet alleen meebedacht, maar waarin hij ook de hoofdrol speelt. Hij is daarnaast te zien als presentator van De Bachelorette. En samen met Joris Hessels maakt hij een speciaal seizoen van hun human interestprogramma Radio Gaga. Deze mini-reeks is later dit voorjaar te zien op Eén.

Stella - lockdown film - van Christina Vandekerckhove met Peter Van den Begin en Dominique Van Malder

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

19 januari 2021 /