Black: alles over cast en makers Adil El Arbi en Bilall Fallah

Black van Adil El Arbi en Bilall Fallah, die inmiddels in binnen- en buitenland zeer bekend zijn, wordt in de nacht van vrijdag op zaterdag 22/23 januari uitgezonden om 23.57 uur. Deze film maakte in 2015 heel wat los. Nieuwsgierig hoe het ruim vijf jaar later met Adil El Arbi en Bilall Fallah gaat?

Verhaal

Black vertelt het verhaal van de 15-jarige Mavela, een jonge Brusselse die lid is van de beruchte bende Black Bronx.  Wanneer zij halsoverkop verliefd wordt op Marwan, een Marokkaanse jongen van een rivaliserende bende, worden beiden brutaal gedwongen te kiezen tussen loyaliteit aan hun bende of de liefde voor elkaar.

Cast

De hoofdrollen worden gespeeld door jong talenten, zoals Martha Canga Antonio, Aboubakr Bensaïhi en Soufiane Chilah. Zij zijn, net als de andere acteurs uit de cast van Black, gevonden via streetcasting en met medewerking van Hakuna Casting. De film komt uit 2015, maar anno 2021 kennen we verschillende van de acteurs en actrices van andere rollen. De Black cast leden die anno 2021 nog steeds in de picture zijn:

  • Martha Canga Antonio presenteert dit weekend De Ensors, maar je zag haar ook in Over Water, Baptiste, La forêt en Cleo.
  • Aboubakr Bensaihi was na Black bijna vijftig afleveringen te zien als Junes Bakkal in Thuis. In de Nederlandse serie Keizersvrouwen speelde hij Rachid.
  • Soufiane Chilah was te zien in Dode Hoek, Tabula Rasa, het tweede seizoen van The Team, in Over Water en de Streamz-kijkers spotten ‘m op dit moment in Red Light (die later op VTM en BNNVARA komt).
  • Laetitia Nouhhaïdi was in 2018 dan weer te zien als verleidster in Temptation Island.
  • Ashley Ntangu zag je in het eerste seizoen van Gent-West, in K3 Love Cruise en ze zal te zien zijn in 10 Songs for Charity.
  • Jérémy Zagba debuteerde in Black, waarna hij te zien was in onder andere La trêve (te vinden op Netflix) en Funcorp.

Adil El Arbi en Bilall Fallah

Black is de tweede film van Adil El Arbi en Bilall Fallah, die debuteerden met Image. Inmiddels kun je echt niet meer om ze heen. Ze timmeren niet alleen in België aan de weg, maar ook in Hollywood kent men de boys middels Bad Boys For Life. En wat dacht je van Patser? Daar vertelde hoofdrolspeelster Nora Gharib uitgebreid over in dit interview met VlaamsKijken. Op dit moment werken ze voor VIER en Netflix aan de nieuwe serie Grond.

Black kijken

Helaas staat Black in Nederland niet meer op Netflix en Videoland. Hij staat wel op het Cinéart-kanaal van Amazon Prime Video. Je hebt daar gratis proefperiode van 14 dagen, waarin je onder andere naar Black kunt kijken. of koop ‘m op dvd.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 januari 2021 /