Studio Tarara (VTM): cast en verhaal

Studio Tarara: cast en verhaal. Deze dramareeks die zich afspeelt achter de schermen bij VTM, kent namelijk de nodige bekende namen. Voor de tv-serie op dinsdag 12 februari start met een dubbelaflevering, duiken we er vandaag alvast wat verder in.

Update 6 augustus 2019: Studio Tarara is ook op dvd uitgebracht. 

1993. Achter de schermen van VTM verliezen de acteurs van de populaire sketchshow Studio Tarara zich in een spiraal van zelfdestructie. Ricky (Koen De Graeve) is verslaafd aan drank en drugs, Sandra (Ruth Beeckmans) aan seks en Jean (Peter Van den Begin) is een machtsgeile pervert. Er is hoop wanneer zowel Ricky als Sandra de liefde vinden, maar een mysterieuze zelfmoord sleurt de hele studio mee in een onderzoek. Wat is er gebeurd? Wie is dood? En, waarom?

Studio Tarara is de eerste dramareeks van Shelter, het productiehuis van Tim Van Aelst, met in de hoofdrollen Koen De Graeve, Frances Lefebure, Geert Van Rampelberg, Ruth Beeckmans, Peter Van den Begin, Janne Desmet, Boris van Severen, Chantal Timmers, Jonas Vermeulen en Lauren Versnick.

Cast van Studio Tarara, VTM

Koen De Graeve Ricky Bolsens Studio Tarara VTM

Koen De Graeve speelt Rik ‘Ricky’ Bolsens’. Hij behaalde naam en faam in het theater, maar toen de eerste commerciële zender werd opgericht, liet Rik zich overtuigen om zijn kans te wagen in de showbizz. Onder zijn artiestennaam “Ricky” Bolsens is hij medeverantwoordelijk voor het succes van de sketch show Studio Tarara.

Ricky is een gezellige sfeermaker die kwistig omspringt met geld. Maar hoe succesvol, populair of geliefd hij ook is, het emmertje geraakt niet vol. Hij duikt in drank, drugs en feest erop los, zonder zijn grenzen te kennen. Hij is vaak heel uitgelaten en extravert, maar daaronder schuilt iemand die aan zichzelf twijfelt, waardoor hij opnieuw wil ontsnappen in nog meer ‘verdoving’.

Ricky is au fond een goeie gast, heel aimabel, attent, behulpzaam, lief zelfs. Hij onderneemt vaak zotte of charmante initiatieven om iemand op te vrolijken. Zijn impulsief gedrag brengt hem anderzijds ook meermaals in grote problemen.

Wil je weten wat wij eerder over Koen De Graeve schreven? Klik dan hier.

Ruth Beeckmans als Sandra Verbeeck Studio Tarara VTM

Ruth Beeckmans kruipt in de huid van de vrijgevochten Sandra Verbeeck. Ze is een sterke, seksueel vrijgevochten vrouw in een maatschappij waar dat nog niet de norm is. Ze weet wat ze wil, en ze neemt het ook. Dat ze daardoor een reputatie opbouwt, lijkt haar niet te deren. Haar zoektocht naar vluchtig genot komt zelfs in de buurt van een seksverslaving.

Sandra is een zeer grappige, cassante vrouw. Haar humor is haar schild. Want in de grond wantrouwt Sandra mensen en daarom zal ze zich nooit kwetsbaar opstellen. Ze zou zichzelf nooit een feministe noemen, want ze is niet bezig met ‘grote principes’, maar ze bijt wel fel van zich af wanneer ze zich als vrouw onrechtvaardig behandeld voelt.

Wil je weten wat wij eerder over Ruth Beeckmans schreven? Klik dan hier.

Peter Van Den Begin Studio Tarara VTM

Peter Van Den Begin speelt comedian Jean Van Hoof, die aansluit bij de ploeg van Studio Tarara. Jean is niet alleen geliefd bij het publiek, achter de schermen is hij ook een machtig man met connecties in elke hoek van het film- en tv-wereldje. Ook fysiek is hij een indrukwekkend figuur en daar maakt hij gebruik van. Achter de sympathieke grapjas en filantroop, schuilt immers een man die worstelt met een duistere kant van zichzelf.

Wil je weten wat wij eerder over Peter Van Den Begin schreven? Klik dan hier.

Janne Desmet producer Studio Tarara VTM

Janne Desmet houdt als producer Christine De Wolf veel bordjes tegelijk hoog. Ze staat quasi alleen in voor de opvoeding van Violet, het dochtertje dat ze samen met Ricky heeft. De twee leerden mekaar kennen toen ze allebei ambitieus en jong aan het nieuwe programma Studio Tarara begonnen en kort daarna trouwden ze en kregen ze een kind. Maar samen met Ricky’s roem, kwamen ook zijn drank- en drugsmisbruik, en zijn hedonisme. Na een tijd heeft Christine het opgegeven om Ricky te willen veranderen en zijn ze, relatief, vriendschappelijk uit elkaar gegaan.

Ondertussen is Christine opgeklommen tot producer van Studio Tarara. Door haar grote verantwoordelijkheidsgevoel voor de reeks, haar cast en crew en haar perfectionisme, staat Christine vaak stijf van de stress. Ze is intelligent en lief, maar een workaholic die niets kan loslaten.

Wil je weten wat wij eerder over Janne Desmet schreven? Klik dan hier.

Geert van Rampelberg Studio Tarara VTM

Geert van Rampelberg kruipt in de huid van publieksopwarmer Patrick Willems. Hij begon ooit samen met Jean in het theater. Jean is uitgegroeid tot een grote ster, terwijl Patrick veel kansen heeft laten liggen of verprutst, en nu publieksopwarmer is. Hij belichaamt de tragiek van een clown. “Patje” is heel grappig, kan het publiek uit zijn hand doen eten maar hij heeft een erg fragiel ego. Op zijn slechte momenten wentelt hij zich in zelfmedelijden, op zoek naar bevestiging.

Vanbinnen is Patrick eigenlijk een warme, lieve man. Hij is een echte vriend, empathisch en behulpzaam. Patrick draagt een groot geheim met zich mee, waardoor hij gebukt gaat onder schuldgevoel. Op onbewaakte momenten, kan je dat in zijn ogen zien. Maar hij praat er met niemand over, laat niks merken. Het vreet aan hem, maar hij heeft al zo lang gezwegen, dat praten geen optie meer is.

Wil je weten wat wij eerder over Geert van Rampelberg schreven? Klik dan hier.

Frances Lefebure Roxanne Smidts Studio Tarara VTM

Frances Lefebure draait als Roxanne Smidts de bordjes in het Rad van Fortuin. Mooi, lief, oprecht, ad rem: Roxanne geeft mensen een goed gevoel, maar er schuilt een harde tante in haar. Ze heeft een sterk ontwikkeld moreel kompas: ze weet voor zichzelf wat goed en fout is, en is dan moeilijk van haar idee af te brengen. Haar grote angst is om op foute mannen te vallen, op bad boys.

Tot voor kort was ze een onbezorgde jonge vrouw, die wel eens een stapje in de wereld durfde zetten. Geen overdreven drank- of drugstoestanden zoals bij Ricky, maar ze genoot best wel van alle vertier dat kwam kijken bij haar carrière in de showbizz als bordjesdraaister bij Rad Van Fortuin. Tot, na een nachtje stappen, alles verandert.

Wil je weten wat wij eerder over Frances Lefebure schreven? Klik dan hier.

Charlotte Timmers Kim Staelens Studio Tarara VTM

Charlotte Timmers speelt visagiste Kim Staelens. Ze is een echte ‘marina’ met een vaste uitvalsbasis: discotheek Dockside in Hasselt. Daar zit ze constant in parketten verwikkeld met gladde jongens en drugs. Over die intriges vertelt ze ongegeneerd aan Sandra en Ricky, in haar schminkstoel. Kim is een open boek, maar tegelijk naïef en niet al te slim. Ze kan de meest bizarre, marginale, verhalen vertellen die ze zelf volkomen normaal vindt. Ze is lief en attent, maar kan ook bitchy uit de hoek komen. Kim kent alle geheimen van de set. Tijdens de make-up komen immers alle tongen los.

Wil je weten wat wij eerder over Charlotte Timmers schreven? Klik dan hier.

Jonas Vermeulen Studio Tarara VTM

Jonas Vermeulen is opnameleider Glenn Borkelmans. Hij zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleid bij Studio Tarara. Maar in plaats van een rustige gezagsfiguur is Glenn een dramaqueen die vooral veel klaagt en commentaar heeft, maar niet echt de boel oplost. Hij loopt met alle problemen naar Christine in plaats van haar werk te verlichten.

Wil je weten wat wij eerder over Jonas Vermeulen schreven? Klik dan hier.

Lauren Versnick Babs Degryse Studio Tarara VTM

Lauren Versnick speelt kleedster Babs Degryse. Ze is een stijlvolle, knappe jongedame. Ze doet haar job als kleedster graag, maar haar eigenlijke ambitie is actrice worden. In tegenstelling tot de flamboyante flapuit Kim, is Babs een bedeesd, lief type. Ze is nog erg jong, en snel onder de indruk van het TV-wereldje.

Wil je weten wat wij eerder over Lauren Versnick schreven? Klik dan hier.

Boris van Severen politieagent Pascal Studio Tarara VTM

Boris van Severen kruipt in de huid van politieagent Pascal. Nadat de zaak geklasseerd werd als een zelfmoord heeft Pascal van zijn overste de opdracht gekregen om alle VHS-tapes van de ondervragingen uit te typen. De introverte, maar gedreven agent vult zijn pauzes met het slurpen van koffie en luisteren naar heavy metal. Pascal geraakt tijdens zijn job geleidelijk aan geïntrigeerd door de personages en verdiept zich verder in het onderzoek.

Wil je weten wat wij eerder over Boris van Severen schreven? Klik dan hier.

Klik hier voor meer werk van Tim Van Aelst.

Tim Van Aelst set Studio Tarara

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 januari 2019 /