The Serpent van Hans Herbots 2 april op Netflix

The Serpent – die Hans Herbots met Tom Shankland heeft geregisseerd – is vanaf 2 april op Netflix te zien. De serie over de Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg ging begin 2021 in première op BBC One. Met 31 miljoen streams is-ie daar een groot succes. De hoofdrollen worden gespeeld door Tahar Rahim, Jenna Coleman en Billy Howle.

Verhaal The Serpent

The Serpent is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van meesteroplichter Charles Sobhraj (Tahar Rahim) en de opmerkelijke pogingen van de Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg (Billy Howle) om hem voor het gerecht te brengen. Sobhraj, die zich voordeed als juwelenhandelaar, en zijn vriendin Marie-Andrée Leclerc (Jenna Coleman) reisden in 1975 en 1976 door Thailand, Nepal en India. Op de Aziatische Hippie Trail pleegden ze diverse misdaden en werden ze de hoofdverdachten in een reeks moorden op jonge westerse reizigers.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Cast The Serpent

De cast van The Serpent kent tal van bekende namen. Zo werd Tahar Rahim eerder al genomineerd voor de Golden Globes en Jenna Coleman is een BAFTA-genomineerde. Verder zijn er rollen voor Billy Howle, Ellie Bamber, Amesh Edireweera, Tim McInnerny en de Nederlandse Armand Rosbak en Ellie de Lange. Het scenario van deze reeks werd geschreven door Richard Warlow en Toby Finlay.

Hans Herbots

The Serpent is geregisseerd door Tom Shankland en Hans Herbots. De Vlaamse regisseur kennen we onder andere van Windkracht 10: Koksijde Rescue. Maar ook van Verlengd weekend en Bo, net als series Het goddelijke monster, Als de dijken breken en Riviera.

Hans Herbots werkt nu aan Ritueel

En op het moment dat bekend werd gemaakt dat The Serpent vanaf 2 april op Netflix te zien zal zijn, is ook naar buiten gekomen dat de opnames van Ritueel gestart zijn. Net als bij De Behandeling gaat dit om een verfilming van een boek van Mo Hayder door Hans Herbots. Ritueel komt – net als De Behandeling – uit de serie rondom Jack Caffery. De hoofdrol in deze film wordt gespeeld door Marie Vinck. Daarnaast zien we Geert Van Rampelberg als Nick Cafmeyer.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

10 maart 2021 /