Frank Lammers, Elise Schaap, Kevin Janssens en Raymond Thiry naast Tom Waes en Anna Drijver

Frank Lammers, Elise Schaap, Kevin Janssens en Raymond Thiry zullen naast Tom Waes en Anna Drijver te zien zijn in Undercover. Deze nieuwe fictiereeks van Eén zal op zijn vroegst te zien zijn in het voorjaar van 2019. Aftellen maar, want als je meer leest over hun rollen en het verhaal, dan krijg je er écht zin in. Ik wel in ieder geval.

Undercover volgt twee agenten die undercover gaan in het drugsmilieu in de grensstreek België-Nederland. De grote rollen in deze suspenserijke en zwartkomische reeks worden vertolkt door Vlaamse en Nederlandse topacteurs. Zo pakt Tom Waes zijn oude liefde – het acteren – weer op, zien we Anna Drijver in de hoofdrol, net als Frank Lammers, Elise Schaap, Kevin Janssens, Raymond Thiry. Echt wat mij betreft allemaal geweldige acteurs, die als geen ander een rol neer kunnen zetten, waarbij je vergeet dat je ze kent van heel andere series en films. Verder zijn er rollen weggelegd voor Katrien De Ruysscher en Manou Kersting.

Meer over de personages:
Tom Waes en Anna Drijver spelen Bob Lemmens en Kim De Rooij, de twee undercoveragenten die worden ingeschakeld om het netwerk van XTC-producent Ferry Bouman op te rollen. Hoewel ze elkaar amper kennen, moeten ze een koppel spelen en in een piepkleine caravan intrekken vlakbij de chalet op de camping waar Bouman zijn vrije tijd doorbrengt. De hyperprofessionele en gefocuste Bob heeft het aanvankelijk moeilijk om met zijn impulsieve Nederlandse collega samen te werken en te leven, maar na verloop van tijd groeien ze naar elkaar toe.

Frank Lammers speelt Ferry Bouman. Een onschuldige campinggast zou het hem niet nageven, maar Ferry is met zijn XTC-imperium goed voor een omzet van meer dan honderd miljoen euro per jaar – wat hem één van de grootste spelers ter wereld maakt.

Bouman houdt zijn netwerk klein en werkt alleen met mensen die hij door en door kent. Hij woont samen met zijn vrouw Danielle in een grote villa op de grens met Nederland, maar verblijft het liefst in zijn chalet op de nabijgelegen camping.

Elise Schaap speelt Danielle Bouman, Ferry’s vrouw. Naïef en met een hart van goud, zowat het enige onschuldige personage van de reeks. Wat er uiteindelijk toe zal leiden dat ze de grootste speelbal wordt van zowat iedereen in de reeks.

Kevin Janssens speelt Jurgen Van Kamp en is getrouwd met de dochter van Boumans rechterhand John Zwart. Van Kamp is de loopjongen van de bende, een mislukte ex-kickbokser met een grote mond en een kort lontje.

Raymond Thiry speelt John Zwart, Ferry’s rechterhand. Keihard, met een tragisch randje. Hij voert de orders van de baas uit, ook al druisen ze in tegen zijn eigenbelang.

In een persbericht dat eerder verscheen zei regisseur Frank Devos al het volgende over de cast: “Undercover combineert alle ingrediënten die een topreeks nodig heeft: sterke personages, een geweldig spannend verhaal en een stevige dosis zwarte no-nonsense humor. We zijn al een tijdje aan het repeteren met de cast, en het is een feest om Tom Waes aan het werk te zien met zijn Nederlandse collega’s. Frank Lammers, Anna Drijver en Elise Schaap zijn trouwens toptalenten die de Vlaamse kijker echt zullen verrassen.”

Olivier Goris, netmanager van Eén, vult aan: “De gretigheid waarmee Tom zijn oude liefde – acteren – omarmt, is indrukwekkend. De schitterende cast, het waanzinnig spannende waargebeurde verhaal, de topploeg achter de schermen en de donkere humor maken deze reeks tot een fantastisch avontuur.”

Nico Moolenaar (Vermist), Bart Uytdenhouwen (Spitsbroers) en Piet Matthys (Vermist) stonden in voor het scenario. Frank Devos (Chaussée d’Amour) en Eshref Reybrouck (Cordon 2, Marsman, Hassel) nemen de regie voor hun rekening.

Undercover is een reeks van het productiehuis De Mensen voor Eén, in samenwerking met Gardner and Domm, Proximus, Netflix, Source Investments/DFW, Federation Entertainment, ZDF, Good Friends en de Tax Shelter maatregel van de federale overheid. Undercover zal ten vroegste in het voorjaar van 2019 in wereldpremière gaan op Eén.

Foto: Undercover Setfoto Tom Waes en Anna Drijver ©VRT/Jo Voets

Meepraten over dit artikel? Heb je tips? Of een vraag over een ander artikel? Dan ben je van harte welkom in de VlaamsKijken Facebook-groep.

27 februari 2018 /