Frank Lammers, Elise Schaap, Kevin Janssens en Raymond Thiry naast Tom Waes en Anna Drijver in Undercover

Frank Lammers, Elise Schaap, Kevin Janssens en Raymond Thiry zullen naast Tom Waes en Anna Drijver te zien zijn in Undercover. Deze nieuwe fictiereeks van Eén zal op zijn vroegst te zien zijn in het voorjaar van 2019. Aftellen maar, want als je meer leest over hun rollen en het verhaal, dan krijg je er écht zin in. Ik wel in ieder geval.

Undercover (eerste seizoen)

In de nieuwe tv-serie Undercover volgen we twee agenten die undercover gaan in het drugsmilieu in de grensstreek België-Nederland. De grote rollen in deze suspenserijke en zwartkomische reeks worden vertolkt door Vlaamse en Nederlandse topacteurs.

Zo pakt Tom Waes zijn oude liefde – het acteren – weer op, zien we Anna Drijver in de hoofdrol, net als Frank Lammers, Elise Schaap, Kevin Janssens, Raymond Thiry. Echt wat mij betreft allemaal geweldige acteurs, die als geen ander een rol neer kunnen zetten, waarbij je vergeet dat je ze kent van heel andere series en films. Verder zijn er rollen weggelegd voor Katrien De Ruysscher (als Liesbeth Mertens) en Manou Kersting (als Nick Janssens).

Tom Waes en Anna Drijver in Undercover 1

Tom Waes en Anna Drijver spelen Bob Lemmens en Kim De Rooij, de twee undercoveragenten die worden ingeschakeld om het netwerk van XTC-producent Ferry Bouman op te rollen. Hoewel ze elkaar amper kennen, moeten Bob en Kim (Anna Drijver) een koppel spelen en in een piepkleine caravan intrekken vlakbij de chalet op de camping waar Bouman zijn vrije tijd doorbrengt. De hyperprofessionele en gefocuste Bob (Tom Waes) heeft het aanvankelijk moeilijk om met zijn impulsieve Nederlandse collega samen te werken en te leven, maar na verloop van tijd groeien ze naar elkaar toe.

Frank Lammers

Frank Lammers speelt Ferry Bouman. Een onschuldige campinggast zou het hem niet nageven, maar Ferry is met zijn XTC-imperium goed voor een omzet van meer dan honderd miljoen euro per jaar – wat hem één van de grootste spelers ter wereld maakt.

Bouman houdt zijn netwerk klein en werkt alleen met mensen die hij door en door kent. Hij woont samen met zijn vrouw Danielle in een grote villa op de grens met Nederland, maar verblijft het liefst in zijn chalet op de nabijgelegen camping.

Elise Schaap

Elise Schaap speelt Danielle Bouman, Ferry’s vrouw. Naïef en met een hart van goud, zowat het enige onschuldige personage van de reeks. Wat er uiteindelijk toe zal leiden dat ze de grootste speelbal wordt van zowat iedereen in de reeks.

Kevin Janssens

Kevin Janssens speelt Jurgen Van Kamp en is getrouwd met de dochter van Boumans rechterhand John Zwart. Van Kamp is de loopjongen van de bende, een mislukte ex-kickbokser met een grote mond en een kort lontje.

Raymond Thiry

Raymond Thiry speelt John Zwart, Ferry’s rechterhand. Keihard, met een tragisch randje. Hij voert de orders van de baas uit, ook al druisen ze in tegen zijn eigenbelang.

En dan zijn dit nog maar de hoofdpersonen, die de cast van het eerste seizoen Undercover vormen. Zo zijn er verder rollen weggelegd voor:

De oplettende kijker ziet daarnaast dat de cast van Undercover tal van bekende Nederlandse en Vlaamse acteurs en actrices telt, die in één of een paar afleveringen voorbij komen. Het zijn er te veel om allemaal op te noemen.

Toptalenten die Vlaamse kijker zullen verrassen

In een persbericht dat eerder verscheen zei regisseur Frank Devos al het volgende over de cast: “Undercover combineert alle ingrediënten die een topreeks nodig heeft: sterke personages, een geweldig spannend verhaal en een stevige dosis zwarte no-nonsense humor. We zijn al een tijdje aan het repeteren met de cast, en het is een feest om Tom Waes aan het werk te zien met zijn Nederlandse collega’s. Frank Lammers, Anna Drijver en Elise Schaap zijn trouwens toptalenten die de Vlaamse kijker echt zullen verrassen.”

Gretigheid Tom Waes

Olivier Goris, netmanager van Eén, vult aan: “De gretigheid waarmee Tom zijn oude liefde – acteren – omarmt, is indrukwekkend. De schitterende cast, het waanzinnig spannende waargebeurde verhaal, de topploeg achter de schermen en de donkere humor maken deze reeks tot een fantastisch avontuur.”

Makers eerste seizoen Undercover

Nico Moolenaar (Vermist), Bart Uytdenhouwen (Spitsbroers) en Piet Matthys (Vermist) stonden in voor het scenario. Frank Devos (Chaussée d’Amour) en Eshref Reybrouck (Cordon 2, Marsman) nemen de regie voor hun rekening.

Undercover is een reeks van het productiehuis De Mensen voor Eén, in samenwerking met Gardner and Domm, Proximus, Netflix, Source Investments/DFW, Federation Entertainment, ZDF, Good Friends en de Tax Shelter maatregel van de federale overheid. De serie ging in het voorjaar van 2019 in wereldpremière gaan op Eén.

Undercover nieuws

Voor actueel nieuws over Undercover, kun je ons overzicht volgen. Klik hier voor het Undercover nieuwsoverzicht.

Foto: Undercover Setfoto Tom Waes en Anna Drijver ©VRT/Jo Voets

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

27 februari 2018 /