Juliet: cast met Charlotte De Bruyne – serie bij VRT en Videoland

De serie Juliet is vanaf zondag 3 maart te kijken op VRT MAX, VRT1 en in Nederland op Videoland. Charlotte De Bruyne speelt Juliet, verder in de cast onder andere Nabil Mallat, Amber Naert, Arend Pinoy, Nicki von Tempelhoff en Maarten Ketels. Ontdek hier alles over deze serie en natuurlijk stellen we ook de Juliet cast uitgebreid aan je voor (zoals we dat op VlaamsKijken bij alle series en films doen).

Serie Juliet

Rechercheur Juliet Dumon (gespeeld door Charlotte De Bruyne) keert na het onverwachte overlijden van haar vader uit Brussel terug naar haar geboortedorp De Haan. Ze gaat op zoek naar een pleeggezin voor haar stuurse tienernichtje Chloë, die liefdevol door Juliets vader werd opgevoed. Terwijl ze zich op haar nieuwe baan stort, wordt ze geconfronteerd met haar onverwerkte schuldgevoelens bij de dood van haar moeder en haar eigen ambigue gevoelens tegenover het moederschap. Intussen ontstaat er een complexe band tussen haar en Chloë.

Juliet: Videoland, VRT MAX en VRT1

Vraag je je af waar je de serie Juliet allemaal kunt kijken? In België staat-ie vanaf 3 maart 2024 volledig op VRT MAX. Daarnaast kom Juliet ook op tv bij VRT1, namelijk iedere zondag om 20.45 uur. In Nederland staat-ie op Videoland. Wil je kijken vanuit het buitenland of heb je in Nederland geen Videoland of VRT1, zorg dan voor een  VPN Verbinding, die je op België zet en ga dan naar VRT MAX.

Cast Juliet

Nieuwsgierig naar de Juliet cast? We stellen ze uitgebreid aan je voor. Het personage waar de hele reeks om draait wordt gespeeld door Charlotte De Bruyne. Daarnaast zijn er hoofdrollen voor Nabil Mallat, Amber Naert, Arend Pinoy, Nicki von Tempelhoff en Maarten Ketels. Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor Fania Sorel, Mil Sinaeve, Charlotte Vandermeersch, Pieter Genard, Aaron Roggeman, Wennie De Ruyck, Dolores Bouckaert, Piet De Praitere, Mieke Dobbels, Ikram Aoulad, Jan Hammenecker, Dries Heyneman, Emilie De Roo, Ben Segers, Abbas Fassaei, Amara Reta, Tanya Zabarylo, Dirk Van Dijck, Greg Timmermans en Giulia De Smet. Hieronder lees je meer over de personages uit Juliet en stellen we de cast ook uitgebreid aan je voor. Zo ontdek je nog meer kijktips met de acteurs en actrices uit de serie Juliet.

Makers

Juliet is gecreëerd door thrillerauteur Hilde Vandermeeren en scenarist Roel Mondelaers, en geschreven door Rik D’hiet, Tyche Beyens, Wouter Van Haver, Roel Mondelaers, Hilde Vandermeeren en Michel Sabbe. De regie is in handen van Anke Blondé en de reeks werd geproduceerd door Peter Bouckaert en Nathalie Van Schelvergem voor Eyeworks Film & Tv Drama. Juliet is een productie van Eyeworks Film & Tv Drama voor VRT 1, in coproductie met Warner Bros Duitsland en ZDF, met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, Westtoer, Videoland, Leonine Studios, Scio Productions en de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid.

Charlotte De Bruyne – Juliet Dumon

Juliet (33) is een jonge, no-nonsense vrouw die na de plotse dood van haar vader een tijdelijke overplaatsing heeft gevraagd van de Brusselse recherche naar de recherche “Midkust.” Ze woont enkele weken in haar ouderlijk huis in De Haan, tot er een pleeggezin gevonden wordt voor haar nichtje Chloë (14). Juliet is chaotisch en impulsief, denkt onafhankelijk, maar houdt hierdoor soms geen rekening met anderen. 

Juliet is heel opmerkzaam en daardoor goed in haar job als politieagente. Het nadeel is dat ze soms overprikkeld raakt. Ze heeft sinds haar zeventiende last van gehoorschade aan één oor, en als gevolg daarvan tinnitus (oorsuizen) die opspeelt op momenten van emotionele stress. ​ Haar tinnitus is een zwakke kant waar ze weinig over spreekt uit schrik dat het haar gezag als agent zal ondermijnen. 

Ze botst met haar wispelturige nichtje Chloë. Maar langzaamaan begint ze zich toch aan haar te hechten. Onder Juliets stoer vertoon schuilt de vrees om anderen teleur te stellen zoals ze dat zelf ooit is geweest. Haar antwoord hierop was tot nog toe altijd de letterlijke vlucht vooruit. Gaandeweg komt ze echter tot inzicht dat ze net door vluchten haar trauma blijft meeslepen.

Charlotte De Bruyne maakte op mij ontzettend veel indruk in Het Smelt. Maar je zag haar ook in Grond en De Twaalf. En wat dacht je van Flying HomeVriendinnen (dat blijft toch wel één van mijn favoriete Vlaamse series), Achter de wolken, Niet Schieten of Black-out (die wat mij te weinig lof heeft gekregen, want ik vond ‘m echt razend spannend!)? Maar je zag haar ook in Tori et Lokita, de film waarmee ze zelfs in Cannes was.

Nabil Mallat – Jamal Haout

Jamal (35) is de rechercheur/partner van Juliet en meestal lossen ze de zaken samen op. Hij is op verschillende vlakken de tegenpool van Juliet: sociaal, spraakzaam, zorgeloos, atletisch, en ijdel. Jamal is de zoon van de schepen van middenstand uit de politiezone “Midkust” – Ahmed Haout. Zijn vader is door iedereen gekend in De Haan. Hierdoor wordt Jamal niet altijd serieus genomen als agent. 

Jamal is enorm sociaal en zijn ontwapenende openheid werkt vaak aanstekelijk bij anderen. Juliet en Jamal zijn een complementair duo – Jamal krijgt de mensen aan het praten, en Juliet leest de stiltes tussen hun woorden.

Nabil Mallat * zag je in Nederland nog te zien in de tv-serie Het gouden uur en de telefilm Casting Call. Nabil Mallat is zo’n Vlaamse acteur waar je (internationaal) echt niet omheen kan. Je zag hem als Osman Azizi in Netflix-serie Into the Night. En hij speelde de hoofdrol in de gave film Cool Abdoul (die ook op Netflix staat). Verder speelde hij bijvoorbeeld ook een belangrijke rol in de Nederlandse serie Keizersvrouwen. Of denk bijvoorbeeld aan de film Rafaël. Als Sami kwam hij nog voorbij in Fair Trade seizoen 2. Recent speelde hij Samir in Déjà Vu – Alles is Voorbestemd.

Amber Naert – Chloë

Chloë (14) komt meestal brutaal en stuurs over, maar zo verbergt ze vooral haar onzekerheid en kwetsbaarheid. Ze is in de war door de plotse veranderingen in haar leven: de dood van haar grootvader die al sinds ze een baby was voor haar zorgde, en het vooruitzicht dat ze haar huis moet verlaten om bij een pleeggezin te gaan wonen. 

Chloë’s ouders zijn al lang uit beeld verdwenen – haar moeder is overleden in het kraambed en haar vader Danny is spoorloos. Te pas en te onpas verscheen Danny in Chloë’s leven, waardoor ze wel een zekere band met hem heeft opgebouwd. Ze koestert de hoop dat hij op een dag terug de zorg voor haar zal opnemen. Chloë vindt het moeilijk om zich te hechten aan nieuwe mensen, uit angst weer iemand te verliezen. Ze is daarom sceptisch tegenover onbekenden, zelfs tegenover haar tante Juliet.

Amber Naert heeft ervaring als figurante en in kortfilms. We schreven eerder al over haar in het artikel over Kids on the block, want in die Ketnet-serie speelde ze de rol van Kim.

Arend Pinoy – Jonas

Jonas (35) baat samen met zijn vrouw Laura een hotel uit dat hij van zijn ouders heeft geërfd. Jonas is vader van twee kinderen, en doet zich graag voor als de ideale schoonzoon: gelukkig getrouwd en succesvolle ondernemer. Maar eigenlijk heeft hij al een hele tijd huwelijksproblemen en zijn hotel zit in slechte papieren. 

Jonas is de jeugdliefde van Juliet. Hij is op de hoogte van het verleden van Juliet – de problematische relatie met haar moeder en de oorzaak van haar overlijden. Toen Juliet De Haan verliet om te vluchten van haar verleden, heeft ze ook een punt gezet achter hun relatie. Hoewel Jonas ondertussen getrouwd is, is er nog steeds wederzijds vertrouwen tussen Jonas en Juliet. Wanneer zijn huwelijksproblemen steeds groter worden, zoekt hij zelfs toenadering tot haar.

Arend Pinoy is een acteur die we al in heel wat series en films zagen. Zo zag je hem recent nog in Chantal, maar denk ook aan 2DEZIT, Hidden Assets en van iets langer geleden (maar wel een echte aanrader wat mij betreft) Een Goed Jaar. En wat denk je van de Deadline-reeks, waarin hij Frederik Roels speelde, maar vergeet ook niet het steengoede Chaussée d’Amour.

Nicki von Tempelhoff – Klaus

Klaus is een zestiger van Duitse afkomst, die al jaren aan de Belgische kust woont en de beste vriend is van Juliets ouders. Hij woont in een afgelegen woning bij de duinen, waar hij voor zichzelf een alternatief maar gezellig nest heeft gebouwd. Klaus is ooit zwaar teleurgesteld geweest in de maatschappij: in de nasleep van een zware vechtscheiding twintig jaar geleden verdween hij enkele dagen met zijn toen vijfjarige dochter.

Hoewel hij na enkele dagen zelf terugkeerde, sleept hij de gevolgen van die parentale ontvoering nog steeds met zich mee: een veroordeling en het totale verlies van het voogdijschap. Sindsdien heeft hij zich teruggetrokken in De Haan. Het voorval heeft diepe wonden geslagen en hij is achterdochtig tegenover ‘het systeem’. Zijn verleden heeft hij altijd krampachtig geheimgehouden voor zijn nieuwe omgeving.

Nicki von Tempelhoff, die Klaus speelt in de serie Juliet ken je uit tal van Duitse series en films. Hij heeft ook een aantal luisterboeken* ingesproken.

Maarten Ketels – Danny

Danny is de jongere broer van Juliet. Meer dan zijn zus is Danny altijd heel sociaal geweest. Maar na de dood van hun moeder – op zijn achttiende – ging het verkeerd. Hij raakte verslaafd aan drugs en alcohol en raakte op de dool. Hij verwekte Chloë bij een verslaafde vriendin die stierf door een overdosis. Het was al snel duidelijk dat Danny niet in staat was om voor het kind te zorgen. Juliets vader Herman nam de zorg over voor Chloë. Hoewel hij zich er bewust van was dat hij de vicieuze cirkel zo in stand hield, stopte hij Danny regelmatig geld toe. 

Maarten Ketels * zag je recent nog in Lisa. Waar je hem verder van kent, denk bijvoorbeeld aan Groenten uit Balen, De Rodenburgs, Danni Lowinski, Code 37, Witse, Dubbelleven en meer recenter in De Luizenmoeder en Onder Vuur. Recenter zag je hem dan weer in Arcadia en Het geheugenspel.

Verder in de Juliet cast

Waar je al die acteurs en actrices uit de Juliet cast van kent? We hebben het voor je op een rijtje gezet:

 • Fania Sorel zag je meerdere afleveringen in Wittekerke, maar ook in De boerenkrijg *.
 • Mil Sinaeve behoort tot de nieuwe lichting jonge Vlaamse acteurs, waar we volgens mij nog het nodige van gaan horen. Je kent hem ook als Bavo uit Arcadia.
 • Charlotte Vandermeersch zien we de laatste tijd vooral achter de schermen. Zo maakte ze natuurlijk het succesvolle De Acht Bergen. Je zag haar recent in De Anderhalve Meter ShowBaantjer het begin, maar ook in #hetisingewikkeld. Maar denk bijvoorbeeld ook aan haar hoofdrol in series Deadline 25/5, Deadline 14/10 en zo zijn er nog heel wat films en tv-series met Charlotte Vandermeersch *. Je zag haar ook als deelnemer aan het eerste seizoen van Over De Oceaan.
 • Pieter Genard * was recent te zien in series als Knokke Off en Hacked. Maar wist je dat hij ook als spoedarts een rolletje had in Ferry De Serie.
 • Aaron Roggeman was als Aaron te zien in wtFOCK (2019-2021). Je zag hem als David in Fenix.
 • Wennie De Ruyck is op dit moment ook te zien in Styx. Recent zagen we hem verder in Zeevonk en Onder Vuur.
 • Dolores Bouckaert * zag je recent in Skunk, Hacked, maar ook in het eerste seizoen van Assisen. Maar je kent haar ook van de film Ex-drummer.
 • Piet De Praitere ken je uit De Twaalf * (waarin hij de oude playboy Noël Marinus vertolkte). Maar hij is niet alleen acteur, maar ook stand-upcomedian en schrijver. Als stand-upcomedian is hij voornamelijk bekend van de typetjes ‘Etienne met het open verhemelte’ en ‘Dikke Gilbert de la Tourette’. En recent zag je hem ook in Onder Vuur, Chantal en Styx.
 • Mieke Dobbels speelt vooral in toneelstukken; ze heeft daarnaast de afgelopen jaren verschillende gastrollen gehad op tv en in films. Ze is daarnaast schrijfster
 • Ikram Aoulad zag je recent in Zonder AfspraakArcadiaDe KraakLEEF en Black-out, maar je kent haar ook van Over Water en De Collega’s. Een actrice die ik persoonlijk erg graag zie spelen, omdat ze heel naturel overkomt.
 • Jan Hammenecker zag je in Assisen seizoen 1, 1985 en Cool Abdoul, maar je kent hem ook uit Glad IJs. Deze acteur zag je eerder in De 16Voor wat hoort wat en het eerste seizoen Beau Séjour. Met zijn hoofdrol in All of Us * heeft Jan Hammenecker op mij veel indruk gemaakt.
 • Dries Heyneman ken je uit Chantal, waar hij Rik Cloedt is. Maar denk ook aan zijn personage Kurt Bury uit Bevergem *. In 2021 speelt hij de rol van Mario in Grond. Hij is daarnaast cabaretier.
 • Emilie De Roo kun je ook kennen als zangeres van Kenji Minogue. Eerder had ze gastrollen in VermistIn Vlaamse Velden en het tweede seizoen van Callboys. Maar het grote publiek leerde actrice Emilie De Roo kennen als Esther Teirlinck in seizoen 2 van Beau Séjour. Je zag haar daarnaast in Nadja en 3HZ. Het is nu wachten op het tweede seizoen van Nonkels, want ze zet een schitterende Delphine neer. Ook in Exen speelt Emilie De Roo mee. En we zijn daarnaast benieuwd naar Sphinx, waarin ze als Sabine Dupont zal te zien zijn. In deze Nederlandse serie heeft ook Ruth Becquaert een hoofdrol gescoord.
 • Ben Segers ken je als Dick Raymaeckers uit De zonen van Van As, als Peter uit #hetisingewikkeld en van de serie Auwch_ met Axel Daeseleire. Wat dacht je verder van films als Safety First en Bad Trip? Recent speelde hij een fantastische hoofdrol in de film Dealer, maar we zagen hem ook in de tv-serie Assisen. Op dit moment is hij te zien in de tv-serie Groeien & Bloeien. Net als Emilie De Roo gaan we Ben Segers ook zien in Sphinx.
 • Abbas Fasaei zagen we recent nog in de hoofdrol in de Nederlandse serie Diepe Gronden, maar ook in Het gouden uur had hij een grote rol. Wist je dat hij in het dagelijkse leven niet alleen acteert, maar ook docent is. Abbas Fasaei heeft al heel wat (internationale) rollen op zijn naam staan. In Tehran speelt hij Hossein. Maar je zag hem bijvoorbeeld ook in Familie als Khalid en in Cordon als Rokhan.
 • Amara Reta zal te zien zijn in Waarom Wettelen. Maar je kent deze actrice ook uit bijvoorbeeld Thuis (Nora), Brak (Catherine) en als Ruth in Familie / Niko op de Vlucht.
 • Tanya Zabarylo ken je bijvoorbeeld als Lena De Vos uit Ik U Ook. En wat dacht je van haar hoofdrol in de verfilming van Kom hier dat ik u kus *. Ze speelde Juf Esmee in Zie Mij Graag. En in De Ridder was ze te zien als Laura Moens. Ze debuteerde in 2008 in Booh! Recent zag je haar in Nederland nog op tv in de herhalingen van Zijn Daar Geen Beelden Van.
 • Dirk Van Dijck * ken je van Loslopend wild. Je zag hem in Onder vuur, maar hij behoort ook tot de cast van De zonen van Van As. Het Eiland en Eigen Kweek blijven natuurlijk ware klassiekers, waarin Dirk Van Dijck ook een hoofdrol heeft. Maar zijn gaafste rol vond ik toch die in 13 geboden. Streamz-kijkers zagen hem ook in De Kraak.
 • Greg Timmermans is op dit moment te zien in Assisen 2. Maar hem kun je bijvoorbeeld kennen uit De Bunker en Cordon, maar ook uit Het Tweede Gelaat (Trilogie Vincke en Verstuyft). En recent zag je hem ook nog in De Twaalf: De Assepoestermoord en als Albert I in Interview met de geschiedenis.
 • Giulia De Smet was eerder te zien in de film Nowhere.

Zes afleveringen Juliet

Juliet telt zes afleveringen. Daarin worden in totaal drie cases in beeld gebracht, die elk over twee afleveringen worden verteld. De opnames vonden plaats in De Haan en langs de hele Vlaamse kust van oktober 2022 tot en met eind januari 2023. Hieronder ontdek je alles over de inhoud. We hebben omschrijvingen van alle afleveringen.

Ouderloos

Rechercheur Juliet Dumon keert na het onverwachte overlijden van haar vader uit Brussel terug naar haar geboortedorp De Haan. Ze gaat op zoek naar een pleeggezin voor haar stuurse tienernichtje Chloë, die liefdevol door Juliets vader werd opgevoed. Ondertussen kan ze tijdelijk aan de slag bij een team van de plaatselijke recherche. Samen met haar nieuwe collega Jamal onderzoekt ze de gruwelijke moord op Amber, een kwetsbaar tienermeisje met een duister dubbelleven. 

Verloren meisje

De gruwelijke moord op het tienermeisje Amber blijft het kuststadje diep beroeren. Juliet stort zich volledig op het onderzoek naar de moordenaar, maar verwaarloost daarbij haar rouwende tienernichtje. De puberende Chloë zondert zich volledig af en maakt steeds zorgwekkendere keuzes. Maar Juliet heeft niets in de gaten. Samen met Jamal en het team maakt ze hardnekkig jacht op de mysterieuze en gewelddadige Amigo. Het is slechts een kwestie van tijd voordat Amigo opnieuw toeslaat. 

Het andere gezicht

Een bekend gezicht van een lokale televisiezender wordt toegetakeld terug gevonden in haar woonst. Bij Jamal is ze al gekend omwille van een andere reden: tv-anker Meyrem werd al enige tijd gestalkt. Een zaak die Jamal in zijn handen kreeg maar die hij niet wist op te lossen. Is de stalking uit de hand gelopen en geëindigd in een handgemeen? Juliet en Jamal duiken dieper en onderzoeken mogelijke daders. Maar de twijfel groeit of ze wel op het juiste spoor zitten wanneer Meyrem niet enkel een ‘hulpeloos’ slachtoffer blijkt te zijn. Meyrem was een vrouw met twee gezichten.

Een goede vriend

Wanneer blijkt dat iemand uit Juliets privéleven één van de topverdachten is in de zaak Meyrem, wordt Juliet genoodzaakt afstand te nemen en het werk over te laten aan haar collega’s. Het wordt een uitdaging voor Juliet, zeker wanneer Chloë op haar beurt afstand neemt van haar tante, in de overtuiging dat de politie op het foute spoor zit. Juliet kampt met een innerlijke tweestrijd: ze wil de zaak zo snel mogelijk oplossen en een dader vinden. Tegelijkertijd koestert ze de stiekeme hoop dat Chloë dan toch gelijk heeft en Juliets ‘vriend’ ten onrechte beschuldigd wordt.

De verloren zoon

In de duinen van De Haan wordt het lichaam aangetroffen van Jeffrey Bauwens. Hij bleek in een vakantiepark te verblijven dat al enkele maanden onder een inbrakenplaag lijdt. Juliet en Jamal onderzoeken de piste van een uit de hand gelopen inbraak, maar ontdekken al snel dat Jeffrey ook een vertroebelde band had met een andere familie in het park. Nu Juliets broer Danny weer is opgedoken kan de erfenis afgehandeld worden, en maakt Chloë zich klaar om met haar vader naar Berlijn te verhuizen.

Een ware ouder

Nu de inbreker is geklist komt ook het onderzoek naar de moord op Jeffrey Bauwens in een stroomverstelling. Juliet blijft echter te grote vraagtekens bij het verhaal zetten. In de hoop de definitieve waarheid naar boven te spitten gaat ze in de fout, en dreigt ze het hele onderzoek in gevaar te brengen. Wanneer het moordonderzoek zijn ontknoping nadert, moet Juliet ook definitieve keuzes maken in verband met Chloë en Danny, keuzes die hun levens voor altijd kunnen veranderen…

Foto: Ilias Van Bambost

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 maart 2024 /