Stella met Peter Van den Begin en Dominique Van Malder

Stella – met Peter Van den Begin en Dominique Van Malder in de hoofdrol – is de kortfilm van Christina Vandekerckhove in de Lockdown-reeks van Eén. Deze film is op dinsdagavond om 21.31 uur te zien samen met Zoveel en Franky & Mariel.

Verhaal kortfilm Stella

Wanneer de narcistische Bob de verjaardag van zijn dochter Stella vergeet, is het niet zijn vrouw Veerle die de bezoekersruimte binnenwandelt, maar Piet Hynemans. De cast van Stella wordt gevormd door Peter Van den Begin en Dominique Van Malder.

Christina Vandekerckhove

Voor mij is Christina Vandekerckhove misschien wel de minst bekende naam uit het lijstje van de 12 regisseurs die meewerken aan Lockdown. Via IMDB ontdek ik dat ze de documentaire Rabot heeft gemaakt. Die is ook te zien in het kader van de Ensors. Naast Stella heeft ze ook een andere, nieuwe kortfilm gemaakt, namelijk Mia (die in première ging op het Film Fest Gent). In kortfilm Mia speelt Sofie Decleir – die momenteel te zien is in Red Light – de hoofdrol. Voor Stella heeft Christina Vandekerckhove – die zowel regie deed als het scenario schreef – gekozen voor Peter Van den Begin en Dominique Van Malder.

Peter Van den Begin

Heeft Peter Van den Begin nog een introductie nodig bij de lezers van VlaamsKijken? Ik vermoed van niet; wat heeft deze Vlaamse acteur al tal van geweldige rollen gespeeld. Denk aan Debby uit Debby en Nancy, Jean uit Studio Tarara en Raymond uit Matroesjka’s. Dit voorjaar kun je van hem genieten op VTM in Fair Trade (deze reeks is nu al via Streamz te zien).

Je zag Peter Van den Begin recent nog met zijn gezin (hij is getrouwd met actrice Tine Reymer en heeft twee dochters) in Groeten Uit.

Dominique Van Malder

Dominique Van Malder die je kent van onder andere Radio Gaga heeft al tal van rollen in Vlaamse films en series op zijn naam staan. Zo zag ik hem al eerder in de film Verborgen Verlangen en als broer van Tom Vermeir in De Twaalf. 2021 wordt volgens mij écht het jaar van Dominique Van Malder. Vanaf maandag 15 februari 21.20 uur kan iedereen op Canvas genieten van Albatros; de reeks die hij niet alleen meebedacht, maar waarin hij ook de hoofdrol speelt. Hij is daarnaast te zien als presentator van De Bachelorette. En samen met Joris Hessels maakt hij een speciaal seizoen van hun human interestprogramma Radio Gaga. Deze mini-reeks is later dit voorjaar te zien op Eén.

Stella - lockdown film - van Christina Vandekerckhove met Peter Van den Begin en Dominique Van Malder

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 januari 2021 /