Meneer Papier op Ketnet met stem Koen De Graeve

De Meneer Papier-boeken van Elvis Peeters en Gerda Dendooven zijn bewerkt tot een Vlaamse stopmotion animatiereeks, die nu te kijken is op Ketnet Junior. De stem van Meneer Papier wordt ingesproken door acteur Koen De Graeve.

Meneer Papier

Meneer Papier is een Vlaamse stopmotion animatiereeks voor kleuters gebaseerd op de boeken van Elvis Peeters en Gerda Dendooven. Met deze reeks zet Ketnet Junior in op filosoferen voor kleuters met een ode aan de verbeelding. Meneer Papier knipt en plakt zijn eigen wereld. Hij knipt een fles water om van te drinken, een appel tegen de honger, een hond om mee te wandelen… Maar niet alles wat hij knipt, doet zomaar wat hij wenst. Zo lijkt zijn leven verbazend op het onze.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Is dat niet jouw ding? Ontdek dan meer kijktips op Guidinc.

Filosoferen

Telidja Klai, ontwikkelingspsychologe Ketnet: “Door zijn poëtische benadering stimuleert Meneer Papier filosoferen over thema’s van het leven. Het geeft kleuters en beginnende lagere school kinderen handvaten om op een fantasierijke manier om te gaan met de wereld en het leven. Deze serie helpt kinderen out of the box te denken, wat belangrijk is om creatieve problem solving verder te ontwikkelen.”

Elvis Peeters

Schrijver Elvis Peeters vertelt: “Meneer Papier knipt een wereld waarin bijna alles mogelijk is. Dat heeft hij nu ook gedaan voor ons. We hadden dit nooit durven denken. We hebben Meneer Papier gecreëerd, Gerda heeft hem getekend, nu heeft een hele ploeg hem laten praten en bewegen. Hij is voor ons even verrassend als voor de kijker. Wat een cadeau!”

Van papier gemaakt

Dit is een cut-out animatiereeks, de volledige reeks werd gemaakt uit papier. Daarvoor gebruikte het Belgische productiehuis A Private View meer dan 250 kilogram papier. Het maken van de reeks was ook een zeer tijdrovend proces. De productie van één aflevering neemt maar liefst vijf weken in beslag. Per week werd er slechts vijftig seconden van de reeks geproduceerd. Nu te kijken in de Ketnet Junior-app, op VRT nu en op Ketnet Junior.

Het is één van de nieuwe najaarsprogramma’s van Ketnet dit jaar. Zo kun je bijvoorbeeld ook kijken naar 12 is veel en nieuwe afleveringen van De Smurfen.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (zodat je ook tv over de grens kunt kijken), Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

2 november 2021 /