Lynx met in cast Wouter Hendrickx en Erika Sainte

Wouter Hendrickx en Erika Sainte spelen de hoofdrol in de kortfilm Lynx van Julien Henry. Deze film wordt zaterdag 6 november om 23.45 uur uitgezonden op Canvas. Ontdek meer over het verhaal en de cast van Lynx.

Eerder kon je al kijken naar kortfilms als Kom hier, Achttien en Beau Monde.

Lynx

Marie (Erika Sainte) en Tony (Wouter Hendrickx) zijn gepassioneerd door Bangers, een smerige variant van stockcars. Na een tragedie valt hun relatie uit elkaar. Tony heeft het racen opgegeven, terwijl Marie haar woede uit op de speedway in gewelddadige crashes. Wanneer de problemen weer de kop opsteken, hebben ze geen andere keuze dan hun meningsverschillen op te lossen daar waar hun gemeenschap ze altijd heeft opgelost: op de speedway. 

Cast Lynx

De hoofdrollen in Lynx worden gespeeld door Erika Sainte (Marie) en Wouter Hendrickx (Tony). Daarnaast staan op IMDB Koen Van der Sande (die te zien was als agent in De Twaalf) en Norman Baert ook bij de cast. En wist je dat maker Julien Henry zelfs het stuntteam achter de blockbuster Ford vs Ferrari wist te strikken voor deze film?

Wouter Hendrickx

Wouter Hendrickx heeft al ontzettend veel indrukwekkende rollen op zijn naam staan. Streamz-kijkers zagen hem recent bijvoorbeeld in Storm Lara en hij speelt de rol van Christian De Jong in Hidden Assets, die vanaf zondag op RTÉ te zien is (en voorjaar 2022 op Streamz). Volgens mij wordt dit sowieso het najaar van Wouter Hendrickx; hij behoort namelijk ook tot de cast van Undercover 3. Wil je series terugkijken met hem in de hoofdrol? Dan kan ik Cordon en Amigo’s aanraden.

Erika Sainte

Erika Sainte is een Waalse actrice, die de afgelopen jaren vooral in Franstalige producties te zien was. Zo speelde ze bijvoorbeeld ook mee in Brabançonne, maar ik denk ook aan de serie Les rivières pourpres, waarin ze Camille speelt.

Foto: Canvas.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland, Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

2 november 2021 /