Over water seizoen 2 – lees alles over cast en verhaal

Over Water seizoen 2 wordt nu al gefilmd! Sterker nog: ze zijn al vanaf juni 2018 bezig. En dat terwijl de eerste twee afleveringen pas in oktober 2018 in première zijn gegaan op Film Fest Gent. Als Nederlandse tv-kijkers moeten we zelfs nog iets langer geduld hebben. Het eerste seizoen is vanaf zondag 16 december te zien op Eén.

Op VRT NWS zegt Tom Lenaerts, die de serie met Paul Baeten Gronda bedacht –het volgende over de komst van een tweede seizoen. “Op basis van de scenario’s hebben we het vertrouwen gekregen om meteen verder te werken, dat is ferm. Waarschijnlijk wilden ze bij Eén ook gewoon weten hoe het verhaal afloopt.”

Alles over Over water lezen? Klik dan hier. 

Cast over water seizoen 2

Het tweede seizoen van Over Water start op zondag 12 januari om 20.50 uur op Eén. Het belooft weer een spannende reeks te worden. Met niet alleen bekende namen als Tom Dewispelaere, Natali Broods, Evgenia Brendes, Tom Van Dyck, Becquart en Jeroen Perceval. Maar ook nieuwe (bekende) gezichten als Stijn van Opstal, Tiny Bertels, Chris Nietvelt en Bruno Vanden Broecke.

Meer over de cast van Over Water lees je hier.

Verhaal Over water seizoen 2

John (Tom Dewispelaere) wordt na enkele maanden vrijgelaten uit de gevangenis en stapt buiten in een nieuwe wereld. Marjan (Natali Broods) is bij hem weg, Ella (Evgenia Brendes) werd zwanger en Barry (Jeeroen Perceval) ontwaakte uit coma. In de gevangenis kickte John af van de drank, maar zijn nieuwe verslaving is minstens even sterk: macht.

Wanneer ‘zakenadvocate’ De Pelsmaecker (Ruth Becquaert) hem vraagt om de business van zijn voormalige concurrent Patrick De Beco (de rol van Kevin Janssens) te runnen, bijt hij zich vast in die opdracht. John stijgt hoger dan ooit in de criminele hiërarchie. Hij komt in een unieke machtspositie terecht, mede omdat De Pelsmaecker romantische gevoelens voor hem begint te ontwikkelen.

Die positie gaat stevig wankelen wanneer een doodzieke Carl Dockx (Tom Van Dyck) last krijgt van zijn geweten over de moord op De Beco. En dan blijkt het nieuwe lief van Marjan ook nog eens een ambitieuze havenschepen te zijn die kans wil maken op de burgemeesterssjerp door het handeltje van John op te ruimen…

Kortom dit wil je niet missen. Zondag 12 januari 20.50 uur op Eén. De serie telt tien afleveringen.

Over Water dvd

Heb je seizoen 1 gemist, bekijk ‘m dan op DVD. De reeks is op dit moment in de aanbieding bij Bol.com in een 1+1 actie.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 oktober 2018 /