Code 37 kijken op VTM; alles over cast en verhaal

Code 37 kijken? Dat kan op dit moment weer op VTM. Sinds deze week zendt de Vlaamse zender de reeks met Veerle Baetens, Marc Lauwrys, Michaël Pas en Gilles De Schryver weer opnieuw uit.

Code 37 kijken

Op dit moment kun je Code 37 dus kijken aan het eind van de avond op VTM (check de tv-gids voor de precieze tijd). In Nederland kun je de drie seizoenen van deze spannende serie kijken op Videoland. In België kun je de drie seizoenen van Code 37 opnieuw kijken via Streamz. Heb je geen Streamz, dan kun je via VTM GO tot een 30 dagen na de uitzending de gemiste aflevering terugkijken.

Verhaal

Hannah Maes koos bewust voor de harde realiteit van alles wat in het strafwetboek onder Code 37 valt: zedenfeiten. Deze dame – gespeeld door Veerle Baetens – leidt de Gentse zedensectie met harde hand terwijl ze haar eigen trauma verwerkt. Haar team wordt gevormd door Bob De Groof (Michaël Pas), Charles Ruiters (Marc Lauwrys) en Kevin Desmet (Gilles De Schryver).

Cast Code 37

Deze spannende Vlaamse tv-serie is inmiddels meer dan tien jaar oud (de eerste aflevering was te zien op 31 augustus 2009), maar de castleden kennen we nog steeds. De hoofdrollen in Code 37 worden gespeeld door Veerle Baetens, Marc Lauwrys, Michaël Pas, Gilles De Schryver, Geert Van Rampelberg, Carry Goossens, Ben Segers, Mieke De Groote, Herman Gilis en Clara Cleymans. Verder wordt de cast van Code 37 gevormd door Maarten Ketels, Mark Verstraete, Jo Decaluwé, Kim Hertogs, Chris Bus en Kristof Verhassel. Daanaast zie je in iedere afleveringen uit de drie seizoenen wel weer bekende Vlaamse acteurs en actrices voorbij komen. Wat dat betreft, is het anno 2021 nog steeds leuk om deze serie terug te kijken. Zeker als je ‘m nog niet eerder hebt gezien.

Acteurs en actrices uit Code 37

Ben je nieuwsgierig naar wat alle acteurs en actrices uit de cast van Code 37 anno 2021 doen? Natuurlijk zetten we dat op VlaamsKijken voor jou op een rijtje.

 • Veerle Baetens speelt in Code 37 de rol van Hannah Maes. Zij is misschien wel dé Vlaamse actrice van dit moment. Ze heeft tal van (internationale) rollen op haar naam staan. Zo zag je haar op tv recent nog in Duelles, Zuur en via Streamz in Cheyenne & Lola. Daarnaast ben ik erg nieuwsgierig naar de Vlaamse films Rookie en Dealer waarin ze ook te zien zal zijn.
 • Marc Lauwrys zal te zien zijn in Glad IJs (de reeks die eerst aangekondigd werd als De ontvoering van Phil Frisco, die in juni op Streamz te zien zal zijn). Je zag hem eerder ook in Aspe, Geub en J. Kessels. En zo heeft hij nog tal van andere rollen op zijn cv staan. In Code 37 speelt Marc Lauwrys de rol van Charles Ruiters.
 • Michaël Pas zag je recent op tv in LEEF en in Black-out. En wat dacht je van al die andere rollen van deze acteur. Hij speelt in Code 37 Bob De Groof.
 • Gilles De Schryver is tegenwoordig vooral achter de schermen actief. Je zag hem nog kort voorbij komen in Albatros. Maar mijn favorieten met Gilles De Schryver blijven Tom & Harry en Hasta la Vista. In Code 37 kruipt hij in de huid van Kevin Desmet.
 • Geert Van Rampelberg speelt Koen Verberk in Code 37. Ik heb ontzettend van hem genoten recent in series als Red Light en Black-out. En waar ik erg benieuwd naar ben is de nieuwe film Ritueel, die hij nu filmt met Hans Herbots. Tja, en als ik fijne series en films met Geert Van Rampelberg op blijf sommen, kan ik nog wel even doorgaan. Hij heeft zoveel geweldige rollen gespeeld.
 • Carry Goossens kruipt in de huid van Robert Maes, de vader van Hannah. Je zag hem recent als Frakke in het laatste seizoen van De zonen van Van As. Deze Vlaamse acteur heeft al heel wat mooie rollen op zijn naam staan. De bekendste is die van Oscar in F.C. De Kampioenen, maar ook in Professor T. heb ik van hem genoten.
 • Ben Segers is Mark Vermaelen. Net als Carry Goossens zag je hem recent in De zonen van Van As. Maar ik heb vooral van hem genoten in #hetisingewikkeld en Connie & Clyde. Dit najaar zal hij te zien zijn in de Vlaamse film Dealer.
 • Mieke De Groote is te zien in het derde seizoen van Code 37 als Greet Adriaans. Deze actrice heeft al tal van mooie rollen op haar naam staan. Denk bijvoorbeeld aan De Twaalf en het eerste seizoen van Beau Séjour. Of wat dacht je van Cordon? Patrouille Linkeroever waarin ze Liliane Verdonckschot speelt, is ook absoluut het terugkijken waard.
 • Herman Gilis speelt ook alleen in het derde seizoen van Code 37 mee als Erwin Struelens. Je zag hem recent in Over Water als Freddy Michielsen, maar je kent hem ook uit Voor wat hoort wat en tal van andere series en films.
 • Clara Cleymans zien we in seizoen twee van Code 37 als Vicky Renders. Op Streamz is ze momenteel te zien in Mijn Slechtste Beste Vriendin en Deja Vu. Daarnaast is We moeten eens praten ook echt het terugkijken waard.
 • Maarten Ketels speelt in het tweede seizoen Bart Maes. Dit personage wordt in het derde seizoen vertolkt door Kristof Verhassel. Maarten Ketels zal te zien zijn in de nieuwe reeks Onder vuur.
 • Mark Verstraete is archivaris. Je zag hem eerder in Linkeroever.
 • Jo De Caluwé speelt Deep Throat. Een man met heel wat kleine rollen op zijn naam.
 • Kim Hertogs zien we in het tweede seizoen van Code 37 als Yanina Dewael. Zij speelt op dit moment één van de hoofdrollen in de geweldige Streamz-serie Mijn Slechtste Beste Vriendin. Van deze reeks is ook een tweede seizoen aangekondigd.
 • Chris Bus spelt Ann Dewitt in het tweede seizoen. Ze was in 2011-2013 te zien in verschillende rolletjes in Familie.

Makers

De regie van Code 37 was in handen van Jan Matthys (die vorig jaar de geweldige reeks GR5 maakte), Joël Vanhoebrouck (die je kent van Black-out, maar ook van Vossenstreken), Jakob Verbruggen en Tim Mielants (die met zijn film De Patrick recent tal van Ensors in de wacht sleepte). Scenario’s werden geschreven door Rita Bossaer, Charles De Weerdt (die met Jan Matthys ook eerder meewerkte aan In Vlaamse Velden), Hola Guapa, Dirk Nielandt, Nicholas Roelandts en Gerry Van Rompay. Het is een productie van Menuet.

Code 37 boeken

Voor wie geen genoeg kan krijgen van de serie én graag leest, is er ook nog de Code 37 boeken reeks. Tille Vincent en Ann van Loock hebben verschillende boeken geschreven. Hebben jullie de boeken ook gelezen? Of geluisterd? De luisterboeken van Code 37 zijn ingesproken door Miryanna van Reeden.

Foto: VTM

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

27 mei 2021 /