Zoveel met Bart Hollanders en Kim Snauwaert

Zoveel met Bart Hollanders en Kim Snauwaert is de kortfilm van regisseur Maarten Moerkerke. Het scenario is geschreven door Josse De Pauw. Maarten Moerkerke is één van de initiatiefnemers van de Lockdown-reeks, terwijl we Josse De Pauw vanavond (dinsdag 19 januari) ook zien als acteur in de kortfilm Franky & Mariel van Jan Eelen.

Zoveel – het verhaal

Hij (Bart Hollanders) is veroordeeld voor onopzettelijke slagen en verwondingen met de dood als gevolg. Zij (Kim Snauwaert) heeft een jaar lang gewacht om hem in de gevangenis te bezoeken. Ze hadden iets bijzonder toen, al kwamen er weinig woorden aan te pas – achteraf gezien misschien zelfs te weinig – en dat is het enige wat ze nu wel kunnen doen… praten. Hij verlangt onhandig naar vroeger, zij wil weten wat er precies gebeurd is die fatale avond. Maar geen van beiden krijgt wat hij of zij wil: hij heeft immers niet zomaar iemand gedood…

Makers van kortfilm Zoveel

De film Zoveel is gemaakt door regisseur Maarten Moerkerke. Josse De Pauw – die je ook als acteur kunt kennen uit bijvoorbeeld De Twaalf én wie je recent zag in Kutjaar – heeft het scenario geschreven.

Als acteur zien we Josse De Pauw vanavond in de Lockdown-film Franky & Mariel van Jan Eelen.

Maarten Moerkerke

Waar je regisseur Maarten Moerkerke van kent? Denk aan Deadline 14/10 en Deadline 25/2. Maar ook aan Coppers en de film Verborgen Verlangen. Maarten Moerkerke heeft meegewerkt aan het scenario van 13 Geboden (die je via Netflix terug kunt kijken) en regisseerde deze hele reeks. Verder werkte hij ook mee aan De bende van Jan de Lichte. Deadline 14/10 en Coppers is te zien op Videoland.

Wist je dat Maarten Moerkerke samen met Gilles Coulier het idee voor deze Lockdown-serie van kortfilms heeft bedacht?

Bart Hollanders

Waar Bart Hollanders in België vooral bekend is bij het grote publiek als Randy Parret uit Callboys. Daar kennen we hem in Nederland vooral door zijn rol in Professor T. Maar je zag hem bijvoorbeeld ook in de Vlaamse film Groenten uit Balen met Evelien Bosmans. En in de Vlaamse zombiefilm Yummy (die nu op Netflix staat) met Clara Cleymans en Maaike Neuville. En laten we niet vergeten dat hij ook hoort tot de indrukwekkende cast van De bende van Jan de Lichte. In het nieuwe jaar zal hij te zien zijn in de film Dealer van Jeroen Perceval. Bart Hollanders speelt hierin de rol van Luca en heeft een indrukwekkende transformatie ondergaan wat ik er al via Instagram van mee heb gekregen.

Bart Hollanders zal als Marnix te zien zijn in De Shaq. Deze minireeks wordt – net als Lockdown, LEEF en We moeten eens praten uitgezonden – van maandag tot en met donderdag uitgezonden. Vanaf maandag 25 januari is het zover.

Kim Snauwaert

Kim Snauwaert is eigenlijk kunstenares, maar brak door als actrice in de film The Best of Dorien B. van Anke Blondé (die samen met Wouter Bouvijn nu Red Light heeft gemaakt). Die rol speelde Kim Snauwaert met verve, dus het is fijn om haar nu in deze kortfilm te zien.

Kim Snauwaert in Zoveel van Maarten Moerkerke in Lockdown kortfilm
Kim Snauwaert en Bart Hollanders zijn te zien in de korfilm Zoveel van Maarten Moerkerke.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 januari 2021 /