Lynx met in cast Wouter Hendrickx en Erika Sainte

Wouter Hendrickx en Erika Sainte spelen de hoofdrol in de kortfilm Lynx van Julien Henry. Deze film wordt zaterdag 6 november om 23.45 uur uitgezonden op Canvas. Ontdek meer over het verhaal en de cast van Lynx.

Eerder kon je al kijken naar kortfilms als Kom hier, Achttien en Beau Monde.

Lynx

Marie (Erika Sainte) en Tony (Wouter Hendrickx) zijn gepassioneerd door Bangers, een smerige variant van stockcars. Na een tragedie valt hun relatie uit elkaar. Tony heeft het racen opgegeven, terwijl Marie haar woede uit op de speedway in gewelddadige crashes. Wanneer de problemen weer de kop opsteken, hebben ze geen andere keuze dan hun meningsverschillen op te lossen daar waar hun gemeenschap ze altijd heeft opgelost: op de speedway. 

Cast Lynx

De hoofdrollen in Lynx worden gespeeld door Erika Sainte (Marie) en Wouter Hendrickx (Tony). Daarnaast staan op IMDB Koen Van der Sande (die te zien was als agent in De Twaalf) en Norman Baert ook bij de cast. En wist je dat maker Julien Henry zelfs het stuntteam achter de blockbuster Ford vs Ferrari wist te strikken voor deze film?

Wouter Hendrickx

Wouter Hendrickx heeft al ontzettend veel indrukwekkende rollen op zijn naam staan. Streamz-kijkers zagen hem recent bijvoorbeeld in Storm Lara en hij speelt de rol van Christian De Jong in Hidden Assets, die vanaf zondag op RTÉ te zien is (en voorjaar 2022 op Streamz). Volgens mij wordt dit sowieso het najaar van Wouter Hendrickx; hij behoort namelijk ook tot de cast van Undercover 3. Wil je series terugkijken met hem in de hoofdrol? Dan kan ik Cordon en Amigo’s aanraden.

Erika Sainte

Erika Sainte is een Waalse actrice, die de afgelopen jaren vooral in Franstalige producties te zien was. Zo speelde ze bijvoorbeeld ook mee in Brabançonne, maar ik denk ook aan de serie Les rivières pourpres, waarin ze Camille speelt.

Foto: Canvas.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

2 november 2021 /