Crimi Clowns: bizarre serie met Johny de Mol in cast op VTM2

De bizarre Vlaams-Nederlandse serie Crimi Clowns is vanaf vandaag – zondag 19 maart – om 22.45 uur te kijken op VTM3. Je ziet dan meteen de eerste twee afleveringen van seizoen 1. In de Crimi Clowns cast zien we veel bekende gezichten, zoals Johnny de Mol, Luk Wyns, Manou Kersting, Kimberley Klaver en Frank Lammers. In totaal zijn er drie seizoenen van deze bizarre reeks gemaakt.

.Dit bericht verscheen oorspronkelijk op 7 januari 2019 op VlaamsKijken; ik heb het vrijdag 17 maart 2023 bijgewerkt.

Crimi Clowns kijken

Nu denk je misschien ‘Crimi Clowns, ken ik dat niet ergens van?’ Dat zou heel goed kunnen. In Nederland is een gedeelte van deze reeks (uit 2016) namelijk ook uitgezonden. De eerste veertien afleveringen (tien uit seizoen 1, vier uit seizoen 2) zijn samengevoegd tot zeven afleveringen, die te zien waren bij Veronica. In Vlaanderen telt de serie niet alleen drie seizoenen; er zijn ook nog twee films. Je kunt op VTM GO alle drie de seizoenen nu terugkijken. Wist je dat je VTM Go ook in Nederland kunt kijken. Hier lees je de uitleg: VTM Go in Nederland kijken.

Crimi Clowns: serie

Crimi Clowns draait om de Tersago’s. Ze vormen een onconventioneel familiebedrijf:  overdag clowns, ’s nachts criminelen. Ze wanen zich onoverwinnelijk, tot ze oog in oog komen te staan met écht uitschot. Johnny de Mol speelt Wesley Tersago. Hij studeert aan de Amsterdamse Filmacademie, maar wordt daar na zijn vierde jaar op straat gezet. Tijd dus om terug naar huis te gaan, terug naar vader Ronny, gespeeld door Luk Wyns. Als ze een elektrozaak overvallen, besluit Wesley met het gestolen materiaal hun werk in beeld te brengen. Dat worden drie seizoenen lang vol gewelddadige, maar ook humoristische en zelfs emotionele scènes.

Crimi Clowns: films

Waar de eerste film: De Movie nog een ‘slimme compilatie van de serie was’ (de woorden van hoofdrolspeler, regisseur, scenario-schrijver en bedenker Luk Wyns zelf). Daar is Uitschot een op zichzelf staande film. Mocht je geen zin hebben in een lange serie, dan kun je dus ook voor de films gaan en deze bizarre familie leren kennen. Hou je van stevige action comedy, dan is dit wat voor jou.

Crimi Clowns: de cast

Dit is één van de eerste series – het eerste seizoen werd in 2012 uitgezonden – waarin de hoofdrollen zowel over Nederlanders en Vlamingen verdeeld zijn. Wat de Nederlandse inbreng betreft. Je hebt dus Johnny de Mol als Wesley Tersago aka Nonkel Wesley (zijn rol wordt in het derde seizoen kleiner). Manou Kersting – die sowieso veel in Vlaanderen te zien is – als Clown Papalou. En Kimberley Klaver als Clown Kaki, de vriendin van De Patron (gespeeld door Frank Lammers, te zien in de eerste twee seizoenen). Verder worden de hoofdrollen gespeeld door Luk Wyns (Ronny Tersago aka Clown Norry), Chris Willemsen (Mike Bolckmans aka Mini Mike), Veerle Dejonghe (Rachel Rubbens, zij speelt de moeder van Wesley), Frank Aendenboom als gangsterbaas Jos den Dief en Silke Becu als Amber Tersago. Die laatste neemt het camerawerk over van haar broer. Bijrollen zijn er voor Peter Thyssen, Eddy Faus, Eline De Munck, Riona Neve, Joke De Winde, Hans De Munter, Ellen Schoeters, Abigail Abraham.

En er komen ook nog een aantal Nederlanders voorbij, zoals Henry van Loon, Diederik Ebbinge, Katja Schuurman. En wat dacht je van andere bekende Vlaamse acteurs als Philippe Geubels, Nabil Mallat, Axel Daeseleire, Inni Massez, Ben Segers, Bruno Vanden Broecke en Gert Winckelmans.

Foto: still uit Uitschot

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

7 januari 2019 /