Kids on the Block kijken: Ketnet-serie met in cast jong talent

Kids on the Block is de nieuwe Ketnet-serie met een flinke dosis jong talent in de cast. De reeks is vanaf vandaag – woensdag 22 maart – op Ketnet te kijken. De reeks wordt geregisseerd door Sarah Kasmi. In de Kids on the Block cast onder andere Issam Dakka, Lee Paula Arrendell, Eeman Amedee, Zakaria Tourirou, Dien Doudah, Ysabel Pang, Yasmine Akhlou, Samba Thiam, Soufyane Arbai, Shakira Azila, Mohamed El Ahmadi, Amber Naert, Chahid Doudah en Senna Van Pollaert.

Het bericht over Kids on the Block verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 3 augustus 2022; op 22 maart 2023 heb ik ‘m bijgewerkt. De serie is nu op Ketnet te kijken.

Kids on the Block

Wat je kunt verwachten van deze nieuwe Ketnet-serie? Het is een humoristische fictie serie. In Kids on the Block volgen we de avonturen en deugnieterij van een groep kinderen in een cité in Limburg. Van een talentenjacht over verliefdheid tot een handel in diepgevroren pizza’s. In de zomer van 2022 vonden de opnames plaats in Beringen.

Of zoals Ketnet de reeks omschrijft: “Ikram (Yasmine Akhlou), de zelfverklaarde leidster. Rayan (Samba Thiam), de grappige charmeur. Yasmine (Ysabel Pang), de rustige fotografe. Mourad (Dien Doudah), de sportieve kippenvriend. En Younes (Zakaria Tourirou) de ietwat houterige slimmerik. Samen vormen ze de Kids on the block: een vrolijke vriendenbende die alles onder controle heeft op hun gezellige pleintje in hun wijk. Totdat er een nieuw gezin in de buurt komt wonen… Een humoristische en kleurrijke reeks over de avonturen van deze vrienden die er altijd alles aan doen om hun groepje te beschermen.”

Sarah Kasmi

De tv-serie Kids on the Block (KOTB) van Ketnet wordt geregisseerd door Sarah Kasmi. Zij brengt als regisseuse met Marokkaanse roots en moeder van drie kinderen, graag diversiteit op het scherm. Ze legt haar focus op leuke, inspirerende verhalen waarin uiteenlopende kinderen mekaar kruisen en samen plezier, kleine drama’s en eerste liefdes delen. Sarah Kasmi vertelt: “Elke kind heeft het talent om een Kid on the block te worden. We zijn blij dat we deze kids hun innerlijke superheld hebben helpen ontdekken om zo hun ware potentieel te bereiken.”

 • Wist je dat Sarah Kasmi voor VRT Max en Prime Video Nederland De Studio’s heeft gemaakt?

Kids on the Block cast

In de Kids on the Block cast zien we weer veel jong talent. Ketnet biedt de jongeren om met deze serie hun eerste stappen in de acteerwereld te zetten. Wie er zoals meedoen? Aan de hand van verschillende berichtjes op Instagram hebben we een overzichtje gemaakt. Zo spreken Issam Dakka en Lee Paula Arrendell zich heel duidelijk uit over de reeks. En op de foto van de Kids on the Block cast herkennen we ook Eeman Amedee, Zakaria Tourirou en Senna Van Pollaert. Daarnaast kunnen we vertellen dat Dien Doudah, Ysabel Pang, Samba Thiam, Yasmine Akhlou, Soufyane Arbai, Shakira Azila, Chahid Doudah, Mohamed El Ahmadi en Amber Naert ook meespelen in deze Ketnet-serie.

Als we meer namen weten, voegen we die natuurlijk toe. Je mag ons ook altijd een berichtje via social media sturen om namen door te geven, want we willen natuurlijk een compleet overzicht.

Acteurs en actrices

Misschien zeggen de namen van de (jonge) acteurs en actrices uit deze Ketnet-serie je nog niets. Laten we even je geheugen opfrissen.

 • Issam Dakka is op dit moment dagelijks op tv in de nieuwe Dertigers en je ziet hem op Streamz in Dansaertvlamingen. Maar je kent hem natuurlijk als Mikhel uit telenovelle Lisa (VTM). Verder zag je hem in de Vlaamse editie van De Verraders. en in tv-series als Lost Luggages (op Eén), Hidden Assets en Couples Therapy (beiden Streamz). Je kunt hem ook kennen als Amir uit De Luizenmoeder Dit jaar gaan we hem verder zien als Khadir in Everybody Loves Diamonds.
 • Lee Paula Arrendell was eerder te zien in Dance Dreams. Wist je dat Lee Paula Arrendell de dochter is van acteur George Arrendell en zangeres Gina Brondeel, die we leerden kennen dankzij X-Session. Lee Paura Arrendell speelt de rol van Leyla in Kids on the block.
 • Amedee Eeman kun je kennen van de Stipit brigade, uit Iedereen Beroemd en van zijn verschillende rolletjes als figurant. Zo zag je hem als Joeriken in Loslopend Wild. We zien hem als Jasper in deze reeks.
 • Senna Van Pollaert ken je als Alex uit de Ketnet-serie Meisjes. In KOTB te zien als Bo.
 • Yasmine Akhlou was eerder te zien als Pixie in Nachtwacht: Het duistere hart. Daarnaast speelde ze mee in een spotje van K3.
 • Ysabel Pang heeft eerder meegedaan aan muscials, zoals Annie en The Best of Musicals in Concert.
 • Dien Doudah kun je herkennen uit De Luizenmoeder, waarin hij Ahmed speelde. Leuk detail: zijn ouders werden gespeeld door Issam Dakka en Serine Ayari. En laat Issam Dakka nu ook tot de cast van Kids on the Block horen.
 • Zakaria Tourirou staat eveneens niet voor het eerst voor de camera. Hij deed eerder al mee aan diverse kortfilms. Je zag ‘m ook al in producties van Moving Ground; het initiatief dat stadsjongeren de kans geeft om samen podiumkunst te maken voor een toekomst zonder drempels.
 • Samba Thiam zag je eerder ook in Meisjes en speelde mee in een Aveve-reclame.
 • Soufyane Arbai heeft eerder meegedaan aan de Wajow Talent Factory, waarbij de kortfilm waarin hij speelde te zien was bij Wajow Shorts. Adil El Arbi en Bilall Fallah waren bij dit initiatief betrokken. Nu leren we Soufyane Arbai kennen als Tank.
 • Shakira Azila speelde eerder mee in Spider in the web en diverse reclamespots. Zij heeft daarnaast een drama-opleiding gevolgd bij de muziekschool. In deze Ketnet-serie zien we haar als Angelina.
 • Amber Naert heeft ervaring als figurante en in kortfilms. Daarnaast zal ze te zien zijn in de nieuwe politiereeks Julia met onder andere Charlotte De Bruyne en Nabil Mallat. Wij zijn erg benieuwd! In Kids on the block speelt Amber Naert de rol van Kim.
 • Mohamed El Ahmadi heeft in verschillende kortfilms gespeeld; zo zien we hem in september zelfs naast Nabil Mallat. In deze reeks is hij Soufiane.
 • Chahid Doudah speelt Sabr in Kids on the block; daarnaast speelt hij ook in die andere nieuwe serie van VRT en Sarah Kasmi, namelijk De Studio’s.
 • Tadao Opoku Aborah zien we als Samir. We kunnen verder nog niets ontdekken over deze acteur.
 • Chadene Chebbi speelt de rol van Naima in Kids on the block op Ketnet. Eerder was ze al op tv te zien als één van de zes Pottenlikkers in de gelijknamige reeks van Studio 100 TV. De jonge actrice komt uit Lokeren.
 • Mohamed Midah zien we in de Kids on the block cast als Anas. Ook over deze jonge acteur kunnen we nog niet veel vinden… Wie weet is KOTB wel net zo’n springplank als #LikeMe bleek te zijn voor de jonge acteurs.

KOTB – Kids on the block kijken

Kids on the block (KOTB) is een coproductie van Ketnet en A Team productions (Image, Torpedo, Patser). De reeks is te kijken vanaf vandaag – woensdag 22 maart – op Ketnet.be, VRT MAX, in de Ketnet-app en omstreeks 18.40 uur op Ketnet. De reeks is ook beschikbaar met audiodesriptie via VRT MAX, Ketnet.be en in de Ketnet-app. Krijg je dat je vanuit jouw land niet mag kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zetten.

Onderstaande schreef ik toen ik de serie in de zomer van 2022 aankondigde:

Nieuwe Ketnet-series

Bij Ketnet zijn ze deze zomer sowieso druk aan het werk. Er worden maar liefst vijf nieuwe series opgenomen. Het gaat naast Kids on the Block om het derde seizoen van 3Hz, nieuwe avonturen van Meisjes, het tweede seizoen van GameKeepers en Samson & Marie Ijsjestijd.

 • 3Hz seizoen 3 is in het najaar van 2023 te kijken op Ketnet. Dit is het laatste seizoen van de reeks.
 • Het nieuwe seizoen van Meisjes – die nu in het eerste middelbaar zitten – kun je in het najaar van 2022 kijken.
 • Seizoen 2 van GameKeepers is eveneens dit najaar al te zien op Ketnet
 • Samson & Marie Ijsjestijd is ook te kijken dit najaar.
Kids on the Block: Ketnet-serie met in cast jong talent
Kids on the Block: Ketnet-serie met in cast jong talent (Foto’s Ketnet)

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 maart 2023 /