Bittersweet Sixteen: cast en meer | Op tv en VTM GO kijken

Bittersweet Sixteen is vanaf vanavond – dinsdag 29 augustus 2023 – om 20.40 uur te kijken in delen bij VTM. Deel twee en drie volgen dan woensdag en donderdag. De hele film is daarnaast op VTM Go te kijken. Eerder kon je op Netflix ook Bittersweet Sixteen zien, maar helaas is hij daar nu niet meer beschikbaar. Deze film is geschreven door Anna Verheyen, de dochter van Jan Verheyen en Lien Willaert. Samen met haar ouders heeft Anna Verheyen de regie van Bittersweet Sixteen gedaan. Ontdek alles over het verhaal en de jonge Bittersweet Sixteen cast.

Dit bericht verscheen voor het eerst op 2 augustus 2022 op VlaamsKijken; het heeft een uitgebreide update gekregen op dinsdag 29 augustus 2023.

Anna Verheyen

Dat ze in de familie Verheyen-Willaert verzot op film* zijn, was al langer geen geheim meer. Ook dochter Anna Verheyen de smaak ook volledig te pakken. Ze schreef tijdens de eerste semi-lockdown (als destijds bijna zestienjarige) het gedeeltelijk autobiografische Bittersweet Sixteen, een film voor en over – en dus ook deels van – tieners en hoe te overleven in de jungle van de middelbare school. Ouders Jan Verheyen* en Lien Willaert* gingen daarna met het scenario aan de slag, maar altijd met kritische input van Anna. “Nee, papa, dat gaan we niét doen. Dat is oude mensen-humor”. Dit om de authenticiteit te bewaren.  

Heb je de nieuwste film van Jan Verheyen en Lien Willaert al gezien: Het Geheugenspel.

Bittersweet Sixteen

Lotte is een tiener van 15 en kijkt uit naar haar 16de verjaardag, haar ‘sweet sixteen’. Ze heeft een moeilijk jaar achter de rug:  een toxische relatie met Astrid, het mooiste meisje van de klas, beschadigde haar zelfbeeld. Op het thuisfront is er ook een verrassende wending: haar ouders gaan uit elkaar. Ondertussen razen hormonen door puberlichamen, worden de dagen gekleurd door ontluikende liefdes, de lastige maar mooie zoektocht naar seksuele identiteit, het ontwijken van de valkuilen van de middelbareschool, en existentiële twijfels en vragen als daar zijn: waarom moeten we weten uit welke grondlagen de Kempische bodem bestaat, en waarom moest Glenn in godsnaam sterven in ‘The Walking Dead’? Alle grote en kleine verhaallijnen zullen zich kruisen en komen tot een climax op het feest voor Lotte’s 16de verjaardag.

Bittersweet Sixteen cast

De Bittersweet Sixteen cast bestaat uit opkomend fris, jong talent waaronder Yana Steenhout (Lotte), Ninalotte Roose (Astrid), Nell Cattrysse (Kat), Aaron Blommaert (David), Nidal van Rijn (Max), Zion Luts (Tymen), Steffie Mercie (Angel), Stien Edlund (Stefanie), Ayco Weets (Fleur), Maxine Janssens (Eva), Imea Denooze (Alexa), Emma Van Raemdonck (Amber) en Héritier Tipo (Juma). Als ouders herkennen we ervaringsdeskundigen Tine Embrechts (Samantha, mama van Lotte), Steve Geerts (Mathias, de papa van Lotte), Joke Devynck (Jo, mama van Astrid) en Leen Dendievel (Veronique, mama van Kat). Het onderwijzend personeel bestaat uit Sven De Ridder (‘De reus’), Isabelle Van Hecke (mw. Troch), Maarten Nulens (Mr. Coulier) en Kürt Rogiers als de schooldirecteur.

Jonge cast

Ben jij benieuwd waar je de jonge acteurs en actrices uit de Bittersweet Sixteen cast van kent? We zetten het voor je op een rijtje. Een aantal heeft na hun debuut namelijk nog meer rollen gescoord.

 • Yana Steenhout debuteert op het witte doek als Lotte in Bittersweet Sixteen.
 • Ninalotte Roose is – net als Yana Steenhout – een debuterende actrice. Daarna leerden we haar kennen als Lotte, de hoofdrolspeelster uit 2DEZIT (waar seizoen 2 van verschijnt) en als Aurélie in Familie.
 • Nell Cattrysse debuteerde als Maybell in The Broken Circle Breakdown. Daarna zagen we deze jonge actrice in films als Het vonnis, Labyrinthus, Vele Hemels en Facades.
 • Aaron Blommaert heeft al heel wat ervaring. We zagen hem natuurlijk afgelopen zomer als co-presentator van Tien Om Te Zien. En ook in Familie speelt hij nog een belangrijke rol. En vanaf #LikeMe seizoen 3 zag je ‘m ook in die reeks. Aaron Blommaert won de laatste editie van The Masked Singer. Hij was de tovenaar.
 • Kes Bakker zag je recent in de Netflix-hit Knokke Off. Je kent ‘m ook van FOMO, Niet Schieten, Zie mij Graag en De bende van Jan de Lichte.
 • Nidal van Rijn debuteerde in De vloer op jr, maar je kent hem ook uit Wannabe’s en Schijtluizen. Recent is hij – net als Héritier Tipo – die ook te zien is in Bittersweet Sixteen gestart als nieuwe wrapper bij Ketnet. Hij speelt Cem in 2DEZIT; je zag ‘m in Wannabe’s en in Kids on the Block.
 • Zion Luts was eerder in Ghost Rockers (2017) te zien als Samuel Kent. Je kent ‘m verder uit Vloglab the Movie en Het geheugenspel (eveneens een film van Jan Verheyen en Lien Willaert).
 • Steffi Mercie zag je als Cleo in FOMO. Je kent haar verder van Vloglab #Stories en Vloglab the Movie. Ze is influencer, maakt YouTube-video’s en is ook actief op TikTok. Ze vormt een koppel met Gerben Tuerlinckx. In het najaar van 2023 zien we Steffie Merci in verschillende programma’s op VTM GO.
 • Stien Edlund is een ondernemende influencer, die je bijvoorbeeld van TikTok kunt kennen en uit Vloglab #Stories. Je zag haar ook in de documentaire Follow Me.
 • Ayco Weets debuteert eveneens in de Bittersweet Sixteen cast. Ze speelde Laiko in Rewind met CEMI. Op dit moment werkt Ayco aan De Raad van Soekie.
 • Maxine Janssens leerden we kennen als Ellis in Kosmoo. Maar je hoorde haar ook in podcast series als Het Oord, Duke en Het Meer. Daarnaast was ze vorig jaar als Isa in Familie te zien.
 • Imea Denooze ken je ook uit Ketnet Musical – De Finale. Zij won de hoofdrol in het Ketnet-programma. Recent zag je haar in Rewind.
 • Emma Van Raemdonck debuteerde als HannaH in HannaH, waarna we haar eveneens zagen in HannaH & Co (Heren van Herzele). Ze zal te zien zijn in seizoen 2 van De Twaalf, die vanaf zondag 3 september 2023 op tv te zien is.
 • Héritier Tipo zingt, danst en acteert. Zo kun je hem kennen als Marnix uit Vloglab #Stories. En net als Nidal van Rijn is hij dus één van de nieuwe Ketnet-wrappers.

Acteurs en actrice

In de Bittersweet Sixteen cast zien we ook zeer ervaren acteurs en actrices. Natuurlijk kunnen we je daar ook meer over vertellen.

Bittersweet Sixteen kijken

Bittersweet Sixteen draaide eind 2021 in de Belgische bioscoop. Nu kun je ‘m dus kijken op tv bij VTM en bij VTM Go. Eerder stond hij op Netflix. Daarnaast is de film ook op DVD en Blu-ray beschikbaar. De film is een productie van Max Rockatansky NV i.s.m. Zodiak Belgium, Kinepolis Film Distribution (KFD), Dutch FilmWorks (DFW) en met de steun van Screen Flanders en de tax shelter van de Federale Regering.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 augustus 2023 /