Lara Chedraoui speelt hoofdrol in Lost luggage

Lara Chedraoui – de frontvrouw van indierockband Intergalactic lovers – speelt de hoofdrol in Lost luggage. Dit is een nieuwe serie van Eén en productiehuis De Mensen in coproductie met ARTE France. Tiny Bertels bedacht deze reeks, die geïnspireerd op de naweeën van de aanslagen van 22 maart 2016. Lost luggage is een psychologisch drama over hoe mensen in de zwaarste momenten toch solidariteit, liefde en hoop kunnen vinden.

Verhaal Lost luggages

Tien dagen na de vreselijke gebeurtenissen van 22 maart krijgt Samira Laroussa (Lara Chedraoui) – een dynamische politievrouw met half Marokkaanse roots – de opdracht om de honderden stuks bagage en persoonlijke items die achtergebleven zijn in de vertrekhal te ordenen en terug te bezorgen aan de eigenaars of nabestaanden. Bij elke ontmoeting voelt Samira het verdriet, maar ook de moed en de hoop van de slachtoffers. Ze beseft dat haar missie van groot belang is voor het herstel van deze mensen en stort zich met extreme overgave op haar taak, maar ze vergeet daarbij één ding: dat ze ook voor zichzelf moet zorgen. Ook zij moet aan de slag met haar eigen trauma van die dag, en met spoken uit haar verleden.

Uitzonderlijk verhaal

Olivier Goris, netmanager bij Eén, vertelt waarom zij deze tv-serie zo belangrijk vinden. “22 maart is onze 9/11. Een dramatische gebeurtenis die ons allemaal geraakt heeft, met verhalen die het verdienen om herinnerd en verteld te worden. Niet enkel in portretten zoals En toen was het stil of in docureeksen zoals Salah, maar ook in fictie. Lost luggage brengt een uitzonderlijk verhaal, een verhaal dat nog niet verteld geweest is, een verhaal over pijn en troost en moed en hoop en liefde in de nasleep van 22/3.”

  • Op VTM is deze week (waarin de aanslagen vijf jaar geleden zijn) een mini-reeks te zien over de aanslagen in Brussel. Lees hier meer over 22/3: Wij waren daar.

Cast Lost luggage

De cast van Lost luggage kent verschillende bekende namen. Naast Lara Chedraoui zijn er rollen weggelegd voor onder andere Jeroen Van der Ven, Oscar Van Rompay, Mattias Van de Vijver, Isabelle Van Hecke, Yassine Ouaich en Elias Vandenbroucke. De opnames van Lost luggage zijn inmiddels gestart en lopen nog tot eind juni. De reeks zal in 2022 worden uitgezonden op Eén.

Lara Chedraoui

Ik weet niet of jullie Lara Chedraoui kennen, maar bij mij deed haar naam in eerste instantie nog geen belletje rinkelen. Voor Lara Chedraoui is dit haar eerste rol als actrice én dus meteen in de hoofdrol. Muziekliefhebbers kennen haar als de frontvrouw van Intergalactic Lovers. Afgelopen jaar was ze in het nieuws, doordat ze zwaar ziek is geweest na een coronabesmetting. Bijna zeven weken bracht ze thuis in afzondering door. Wekenlang kon ze niet praten, omdat haar longen waren aangetast. In april 2020 werd ze ziek; in een interview met HLN van februari 2021 geeft ze aan nog steeds niet volledig de oude te zijn. “Als ik in de studio een lied moet zingen, sta ik na enkele minuten te hijgen van ik kan niet meer.”

Intergalactic Lovers

Ik dacht dat ik de Intergalatic Lovers niet kende tot ik ging Googlen en ontdekte dat ze bijvoorbeeld een soundtrack voor de film Code 37 hebben gemaakt. En dat ze de titelsong hebben gemaakt van de internationale politieserie The Team. Ze hebben inmiddels drie albums uitgebracht en werken momenteel aan een vierde plaat. Daarnaast zou ik het ook niet gek vinden als ze mee zouden werken aan de muziek van de tv-serie Lost luggage.

Acteurs en actrices Lost luggage

Maar nu terug naar de andere acteurs en actrices uit Lost luggage. Naast Lara Chedraoui zijn er nog zes namen bekendgemaakt. Namenlijk Jeroen Van der Ven, Oscar Van Rompay, Mattias Van de Vijver, Isabelle Van Hecke, Yassine Ouaich en Elias Vandenbroucke. Een aantal van de leden uit de cast van Lost luggage ken je misschien, terwijl anderen nieuwe voor je zijn. Op een rijtje wat wij eerder over ze schreven op VlaamsKijken of meer van ze weten.

Jeroen Van der Ven

Jeroen Van der Ven ken je bijvoorbeeld van zijn rol in Undercover, waarin hij Patrick Diericks speelt. Eerder zag je hem in de hoofdrol in Generatie B en was hij te zien in het tweede seizoen van de geweldige reeks Salamander.

Oscar Van Rompay

Oscar Van Rompay ken je vooral uit het theater. Hij was voor het eerst op tv te zien in Wittekerke (waarin hij vier afleveringen Sam speelde). In 2010 speelde hij de hoofdrol in Win/Win. Verder had hij gastrollen in bijvoorbeeld Callboys en Vermist.

Mattias Van de Vijver

Mattias Van de Vijver speelde 249 afleveringen de rol van Kasper Adayef in Thuis. Je zag hem ook in Marina en in de tv-serie Brussel (als Francois).

Isabelle Van Hecke

Isabelle Van Hecke zag je recent nog in de mini-reeks De Shaq en ze had een rol in A plus jamais van Gilles Coulier. Je kunt haar kennen van De Anderhalve Meter Show, maar ook uit in De Twaalf. Verder kun je haar kennen van Kiekens (als Brigitte De Meuter), als Claudine uit Bevergem of als Denise Van Steen uit De 16. Maar misschien wel één van haar beste rollen is die in Albatros (Streamz en Canvas).

Yassine Ouaich

Yassine Ouaich is een jonge Belgische acteur van Marokkaanse origine. Hij brak door met de kinderserie De regel van 3S op Ketnet. Maar je kunt ‘m ook kennen uit GR5 en Keizersvrouwen. Tevens speelt hij een rol in de VTM-serie De Kraak, die nog steeds op de planken ligt. Daarnaast zal hij te zien zijn in de serie Grond van Netflix en Play4.

Elias Vandenbroucke

Elias Vandenbroucke was te zien in Secrets als Davy. Verder speelde hij een gastrol in Professor T. Hij is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen binnen de opleiding Kleinkunst. Hij maakt ook onderdeel uit van het muziektheatercollectief More Dogs.

Makers

Lost luggage werd bedacht door Tiny Bertels, die ook het scenario schreef samen met Charles De Weerdt en Mathias Claeys. Ook scenaristen Michel Sabbe, Paul Piedfort en Edith Huybreghts leverden een bijdrage aan de ontwikkeling. De regie is in handen van Nathalie Basteyns, Kaat Beels en Ibbe Daniëls. Lost luggage wordt geproduceerd door Pieter Van Huyck en Ivy Vanhaecke van De Mensen.

Dit schreven we op VlaamsKijken over Nathalie Basteyns & Kaat Beels.

Tiny Bertels

Tiny Bertels heeft de tv-serie Lost luggage bedacht en werkte tevens mee aan het scenario. Nu denk je misschien ‘is zij ook niet actrice?’ Dat klopt. De Netflix kijkers kunnen Tiny Bertels kennen uit het tweede seizoen van Over Water, waarin ze te zien is als therapeute. Of uit het geweldige Beau Séjour. Wist je dat ze ook in de Nederlands-Vlaamse tv-serie Grenslanders meespeelt? Maar mijn favoriet met Tiny Bertels blijft absoluut Chaussée D’amour. Daarnaast zal ze te zien zijn in de nieuwe serie over de ontvoering van Phil Frisco. Voor Groenten uit Balen kreeg Tiny Bertels de Ensor voor Beste actrice in een bijrol.

Zo kwam Tiny Bertels op idee voor Lost luggage

“Zes maanden na de aanslagen van 22 maart 2016 las ik in de krant een artikel over een politievrouw die op de luchthaven werkt en alles bijhoudt dat op de dag van de aanslagen is achtergebleven in de vertrekhal, zelfs een kapotte sneaker of gescheurde pull. Het zijn niet zomaar dingen, vertelt ze, maar ze hebben grote betekenis voor wie die dag in de vertrekhal was. Het is een tastbare herinnering aan wat hen overkomen is. Iets terugvinden van wat die dag verloren is gegaan, kan het begin zijn van een helingsproces”, vertelt Tiny Bertels.

Verhaal dat nooit vergeten mag worden

Ze gaat verder: “Het artikel ontroert mij, met name de vanzelfsprekendheid waarmee deze vrouw de waarde beschrijft van iets schijnbaar waardeloos. Na een eerste gesprek met haar ben ik onmiddellijk gegrepen. Haar verhalen gaan over troost, onmacht, solidariteit. En over betrokkenheid. Lost luggage is er gekomen mede door de niet aflatende steun van deze en vele andere schaduwhelden. In de hoop dat hun verhaal nooit vergeten wordt.”

‘Tot tranen toe ontroerd’

“Het gebeurt niet vaak dat wij tot tranen toe ontroerd zijn wanneer iemand een idee bij ons komt voorstellen. Maar toen Tiny Bertels ons voor het eerst vertelde over de lost luggage, de hulpverleners en het emotioneel parcours van de slachtoffers, was heel ons team direct diep geraakt. We hebben geen moment getwijfeld om mee onze schouders te zetten onder de ontwikkeling van dit verhaal. Enkele jaren later zijn we trots dat de opnames kunnen starten. Dit verhaal focust niet, zoals meestal, op de daders, het geweld en de motieven, maar wel op hoe slachtoffers achteraf omgaan met de loodzware opdracht om zoiets te verwerken en de draad van hun leven weer op te nemen”, aldus Pieter Van Huyck, hoofd fictie bij De Mensen.

De Mensen in coproductie met ARTE France

Lost luggage is een fictiereeks van productiehuis De Mensen voor Eén, in coproductie met ARTE France, in samenwerking met Telenet, en met de steun van het VAF / Mediafonds, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, het programma Creatief Europa – MEDIA van de Europese Unie en de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid. Internationale salesagent Newen Connect neemt de distributie op zich.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 maart 2021 /