Yummy: alles over cast en verhaal van deze Vlaamse zombiefilm

De Vlaamse zombiefilm Yummy wordt vanavond – zaterdag 30 oktober om 22.30 uur – uitgezonden op VTM3. De cast van Yummy wordt gevormd door onder andere Maaike Neuville, Clara Cleymans, Bart Hollanders en Tom Audenaert.

Verhaal Yummy

Een verliefd koppel (Maaike Neuville en Bart Hollanders) reist af naar een goedkoop Oost-Europees ziekenhuis voor plastische chirurgie. De jonge vrouw wil een borstverkleining. Haar moeder komt mee om alles nog eens extra strak te laten trekken. Het vriendje vindt op een verlaten afdeling een vrouw, gemuilkorfd en vastgebonden op een operatietafel; het gevolg van een experimentele verjongingskuur. Hij bevrijdt haar, maar veroorzaakt zo de uitbraak van een virus dat dokters, patiënten én zijn schoonmoeder in bloeddorstige zombies verandert.

Cast Yummy

De cast wordt gevormd door Maaike Neuville, Bart Hollanders, Clara Cleymans, Benjamin Ramon, Annick Christiaens, Eric Godon, Tom Audenaert, Taeke Nicolai, Joshua Rubin, Noureddine Farihi en Dimitri Vegas. Nadat deze film in 2019 verschenen, heb je deze acteurs en actrices nog in tal van andere producties gezien. We zetten het voor je op een rijtje.

Acteurs en actrices

 • Maaike Neuville is op dit moment op VTM te zien in Red Light, maar ze maakte natuurlijk ook ontzettend veel indruk als Delphine in De Twaalf. Je zag haar dit jaar in de kortfilm Echo en in de tv-verfilming van het toneelstuk Bovary.
 • Bart Hollanders is dit najaar te zien als Luca in de film Dealer (van Jeroen Perceval). Je zag hem eveneens in de Lockdown-film Zoveel en in de mini-reeks Shaq. Op dit moment wordt ook De bende van Jan de Lichte uitgezonden op VTM. Hierin speelt hij Stanislas. Ik leerde ‘m zelf kennen als Daan in Professor T, maar het merendeel kent hem waarschijnlijk als Randy uit Callboys.
 • Clara Cleymans is op dit moment te zien in het tweede seizoen van Mijn Slechtste Beste Vriendin, waarin ze als Nikki Van Buren een mooie rol speelt. Afgelopen jaar zag je haar bijvoorbeeld in de mini-reeks We moeten eens praten en op Streamz in Déjà-Vu. Bij het grote publiek is Clara Cleymans natuurlijk bekend als Helena De Ridder uit De Ridder.
 • Benjamin Ramon is een Brusselse acteur, die vooral te zien was in Franstalige producties.
 • Annick Christiaens heeft al heel wat rollen op haar naam staan, zo zag je haar recent als Madame Audrey in Heirs of the Night. In Professor T. zag je haar als Denise Rabet.
 • Eric Godon kwam in de vijfde aflevering van Onder Vuur nog voorbij als de slangenmeester. Zijn laatste grote rol op de Vlaamse tv was die van Pol Martin in de serie Gr5.
 • Tom Audenaert speelt heel gevarieerde rollen. Zo zag je hem als Bob in Unité 42, maar ook als directeur Erik in De Luizenmoeder, maar bijvoorbeeld ook in Connie & Clyde (een geweldige rol!) en Als de dijken breken. Maar denk ook aan Hasta la vistaBad Trip en Allemaal Familie. Nieuwsgierig naar wat we nog meer over Tom Audenaert hebben geschreven; klik hier voor het overzicht.
 • Taeke Nicolai debuteerde in de aflevering Femke van Vermist. Op dit moment werkt ze aan The Chapel, waarin ze Jennifer Rogiers speelt.
 • Joshua Rubin kun je bijvoorbeeld kennen als Marijn uit Zone stad, maar hij speelde eveneens mee in het vijfde seizoen van Penoza.
 • Noureddine Farihi is op dit moment te zien in de Netflix-serie Braqueurs: La Série. Jarenlang speelde hij Mo Fawzi in Thuis. Maar je zag hem ook in Patser, Fenix en De belofte van Pisa.
 • Dimitri Vegas ken je als één van de twee van dj’s Dimitri Vegas & Like Mike. Je leerde ze al beter kennen in de documentaire die Eric Goens over ze maakte. Dimitri Thivaios, zoals hij eigenlijk heet – is samen met Anouk Matton en heeft met haar een kindje (en een reality serie). Laatst zag je hem ook in het VTM-programma The Best Of, waarin de nummers van de dj’s werden gecovered.

Makers

Eveline Hagenbeek & Lars Damoiseaux hebben het scenario van deze film geschreven. Lars Deamoiseaux tekende ook voor de regie. In het persdossier zegt hij over de film: “Een zombie film maken is altijd een stiekeme droom van me geweest. Maar als filmmaker in België leek het geen al te realistisch plan. Tot ik de mannen van A Team Productions (producenten van o.a. Patser en Torpedo) tegenkwam, die zowaar met dezelfde zotte droom rondliepen. En dus zijn we er samen aan begonnen.” (…) “Yummy is zotte horror met zwarte komische randjes”.

Eveline Hagenbeek

Scenarioschrijfster Eveline Hagenbeek debuteerde als schrijver van Dokters. Recent maakte ze De grote slijmfilm en De nog grotere slijmfilm. Maar ze was ook betrokken bij het indrukwekkende Buiten is het feest. En wist je dat ze samen met Lars Damoiseaux betrokken was bij het scenario van het eerste seizoen Undercover?

Lars Damoiseaux

Lars Damoiseaux is dus ook scenarioschrijver, maar bovenal heeft hij voor Yummy veel korte films geschreven en geregisseerd. Als ik zijn IMDB check, dan is Yummy (die uitkwam in december 2019) zijn laatste wapenfeit. Hij is – net als Eveline Hagenbeek – Nederlands. Maar zijn opleiding volgde hij aan het Sint-Lukas in Brussel.

Yummy kijken

Yummy is op 30 oktober dus te kijken op VTM3; waarschijnlijk verschijnt-ie daarna op VTM GO. Dat is te hopen voor wie ‘m nu mist, want hij is verder (zoals ik nu kan zien) nergens anders meer te kijken. Wel kun je Yummy op dvd kijken. Of op blu-ray.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 oktober 2021 /