Chaussée d’Amour: alles over cast en verhaal | seizoen 2?

Heb jij de Vlaamse serie Chaussée d’Amour al gezien? In Nederland kun je deze serie kijken via Videoland. In België staat-ie op Streamz. En vanaf 7 juni om 22.25 uur kun je in Vlaanderen via Play5 weer naar deze geweldige reeks kijken. Voor wie ‘m heeft gemist: hier ontdek je alles over verhaal en cast van Chaussée d’Amour. En hoe zit dat eigelijk met seizoen 2?

Verhaal Chaussée d’Amour

Wanneer de aan luxe gewende huisvrouw Sylvia (Tiny Bertels) haar kapseizende huwelijk ontvlucht – haar man Daniël (Günther Lesage), een vooraanstaand gynaecoloog wordt ervan beschuldigd één van zijn patiënten te hebben aangerand – is haar noodgedwongen toevluchtsoord een appartementje boven een bordeel op de steenweg. Deze hoerenkast is een erfenis van haar vader Staaf, een man waar ze meer dan twintig jaar geleden om onbekende redenen abrupt mee gebroken heeft. Sylvia’s geldnood maakt dat haar initiële afkeer van haar nieuwe omgeving moet omslaan in daadkracht: als ze haar kinderen Eva (Romy Louise Lauwers) en Sep (Thomas De Smet) te eten wil geven, zal ze voor het eerst haar eigen boontjes moeten leren doppen. Door omstandigheden is de functie van bordeeluitbaatster vacant en bij gebrek aan beter aanvaardt Sylvia de klus.

Opmerkelijk genoeg zal de nieuwe patrones niet alleen aan zelfvertrouwen winnen, maar ook haar minachting voor het oudste beroep ter wereld al snel afwerpen. Sterker nog, ze ontwikkelt een moederlijke liefde voor haar meisjes en een ‘wij vrouwen helpen elkaar’-mentaliteit. Tegelijk leert ze wijlen haar vader beter begrijpen, een man wiens gezicht we pas in de onthullende flashbacks van de allerlaatste aflevering te zien zullen krijgen…

Daarnaast is er de oude zaak, waarin rechercheur Ludo (Dirk Roofthooft) zijn tanden in heeft gezet. Twintig jaar geleden is er namelijk een agressieve klant verdwenen, de Waal Armand. De zaak is al lang geklasseerd… Tot er een gluurstrook wordt aangelegd, een verkeersveiligheidsplan om de talrijke auto-ongelukken op de steenweg een halt toe te roepen. Bij de aanleg daarvan stoten wegenwerkers op de resten van Armand.

Cast Chaussée d’Amour

De cast van Chaussée d’Amour telt tal van bekende namen. Het is natuurlijk alweer een tijdje geleden dat het eerste seizoen werd uitgezonden (en al helemaal dat de opnames plaatsvonden), maar inmiddels hebben alle acteurs en actrices uit Chaussée d’Amour nog meer geweldige rollen op hun naam staan. Je ontdekt er hieronder in het artikel meer over. Wie je zoal spot in de cast van Chaussée d’Amour, dat zijn: Tiny Bertels, Günther Lesage, Romy Louise Lauwers, Thomas De Smet, Reinhilde Decleir, Renée Fokker, Ruth Becquart, Naomi Velissariou, Adrian Sack, Josse De Pauw, Jos Verbist, Vincent Van Sande, Stijn Steyaert, Kadèr Gürbüz, Gert Winckelmans, Ingrid De Vos, Bess Limani, Dirk Roofthooft, Evelien Bosmans, Geert Van Rampelberg, Frank Focketyn, Viv Van Dingenen, Simon Van Buyten en Arno Moens.

We werken dit artikel in de loop van vanavond / morgenochtend verder bij. Via de Facebook-groep ontdek je meteen wanneer het artikel bijgewerkt is.

Makers

De reeks Chaussée d’Amour is een idee van Pieter Peyls. Het scenario is geschreven door Jan Pepermans en Stefanie Vanhecke (zij schreven samen ook de film Bastaard). Co-scenaristen zijn Pieter Peyls, Youri Boone, Nele Meirhaeghe en Joost Vandecasteele (die je kent van Generatie B). Nathalie Basteyns (waarover we ook al veel schreven, zoals bijvoorbeeld over de nieuwe reeks Lost luggage) is showrunner voor producent De Mensen. Frank Devos (die de regie deed van Undercover 1) en Pieter Van Hees (Linkeroever & De Bunker) hebben de regie van Chaussée d’Amour verzorgd.

Chaussée d’Amour kijken

Als je Chaussée d’Amour nog niet gekeken hebt, dan kan ik ‘m je echt aanraden. De verschillende plotlijnen zitten heel knap door elkaar gevlochten. Een serie waarin je dankzij de flashbacks echt helemaal in wordt gezogen. Tja, en een verhaal, waarbij je een kijkje achter de schermen krijgt van de straat van lichte zeden is natuurlijk ook interessant… Kijk maar naar het succes van series als Matroesjka’s, Meisje van Plezier (die voor Chaussée d’Amour op Play5 wordt uitgezonden) en het nieuwe Red Light.

Als je Chaussée d’Amour nog niet hebt kunnen kijken: dit is mogelijk via Streamz, Videoland en Play5. Daarnaast kun je ‘m op dvd kopen bij onder andere Bol.com.

Tweede seizoen Chaussée d’Amour

Als je op zoek gaat naar informatie over het tweede seizoen van Chaussée d’Amour dan ontdek je dat er in ieder geval gestart is met de ontwikkeling. Voor seizoen 2 hebben de makers namelijk steun gekregen van het Vlaams Audiovisueel Fonds om het scenario te ontwikkelen, waarbij als scenaristen Jef Hoogmartens, Leen Vandereyken en Edith Huybreghts worden genoemd. Toen was er sprake dat de opnames ten vroegste in 2019 zouden starten en dat de reeks dan in 2020 op tv zou komen. Helaas is dat dus niet het geval… Ergens ligt waarschijnlijk een scenario, maar met de opnames is (nog) niet gestart… Als we meer weten, delen we het natuurlijk via onze social media en in de Facebook-groep.

Foto: Telenet / Play 5 / Kris Dewitte

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

7 juni 2021 /