Familie met Filip Peeters, An Miller en dochters Leonce en Louisa

De theatervoorstelling Familie – gespeeld door Filip Peeters, An Miller en hun dochters Leonce en Louisa – is nu als filmversie te kijken op Streamz. Eerder stond het gezin met deze aangrijpende voorstelling op (internationale) podia. En nu kan iedereen ‘m dus zien. Ontdek hier meer over Familie en de cast die wordt gevormd door een echt gezin, namelijk Filip Peeters, An Miller en hun dochters Leonce en Louisa.

Familie Demeester

Na het succes van dit aangrijpende en schokkende gezinsdrama in het theater, is er nu ook een versie voor op het witte doek. In 2007 stapte het vierkoppige gezin Demeester in Calais uit het leven zonder aanwijsbare reden. Op de afscheidsbrief schreven ze: “We hebben het verkloot, sorry.” Wat precies de reden is dat dit gezin gezamenlijk uit het leven is gestapt, is nooit achterhaald.

Familie op Streamz

Na Five Easy Pieces en La Reprise verweeft regisseur en NTGent-directeur Milo Rau opnieuw feiten en fictie met de voorstelling Familie. In volle coronacrisis draaide Milo Rau in de schouwburg van NTGent een bioscoopversie van de voorstelling. Het Gezin Demeester wordt opnieuw vertolkt door het succesvolle acteurskoppel An Miller en Filip Peeters én hun twee tienerdochters Leonce en Louisa. Zij tonen hoe die laatste avond van de familie Demeester er mogelijk uit heeft gezien.

Cast: Filip Peeters, An Miller en dochters

De cast van Familie bestaat uit Filip Peeters (60), An Miller (48) en hun dochters Leonce en Louisa. Filip Peeters en An Miller hebben beide natuurlijk ruime ervaring als acteurs, maar het acteren blijkt ook Leonce Peeters en Louisa Peeters met de paplepel ingegoten te zijn. We stellen deze jonge actrices (Louisa is 18 en Leonce 17), maar ook hun bekende ouders hieronder nog eens aan je voor. Zo doe je meteen weer kijkinspiratie op (ook als je geen Streamz hebt).

Leonce Peeters

Het is niet de eerste keer dat je Leonce Peeters (17) op tv ziet. Ze speelde namelijk samen met haar moeder al in #hetisingewkkeld. Ze is te zien als Zoë, de oudste dochter van Lien (An Miller) en Peter (Ben Segers). De jongste dochter wordt in de reeks door Floor van Boven gespeeld. Wat grappig was, is dat Filip Peeters in #hetisingewikkeld ook nog voorbij komt als love interest van Lien.

Louisa Peeters

Voor de tv-kijkers is Familie op Streamz waarschijnlijk de eerste kennismaking met actrice Louisa Peeters (18). Maar dat zal zeker niet de laatste zijn. Louisa – de dochter van Filip Peeters en An Miller – heeft namelijk een hoofdrol te pakken in het tweede seizoen van De Twaalf. Lees: Seizoen 2 De twaalf: De Assepoestermoord met deze cast!

An Miller en Filip Peeters

An Miller en Filip Peeters zijn anno 2023 al 25 jaar een koppel. Ze leerden elkaar kennen in de bruine kroeg De Boer van Tienen, tegenover de deur van Studio Herman Teirlinck. Wist je dat An Miller en Filip Peeters al een aantal keer samen in een productie te zien waren. Natuurlijk in het eerder genoemde #hetisingewikkeld, het razend spannende Salamander en De Bunker, maar op dit moment zijn An Miller en Filip Peeters ook samen te zien in het vernieuwende Assisen.

An Miller

Actrice An Miller zag je recent in de wereldwijde Netflix-hit Twee zomers. Maar we zagen haar ook in De Kraak. Leuk om te weten in de serie Albert II speelde An Miller Delphine Boël, die toch écht – een DNA-test heeft het bewezen – de dochter van koning Albert is. Verder was ze te zien in drie absolute aanraders: De Ronde, Het Eiland en In De Gloria. Actrice An Miller is in het echte leven getrouwd met de bekende Vlaamse acteur Filip Peetrs.

Filip Peeters

Filip Peeters is een veelgevraagde internationale acteur, die we in Nederland bijvoorbeeld zagen in Meisje van Plezier. Mijn favoriete Vlaamse series met Filip Peeters zijn Salamander en De Bunker. Maar ook Gina & Chantal en Smeris springen er voor mij wel uit. Dat zijn natuurlijk stuk voor spannende series, maar denk ook aan Team Spirit, Allemaal Familie en Bowling Balls. Op IMDB lees ik dat Filip Peeters te zien zal zijn in Maret en Was Zählt.

Toneelstuk spelen met gezin

Over het toneelstuk Familie met het hele gezin spelen, vertelden Filip Peeters en An Miller recent in Nina (Het Laatste Nieuws). An Miller vertelt dat het echt als iets van het gezin voelt. “We Touren ermee door heel Europa, van Rome en Parijs tot in Roemenië. Het is fantastisch.” Filip Peeters vult aan: “Als was het ook een groot risico: als je een toneelstuk speelt met je gezin, moet je je kwetsbaar opstellen. We wisten ook niet van tevoren of Louisa en Leonce konden spelen. Ze hadden wel goesting, maar konden ze ook acteren? En zouden ze bestand zijn tegen de druk, voor een publiek van zeshonderd mensen? Ze hebben dat wonderwel gedaan. Het is een verrijking voor ons als individu en als gezin.” Leonce en Louisa Peeters acteren graag, maar volgens hun ouders – in datzelfde artikel – zijn ze niet van plan om naar de toneelschool te gaan.

Foto: Streamz

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 maart 2023 /