Gene Bervoets en Lize Feryn in tweede seizoen Beau Séjour

Gene Bervoets en Lize Feryn zijn te zien in het tweede seizoen Beau Séjour dat vanaf 31 januari 2021 op Eén te zien zal zijn. Het concept blijft hetzelfde: het hoofdpersonage onderzoekt zijn eigen dood. In dit geval is de hoofdrol voor Gene Bervoets. Weet hij het net zo treffend te spelen als Lynn van Royen in het eerste seizoen?

Je leest hier alles over cast en verhaal van tweede seizoen Beau Séjour.

Beau Séjour in Nederland kijken

Want wat was dat eerste seizoen een succes! Het haalde gemiddeld 1,4 miljoen kijkers op Eén, kwam ook in Frankrijk en Duitsland op antenne via Arte en was wereldwijd te zien op Netflix. Gemist? Beau Séjour is ook op dvd verkrijgbaar. En goed nieuws voor de Nederlandse kijkers. Pieter Van Huyck (hoofd fictie bij De Mensen) laat weten dat de NPO het tweede seizoen gaat uitzenden (net als Arte). Goed nieuws in Nederland is het hele eerste seizoen vanaf 15 januari te zien op NPO Plus. Vanaf 17 januari wordt de serie wekelijks uitgezonden op NPO 3 en NPO Start. Wanneer het tweede seizoen in Nederland te zien zal zijn, is nog onduidelijk.

Beau Séjour boek!

Daarnaast is er nog meer goed nieuws. In februari verschijnt er een Beau Séjour boek van Gie Vanhout. Dit is het verhaal: “Wanneer doctoraatsstudente Elise Deprez ontwaakt, ligt ze in de gang van de Leuvense universiteit, naast het dode lichaam van iemand die sprekend op haarzelf lijkt. Ze heeft geen idee wat haar de afgelopen nacht overkwam. Heeft haar dood iets te maken met de beruchte studentenmoordenaar die de stad in een wurggreep houdt? En als ze vermoord is, waarom loopt ze dan nog steeds rond en zijn er slechts enkele mensen die haar kunnen horen en zien?”

Cast tweede seizoen Beau Séjour

De opnames voor het nieuwe seizoen zijn begin juni gestart en lopen nog tot eind november. Het tweede seizoen speelt zich deze keer af in Zeebrugge onder andere bij de Belgische marine. Dat de cast naast Gene Bervoets bijna volledig uit West-Vlaamse acteurs bestaat is dan ook niet vreemd. Zo zijn er rollen voor Lize Feryn, Sam Louwyck, Greet Verstraete (die je kent van Cordon en Gent-West), Katelijne Verbeke, Emilie De Roo.

Lize Feryn in tweede seizoen van Beau Séjour
Lize Feryn in tweede seizoen Beau Séjour

Beau Séjour nu een zeilboot

Gewezen marinecommandant Maurice ziet zijn eigen lijk hangen aan de mast van de zeilboot Beau Séjour. Hij gelooft niet dat hij zelfmoord heeft gepleegd en wil zijn familie ervan overtuigen dat er meer aan de hand is. Daarom begint hij zijn eigen dood te onderzoeken. Scenarioschrijfster Sanne Nuyens vertelt er het volgende over: “In de kern vertellen we een emotioneel familieverhaal over een man die een tweede kans heeft gekregen om de relatie met zijn gezin te herstellen, maar het is opnieuw een whodunnit met een twist. De kijker kan zich zeker aan beklijvende plotwendingen verwachten.”

Gene Bervoets

Gene Bervoets kruipt in de huid van Maurice. In het persbericht van Eén zegt hij: “Als acteur word je maar enkele keren in je carrière met een script geconfronteerd waarvan je denkt: dit is het. In Beau Séjour 2 klopt alles. Het schitterend originele idee van het eerste seizoen is zo uitgepuurd dat het een andere dimensie krijgt in deze nieuwe reeks. Het is letterlijk larger than life. Het personage van Maurice is om je duimen en vingers van af te likken. Alles zit er in: het is een zoektocht vol drama, humor, liefde en passie naar de sterfelijke mens, naar jezelf.”

Greet Verstraete en Katelijne Verbeke in tweede seizoen Beau Sejour
Greet Verstraete en Katelijne Verbeke in tweede seizoen Beau Séjour

Team

Het tweede seizoen van Beau Séjour is naar een idee van Bert Van Dael (Beau Séjour, De twaalf) en het scenario is geschreven door Sanne Nuyens (Beau Séjour, De twaalf) en Roel Mondelaers (WelpPlan Bart). Regisseurs zijn net als in het eerste seizoen Nathalie Basteyns (FaçadesClan) en Kaat Beels (Tabula rasaFaçadesClan). De regisseurs zeggen het volgende over het tweede seizoen. “In tegenstelling tot het eerste seizoen willen we het spannende verhaal vertellen met warme beelden. We zullen onze kijkers laten genieten van de fantastische locaties tijdens een zwoele, hete zomer in Zeebrugge.”

Productie

De reeks wordt geproduceerd door Pieter Van Huyck, Ivy Vanhaecke en Saskia Verboven van De Mensen. Creative producers zijn Sanne Nuyens en Nathalie Basteyns. De distributie van de serie is in handen van het Franse Lagardère Studios Distribution.

Beau Séjour 2 is een reeks van productiehuis De Mensen voor Eén, in coproductie met Column Film en Gardner and Domm, met de steun van het VAF Mediafonds, het programma Creatief Europa – MEDIA van de Europese Unie, de Netherlands Film Production Incentive en de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid en met de medewerking van City Film Office Visit Bruges van Stad Brugge en de Belgische Marine.

Foto Gene Bervoets tweede seizoen Beau Séjour van Maria-Laura Raia. Foto van Lize Feryn, en de foto van Greet Verstraete en Emilie De Roo via De Mensen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 augustus 2019 /