An Miller en Ben Segers in tweede seizoen #hetisingewikkeld

An Miller en Ben Segers keren terug op VIER met het tweede seizoen van Het Is Ingewikkeld. Deze tragikomische fictiereeks gaat over familie, liefde en hoe een gezin in deze tijd verschillende maten en vormen kent. De cast van #hetisingewikkeld liegt er niet om, want naast An Miller en Ben Segers zijn er ook rollen voor Charlotte Vandermeersch, Lize Feryn en Bert Haelvoet. Te zien vanaf dinsdag 6 oktober 2020 om 20.35 uur op VIER.

An Miller gaat scheiden van Ben Segers in Het Is Ingewikkeld op VIER

Tweede seizoen Het Is Ingewikkeld

Lien (An Miller) en Peter (Ben Segers) leven nog steeds gescheiden in hetzelfde huis. Om de week de ene in de kelder, de andere in het huis met de kinderen. Wanneer Charlotte, de nieuwe vriendin van Peter, al maar meer komt inwonen en ook de zus van Lien met haar pasgeboren baby intrekt, staat het huis helemaal op stelten. Maar de baby doet oude herinneringen herleven en het ijs tussen Lien en Peter smelten.

An Miller en (gastrol) Filip Peeters

Filip Peeters speelt tinder date van An Miller in #hetisingewikkeld seizoen 2

In dit tweede seizoen is er een opvallende gastrol voor Filip Peeters, die de Tinder-date van An Miller speelt. Hoe dat af gaat lopen, weten we nog niet, maar het kan niet anders dan dat de vonken er vanaf springen. Toch? Die twee zijn in het echte leven tenslotte al jaren samen. Ze hebben twee dochters: Leonce Peeters (die te zien is als Zoë in #hetisingewikkeld) en Louise Peeters. Met het gehele gezin stonden ze recent op het toneel. Ze spelen Familie bij NT Gent. Dit toneelstuk gaat over een familiedrama, waarbij het gehele gezin door zelfdoding om het leven komt.

Filip Peeters komt in tal van tv-series en films voorbij; niet alleen in Vlaanderen, maar ook in Nederland. Klik hier voor het Filip Peeters-overzicht.

Verhaal #hetisingewikkeld

Hoe zat het ook alweer met het verhaal van #hetisingewikkeld. Hiervoor gaan we terug naar het eerste seizoen. Lien en Peter hebben het allemaal: een goede job, twee prachtige kinderen, toffe vrienden, een mooi huis en een kat. Maar de liefde is uitgedoofd, hun seksleven dood en de midlife crisis klopt op de deur… Lien beslist om uit elkaar gaan, maar ze krijgen het niet over hun hart om de kinderen wekelijks heen en weer te moeten verhuizen.

Daarom besluiten ze in hetzelfde huis te blijven wonen. Week om week slaapt de één in de kelder en de ander met de kinderen in huis. Omdat ze het gevoel heeft dat ze té veel gemist heeft in haar leven, begint Lien al snel aan een inhaalbeweging, inclusief Tinder en hardnekkige katers. Peter daarentegen worstelt met een joekel van een identiteitscrisis…

En dan zijn er natuurlijk nog de familie en vrienden… Zo vinden de ouders van Lien het maar absurd dat het stel uit elkaar gaat en toch in hetzelfde huis blijft wonen.

Els Olaerts en Jos Verbist in #hetisingewikkeld

Cast #hetisingewikkeld

De cast van #hetisingewikkeld (of Het is Ingewikkeld, zoals VIER ‘m in de voorjaarspresentatie noemt) kent tal van bekende namen. Zowel het eerste als tweede seizoen kent veel overlap qua acteurs en actrices. Benieuwd wie er allemaal meespeelt / meespeelde in Het Is Ingewikkeld?

Ben Segers

Ben Segers in #hetisingewikkeld

Ben Segers speelt Peter. Een man die het lieven neemt zoals het is. Hij beseft niet dat zijn relatie – net als hijzelf – uitgeblust is. Als Lien echt wil scheiden, komt hij zichzelf tegen. Hij wil het een en ander goedmaken. Althans… totdat hij zich ook in het vrije leven stort. Over Ben Segers heb ik al veel geschreven. In het voorjaar van 2020 was hij op VIER ook te zien met het derde seizoen van Auwch. Zelf vind ik vooral zijn personages in De Zonen van Van As – daarover heb ik ook goed nieuws, want die reeks is dit najaar weer te zien bij VTM – en Safety First geweldig!

An Miller

An Miller speelt hoofdrol in Het Is Ingewikkeld op VIER

An Miller kruipt in de huid van Lien, die na twaalf jaar huwelijk beseft dat de sleur in relatie is gekropen. Ze heeft samen met Peter twee fijne dochters, maar verder… Lien heeft het idee dat ze alleen maar goed is voor de was en de plas. Ze mist waardering, voldoening en passie in haar leven. Leuk om te weten in de serie Albert II speelde An Miller Delphine Boël, die toch écht – een DNA-test heeft het bewezen – de dochter van koning Albert is. Verder was ze te zien in drie absolute aanraders: De Ronde, Het Eiland en In De Gloria.

Charlotte Vandermeersch

Charlotte Vandermeersch als danslerares in #hetisingewikkeld

Charlotte Vandermeersch speelt danseres Charlotte, die door Peter wordt opgebeld om hem de openingsdans te leren die hij normaal op het huwelijksfeest met Lien had moeten dansen. Ze laat de uitgebluste Peter weer heropleven. In 2020 is Charlotte Vandermeersch niet alleen te zien in in Het Is Ingewikkeld. Nee, ze zeilt ook Over de Oceaan. Daarnaast schitterde ze in Baantjer Het Begin. Deze serie zal later door VTM worden uitgezonden. Wanneer is nog onbekend. Hij staat in ieder geval wel al op Streamz. Charlotte Vandermeersch is natuurlijk ook de actrice die de hoofdrol speelt in de Deadline-reeks.

Lize Feryn

Lize Feryn in Het Is Ingewikkeld

Lize Feryn speelt de rol van Valerie, de boezemvriendin van Lien. Ze is vooral alles wat Lien niet is en dat blijkt vooral na de scheiding voor Lien een verademing. Bijna ieder woord dat over haar lippen komt, gaat over seks. Valerie heeft drie kinderen met Koen. Was te zien in Voor wat hoort wat en In Vlaamse Velden (die op Netflix staat). En waar ik zelf erg naar uit kijk: ze speelt een hoofdrol in het tweede seizoen van Beau Séjour. Daarnaast behoort ze tot de vaste panelleden van taalquiz Veel Tamtam.

Bert Haelvoet

Bert Haelvoet in #Hetisingewikkeld

Bert Haelvoet is Koen; sinds jaar en dag een vriend van Peter en getrouwd met de veel jongere Valerie. Hij kent de zwakke plekken van Peter door en door en tracht hem de elementaire beginselen van een liefdesrelatie en het huwelijksleven bij te brengen. Waar je hem van kunt kennen? Van De Helaasheid Der Dingen bijvoorbeeld. Of uit Spitsbroers. En laten wet natuurlijk niet De Dag vergeten. Beide series zijn vanuit Nederland te vinden op Videoland.

Leonce Peeters

Leonce Peeters speelt Zoë, de oudste dochter van Lien en Peter. Wat zo bijzonder is, is dat ze ook in het echte leven de dochter van Ann Miller is. Met het hele gezin speelt ze het theaterstuk Familie bij NTGent.

Leonce Peeters en Floor van Boven #hetisingewikkeld
Rechts: Leonce Peeters, de dochter van An Miller en Filip Peeters. Op links Floor van Boven.

Floor Van Boven

Floor Van Boven kruipt in de huid van Mona, de dochter van Ben Segers. Ten tijde van het eerste seizoen is ze pas zeven jaar oud. Het meisje droomde er al ontzettend lang van om op tv te komen, vertelde ze in een interview over Het Is Ingewikkeld aan Het Laatste Nieuws.

Bill Barberis

Bill Barberis speelt dichter in Het Is Ingewikkeld

Bill Barberis speelt in het eerste seizoen van #hetisingewikkeld Seppe Verlinden, de nieuwe vlam van Lien. Hij is een beginnend schrijver. Als je op Videoland Zie Mij Graag hebt gekeken, dan kun je Bill Barberis ook kennen. Bij het Vlaamse publiek werd hij bekend met zijn rol als Toon Vrancken in Thuis. Hij was maar liefst 3,5 jaar te zien. Nu schittert hij in de Ketnet-serie De Hoppers. En hij zal te zien zijn in de nieuwe serie Black-Out, die je al kunt kijken via Streamz.

Kristine Van Pellicom

Kristine van Pellicom in #hetisingewikkeld

Kristine Van Pellicom speelt Ine, de zus van Lien. Ze kan haar kinderwens niet langer onderdrukken en gaat op zoek naar een donor. Een personage dat een beetje doet denken aan Bridget Jones. Waar je Kristine Van Pellicom van kunt kennen? Van de geweldige serie Clan! En ze speelde ook mee in De Parelvissers.

Els Olaerts

Els Olaerts moeder in Het Is Ingewikkeld

Els Olaerts speelt de moeder van Lien en Ine. Ze vreest dat haar dochter het moederschap niet alleen zal aankunnen. Je deze actrice bijvoorbeeld kennen uit Bastaard, Gent-West en Witse.

Jos Verbist

Jos Verbist speelt vader in Het Is Ingewikkeld

Jos Verbist speelt de vader van Lien en Ine. De ouders van Lien en Ine hebben zelf een kille relatie zonder enige genegenheid. Het leven van hun dochters begrijpen ze niet. Waarom ga je scheiden en blijf je toch samenwonen? Dat is toch absurd. Jos Verbist is een geweldige acteur met een uitgebreid cv. Zijn rol die mij het meest bijgebleven is, is die in Quiz me Quick.

Geert Hunaerts

Geert Hunaerts speelt de Nicolas. Hij is de zoon van Henry, de demente man die weer eens bij Lien en Peter is beland. Ine ziet in hem de man waar ze naar op zoek is. Deze acteur kun je kennen uit bekende reeksen van weleer als De Kotmadam en Team Spirit.

Geert Hunaerts keert terug in tweede seizoen Het Is Ingewikkeld

Johny Voners

Johny Voners is dement in #hetisingewikkeld

Johny Voners kruipt in de huid van de demente Henry. Hij woonde vroeger in het huis van Peter en Lien en staat nog steeds regelmatig voor de deur. Nu zegt de naam Johny Voners je misschien niet zoveel, maar als ik zeg ‘Xavier Waterslagers’ dan weet iedereen het. Maar deze acteur heeft meer in huis dan zijn FC De Kampioenen personage. Dat bewees hij al met Amigo’s en ik kijk ook ontzettend uit naar de nieuwe serie Een Goed Jaar. Helaas was dat ook zijn laatste rol, want Johny Voners is overleden.

Nico Sturm

Nico Sturm in Het Is Ingewikkeld met Kristine van Pellicom

Nico Sturm is Tom. Over zijn personage is online niets te vinden, dus ik zou zeggen: ontdek het! Als je één reeks moet zien waar Nico Sturm in meespeelde dan is het wat mij betreft echt Gina & Chantal. Wat heb ik daar van genoten afgelopen jaar.

Els Dottermans

Els Dottermans is Katrien. Ze komt voorbij in de aflevering dat Lien helemaal los gaat met haar vriendinnen. Wat mij betreft is Els Dottermans één van de meest veelzijdige actrices van Vlaanderen. Je kunt haar kennen uit De Luizenmoeder, maar ook uit Gevoel voor Tumor.

Maya Albert

Maya Albert speelt Sarah… In een voorstukje zie ik haar zeggen tegen Peter ‘je mag alles met mij doen wat je wilt’… Ze heeft verschillende gastrollen gespeeld en staat veel in het theater, maar het bekendste is Maya Albert van haar rol in Thuis. Ze speelde vijf jaar Aisha Fawzi.

Ann Claes

Ann Claes kruipt in de huid van Bea. Over haar rol kan ik niet veel ontdekken online. Ze heeft eerder gastrollen gespeeld in Professor T., Gent West en Vermist.

Remake

Het is Ingewikkeld wordt omschreven als ‘grappig, ontroerend, soms edgy’. “Maar bovenal een hartverwarmend en herkenbaar portret van een generatie, die het allemaal voor elkaar lijkt te hebben, maar net daardoor heel veel mist.” Deze serie is gebaseerd op de succesvolle Deense serie Bedre skilt end aldrig. Ondanks het succes bleef het maar bij één seizoen. In Amerika heeft Ellen Degeneres een remake van de serie gemaakt onder de naam Splitting up together. Hier zijn twee seizoenen verschenen.

Lenny van Wesemael en Ben Segers

Het Is Ingewikkeld is een productie van Fobic Films. Dit is het productiehuis van Geoffrey Enthoven en Mariano Van Hoof dat eerder al Hasta La Vista, Voor wat, hoort wat en Auwch maakte. Lenny Van Wesemael regisseerde #hetisingewikkeld.

Lenny van Wesemael toonde reeds in haar kortfilms Dans Met Mij, Dansen Met Travolta en L’Origine Du Monde aan dat films soms nood hebben aan een vrouwelijke touch. In september 2015 mocht haar eerste langspeler Café Derby het filmfestival van Oostende openen. Die film is nu op Netflix te zien. Leuk detail: ze is de vriendin van Ben Segers. En daarmee zijn ze dus het tweede koppel op de set van het tweede seizoen Het Is Ingewikkeld.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 januari 2020 /