Nadja (Kaat Beels) met Linde Carrijn en Emilie De Roo

Nadja van regisseur Kaat Beels met in de hoofdrollen Linde Carrijn en Emilie De Roo is de derde kortfilm uit de Lockdown-reeks, die te zien is op maandag 18 januari op Eén. Je kunt vanavond verder kijken naar Zuur en 2055.

Benieuwd naar alle Lockdown-films? Je ontdek hier het complete overzicht van de Vlaamse top regisseurs én de indrukwekkende cast.

Verhaal Nadja

In kortfilm Nadja van Kaat Beels draait het allemaal om Nadja (gespeeld door zowel Emilie De Roo als Linde Carrijn). Wie van ons droomt er tenslotte niet van een andere, maar bovenal betere versie van zichzelf? Hoe zou jij reageren als juist die versie van jezelf jou een bezoekje breng in de gevangenis?

Makers Nadja

Nadja is de film van Kaat Beels voor de lockdown-reeks. Zij heeft de regie verzorgd, terwijl Jan Pepermans en Stefanie Vanhecke het scenario schreven. Dat deden zij ook voor de film Bastaard van Mathieu Mortelmans. Eerder schreven Jan Pepermans en Stefanie Vanhecke het scenario van Chaussée d’Amour. Jan Pepermans schreef ook het scenario van Kaat Beels’ film Façades met Natali Broods, die deze week op tv komt.

Kaat Beels

Maar Kaat Beels kennen we niet alleen van Façades. Nee, zij is ook één van de regisseurs van Beau Séjour, waarvan het eerste seizoen in Nederland net weer op tv is. Maar ze heeft nog meer mooie producties op haar naam staan. Denk aan de tv-serie Tabula Rasa (met Veerle Baetens in de hoofdrol – die vanavond dan weer te zien is in de kortfilm Zuur van Robin Pront). Maar misschien wel de gaafste reeks die Kaat Beels geregisseerd heeft is Clan. Dit mag dan al een serie uit 2012 zijn; ik vind het nog steeds een aanrader.

Emilie De Roo

De Vlaamse actrice Emilie De Roo die één van de hoofdrollen in Nadja speelt, kun je ook kennen als zangeres van Kenji Minogue. Ze was te zien als Elisabeth in de docusoap (Uit het leven gegrepen) 16+. De reeks was te zien op Eén. Daarna had ze nog gastrollen in VermistIn Vlaamse Velden en recent in het tweede seizoen van Callboys. Wist je dat ze ook een rol heeft in de nieuwe Vlaamse Netflix / VIER-serie Grond? Vanaf 31 januari 2021 is Emilie De Roo op Eén te zien in het tweede seizoen van Beau Séjour.

Emilie De Roo speelt in Beau Séjour 2 de rol van Esther Teirlinck. (Klik op de tekst en je ontdekt alles over cast, personages en verhaal).

Linde Carrijn

Linde Carrijn is een veelzijdige Vlaamse. Ze is namelijk niet alleen actrice en theatermaakster, maar ook zangeres. De laatste tijd zag je haar vooral in het theater, maar je kunt haar ook kennen van haar rol in Vriendinnen (een reeks uit 2015, die ik destijds erg indrukwekkend vond). Linde Carrijn speelde in Vriendinnen de rol van Pascalle. Je zag haar daarnaast ook twee keer in Vermist. En volgens mijn archief, was Linde Carrijn ook te zien in de film H.I.T. van De Romeo’s.

Emilie De Roo en Linde Carrijn in kort film Nadja van Kaat Beels (uit Lockdown-reeks Eén)
Emilie De Roo en Linde Carrijn in Nadja van Kaat Beels

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 januari 2021 /