Onder vuur seizoen 2: cast met bekende, nieuwe acteurs

Onder Vuur seizoen 2 is nu niet alleen op VRT MAX te kijken, maar ook op Streamz en voor de Nederlandse kijkers ook op Netflix. In het tweede seizoen van Onder Vuur krijgt de cast versterking van bekende, nieuwe acteurs, namelijk Jennifer Heylen, Guga Baúl en Gust Mestdach. Ontdek hier alles over Onder Vuur seizoen 2, cast, verhaal én hoe je (vanuit Nederland) kunt kijken.

Wist je dat er een Onder Vuur spel is?

Onder Vuur seizoen 3

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 11 december 2022; ik heb het een update gegeven op donderdag 10 augustus. Het tweede seizoen is aan Netflix toegevoegd én we weten inmiddels ook dat Onder Vuur seizoen 3 eraan komt. Onder Vuur 3 komt in het voorjaar van 2024 op Streamz. Wanneer-ie op tv komt en/of Streamz/Netflix delen we dat natuurlijk met onze volgers. Wil je dit niet missen, volg ons dan via InstagramFacebook-groep, WhatsApp én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Onder vuur seizoen 2 cast

Het tweede seizoen van Onder vuur duikt opnieuw in de actie van de brandweervrienden en hun kazerne Post Oosteroever. We zien in de Onder vuur cast acteurs en actrices als Louis Talpe, Lien De Graeve, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Dirk Van Dijck, Ann Tuts en Wouter Bruneel. Zij krijgen in het korps versterking van Jennifer Heylen, Guga Baúl en Gust Mestdach. Daarnaast behoren ook Lynn Van Royen, Ilse De Koe, Sebastiaan Dewaele en Joke Devynck (weer) tot de Onder Vuur cast (voor het tweede seizoen).

Wist je dat Onder vuur seizoen 1 ook op Netflix en Streamz staat?

Onder vuur kijken (Nederland)

Onder Vuur is een serie van VRT1 en dus terug te kijken via VRT MAX (tot begin januari 2024). Hier vind je zowel seizoen 1 van Onder Vuur als seizoen 2. Vanuit België kun je deze eenvoudig terug kijken. Daarnaast staan deze ook op Streamz. Beide seizoenen zijn (in Nederland) ook op Netflix te kijken. Heb je geen Netflix, maar wil je deze serie wel kijken dan kan dit vanuit Nederland ook op VRT MAX. Je hebt dan een VPN Verbinding nodig. Zet de server op België en ga naar de website van VRT MAX. Dan kun je gewoon de afleveringen bingewatchen.

Als je verder leest, ontdek je meer over de Onder vuur cast en waar je de acteurs en actrices verder nog van kunt kennen.

Onder vuur seizoen 2

In Onder vuur seizoen 2 zijn we een jaar later. De dood van hun geliefde brandweervriend Vincent (die gespeeld werd door Maarten Ketels) heeft bij Post Oosteroever voor een gat gezorgd dat niet opgevuld geraakt. Niet enkel figuurlijk, maar ook letterlijk, want de Post kampt met onderbemanning. En ondanks hun verwoede pogingen krijgen Luitenant Dominique (Lien De Graeve) en Adjudant Orlando (Louis Talpe*) ook geen extra budget om verouderd materiaal te vernieuwen. Wanneer de komst van een nieuw windmolenpark leidt tot aanhoudende rellen bij de visserij komt Post Oosteroever ongewild in de vuurlinie te staan. De opeenstapeling van incidenten dreigt de hechte ploeg uit elkaar te doen vallen en zet zo het voortbestaan van de kazerne op het spel.

Manu (Gust Mestdach) en Skippy (Jennifer Heylen)

Met vrijwilliger Manu (Gust Mestdach) en brandweerexpert Skippy (Jennifer Heylen) komt er broodnodige versterking, maar de twee moeten zich bewijzen om hun plaats binnen de groep te veroveren. Onder de toenemende druk van de nieuwe zonecommandant (Joke Devynck*) wordt de vete met het rivaliserende Post Centraal op de spits gedreven en is er geen ruimte meer voor fouten. Een opdracht die er niet makkelijker op wordt wanneer uitgerekend Orlando begint te twijfelen aan zijn toekomst bij Post Oosteroever.

Acteurs en personages Onder Vuur

Ben jij benieuwd naar hoe het gaat met de personages uit Onder Vuur? Wil je weten welke acteur of actrice een bepaalde rol speelt in deze serie? Lees dan snel verder en ontdek meer over Onder vuur personages en de acteurs die hen spelen.

Orlando Foncke (Louis Talpe)

Het gaat Orlando voor de wind. Hij vormt terug een hecht gezin met Maaike en Noah en samen hebben ze het overlijden van hun dochter Louise een plaats kunnen geven. Op Post Oosteroever vormt Orlando een ijzersterke tandem met Dominique. Hij probeert zijn natuurlijke roekeloze kant wat meer te beteugelen, maar regelmatig neemt de brandweerpassie weer over. Orlando houdt nog steeds van gevaar. De harmonie in Orlando’s leven wordt verstoord wanneer Maaike een onverwachts voorstel krijgt.

Wist je dat het personage Orlando zelfs zijn eigen boek heeft? Lees hier meer over Vuurproef.

Louis Talpe speelde heeft de afgelopen tijd veel interessante rollen gespeeld, zoals in Beau Séjour 2 (als psychiater Nicholas Moens, de vriend van politieman Vinnie), Black-out, de internationale film The Racer* en Streamz-serie The Window. Maar laten we ook zijn rol van Roel Thevenage in Spitsbroers niet vergeten. Of die van Thomas De Kuyper in De Ridder*. De Nederlandse kijkers kennen hem dan weer uit Goede tijden, slechte tijden de Verliefd op Ibiza-serie* en de films Oei, ik groei! en het geheugenspel. Tja… en niet te vergeten: wie kent Louis Talpe niet als Toby (van Mega Mindy).

Dominique Meersman (Lien De Graeve)

We zijn één jaar verder en Dominique is ondertussen helemaal vergroeid met Post Oosteroever en wordt op handen gedragen door haar team. Ze probeert dan ook koste wat kost de fusie tegen te gaan, maar dat geeft haar en de post geen ruimte voor fouten. Met Orlando heeft ze daarin een trouwe bondgenoot en rechterhand. Dominiques persoonlijke leven wordt helemaal door elkaar geschud wanneer haar lang verloren vader opnieuw opduikt in Oostende.

Lien De Graeve – die je kent van De Rodenburgs* – zag je ook in het eerste seizoen van De Bunker en recent had ze nog een gastrol in Chantal. Wist je dat je haar ook kent als Lydia De Soete uit de prachtige serie Marsman*. Haar eerste rol was die van Ann in de film Blind*. We gaan haar verder zien in Old Bierdie en de film J’aime la vie. En nu behoort Lien De Graeve dus tot de Onder Vuur cast.

Patrick Sinnaeve (Sam Louwyck)

Patrick kan de fusieplannen van nieuw zonecommandant Céline De Vlaeminck, die het einde van Post Oosteroever betekenen, niet tegenhouden. En door zijn betrokkenheid bij de bouw van een nieuw windmolenpark komt hij ook in conflict te liggen met zijn eigen familie, een vissersclan met wie hij al jaren in onmin leeft. Wanneer zijn vissersfamilie verdacht wordt van een reeks brandstichtingen, komt Patrick in een positie terecht waar hij moet kiezen tussen het voortbestaan van zijn familie of Post Oosteroever.

Sam Louwyck kun je onder andere kennen als Zjang uit De Zonen van Van As. Maar denk ook aan Cargo*, Baba Yega: The Movie, Weg van Jou*, Belgica en niet te vergeten Eigen Kweek*. En net als Louis Talpe en Alessia Sartor zag je hem in Beau Séjour 2. Op dit moment zie je hem in de Nederlandse film Hotel Sinestra. En als we IMDB mogen geloven, dan komen er ook nog diverse rollen bij in producties als Emperor, Rien ni personen en LUKA.

Tom Lateur (Aimé Claeys)

Tom is niet langer rekruut, maar volwaardig brandweerman. Hij heeft zijn drugsverleden van zich afgeschud en heeft zijn blik vol op de toekomst gericht. Een toekomst waar hij samen met Nina een eigen plek koopt. En voor Tom kan dat niet snel genoeg gaan. Maar ook zijn brandweerhonger raakt niet gestild, zo verdiept hij zich meer en meer in de wereld van brandexpertise. Een interesse enkel toeneemt wanneer Post Oost te maken krijgt met een reeks brandstichtingen en een jonge, aantrekkelijke brandexpert langskomt.

Als je Aimé Claeys ziet, denk je misschien ‘waar ken ik die nou van’. Nou, deze jonge acteur zag je eerder in de film Wij*. Je spotte hem ook in Bathroom Stories. Verder was hij te zien in de succesvolle reeks De Twaalf. Aimé Claeys speelt in De Twaalf namelijk de jonge Stefaan. Daarnaast speelt hij één van de hoofdrollen in de nieuwe reeks 1985. En vergeet ook zeker Zonder afspraak niet. Hij zal te zien zijn in Styx.

Nina Gonzales (Alessia Sartor)

Nina is nog steeds dolverliefd op Tom, maar zit op een andere, tragere versnelling wat betreft hun toekomstplannen. Nina is gesteld op haar onafhankelijkheid en wil geen overhaaste stappen zetten. Hoe harder Tom duwt, hoe mee tegengas Nina geeft. Wanneer ze op interventie terug oog in oog staat met haar adoptieouders, voelt ze dat ze eerst haar verleden moet afsluiten voor ze naar de toekomst kan kijken. In haar zoektocht naar wat ze wil en wie ze wil zijn wordt ze heel close met ouderdomsdeken Henri.

Alessia Sartor debuteerde in het tweede seizoen van Beau Séjour als Lola. Ze studeerde international business en journalistiek in Gent. Alessia Sartor is één van de Vlaamse jonge actrices, waar we volgens mij nog heel veel van kunnen gaan genieten in tv-series en films.

Henri Maenhout (Dirk Van Dijck)

Vaste waarde Henri denkt, ondanks zijn leeftijd, nog niet aan stoppen. Toch kan Henri niet ontkennen dat het ‘kopke’ niet meer altijd fris is. Hij schrijft de kleine vergissingen bij de brandweer toe aan het feit dat hij na zijn shift overuren klopt op de oesterij van zijn broer Lukas, waar ook Nina bijklust. Maar wanneer de fouten zich blijven opstapelen, begint hij te beseffen dat zijn verstrooidheid mogelijk meer is dan hij dacht.

Misschien is Dirk Van Dijck* wel de acteur met de meeste ervaring in de Onder vuur cast. Je zag hem bijvoorbeeld in De zonen van Van As. Het Eiland en Eigen Kweek* blijven natuurlijk ware klassiekers, waarin Dirk Van Dijck ook een hoofdrol heeft. Maar zijn gaafste rol vond ik toch die in 13 geboden. eerder zag je hem recent in series als Glad ijs en De Kraak. Waar ik zelf erg benieuwd naar ben is de volgende Vlaamse serie met Dirk Van Dijck: De twaalf: De Assepoestermoord.

Boris Weber (Wouter Bruneel)

Chauffeur en brandweerman Boris woont intussen samen met centralist Katrien. Boris overschrijdt de grenzen van zijn beroep en van zijn relatie wanneer een vrouwelijk slachtoffer een gevoelige snaar bij hem raakt. 

In de Onder vuur cast komen we ook Wouter Bruneel tegen. We zagen hem als Gunther uit Zie Mij Graag en als Lukas in Zuidflank, maar hij heeft ook een leuke rol in Een Goed Jaar. Op dit moment is hij op Streamz te zien in de Film De Zonen van Van As – De Cross.

Noelle Hauspie (Ann Tuts)

Aan de oppervlakte is Noelle nog steeds de optimistische en empathische ‘mama’ van de kazerne, maar ze draagt een geheim mee waar de rest van de ploeg geen weet van heeft. Een geheim dat ze deels uit schaamte, maar vooral uit trots voor zich houdt.

Als je de naam Ann Tuts* hoort, dan denk je natuurlijk meteen aan F.C. De Kampioenen*. Sinds jaar en dag speelt ze Doortje Van Hoeck in zowel de serie als de Kampioenen-films. Daarnaast was ze in Bevergem* te zien als Martine. Ze behoort niet alleen tot de Onder vuur cast, maar je kent haar ook uit 3Hz.

Amber Demey (Jennifer Heylen)

Amber (bijnaam Skippy) is een brandexperte die werkt voor het parket. Skippy moet de branden lezen om te kunnen analyseren wat er is gebeurd. Niet simpel, want een brand wist vaak haar eigen sporen. Samen met Tom onderzoekt ze de reeks verdachte branden die Oostende teistert.

Actrice Jennifer Heylen zag je recent in H4Z4RD en Glad IJs, maar je kent haar ook van de Netflix-hit Twee ZomersBathroom StoriesInstafamous en het tweede en derde seizoen van Mijn Slechtste Beste Vriendin. Tevens is ze te zien in Noise.

Anton Marquet (Guga Baúl)

De fusie met Post Centraal lijkt onafwendbaar. Toch zijn er al banden gesmeed. Anton, de leider van Post Centraal heeft een affaire met Dominique. Een verboden verbintenis tussen Post Oosteroever en Post Centraal. Maar wanneer Post Oosteroever en Centraal moeten samenwerken kan er maar één bevelvoerder on top zijn.

Guga Baúl* leerden we kennen bij Tegen de sterren op, maar inmiddels zagen we hem al in veel meer gedaantes op tegen. Zo ging hij recent nog naakt voor de show Kom op tegen Kanker, alles in de strijd. Op VTM konden we genieten van zijn show Studio Guga, Ongehoord. En vorig jaar deed hij veel mensen verrassen als de IJskoning in The Masked Singer. Vorig jaar zag je hem in de film Nachtwacht: De dag van de Bloedmaan.

Manu De Cauter (Gust Mestdach)

Post Oosteroever kampt met personeelstekort. Brandweervrijwilliger Manu komt assisteren wanneer het Post Oosteroever te warm onder de voeten wordt. Als ambitieuze vrijwilliger wil hij een plek binnen de brandweerfamilie bemachtigen.

Gust Mestdach debuteert in de Onder vuur cast. Online is over Gust Mestdach niet zoveel te vinden. We zien wel dat hij een voorstelling heeft gemaakt voor KASK & Conservatorium, maar welke opleiding hij precies volgt, kunnen we niet vinden.

Makers

Onder vuur seizoen 2 is geschreven door Toon Anthoni, Carl Plaisier, Joost Wynant, Nore Mataala en Bjorn Van Den Eynde, de regie is in handen van Joost Wynant en Jonas Baeckeland. Onder vuur wordt gemaakt door productiehuis Geronimo voor Eén, in co-productie met Fobic Films en met de steun van Stad Oostende en haar film office, Proximus, AXA Belgium, de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid, en met de medewerking van Hulpverleningszone 1 West-Vlaanderen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 augustus 2023 /