In Vlaamse Velden dit najaar terug op Eén

In Vlaamse Velden – de tiendelige serie over Vlaanderen in de Eerste Wereldoorlog – wordt dit najaar opnieuw uitgezonden op Eén. Dit epische familieverhaal over hoe een gezin uit Gent tijdens de oorlog probeert te overleven, was voor het eerst te zien op tv in januari 2014. Heb je ‘m destijds gemist dan kun je ‘m nu dus weer kijken.

Eén kiest ervoor om In Vlaamse Velden opnieuw uit te zenden, omdat het dit jaar exact 100 jaar is na het einde van de Eerste Wereldoorlog. Een historische gebeurtenis die we nooit mogen vergeten. En daarmee dus een goede reden om het verhaal over het gezin Boesman nogmaals op de buis te brengen.

De reeks draait rond de vijftienjarige Marie (Lize Feryn). Zij en haar familie voelen de grote impact van de oorlog pas echt wanneer de Duitsers hun huis bezetten. Het gezin wordt uit elkaar gerukt, en vier jaar gruwel dwingen Marie, haar oudere broers en hun ouders om in het diepst van hun ziel te kijken. Naast Lize Feryn zijn Wim Opbrouck, Barbara Sarafian, Matthieu Sys en Wietse Tanghe te zien. De reeks is ook met audiodescriptie te volgen.

Regie: Jan Matthys
Scenario: Geert Vermeulen, Carl Joos, Charles De Weerdt, naar een idee van Mark De Geest
Muziek: Jef Neve

Kun je niet wachten, dan kun je natuurlijk ook de dvd-box van In Vlaamse Velden aanschaffen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

17 oktober 2018 /