Alles over Streamz serie Styx: cast met ook acteurs uit Nederland

De serie Styx is vanaf 2 februari 2024 wekelijks op Streamz te kijken. De hoofdrol wordt gespeeld door Sebastien Dewaele, maar met onder andere Loes Haverkort en Werner Kolf zien we ook acteurs uit Nederland in de cast. Styx is nu te kijken op Streamz, maar volgt later op tv bij VTM. Waar deze tv-serie de kijken zal zijn in Nederland is nog niet bekendgemaakt. Ontdek hier alles over de Styx cast en meer.

Styx

De nieuwe Vlaamse tv-serie Styx van Streamz en VTM begint wanneer Raphaël Styx (Sebastien Dewaele *) wordt doodgeschoten. Wanneer de zon de volgende ochtend terug opgaat boven de kille Noordzee, spoelt Styx’ lichaam aan op het strand. Hij herrijst. Zonder hartslag. Leeft hij nog? Hij gaat op zoek naar een verklaring maar verliest steeds meer de controle over zijn instincten, waardoor zijn gezin in gevaar komt. Stap per stap ontdekt hij de gruwelijke waarheid achter zijn toestand.

De tv-serie Styx is gebaseerd op het gelijknamige boek van Bavo Drooge *

Styx kijken

Styx gaat op 2 februari 2024 met twee afleveringen van start op Streamz. Vervolgens is er elke vrijdag een nieuwe aflevering te zien. De reeks is een productie van Streamz & Eyeworks, in coproductie met VTM en Hollands Licht. Dat betekent dat je Styx later ook bij VTM en in Nederland op tv kunt kijken. Wil je dit niet missen, volg ons dan via onze social media. Dat kan via: InstagramWhatsApp,Facebook-groep én/of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Maar nu eerst meer over Styx en de cast:

Styx

“Iets wat dood is kan je geen nieuw leven inblazen”, aldus Isabelle Styx (Loes Haverkort) in de spannende nieuwe trailer. Ze wilt haar huwelijk met haar man loslaten en hun kinderen Vic (Jul Goossens) en Fran (Elena Missiaen) hebben nog weinig vertrouwen in hun vader. Ook zijn beroepsleven als inspecteur staat op losse schroeven. Maar dan wordt hij neergeschoten door een gemaskerde moordenaar. De volgende dag ontwaakt hij toch. Krijgt hij een tweede kans? Vechtend tegen zijn nieuwe instincten, oude imago en onbekende vijanden probeert hij zijn nieuwe leven te begrijpen.

Styx cast

De Styx cast telt bekende acteurs en opkomende talenten. Daarnaast zien we naast Vlaamse acteurs ook nog een aantal Nederlanders in de cast. De Styx cast bestaat uit Sebastien Dewaele, Koen De Bouw, Werner Kolf, Loes Haverkort, Aimé Claeys, Dahlia Pessemiers-Benamar, Wim Willaert, Anemonen Valcke, Jul Goossens, Lilith Pas, Imani De Caestecker, Yassine Ouaich, Elena Missiaen, Serge-Henri Valcke, Evgenia Brendes, Lien Wildemeersch, Alix Konadu, Mustaf Ahmeti, Anna-Marie Missoul en Wennie De Ruyck.

Acteurs en actrices ken je van…

Dit overzicht wordt momenteel nog verder uitgewerkt:

Misdaad & horror in Vlaamse serie

Styx is een misdaadreeks met een horrortwist. De serie gaat over gewone mensen van vlees en bloed die in een niet alledaagse situatie terechtkomen. Het emotionele kloppende hart van de reeks gaat over een man die probeert zijn gezin te redden van de fouten en misstappen die hij zelf heeft begaan. Maar zal hem dat lukken zonder te bezwijken aan zijn bloeddorstige instincten? Ik heb de eerste twee afleveringen inmiddels gekeken en krijg er ook wel Beau Séjour vibes van. Zeker omdat het tweede seizoen zich natuurlijk ook in West-Vlaanderen afspeelde. Al is dit nog een stuk rauwer.

Makers

Styx is een productie van Eyeworks (Red Light, 1985) geschreven door Michel Sabbe (Spitsbroers, Vermist) op basis van de gelijknamige roman van Bavo Dhooge. De regie is in handen van Jeroen Dumoulein (Chantal, Gent West), die hiermee zijn eerste grote signatuurreeks realiseert. Het is een coproductie met VTM en Hollands licht. De reeks werd ontwikkeld binnen TorinoFilmLab, met de steun van de Stad Oostende en de Belgische tax shelter in samenwerking met Scio Productions, met een bijdrage van The Netherlands Film Production Incentive. Styx kwam tot stand met de steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van media Benjamin Dalle.

Foto’s: Streamz / Nyklyn

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 februari 2024 /