Coppers cast: Hilde De Baerdemaeker, Luk Wyns, Lotte Pinoy en meer…

Soms kan recht ook onrechtvaardig zijn. Daarover gaat Coppers, een nieuwe misdaadserie met in de hoofdrol Hilde De Baerdemaeker. In de rol van commissaris Liese Meerhout van de federale gerechtelijke politie gaat ze op zoek naar gerechtigheid. De serie start vanavond om 21.40 uur op VTM. Tijd om de cast van Coppers onder de loep te nemen, want naast Hilde De Baerdemaeker komen ook Luk Wyns, Lotte Pinoy en vele anderen voorbij.

Coppers

In een ideale wereld zijn recht en rechtvaardigheid synoniemen. Een crimineel begaat een misdaad tegenover een slachtoffer en justitie zorgt ervoor dat de schalen weer in evenwicht gebracht worden. De misdadiger krijgt zijn verdiende straf en het slachtoffer wordt in de mate van het mogelijke vergoed voor het geleden leed. Vaak is de realiteit anders. Vrouwe Justitia draagt immers niet voor niets al eeuwenlang een blinddoek. Grote fraudeurs gaan vrijuit terwijl kleine garnalen hard aangepakt worden. Daders komen vrij door procedurefouten terwijl slachtoffers in de kou blijven staan. Soms kan het recht heel onrechtvaardig zijn. Liese Meerhout gaat op zoek naar gerechtigheid. Deze serie is gebaseerd op de boeken van Toni Coppers.

Coppers kijken

Wil jij Coppers kijken? Dat kan in België via VTM GO. In Nederland staat-ie op Videoland. Daarnaast is-ie op dvd verkrijgbaar, zowel bij Bol.com als Amazon. Het is altijd goed om even de prijs bij beide te controleren. Bij Amazon heb je – als je Prime (Video) hebt – ook vaak gratis verzending.

Cast Coppers

In de cast van Coppers zien we tal van bekende Vlaamse acteurs en actrices. Naast Hilde De Baerdemaeker spelen ook Luk Wyns, Lotte Pinoy, Bert Verbeke, Joris Hessels en Arnold Willems een hoofdrol. Bijrollen zijn er voor Rudy Morren, Abigail Abraham, Robby Cleiren, Mathias Sercu, Sura Dohnke en Gert Winckelmans. Lees hieronder meer over de cast van Coppers en ontdek welke personages deze acteurs en actrices spelen.

Hilde De Baerdemaeker

Hilde De Baerdemaeker speelt de rol van de 36-jarige commissaris Liese Meerhout. Benieuwd waar je deze actrice van kent? Ze speelde onder andere in Louislouise, Familie, Aspe, Alias, Team Spirit, Dossier K., en De Zaak Alzheimer. Anno 2022 zie je haar in telenovelle Lisa. Maar je zag haar recent ook in Mijn Vader is Een Saucisse.

Liese Meerhout is opgegroeid in het dorpje Lembeek in Pajottenland, en deelt haar jeugd in twee periodes in: een onbekommerde vroege schooltijd en een verwarde, zoekende puberteit. Als ze twaalf jaar oud is, valt de hemel op haar hoofd wanneer haar flamboyante moeder verdwijnt met de noorderzon omdat ze een nieuw leven wil beginnen zonder kind. Het tekent Liese voor het leven. Gelukkig zit de relatie met haar vader wel helemaal goed. Hij is een stille loodgieter die zijn eenmanszaakje boven water probeert te houden. Na haar studies criminologie trekt Liese met een Erasmusbeurs naar Rome. Ze valt er als een blok voor een knappe jonge Romein. Voor ze het goed en wel beseft, is ze zwanger. Totaal verward besluit ze het aan niemand te vertellen en kiest ze voor abortus. Een beslissing die aan haar geweten blijft knagen. Ze weet intussen zeker dat ze ooit wél een goede mama wil worden.

Bij de politie vindt Liese haar echte roeping: haar steentje bijdragen aan een iets rechtvaardigere wereld. Liese is een gedreven politiecommissaris die zich elke dag opnieuw geeft om zaken op te lossen en mensen te helpen.

coppers_hildedebaerdemaeker_lukwyns

Luk Wyns

Luk Wyns – die in Nederland vooral bekend is van zijn rol in Crimi Clowns – kruipt in de huid van de 55-jarige hoofdinspecteur Michel Masson. Verder zat deze acteur in De Familie Backeljau, Dennis, Matroesjka’s, Noordzee Texas en Connie & Clyde. Anno 2022 zie je hem als Stan in Glad IJs.

Michel Masson voelt zich aangetrokken tot de politie als hij op zestienjarige leeftijd ziet hoe een agent een inbraak verijdelt. Masson trouwt met zijn vriendin van op de middelbare school en samen leiden ze een zorgeloos en gelukkig leven. En ook zijn carrière bij de federale gerechtelijke politie loopt zoals hij wil. Maar rond zijn vijftigste komt er abrupt een einde aan zijn geluk wanneer Masson per ongeluk tijdens een interventie een jongeman doodschiet. Hij zweert om nooit nog een pistool aan te raken.

Michel Masson is de vaste en al wat oudere politiepartner van Liese die dingen ziet waar al de rest overheen kijkt. Michel is een introverte kerel, die keihard werkt en drinkt om te vergeten.

Lotte Pinoy

Hoofdinspecteur Sofie Jacobs (40) wordt gespeeld door Lotte Pinoy. Haar ken je van tv-series en films als Sara, De smaak van De Keyser, Los Zand, Rang 1, Binnenstebuiten en Tot Altijd.

Met drie broers, een strenge moeder en een vader die weinig aandacht heeft voor haar, kweekt Sofie van kleins af een laagje eelt op haar ziel. Ze is nooit de mooiste of de slimste op de speelplaats, maar slaagt er toch in om meestal de leader of the pack te zijn. Klinkt het niet, dan botst het, dat is haar motto. Het verbaast dan ook niemand dat bazige Sofie voor de politieschool kiest. Autoriteit en regeltjes doen naleven: Sofie doet niets liever. Tijdens haar studentenjaren leert ze Patrick kennen, een verlegen jongen die bij de groendienst werkt. Ze kopen een huis, trouwen en krijgen een kind. Met haar zoon Wannes en man Patrick is Sofie opnieuw omringd door mannen, maar zij draagt wel nog steeds de broek.

Sofie is een energieke hoofdinspecteur die altijd klaar is voor de strijd en die de post van Liese ambieert.

coppers_bertverbeke_lottepinoy

Bert Verbeke

De 24-jarige inspecteur Laurent Vandenbergh wordt gespeeld door Bert Verbeke. Hem kun je kennen uit Thuis, Daijobu, musical 14-18 en Lee & Cindy C. Anno 2022 is hij net als Hilde De Baerdemaeker te zien in Lisa.

Laurent maakt zijn vaders droom waar door net als Laurent Fignon, een passie voor wielrennen te ontwikkelen. Maar als zijn vader wil dat hij ook die andere droom waarmaakt, namelijk de schoenenwinkel van zijn ouders overnemen, zet Laurent het op een lopen. Hij trekt naar de stad en probeert psychologie te studeren. Wanneer dat niet lukt, start hij aan de filmschool. Ook zonder succes. Nadat hij geïnspireerd raakt door een krantenartikel over de politieopleiding, schrijft hij zich in. Drie jaar later stapt hij op van de zenuwen de federale gerechtelijke politie in Antwerpen binnen. Een broekventje in een wereld van stoere flikken. Als inspecteur Laurent Vandenbergh groeit hij al snel uit tot ieders lieveling.

coppers_jorishessels_lukwyns

Joris Hessels

Joris Hessels is bekend van onder andere Zuidflank, Vriendinnen en het televisieprogramma Radio Gaga. Hij speelt wetsdokter Fabian Steppe (40). Anno 2022 is hij op tv te zien met Viervoeters en Taxi Joris. En kijk ook zeker Albatros terug.

Fabian heeft het geluk aan zijn kant: zijn ouders zijn succesvolle dokters en in de klas is hij altijd de knapste en meestal ook de slimste. Tijdens zijn universitaire studies leert de succesvolle ideale schoonzoon een prachtig meisje kennen en lacht de toekomst hem toe. Tot Fabian er genoeg van heeft om perfect te zijn. Hij specialiseert zich in pathologie om wetsdokter te worden. Een job in de marge van de geneeskunde, maar wel eentje die hem de adrenaline door zijn aderen doet pompen. Fabian maakt het uit met zijn vriendin, verhuist naar Antwerpen en start een nieuw leven. En… hij valt als een blok voor Liese.

Arnold Willems

Arnold Willems speelt de rol van Paul, de vader van Liese. Deze acteur ken je bijvoorbeeld uit Dubbelleven, Oud België en Wittekerke.

Paul heeft met zijn Laura de ideale vrouw gevonden. Zijn geluk kan niet op als de dromerige muzieklerares met hem wil trouwen. Hun mooie gezonde baby Liese maakt hun geluk compleet. Tot Liese twaalf is. Dan vinden vader en dochter op een morgen een afscheidsbriefje. Laura is vertrokken en wil een nieuw leven starten zonder hen. Hoewel Paul zich het liefst van al van de hoogste toren wil storten, verbijt hij zijn verdriet want hij heeft Liese. En ook wanneer er schulden en een deurwaarder opduiken, vecht hij verder, voor Liese.

coppers_arnoldwillems_hildedebaerdemaeker

Andere acteurs en actrices in cast Coppers

Abigail Abraham kruipt in de huid van Baina Mpenzi. Zij is een vriendin van Liese die werkt als assistente voor de onderzoeksrechter en op die manier regelmatig door Liese wordt aangesproken. Ook Sura Dohnke speelt een vriendin van Liese namelijk Sura Droste. Zij is tevens een vroegere studiegenote van Liese. Robby Cleiren speelt Freddy Steveniers. Hij is een collega van Liese die werkt voor de drugssectie van de federale gerechtelijke politie. En als laatste is er Gert Winckelmans als Benoit Nollet. Hij is een ex-collega van Liese die werkt als privé-detective.

Bron foto’s: VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 januari 2016 /