Cast Voor wat hoort wat: jong talent en gevestigde namen

De cast van de fictiereeks Voor wat hoort wat – de reeks van Eén uit 2015 (hier verkrijgbaar op DVD) – bestaat uit een mix van jong talent en gevestigde namen. Wie we allemaal zien schitteren? Bij deze een overzicht van de personages.

Tiny Bertels

Viviane (45) is de eigenares-directrice van de seniorie. ‘La Belle Epoque’ is een droom die ze heeft kunnen waarmaken dankzij haar huwelijk met Alain, een rijke zakenman. Een stabiele, moderne vrouw maar voelt zich emotioneel soms verwaarloosd en vreest dat haar huwelijk aan het doodbloeden is. Deze rol wordt vertolkt door Tiny Bertels, die je ook hier uit kent.

Daisy Van Praet

Joyce (28) is de zeer betrouwbare rechterhand van Viviane. Zij en Viviane zijn twee handen op één buik. Ze begrijpen en vertrouwen elkaar. Joyce is een aantrekkelijke levenslustige vrouw – iets wat kok Gilbert zeker niet is ontgaan. Haar rol wordt gespeeld door Daisy Van Praet.

Wouter Bruneel

Gilbert (38) is de kok van de seniorie. Goedhartig en volks en tot over zijn oren verliefd op Joyce. Hij begeleidt Sverre in de keuken en is de ‘stille getuige’ van wat de vier delinquenten emotioneel meemaken en dit vanuit zijn eigen leefervaring als ex gedetineerde. Wouter Bruneel neemt deze rol voor zijn rekening. Je kent hem waarschijnlijk wel uit Zie Mij Graag.

Günther Lesage

De echtgenoot van Viviane en harde zakenman wordt gespeeld door Günther Lesage. Alain (45) vond destijds de opstart van de seniorie geen goed idee. Nu heeft ze zijn hulp nodig en hij wil die niet geven. In zijn ogen kan Viviane zich beter wijden aan zaken die meer geld opbrengen. Alain ziet Viviane heel graag en zou het liefst met haar op wereldreis vertrekken. Lees meer over de rollen van Günther Lesage.

Jan Hammenecker

Jan Hammenecker speelt de rol van Werner. Hij is 45, charmant en sympathiek. Een bankier die door zijn bazen gedwongen wordt de belangen van de bank boven zijn eigen geweten te stellen. Heeft wel de neiging de kerk in het midden te willen houden. Hoewel getrouwd en trouw, valt hij voor Viviane. Zij is een ‘damsel in distress’ en dat maakt hem extra gevoelig voor haar. Hier was Jan Hammenecker nog meer te zien.

De cast van Voor wat hoort wat telt een reeks van jonge talenten. Met name Lize Feryn is inmiddels geen onbekende meer. Zij zal in het tweede seizoen van Beau Sejour één van de hoofdrollen voor haar rekening nemen.

Cast Voor wat hoort wat met jonge talenten Lize Feryn, Sahin Aouri, Jacob Ooghe en Maxime Vandommele
Jonge talenten in Voor wat hoort wat (c) VRT

Lize Feryn

Lize Feryn neemt de rol van Amber (17) voor haar rekening. Bij haar draait alles rond plezier maken en uitgaan. Het is een vrolijke, ijdele en uitdagende losbol die weinig lijkt na te denken over de dingen en van moment tot moment leeft. Is voor alles te vinden behalve voor het brave, kleinburgerlijke leven dat haar ouders voor haar op het oog hebben.

Sahin Aouri

Nouri (17, gespeeld door Sahin Avci) worstelt met zijn identiteit. Was eigenlijk een succesvol middelbare scholier, maar na de dood van zijn vader kwam hij al snel op het verkeerde pad terecht. Hij is eerder licht geraakt, maar slaagt er wel in zich te beheersen. Hij beseft zelf maar al te goed dat hij dringend van koers moet veranderen wil hij niet voorgoed in de criminaliteit belanden.

Jacob Ooghe

Jacob Ooghe speelt de rol van Sverre (17). Hij is de enige zoon van een notaris en pokerfenomeen. Heeft materieel niets te kort, maar emotioneel leeft hij in de woestijn. Maar achter zijn schuchterheid en frustraties schuilt er een gevoelige jongen die een stuk intelligenter is dan de meesten vermoeden.

Maxime Vandommele

Roxy (17, een rol van Maxime Vandommele) komt uit een marginaal milieu. Kortgeschoren kop, tattoo’s, combatboots. Met haar alcoholistische moeder is er gewoon geen communicatie. Toch, ondanks het feit dat gezins- of familiewaarden haar nooit echt bijgebracht werden, zorgt zij zo goed en zo kwaad als ze kan voor haar stiefbroer en-zusje.

Als een serie over senioren gaat, dan mogen de beste acteurs en actrices van de lage landen natuurlijk niet ontbreken. De cast van Voor wat hoort wat kent dan ook klinkende namen.

Chris Lomme

Chris Lomme speelt de rol van de pittige, levenslustige en aantrekkelijke Flo (70) Ze kleedt en maquilleert zich altijd piekfijn. De bewoners van ‘La Belle Epoque’ noemen haar achter haar rug ‘La Parisienne’. Flo ziet haar man doodgraag, maar Bert is terminaal. Daarom zoekt ze ook haar toevlucht bij Ad, met wie ze een liefdevolle affaire heeft. Hier lees je wat we al meer over Chris Lomme schreven.

Tuur de Weert

Bert (77, gespeeld door Tuur de Weert – dit schreven we eerder over hem) is de man van Flo, voor wie hij indertijd veel moeite heeft moeten doen om te krijgen. Hij is intelligent en empathisch. Hij ziet Flo liever dan het leven en haar gelukkig zien is het belangrijkste dat er is.

Peter Faber

Een gezicht dat de Nederlandse kijkers meteen zullen herkennen is Ad (73). Deze rol wordt namelijk gespeeld door Peter Faber. Ad is zowat de tegenpool van Frans. Een sociaal bewogen dwarsligger die er een handje van weg heeft alles en iedereen tegen zich in het harnas te jagen, hoewel de meeste vrouwelijke bewoners geneigd zijn niet ongevoelig te blijven voor zijn charmes. Komt ook dikwijls sarcastisch uit de hoek, op het cynische af.

Marilou Mermans

Mia (76, een rol van Marilou Mermans) is vrijwillig naar de seniorie getrokken omdat ze haar kinderen niet tot last wou zijn. Zachtaardig. Uitzonderlijke emotionele intelligentie. Lijdt aan terminale kanker maar loopt daar niet mee te koop. Je kunt Marilou Mermans ook hier van kennen.

Jaak van Assche

Jaak van Assche neemt de rol van Frans (78) voor zijn rekening. Hij is een gewezen hoogleraar en rector. Heeft nogal rigide, maar in eigen ogen moreel hoogstaande opvattingen over normen en waarden. Verzorgt met veel liefde zijn dementerende vrouw Maggie die bij hem in de seniorie woont. Zijn totaal gebrek aan humor speelt hem soms parten. Jaak van Assche kom je nog vaak op tv tegen.

Hilde Uiterlinden

Maggie (75, vertolkt door Hilde Uiterlinden) is de dementerende vrouw van Frans. Kent af en toe heldere momenten. Tijdens haar slechte momenten is ze koppig, kinderachtig en volop aan het puberen. Tijdens haar goeie momenten is ze vrolijk en lief en negeert ze liefst al wat er mis is door haar ziekte.

Françoise Oriane, Alice Toen en Gerda Marchand

Denise (Françoise Oriane), Paula (Alice Toen) en Gaby (Gerda Marchand) zijn drie handen op één buik, althans wanneer het hen uitkomt. Ze kunnen het vooral goed met elkaar vinden omwille van één reden: roddelen. Gaby is de papegaai van dienst, lief maar naïef en makkelijk meegaand. Paula is heel normaal, maar hierdoor wat braafjes. Denise is eerder de stoute van het roddeltrio.

Ik heb de serie zelf gezien en mede dankzij de cast is Voor wat hoort wat echt een aanrader. De mix van talent en gevestigde namen maakt het heerlijk om naar te kijken.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 september 2015 /