In Vlaamse Velden dit najaar terug op Eén

In Vlaamse Velden – de tiendelige serie over Vlaanderen in de Eerste Wereldoorlog – wordt dit najaar opnieuw uitgezonden op Eén. Dit epische familieverhaal over hoe een gezin uit Gent tijdens de oorlog probeert te overleven, was voor het eerst te zien op tv in januari 2014. Heb je ‘m destijds gemist dan kun je ‘m nu dus weer kijken.

Eén kiest ervoor om In Vlaamse Velden opnieuw uit te zenden, omdat het dit jaar exact 100 jaar is na het einde van de Eerste Wereldoorlog. Een historische gebeurtenis die we nooit mogen vergeten. En daarmee dus een goede reden om het verhaal over het gezin Boesman nogmaals op de buis te brengen.

De reeks draait rond de vijftienjarige Marie (Lize Feryn). Zij en haar familie voelen de grote impact van de oorlog pas echt wanneer de Duitsers hun huis bezetten. Het gezin wordt uit elkaar gerukt, en vier jaar gruwel dwingen Marie, haar oudere broers en hun ouders om in het diepst van hun ziel te kijken. Naast Lize Feryn zijn Wim Opbrouck, Barbara Sarafian, Matthieu Sys en Wietse Tanghe te zien. De reeks is ook met audiodescriptie te volgen.

Regie: Jan Matthys
Scenario: Geert Vermeulen, Carl Joos, Charles De Weerdt, naar een idee van Mark De Geest
Muziek: Jef Neve

Kun je niet wachten, dan kun je natuurlijk ook de dvd-box van In Vlaamse Velden aanschaffen.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland, Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

17 oktober 2018 /