Knokke Off: cast van VRT en Netflix-serie met o.a. Pommelien Thijs

Knokke Off is de nieuwe Belgisch-Nederlandse serie van Netflix en VRT1; hij gaat over een vriendengroep die een zomer in Knokke doorbrengt. De reeks is compleet op VRT MAX en Netflix te kijken. En vanaf donderdag 3 augustus om 21.35 uur per dubbel-aflevering op VRT1. In de Knokke Off cast zien we bekende Vlaamse en Nederlandse acteurs en actrices als Anna Drijver, Pommelien Thijs, Eliyha Altena, Willem De Schryver, Jasmine Sendar en vele anderen… Hieronder lees je meer over het verhaal, de Knokke Off cast én hoe / wanneer je deze reeks op kunt kijken op Netflix, VRT1 en VRT MAX.

UPDATE: vanaf donderdag 3 augustus komt Knokke-Off met dubbelafleveringen op VRT1. De eerste aflevering start om 21.35 uur, de tweede om 22.10 uur.

Dit artikel verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 7 juni 2022 toen de opnames van start gingen. We hebben het verschillende keren bijgewerkt, zoals op 19 juli 2023 nu Knokke Off op Netflix te kijken is. Of er een na het eerste seizoen ook Knokke Off seizoen 2 komt? Onderaan dit artikel lees je meer.

Knokke Off (Netflix)

Twintigers Louise (Pommelien Thijs*) en Alexandre (Willem De Schryver) beleven samen met hun vrienden een schijnbaar onbezonnen zomer in het weelderige Knokke. Door de hoge verwachtingen van hun ouders dreigen ze echter zichzelf te verliezen in luxe en feesten en gaan ze wanhopig op zoek naar iets wat ze maar niet vinden: echte vriendschap, liefde en vooral… zichzelf. Hun wereld wordt daarbij bovendien grondig verstoord door de komst van Daan (Eliyha Altena*) en zijn moeder Melissa (Anna Drijver*). Ook zij zijn op zoek, maar vooral naar de waarheid achter de maskers…

Op Netflix kun je nu naar Knokke Off kijken.

Knokke Off – VRT MAX

Knokke Off telt tien afleveringen; die nu allemaal op VRT MAX te kijken zijn. Eerst werden er drie afleveringen gedeeld, later volgde er elke vrijdag eentje tot de reeks op vrijdag 30 juni 2023 compleet online stond. Vanaf 19 juli 2023 kun je Knokke Off op Netflix kijken op VRT1 volgt de reeks later deze zomer (kun je daar niet op wachten of heb je geen Netflix-abonnement, ga dan naar VRT MAX via een VPN Verbinding*, die je op Nederland zet). Zo kun je Knokke Off al in Nederland kijken. .

Knokke Off: wanneer op tv

Vanaf donderdag 3 augustus komt Knokke-Off met dubbelafleveringen op VRT1. De eerste aflevering start om 21.35 uur, de tweede om 22.10 uur.

Knokke Off cast

In Knokke Off schittert een Vlaams-Nederlandse topcast met in de hoofdrollen Pommelien Thijs, Willem De Schryver, Eliyha Altena, Anna Drijver, Jasmine Sendar, Ruth Becquart, Geert Van Rampelberg, Ini Massez, Emma Moortgat en Gène Bervoets. Kortom: de Knokke Off cast telt heel wat talent. Omdat de reeks natuurlijk niet meteen op Netflix te bewonderen is, delen we waar je de acteurs en actrices verder van kent (en wat je dus tot de releasedatum van Knokke Off kunt bingewatchen).

Acteurs en actrices

 • Pommelien Thijs is vooral bekend bij het jonge publiek. Zij brak door dankzij haar rol van Caro in #LikeMe. Al was ze eerder al te zien in Labyrinthus* (als Miranda) en in een aflevering van Vriendinnen. Pommelien Thijs speelde verder mee als Babette in telenovelle Lisa én je kent haar van de Familie Claus kerstfilms op Netflix. Daarnaast timmert ze hard aan de weg als zangeres. In Nederland is ze vooral bekend van haar duet met Jaap Reesema. Benieuwd naar welke avonturen er nog meer op haar pad gaan komen. Want #LikeMe 4 was het laatste seizoen. We weten in ieder geval dat we haar gaan zien in The Voice Kids seizoen 7. In Knokke Off bewijst Pommelien Thijs als Louise in ieder geval dat ze steengoed kan acteren en absoluut geen eendagsvlieg is. Recent is haar cd Per ongeluk uitgekomen.
 • Willem Deschryver ken je als Sander uit wtFock en hij speelde de rol van Max in de Streamz-serie Déjà-Vu. Recent is bekendgemaakt dat hij ook een hoofdrol heeft in Assisen seizoen 2.
 • Eliyha Altena debuteerde op jonge leeftijd in Sonny Boy*, waarin hij te zien was als de zesjarige Sonny Boy. Daarna speelde hij mee in De Ludwigs, Hunter Street en de Misfit-serie (als Morris). Hij is ook te zien in de film Silverstar. Daarnaast werkt hij ook achter de schermen van tv en film. Zo lees ik op IMDB dat hij mee werkte aan Deep Shit als lighting technician en dit ook deed bij De allergrootste slijmfilm.
 • Anna Drijver* is bij het Vlaamse publiek bekend als de Nederlandse agente uit het eerste seizoen van Undercover. Je zag ook als gast in Sergio over de grens. Je kunt deze actrice kennen van Heirs of the Night (van de regisseur van De Stamhouder), het vierde seizoen van Nieuwe Buren*, maar ook van bijvoorbeeld Zwarte tulp*, Levenslied* en Bellicher*. Daarnaast speelt ze één van de hoofdrollen in de nieuwe Vlaamse film Het geheugenspel.
 • Jasmine Sendar kennen de lezers van VlaamsKijken natuurlijk als hoofdrolspeelster uit de serie Grenslanders. Vorig jaar zag je haar nog in The Passion en in de telefilm Eerlijk gestolen. Maar denk ook aan series als Rudy’s Grote Kerstshow en Dit zijn wij. Ze startte haar carrière als Bibi in Goudkust en speelde daarna jarenlang Kyra in Onderweg naar Morgen. En zo zijn er nog tal van rollen* waar je haar van kunt kennen. Momenteel is ze in Nederland in de bioscoop te zien in de film Zomer in Frankrijk. En in komediefilm Candy & Bonita. Als ik het goed begrijp is ze ook te zien in het tweede seizoen van Chantal
 • Ruth Becquart zag je recent in succesvolle één series als 1985 en Twee Zomers. Dit is zo’n actrice waar we al veel over hebben geschreven. Je zag haar bijvoorbeeld ook in de laatste twee seizoenen van Undercover (als Nathalie Geudens). Maar denk ook aan Red Light, Over Water en Chaussée d’Amour. Je zag haar op Streamz ook in het tweede seizoen van Déjà Vu – Alles is Voorbestemd.
 • Geert Van Rampelberg* zagen we ook al in tal van tv-series en films die we kunnen aanraden. Hij is eveneens te zien in Chaussée d’Amour en Red Light (net als Ruth Becquart), maar je kent hem ook van Black-out, Studio Tarara, De Dag, De Infiltrant, maar denk ook aan het eerste seizoen van Cordon, Code 37 en The Broken Circle Breakdown. Recent zag je hem in films als Zillion en Ritueel (twee absolute aanraders). En wat dacht je van de interactieve serie Assisen.
 • Ini Massez* schittert op dit moment op Netflix in Rough Diamonds (net als Gene Bervoets). De Eén kijkers kennen haar uit de vaste cast van Loslopend Wild. Of wat denk je van Zie Mij Graag. Daarnaast speelde ze Viv in Familie. Verder kun je haar kennen van Buck en Altijd Prijs. Maar vergeet ook de film Red Sandra niet.
 • Emma Moortgat was te zien als Caro in De Familie Claus 2. Daarnaast speelt ze Maria in de aangekondigde film The Last Front. Maar bij het grote publiek is ze de laatste tijd pas echt bekend geworden als actrice uit de nieuwe Dertigers.
 • Gene Bervoets speelde de hoofdrol in het tweede seizoen van Beau Séjour, maar je zag hem ook in de Lockdown-film Transfer van Jonas Govaerts. Maar je zag Gene Bervoets* in nog veel meer Vlaamse en Nederlandse films en series, zoals De Kraak, Arcadia, H4z4RD en F*** you very, very much.

Verder in Knokke Off cast

Maar we zien nog meer jonge, maar eveneens al bekende gezichten in de Knokke Off cast. Denk aan:

 • Kes Bakker heeft al heel wat rollen op zijn naam staan. Zo leerden we hem kennen als Lou in Zie mij graag, maar inmiddels zag je hem ook in FOMO, Bittersweet Sixteen, De bende van Jan de Lichte en Niet Schieten. Kes Bakker zie je in Knokke Off als één van de vrienden van Alex(ander) en Louise, namelijk Matti.
 • Ayana Doucouré leerden we kennen in Hacked, maar we zagen haar ook in FOMO en het tweede seizoen van Onder Vuur. In Knokke Off speelt Ayana Doucouré de rol van vriendin Margaux.
 • Jef Hellemans behoort in Knokke Off ook tot de vriendengroep. Je zag hem eerder in Over Water als Arno Beckers. Wij zijn geen beesten is de nieuwe productie met Jef Hellemans, die er ook aan komt.
 • Manouk Pluis ken je bijvoorbeeld uit #Forever. Ze was tevens te zien in Het verhaal van Nederland en Flikken Rotterdam. Wie Manouk Pluis speelt in Knokke Off? Zij is Anouk; het buurmeisje op de camping van Daan.

Makers

 • Anthony Van Biervliet – De serie is een creatie van Anthony Van Biervliet, die je ook kent als producer van De Familie Claus kerstfilms op Netflix én van het bekroonde Hacked. Hij is daarnaast co-producer van Neem me mee. Dat is een nieuwe film van Will Koopman; één van Nederlands meest succesvolle regisseurs. Gene Bervoets zal ook te zien zijn in deze Nederlandse film.
 • Luk Wyns – Het scenario van Knokke Off wordt geschreven door Luk Wyns en Nele Vandael. Luk Wyns ken je natuurlijk dé man van de Crimi Clown (waar hij eveneens het scenario voor schreef), maar je zag hem recent ook nog als Stan in Glad IJs. Hij heeft echt al in heel veel series en films* gespeeld, maar als er één het terugkijken waard is, vind ik het wel Connie & Clyde. Daarnaast vind ik het persoonlijk ook jammer dat Coppers, maar bij één seizoen is gebleven. En vergeet zeker ook niet zijn docu-reeks Battlecat over Cindy Dandois te kijken.
 • Nele Vandael schreef dan weer mee aan Zie mij graag.
 • Tom Goris verzorgt de regie van deze Netflix-serie. Hij verzorgde eerder de regie bij bijvoorbeeld Gevoel voor Tumor, wtFOCK en verschillende afleveringen van De Ridder.

Knokke Off is een productie van Dingie voor VRT en Netflix in samenwerking met Dutch FilmWorks en met de steun van Screen Flanders, de Stad Knokke-Heist en de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid. 

Review Knokke Off

Ik heb inmiddels de eerste drie afleveringen van Knokke Off gekeken en ben echt onder de indruk. Dit is echt een spannende serie. In iedere aflevering zitten elementen, die je op het puntje van je stoel laten zitten. En dan zijn er ook nog eens tal van spannende lijnen door de reeks heen verweven. Deze serie is niet voorspelbaar. Sterker nog: ik baal als een stekker dat ik niet kan bingewatchen. Nu wil ik die andere zeven afleveringen ook zien. Ik wil weten wat al deze mensen in Knokke in hun schild voeren. Eén ding is me wel zeker; niets is wat het lijkt daar in Knokke.

Knokke Off seizoen 2

Nu het eerste seizoen er op zit, wordt de vraag naar Knokke Off Seizoen 2 veel gesteld. De reeks eindigde natuurlijk met een afgerond verhaal. En volgens mij was dat ook in eerste instantie de bedoeling. Anderzijds liegen de kijkcijfers op VRT MAX er niet om; dus Knokke Off seizoen 2 zou dan zomaar iets om over na te denken kunnen zijn. Ik zie ook zeker mogelijkheden in de verhaallijn van deze serie voor een vervolg. De personages hebben nog zoveel geheimen, waar we vluchtig iets van mee hebben gekregen.

Tweede seizoen Knokke Off

Welke kan de schrijvers op zouden kunnen voor een tweede seizoen Knokke Off? Denk bijvoorbeeld aan de vader van Louise, die een relatie met een man heeft. Of haar zus, die last minute haar huwelijk wil cancellen en moeders, die dat probeert tegen te houden. En die Nederlandse galeriehoudster… Hoe is die in Knokke verzeild… En waarom was het huis van Daan en zijn moeder eigenlijk helemaal leeg; heeft zijn nog meer geheimen. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat mij betreft, dus genoeg verhaallijnen voor Knokke Off seizoen 2. Als we hier meer over weten, dan delen we dat natuurlijk meteen via onderstaande social media.

Foto: Thomas Nolf

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 augustus 2023 /