Meneer Papier kijken met stem Koen De Graeve (Ketnet / Zappelin)

De Meneer Papier-boeken van Elvis Peeters en Gerda Dendooven zijn bewerkt tot een Vlaamse stopmotion animatiereeks, die te kijken is op Ketnet Junior en vanaf maandag 21 februari om 07.05 uur op NPO Zappelin. De stem van Meneer Papier wordt ingesproken door acteur Koen De Graeve.

Meneer Papier

Meneer Papier is een Vlaamse stopmotion animatiereeks voor kleuters gebaseerd op de boeken van Elvis Peeters en Gerda Dendooven. Met deze reeks zet Ketnet Junior in op filosoferen voor kleuters met een ode aan de verbeelding. Meneer Papier knipt en plakt zijn eigen wereld. Hij knipt een fles water om van te drinken, een appel tegen de honger, een hond om mee te wandelen… Maar niet alles wat hij knipt, doet zomaar wat hij wenst. Zo lijkt zijn leven verbazend op het onze.

Filosoferen

Telidja Klai, ontwikkelingspsychologe Ketnet: “Door zijn poëtische benadering stimuleert Meneer Papier filosoferen over thema’s van het leven. Het geeft kleuters en beginnende lagere school kinderen handvaten om op een fantasierijke manier om te gaan met de wereld en het leven. Deze serie helpt kinderen out of the box te denken, wat belangrijk is om creatieve problem solving verder te ontwikkelen.”

Elvis Peeters

Schrijver Elvis Peeters vertelt: “Meneer Papier knipt een wereld waarin bijna alles mogelijk is. Dat heeft hij nu ook gedaan voor ons. We hadden dit nooit durven denken. We hebben Meneer Papier gecreëerd, Gerda heeft hem getekend, nu heeft een hele ploeg hem laten praten en bewegen. Hij is voor ons even verrassend als voor de kijker. Wat een cadeau!”

Van papier gemaakt

Dit is een cut-out animatiereeks, de volledige reeks werd gemaakt uit papier. Daarvoor gebruikte het Belgische productiehuis A Private View meer dan 250 kilogram papier. Het maken van de reeks was ook een zeer tijdrovend proces. De productie van één aflevering neemt maar liefst vijf weken in beslag. Per week werd er slechts vijftig seconden van de reeks geproduceerd.

Meneer Papier kijken

Meneer Papier is sinds najaar 2021 te kijken in de Ketnet Junior-app, op VRT nu en op Ketnet Junior. Het is één van de nieuwe najaarsprogramma’s van Ketnet dit jaar. Zo kun je bijvoorbeeld ook kijken naar 12 is veel en nieuwe afleveringen van De Smurfen. In Nederland kun je Meneer Papier kijken op NPO Zappelin; de reeks start hier op maandag 21 februari om 07.05 uur.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 november 2021 /