Keizersvrouwen cast met Karina Smulders en Susan Radder

Ontdek alles over de Keizersvrouwen cast met Karina Smulders, Sussan Radder en Hilde van Mieghem. De serie is in Nederland te zien op NPO Start Plus en in België via Netflix te kijken.

Vlaamse cast Keizersvrouwen

Over de cast van Keizersvrouwen heb ik natuurlijk kort al het een en ander geschreven, omdat Vlamingen als Hilde van Mieghem, Anne-Laure Vandeputte en Daphne Wellens hoofdrollen spelen. Daarnaast komen ook Barbara Sarafian, Nabil Mallat, Issam Dakka en Ilias Dennoune voorbij. Maar voor de Vlaamse kijkers, is het misschien ook interessant om te weten wie die Nederlandse acteurs en actrices zijn. Waar je ze van kunt kennen.

Imanuelle Grives

Want over Keizersvrouwen is absoluut al het nodige geschreven. In de serie is namelijk ook een hoofdrol weggelegd voor Imanuelle Grives. Laat die actrice nou deze zomer opgepakt zijn op Tomorrowland met ontzettend veel drugs op zak, omdat ze – volgens de eerste berichten – zich aan het voorbereiden was op een rol.

Meteen werd er met een scheef oog naar Keizersvrouwen gekeken. Die serie gaat tenslotte over een wereld waarin macht, elite en luxe verleiden tot manipulatie. Een serie waarin politieke spelletjes worden gespeeld en grenzen steeds verder worden verlegd. Maar nee, deze serie was al lang ingeblikt. De actrice die je kent van rollen in Vechtershart, Celblok H (de Nederlandse Gent-West), Alleen maar nette mensen en Vechtmeisje is dan ook gewoon te zien in Keizersvrouwen. Lang is dat trouwens niet, want wie de eerste aflevering heeft gezien, weet al wat er met haar gaat gebeuren…

Karina Smulders

De hoofdrol in Keizersvrouwen is voor Karina Smulders. Haar personage is gebaseerd op een vrouw die ene escortbedrijf runt in Amsterdam. In een interview met Televizier zegt ze. “Dat vormt de basis, maar alles eromheen, het drama, het gezinsleven van Xandra, is verzonnen. Wat zei het leukste vindt aan de serie is de veelzijdigheid. “Er zit zoveel in. Het gaat om sterke vrouwen die voor zichzelf kunnen zorgen. Tegelijkertijd zit er een grote tragiek in. Het laat ook mooi zien hoe griezelig dicht de onderwereld het dagelijks leven nadert.” 

De Vlaamse lezers kunnen Karina Smulders kennen van haar rol in de film Terug naar morgen. Bij de Nederlandse kijker is ze bekend van recente Videoland-producties als de assistente in de Familie Kruys en Nieuwe buren. Maar ook van prachtige films als Bride Flight en Ik omhels je met 1000 armen.

Susan Radder

De twintigjarige Susan Radder is dan een jonge actrice; ze heeft inmiddels al meerdere hoofdrollen gespeeld in films en tv-series. Zo zat ze bijvoorbeeld in Vechtershart, Oogappels, Soof: Een Nieuw Begin, maar ook in DNA. Ze speelt daarnaast een hoofdrol in de film Slag om de Schelde, die momenteel wordt gedraaid. (Daarover later meer op VlaamsKijken.) 

In Keizersvrouwen speelt ze dochter Lulu. Het wereldje waar de serie omdraait omschrijft ze als een ‘enorme ver-van-mijn-bed-show, zowel voor mij persoonlijk als voor mijn personage Lulu’. “Die is eigenlijk vooral bezig met kloten op school, haar huiswerk niet maken, nablijven en zich in alles afzetten tegen haar moeder die ze kut vindt. Maar Lulu zal later in de serie wel heel – uuuhhh – ‘leuke’ dingen meemaken.”

Hilde van Mieghem

Lulu’s oma wordt gespeeld door Hilde van Mieghem. De Vlaamse actrice was al in de nodige series te zien. Denk bijvoorbeeld aan Tabula Rasa, maar ook aan het eerste seizoen van The Team. Opvallend detail: ze speelt vaker in buitenlandse producties. Zo staan er ook heel veel Duitse rollen op haar cv.

Matteo van der Grijn

Als je al een tijdje meeleest op VlaamsKijken, dan weet je dat Matteo van der Grijn ook een hoofdrol speelde in DNA. Maar wist je dat hij ook te zien was in Retrospekt? Verder moet je denken aan rollen in het eerste seizoen van Nieuwe Buren, tweede seizoen van Levenslied en De Troon.  

Thijs Römer

De Nederlandse cast van Keizersvrouwen telt echt niet de minste namen. Wat te denken van Thijs Römer. Je kent ‘m uit series als Moordvrouw, van Nieuwe Buren, Weemoedt, maar ook van de nieuwe film F*ck de liefde.

Dragan Bakema

Ik vind Dragan Bakema altijd iets mysterieus hebben. Ook hij was al in tal van series en films te zien. Denk aan Flikken Rotterdam, Dokter Deen, Noord Zuid en Hart tegen Hard

Mike Libanon

Nog zo’n acteur waar we eerder over hebben geschreven is Mike Libanon. Hij speelt bijvoorbeeld mee in Oogappels, maar jaren geleden bijvoorbeeld ook in Spangen, Parels en Zwijnen en Bloedverwanten

Roeland Fernhout

De Vlaamse kijkers kunnen Roeland Fernhout ook kennen van Meisje van Plezier. Deze Videoland-serie werd ook uitgezonden op VIJF. In Nederland staat het tweede seizoen inmiddels een paar weken op Videoland. Vergeet verder Zwarte Tulp niet en hij zat in de Nederlandse remake van Wat Als? 

Daphne Wellens

Nog zo’n opkomende Vlaamse actrice is Daphne Wellens. Je kent haar misschien nog uit Spring en van De Rodenburgs, maar nu timmert ze echt aan de weg met grote rollen. Niet alleen in Keizersvrouwen, maar ze zal ook te zien zijn in de nieuwe VTM-reeks van Marc Punt: Fair Trade. Dit heb ik op VlaamsKijken al over Daphne Wellens geschreven.

Isis Cabolet

Isis Cabolet was bijvoorbeeld te zien in Weemoedt, maar ook in films als De Gelukkige huisvrouw en APP. In Lucia de B. speelde ze de rol van Fabiënne, de dochter van den ten onrechte veroordeelde verpleegster Lucia de Berk. 

Julia Akkermans

Julia Akkermans heeft dit jaar het Gouden Kalf gewonnen voor haar rol in Niemand in de stad. Verder was ze te zien in de serie Papadag en de film Jongens. 

Anne-Laure Vandeputte

Misschien is Anne-Laure Vandeputte wel de verrassende nieuwkomer wat Vlaamse actrices betreft. In Nederland kon je haar al zien in Grenslanders. Ze speelde één van de hoofdrollen in Fiskepark. En ik ben eerlijk gezegd nog steeds aan het wachten op de serie De bende van Jan De Lichte, waarin ze ook te zien zal zijn. Momenteel staat ze op de set van Red Light, de serie van Carice van Houten en Halina Reijn. Die twee Nederlandse actrices spelen samen met Maaike Neuville (die het nu geweldig doet in De twaalf) de hoofdrol in deze nieuwe Nederlans-Vlaamse co-productie. 

Nienke van Hofslot

Eigenlijk is Nienke van Hofslot model, maar ze was ook te zien in Of ik gek ben en Sterke verhalen

Joy Wielkens

Joy Wielkens is een Nederlandse actrice en zangeres van Arubaans-Surinaamse afkomst. Ze was bijvoorbeeld te zien in Van Speijk, maar ook in Zwarte Tulp, Centraal Medisch Centrum en Smeris

Vlaamse acteurs en actrices

Bijrollen zijn er voor Barbara Sarafian, Nabil Mallat, Issam Dakka en Ilias Dennoune. Klik op hun naam en ontdek meteen wat ik over hen heb geschreven op Vlaams Kijken. 

Ben Sombogaart en Dries Vos

Over de makers van Keizersvrouwen: Ben Sombogaart en Dries Vos heb ik al het nodige geschreven. Je leest het in het artikel: ‘Keizersvrouwen: 10 november NPO 3’.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

10 november 2019 /