Keizersvrouwen cast met Karina Smulders en Susan Radder

Ontdek alles over de Keizersvrouwen cast met Karina Smulders, Sussan Radder en Hilde van Mieghem. De serie is in Nederland en België te zien als Keizersvrouwen op Netflix. Wereldwijd is deze serie op Netflix te kijken als Women of the night.

Vlaamse cast Keizersvrouwen

Over de cast van Keizersvrouwen heb ik natuurlijk kort al het een en ander geschreven, omdat Vlamingen als Hilde van Mieghem, Anne-Laure Vandeputte en Daphne Wellens hoofdrollen spelen. Daarnaast komen ook Barbara Sarafian, Nabil Mallat, Issam Dakka en Ilias Dennoune voorbij. Maar voor de Vlaamse kijkers, is het misschien ook interessant om te weten wie die Nederlandse acteurs en actrices zijn. Waar je ze van kunt kennen.

Imanuelle Grives

Want over Keizersvrouwen is absoluut al het nodige geschreven. In de serie is namelijk ook een hoofdrol weggelegd voor Imanuelle Grives. Laat die actrice nou deze zomer opgepakt zijn op Tomorrowland met ontzettend veel drugs op zak, omdat ze – volgens de eerste berichten – zich aan het voorbereiden was op een rol.

Meteen werd er met een scheef oog naar Keizersvrouwen gekeken. Die serie gaat tenslotte over een wereld waarin macht, elite en luxe verleiden tot manipulatie. Een serie waarin politieke spelletjes worden gespeeld en grenzen steeds verder worden verlegd. Maar nee, deze serie was al lang ingeblikt. De actrice die je kent van rollen in Vechtershart, Celblok H (de Nederlandse Gent-West), Alleen maar nette mensen en Vechtmeisje is dan ook gewoon te zien in Keizersvrouwen. Lang is dat trouwens niet, want wie de eerste aflevering heeft gezien, weet al wat er met haar gaat gebeuren…

Karina Smulders

De hoofdrol in de Netflix-serie Keizersvrouwen is voor Karina Smulders. Haar personage is gebaseerd op een vrouw die ene escortbedrijf runt in Amsterdam. In een interview met Televizier zegt ze. “Dat vormt de basis, maar alles eromheen, het drama, het gezinsleven van Xandra, is verzonnen. Wat zei het leukste vindt aan de serie is de veelzijdigheid. “Er zit zoveel in. Het gaat om sterke vrouwen die voor zichzelf kunnen zorgen. Tegelijkertijd zit er een grote tragiek in. Het laat ook mooi zien hoe griezelig dicht de onderwereld het dagelijks leven nadert.” 

De Vlaamse lezers kunnen Karina Smulders kennen van haar rol in de film Terug naar morgen. Bij de Nederlandse kijker is ze bekend van recente Videoland-producties als de assistente in de Familie Kruys en Nieuwe buren. Maar ook van prachtige films als Bride Flight en Ik omhels je met 1000 armen.

Susan Radder

De twintigjarige Susan Radder is dan een jonge actrice; ze heeft inmiddels al meerdere hoofdrollen gespeeld in films en tv-series. Zo zat ze bijvoorbeeld in Vechtershart, Oogappels, Soof: Een Nieuw Begin, maar ook in DNA. Ze speelt daarnaast een hoofdrol in de film Slag om de Schelde, die momenteel wordt gedraaid. Mathijs F. Scheepers vertelde al iets meer over deze film. Videoland-kijkers kunnen haar bewonderen in Barrie Barista.

In Keizersvrouwen (op Netflix) speelt ze dochter Lulu. Het wereldje waar de serie omdraait omschrijft ze als een ‘enorme ver-van-mijn-bed-show, zowel voor mij persoonlijk als voor mijn personage Lulu’. “Die is eigenlijk vooral bezig met kloten op school, haar huiswerk niet maken, nablijven en zich in alles afzetten tegen haar moeder die ze kut vindt. Maar Lulu zal later in de serie wel heel – uuuhhh – ‘leuke’ dingen meemaken.”

Hilde van Mieghem

Lulu’s oma wordt gespeeld door Hilde van Mieghem. De Vlaamse actrice was al in de nodige series te zien. Denk bijvoorbeeld aan Tabula Rasa, maar ook aan het eerste seizoen van The Team. Opvallend detail: ze speelt vaker in buitenlandse producties. Zo staan er ook heel veel Duitse rollen op haar cv. En laten we natuurlijk ook De Bunker niet vergeten. Het eerste seizoen wordt momenteel weer op VTM uitgezonden. En het tweede seizoen van De Bunker kon je bij FoxNL kijken.

Matteo van der Grijn

Als je al een tijdje meeleest op VlaamsKijken, dan weet je dat Matteo van der Grijn ook een hoofdrol speelde in DNA. Maar wist je dat hij ook te zien was in Retrospekt? Verder moet je denken aan rollen in het eerste seizoen van Nieuwe Buren, tweede seizoen van Levenslied en De Troon.  

Thijs Römer

De Nederlandse cast van Keizersvrouwen (Netflix) telt echt niet de minste namen. Wat te denken van Thijs Römer. Je kent ‘m uit series als Moordvrouw, van Nieuwe Buren, Weemoedt, maar ook van de nieuwe film F*ck de liefde. De laatste tijd is hij ook veel actief als schrijver. Zo bedacht hij Baantjer Het Begin (die nog steeds op VTM uitgezonden moet worden) en is hij betrokken bij het script van Mocro Maffia.

Dragan Bakema

Ik vind Dragan Bakema altijd iets mysterieus hebben. Ook hij was al in tal van series en films te zien. Denk aan Flikken Rotterdam, Dokter Deen, Noord Zuid en Hart tegen Hard

Mike Libanon

Nog zo’n acteur waar we eerder over hebben geschreven is Mike Libanon. Hij speelt bijvoorbeeld mee in Oogappels, maar jaren geleden bijvoorbeeld ook in Spangen, Parels en Zwijnen en Bloedverwanten

Roeland Fernhout

De Vlaamse kijkers kunnen Roeland Fernhout ook kennen van Meisje van Plezier. Deze Videoland-serie werd ook uitgezonden op VIJF. In Nederland staat het tweede seizoen inmiddels een paar weken op Videoland. Vergeet verder Zwarte Tulp niet en hij zat in de Nederlandse remake van Wat Als? En je zag ‘m recent in Commando’s.

Daphne Wellens

Nog zo’n opkomende Vlaamse actrice is Daphne Wellens. Je kent haar misschien nog uit Spring en van De Rodenburgs, maar nu timmert ze echt aan de weg met grote rollen. Niet alleen in Keizersvrouwen, maar ze zal ook te zien zijn in de nieuwe VTM-reeks van Marc Punt: Fair Trade. Dit heb ik op VlaamsKijken al over Daphne Wellens geschreven.

Met haar vriendinnen Frances Lefebure en Evelien Bosmans speelt ze de hoofdrol in F*** you very, very much. De serie wordt in de zomer van 2020 opgenomen en is een productie voor VIER.

Isis Cabolet

Isis Cabolet was bijvoorbeeld te zien in Weemoedt, maar ook in films als De Gelukkige huisvrouw en APP. In Lucia de B. speelde ze de rol van Fabiënne, de dochter van den ten onrechte veroordeelde verpleegster Lucia de Berk. 

Dit jaar is Isis Cabolet ook een nieuwe weg in geslagen. Ze maakt namelijk haar regiedebuut met de kortfilm Kutleven. Wat extra leuk is, is dat haar Keizersvrouwen-collega Anne-Laure Vandeputte de hoofdrol in deze film speelt.

Julia Akkermans

Julia Akkermans heeft dit jaar het Gouden Kalf gewonnen voor haar rol in Niemand in de stad. Verder was ze te zien in de serie Papadag (klik op de titel voor mijn uitgebreide blogpost over die serie en de cast) en de film Jongens. 

Anne-Laure Vandeputte

Misschien is Anne-Laure Vandeputte wel de verrassende nieuwkomer wat Vlaamse actrices betreft. In Nederland kon je haar al zien in Grenslanders. Ze speelde één van de hoofdrollen in Fiskepark. Maar ze speelt ook een bijzondere rol in De bende van Jan De Lichte (die internationaal op Netflix te vinden is als Thieves of the wood). Anne-Laure Vandeputte zal ook te zien zijn in Red Light, de serie van Carice van Houten en Halina Reijn. Die twee Nederlandse actrices spelen samen met Maaike Neuville (die het nu geweldig doet in De twaalf) de hoofdrol in deze nieuwe Nederlans-Vlaamse co-productie. 

Nienke van Hofslot

Eigenlijk is Nienke van Hofslot model, maar ze was ook te zien in Of ik gek ben en Sterke verhalen

Joy Wielkens

Joy Wielkens is een Nederlandse actrice en zangeres van Arubaans-Surinaamse afkomst. Ze was bijvoorbeeld te zien in Van Speijk, maar ook in Zwarte Tulp, Centraal Medisch Centrum en Smeris. En laten we Dertigers niet vergeten! Joy Wielkens speelt Nora in de Nederlandse remake van deze Vlaamse successerie.

Vlaamse acteurs en actrices

Verschillende Vlaamse acteurs en actrices spelen een bijrol in Keizersvrouwen. Zo speelt Barbara Sarafian Maria Carmin. En ook Ilias Dennoune speelt een rol. Je zag hem dit jaar ook in Hoodie als Soufian Alaoui.

Nabil Mallat

Nabil Mallat kruipt in de huid van Nabil. Nabil Mallat is sowieso een acteur om in de gaten te houden. Zo speelt hij één van de hoofdrollen in de Netflix-serie Into The Night en heeft hij er de opnames van de film Cool Abdoul net achter de rug. Ook hierin zal hij de hoofdrol spelen. We blijven hem volgen.

Issam Dakka

In Keizersvrouwen (Netflix) maken we verder kennis met Issam Dakka als Mo. Issam Dakka zag je ook in de Luizenmoeder en werkt mee aan de nieuwe Netflix film De Familie Claus.

Ben Sombogaart en Dries Vos

Over de makers van Keizersvrouwen: Ben Sombogaart en Dries Vos heb ik al het nodige geschreven. Je leest het in het artikel: ‘Keizersvrouwen: 10 november NPO 3’.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 november 2019 /