Chaussée d’Amour: alles over cast en verhaal | seizoen 2?

Heb jij de Vlaamse serie Chaussée d’Amour al gezien? In Nederland kun je deze serie kijken via Videoland. In België staat-ie op Streamz. En vanaf 7 juni om 22.25 uur kun je in Vlaanderen via Play5 weer naar deze geweldige reeks kijken. Voor wie ‘m heeft gemist: hier ontdek je alles over verhaal en cast van Chaussée d’Amour. En hoe zit dat eigelijk met seizoen 2?

Verhaal Chaussée d’Amour

Wanneer de aan luxe gewende huisvrouw Sylvia (Tiny Bertels) haar kapseizende huwelijk ontvlucht – haar man Daniël (Günther Lesage), een vooraanstaand gynaecoloog wordt ervan beschuldigd één van zijn patiënten te hebben aangerand – is haar noodgedwongen toevluchtsoord een appartementje boven een bordeel op de steenweg. Deze hoerenkast is een erfenis van haar vader Staaf, een man waar ze meer dan twintig jaar geleden om onbekende redenen abrupt mee gebroken heeft. Sylvia’s geldnood maakt dat haar initiële afkeer van haar nieuwe omgeving moet omslaan in daadkracht: als ze haar kinderen Eva (Romy Louise Lauwers) en Sep (Thomas De Smet) te eten wil geven, zal ze voor het eerst haar eigen boontjes moeten leren doppen. Door omstandigheden is de functie van bordeeluitbaatster vacant en bij gebrek aan beter aanvaardt Sylvia de klus.

Opmerkelijk genoeg zal de nieuwe patrones niet alleen aan zelfvertrouwen winnen, maar ook haar minachting voor het oudste beroep ter wereld al snel afwerpen. Sterker nog, ze ontwikkelt een moederlijke liefde voor haar meisjes en een ‘wij vrouwen helpen elkaar’-mentaliteit. Tegelijk leert ze wijlen haar vader beter begrijpen, een man wiens gezicht we pas in de onthullende flashbacks van de allerlaatste aflevering te zien zullen krijgen…

Daarnaast is er de oude zaak, waarin rechercheur Ludo (Dirk Roofthooft) zijn tanden in heeft gezet. Twintig jaar geleden is er namelijk een agressieve klant verdwenen, de Waal Armand. De zaak is al lang geklasseerd… Tot er een gluurstrook wordt aangelegd, een verkeersveiligheidsplan om de talrijke auto-ongelukken op de steenweg een halt toe te roepen. Bij de aanleg daarvan stoten wegenwerkers op de resten van Armand.

Makers

De reeks Chaussée d’Amour is een idee van Pieter Peyls. Het scenario is geschreven door Jan Pepermans en Stefanie Vanhecke (zij schreven samen ook de film Bastaard). Co-scenaristen zijn Pieter Peyls, Youri Boone, Nele Meirhaeghe en Joost Vandecasteele (die je kent van Generatie B). Nathalie Basteyns (waarover we ook al veel schreven, zoals bijvoorbeeld over de nieuwe reeks Lost luggage) is showrunner voor producent De Mensen. Frank Devos (die de regie deed van Undercover 1) en Pieter Van Hees (Linkeroever & De Bunker) hebben de regie van Chaussée d’Amour verzorgd.

Cast Chaussée d’Amour

De cast van Chaussée d’Amour telt tal van bekende namen. Het is natuurlijk alweer een tijdje geleden dat het eerste seizoen werd uitgezonden (en al helemaal dat de opnames plaatsvonden), maar inmiddels hebben alle acteurs en actrices uit Chaussée d’Amour nog meer geweldige rollen op hun naam staan. Je ontdekt er hieronder in het artikel meer over. Wie je zoal spot in de cast van Chaussée d’Amour, dat zijn: Tiny Bertels, Günther Lesage, Romy Louise Lauwers, Thomas De Smet, Reinhilde Decleir, Renée Fokker, Ruth Becquart, Naomi Velissariou, Adrian Sack, Josse De Pauw, Jos Verbist, Vincent Van Sande, Stijn Steyaert, Kadèr Gürbüz, Gert Winckelmans, Ingrid De Vos, Bess Limani, Dirk Roofthooft, Evelien Bosmans, Geert Van Rampelberg, Frank Focketyn, Viv Van Dingenen, Simon Van Buyten en Arno Moens.

Tiny Bertels

Tiny Bertels speelt de hoofdrol in Chaussée d’Amour. Ze is getrouwd met Daniël en moeder van Eva (Romy Louise Lauers) en Sep (Thomas De Smet). Sylvia Carlier heeft gebroken met haar afkomst en ouders Staaf en Magda. Wanneer ze haar falende huwelijk ontvlucht, keert ze noodgedwongen terug naar haar roots en neemt ze haar intrek in het bordeel dat ze van haar vader erfde. Uit financiële noodzaak besluit ze om het bordeel ook echt te runnen. Door haar leven in eigen handen te nemen, groeit het gekwetste vogeltje uit tot een fiere, onafhankelijke hoerenkloek.

Günther Lesage

Günther Lesage kruipt in de huid van Daniël Munter. Hij is de man van Sylvia, gynaecoloog en allesbehalve een trouw baasje. Daniël had ooit een affaire met een stagiaire. Nu hij door één van zijn patiënten beschuldigd wordt van seksuele intimidatie wordt hij gearresteerd en is voor zijn vrouw de maat vol. Wanneer hij onschuldig blijkt, stelt hij alles in het werk om zijn vrouw terug voor zich te winnen.

Reinhilde Decleir

Reinhilde Decleir speelt de moeder van Sylvia. Een goede band heeft ze niet met haar dochter. Sylvia liep weg van huis toen ze achttien jaar was. Na al die jaren wil ze nog steeds niets te maken hebben met haar moeder. Ze wil zelfs niet dat haar kinderen oma opzoeken en heeft hen verteld dat ze al jaren dood is.

Renée Fokker

Renée Fokker speelt Colette. Zij is een vrouw met een gouden hart. Klanten komen voor haar warmte en gezelligheid, haar luisterend oor ook. Zij is Sylvia’s steun in een moeilijke periode.

Ruth Becquart

Ruth Becquart kruipt in de huid van Sandy. Zij is vrolijk en lief, niet de slimste van de bende, maar op onverwachte momenten opvallend pienter. Klanten komen voor haar vrolijke karakter en haar klaterende lach die zelfs de grootste zeurders doet huppelen van plezier.

Naomi Velissariou

Naomi Velissariou is Bijou. Zij belichaamt pure adrenaline. Ze is een bipolaire rock-’n-roll hoer, een gevaarlijk grappige kettingrookster. Klanten komen voor haar wispelturigheid, haar spannende onvoorspelbaarheid ook. Flexibel, tot veel vreemds bereid, maar soms ook genadeloos in haar oordeel.

Adrian Sack

Adrian Sack speelt de rol van Joël. Een kleurrijk figuur met een zwaar verleden.

Josse De Pauw

Josse De Pauw zien we als Willy Knapen. Hij is de enige echte ‘Keizer van de Chaussée’. Willy is een beruchte figuur uit de buurt waar de reeks om draait. Hij baatte ooit de Cats uit, maar het gaat niet goed met hem. Hij wordt ouder, hij is ziek, lijdt onder de gevolgen van zwaar drankmisbruik en wordt verdacht van moord.

Kader Gurbuz

De rol van Valentina wordt gespeeld door Kader Gurbuz. Zij is een SM- dominatrix, gerante in een van Willy’s bars. Ze is een koningin met een verborgen soft spot, haar zesjarig zoontje Raphaël (Rafke). Haar echtgenoot Carlo (Gert Winckelmans) is een ex junk en bajesklant die zijn leven na zijn voorwaardelijke vrijlating terug op de rails probeert te krijgen. Zijn moeder Valentina’s schoonmoeder Irma (Ingrid De Vos) baat de lokale superette uit en is een roddeltante par exellence.

Bess Limani

Alek Krasniqi (een rol van Bess Limani) is Sylvia’s belangrijkste concurrent op de Chaussée. Een aantrekkelijke maar vreselijk arrogante Albanese baruitbater die meent dat hij met geld alles kan kopen.

Dirk Roofthooft

Dirk Roofthooft speelt de rol van Ludo Beets. Hij is een heel doortastende rechercheur uit Brussel, eenzaam en getrouwd met zijn werk. Moeilijk karakter om mee samen te werken. Hij onderzoekt alles tot op het bot. Hij gaat ver om zijn gelijk te halen wat tot zware frustraties kan leiden.

Evelien Bosmans

Evelien Bosmans (die op dit moment de hoofdrol speelt in F*** you very very much) kruipt in de huid van Sam Fonteyne. Zij is een jonge lokale politieagente die het zichzelf en de inwoners niet te moeilijk wil maken. Ze heeft een bijzonder enthousiast en empathisch karakter. Ze is hoogzwanger en woont bij haar broer, de lokale apotheker Jérôme.

Geert Van Rampelberg

Geert Van Rampelberg is Jérome; weduwnaar en apotheker op de Chaussée. Hij is de broer van politieagente Sam. Hij is Daniëls grootste concurrent in de reeks, want hij wordt verliefd op Sylvia. Jérôme is een grote steun en toeverlaat voor Sylvia in ‘Chaussée d’Amour’, een zachtaardige man met het hart op de juiste plaats.

Frank Focketeyn en Viv Van Dingenen

Frank Focketeyn en Viv Van Dingenen spelen Jos en Claire Van den Eynde. Zijn zijn twee gerespecteerde bewoners van de Chaussée. Jos is garagist, Claire huisvrouw en zeer actief in het verenigingsleven van het dorp. Ze vormen een hardwerkend koppel dat jaren voor de eigen zaak heeft gewerkt. In hun oudste zoon Mathieu (Simon van Buyten) zien ze de perfecte troonopvolger. Hun jongste zoon en nakomertje Olly (Arno Moens) is een beetje het zorgenkindje en een onbekommerde vrije geest.

Chaussée d’Amour kijken

Als je Chaussée d’Amour nog niet gekeken hebt, dan kan ik ‘m je echt aanraden. De verschillende plotlijnen zitten heel knap door elkaar gevlochten. Een serie waarin je dankzij de flashbacks echt helemaal in wordt gezogen. Tja, en een verhaal, waarbij je een kijkje achter de schermen krijgt van de straat van lichte zeden is natuurlijk ook interessant… Kijk maar naar het succes van series als Matroesjka’s, Meisje van Plezier (die voor Chaussée d’Amour op Play5 wordt uitgezonden) en het nieuwe Red Light.

Als je Chaussée d’Amour nog niet hebt kunnen kijken: dit is mogelijk via Streamz, Videoland en Play5. Daarnaast kun je ‘m op dvd kopen bij onder andere Bol.com.

Tweede seizoen Chaussée d’Amour

Als je op zoek gaat naar informatie over het tweede seizoen van Chaussée d’Amour dan ontdek je dat er in ieder geval gestart is met de ontwikkeling. Voor seizoen 2 hebben de makers namelijk steun gekregen van het Vlaams Audiovisueel Fonds om het scenario te ontwikkelen, waarbij als scenaristen Jef Hoogmartens, Leen Vandereyken en Edith Huybreghts worden genoemd. Toen was er sprake dat de opnames ten vroegste in 2019 zouden starten en dat de reeks dan in 2020 op tv zou komen. Helaas is dat dus niet het geval… Ergens ligt waarschijnlijk een scenario, maar met de opnames is (nog) niet gestart… Als we meer weten, delen we het natuurlijk via onze social media en in de Facebook-groep.

Foto: Telenet / Play 5 / Kris Dewitte

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 juni 2021 /