Tv-serie Chantal (Maaike Cafmeyer) uit Eigen Kweek; deze cast

Chantal Vantomme (Maaike Cafmeyer) uit Eigen Kweek krijgt haar eigen tv-serie. De reeks Chantal strijkt neer in de Westhoek en is in het voorjaar van 2022 op Eén te zien. Naast Maaike Cafmeyer ontdekken we in de de cast van Chantal onder andere Dries Heyneman, Steven Mahieu, Yves Degryse, Mathias Sercu, Wim Opbrouck, Bert Huysentruyt, Janne Desmet, Piet De Praitere en Kurt Defrancq.

Chantal seizoen 2

Dit bericht verscheen voor het eerst online op 15 juni 2021 – toen Chantal en de cast – werden gepresenteerd. De reeks kwam op zondag 4 september 2022 voor het eerst op tv; dus kreeg het bericht weer een update. De reeks staat nog tot 2 november 2024 op VRT MAX. En nu hebben we weer nieuws. Chantal seizoen 2 komt eraan en in voorbereiding daarop kun je het eerste seizoen nu ook op Streamz kijken.

Wil je dit niet missen, volg ons dan via InstagramFacebook-groepWhatsApp én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Spin-off Eigen kweek

Vorige week zijn de opnames gestart voor Chantal, een nieuwe reeks voor Eén. Chantal is een politiereeks, maar dan wel één met een (West)hoek af. De reeks draait rond Chantal Vantomme (Maaike Cafmeyer), de politieagente die bevriend was met de familie Welvaert in de reeks Eigen Kweek. Hiermee krijgt dit personage een heel eigen reeks, in een eigen universum met een heleboel nieuwe personages. De reeks werd bedacht en geschreven door Mathias Sercu en de regie is in handen van Jeroen Dumoulein. Peter Bouckaert en Wendy Ingelrelst produceren de reeks voor Eyeworks in een coproductie met Eén.

Verhaal Chantal

Inspecteur Chantal Vantomme is verhuisd naar politiezone Spoorkin, de kleinste en meest westelijke politiezone van ons land, aka de ‘Far West’ van Vlaanderen. Ze begint er een nieuw leven als coördinator van het wijkcommissariaat van Loveringem en komt als alleenstaande moeder terecht in een macho-wereld waar de schijnbare rust heel bedrieglijk blijkt. Chantal brengt misdaadverhalen die los geïnspireerd zijn op waargebeurde misdaden uit West-Vlaanderen, maar de makers nemen méér dan een loopje met de feiten.

Cast Chantal met o.a. Maaike Cafmeyer en Dries Heyneman
Chantal cast met o.a. Maaike Cafmeyer en Dries Heyneman

Cast Chantal

Dat we Maaike Cafmeyer terug zien in de cast van Chantal is natuurlijk geen verrassing; door haar spel in Eigen Kweek is dit personage zo populair geworden dat ze nu haar eigen reeks krijgt. Naast Maaike Cafmeyer zien we in de cast van Chantal Dries Heyneman (als inspecteur Rik Cloedt), Steven Mahieu, Yves Degryse, Mathias Sercu, Wim Opbrouck, Bert Huysentruyt, Janne Desmet, Piet De Praitere, Kurt Defrancq en vele anderen.

Maaike Cafmeyer

Maaike Cafmeyer vertelt over de tv-serie Chantal het volgende: “Ik had nooit gedacht Chantal terug te zien. Ze zat veilig opgeborgen. Op mijn zolder. Prima. Maar toen wekte Mathias Sercu haar terug tot leven. Chantal kreeg een tweede adem, in een apart universum. Je ziet haar worstelen met haar eigenzinnige struggles, de zorg voor haar dochter, de eeuwige droogte in de liefde en een nieuwe groep vrienden. Toch iets waar elke acteur van droomt. En dat in een setting waar de oude wereld botst met de nieuwe, met paarden die vaker tegentrekken dan meegeven en een Chantal die niet temt maar ment. Heerlijk!”

Onderstaande schreef ik toen de reeks net aangekondigd was. In de week van 5 september 2022 wordt dit verder bijgewerkt. Wil je de update niet missen, kom dan bij onze Facebook-groep of volg op Instagram.

Acteurs en actrices uit Chantal

Op dit moment is er nog niet veel bekend over de rollen die de acteurs en actrices in Chantal gaan spelen. Alleen van Maaike Cafmeyer is duidelijk dat ze in de huid kruipt van Chantal. En Dries Heyneman geeft gestalte aan het personage Rik Cloedt. Maar er zitten wel heel wat bekende gezichten in de cast van Chantal; acteurs en actrices waar we op VlaamsKijken al veel over hebben geschreven én die we eerder al in gave series en films gaan zien. Een overzichtje, zodat je kijkinspiratie hebt tot Chantal in het voorjaar van 2022 op Eén te kijken is.

  • Maaike Cafmeyer heeft al heel wat geweldige rollen op haar naam staan met als internationaal hoogtepunt haar hoofdrol in De Twaalf, waarin Netflix-kijkers haar wereldwijd zagen als Frie Palmers. Daarnaast ben ik erg blij dat er een tweede seizoen van Mijn Slechtste Beste Vriendin komt, want haar personage Michelle Klein heeft me echt verrast.
  • Dries Heyneman ken je als Kurt Bury uit Bevergem. In 2021 speelt hij de rol van Mario in Grond. In Chantal speelt Dries Heyneman de rol van Rik Cloedt.
  • Steven Mahieu is een Vlaamse stand-upcomedian uit Oostende. Hij heeft inmiddels vier shows op zijn naam staan.
  • Yves Degryse ken je bijvoorbeeld als Anthony Biets uit Callboys.
  • Mathias Sercu heeft de tv-serie Chantal niet alleen geschreven; hij heeft ook een rol te pakken. In Eigen Kweek zag je hem natuurlijk al als Onderzoeksrechter Despriet. Benieuwd of hij als dat personage ook weer terugkeert. Recent heb ik zelf erg van hem genoten in de serie Mijn Slechtste Beste Vriendin.
  • Wim Opbrouck heeft als acteur al heel wat rollen op zijn naam staan. Op VlaamsKijken hebben we al regelmatig over hem geschreven. Hier alle berichten over: Wim Opbrouck.
  • Bert Huysentruyt ken je als Pol Dox uit De zonen van Van As.
  • Janne Desmet is wat mij betreft toch wel één van de actrices van het afgelopen tv-seizoen. Je kon van haar genieten Beau Séjour 2, Deja Vu, De Familie Claus en Albatros. Al blijft haar rol in Studio Tarara ook één van mijn favorieten.
  • Piet De Praitere zal dit najaar te zien zijn in de nieuwe Eén-reeks Onder Vuur.
  • Kurt Defrancq zag je jaren geleden bijvoorbeeld als Bert in Windkracht 10. Daarnaast was hij meer dan driehonderd afleveringen te zien als Eric in Thuis.

Jeroen Dumoulein

Jeroen Dumoulein (regisseur): “There’s a new sheriff in town and she’s called Chantal. Die slogan hint zowel op de thematiek van onze reeks, namelijk dat Chantal als vrouw in een mannenwereld terecht komt, als op de visuele insteek die we kiezen. We bevinden ons namelijk in het diepe West-Vlaanderen van ‘bachten de kuppe’, of de ‘Far West’. Net zoals in een western de sheriff zijn dorp moet beschermen tegen alle kwaad van de wereld, moet Chantal in Loveringem als hoofd van het wijkcommissariaat voor rust en vrede zorgen.” Van Jeroen Dumoulein kon je recent op tv nog kijken naar We Moeten Eens Praten.

Mathias Sercu

Mathias Sercu (schrijver/bedenker en acteur): “Toen Eigen Kweek op televisie kwam, was ik meteen fan. Chantal is geen vervolg maar wordt een reeks met een eigen DNA, zij het gekweekt uit dezelfde grond. Het wordt een politiereeks die ànders is.” Wist je dat Mathias Sercu zelf ook mee heeft gespeeld in Eigen Kweek? Je zag Mathias Sercu in Eigen Kweek seizoen 3.

Chantal op tv kijken

Chantal is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met VRT/Eén en Telenet. Vanaf zondag 4 september 2022 kon je om 21.00 uur via Eén en VRT MAX kijken naar de reeks. Eén kun je natuurlijk gewoon in Nederland ontvangen, maar wil je de Chantal terugkijken via VRT MAX, dan kan het zijn dat-ie aangeeft dat dit niet mag als je buiten België woont. Dit kun je voorkomen door gebruik te maken van een VPN Verbinding, die je op België zet. Chantal seizoen 1 staat nog tot 2 november 2024 op VRT MAX. De afleveringen vind je ook op Streamz.

De reeks kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en Flanders Image, Screen Flanders, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en in samenwerking met SCIO Productions. Deze productie kwam tot stand met de steun van het Garantiefonds voor de Vlaamse onafhankelijke audiovisuele productiesector.

Foto: Eén – Nyk Dekeyser – Eyeworks Film & TV drama

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 september 2022 /