Over water cast seizoen 2

Maak kennis met de cast van Over Water seizoen 2. In dit tweede seizoen komen heel wat bekende namen uit het eerste seizoen voorbij. We zetten ze allemaal voor je op een rijtje. Zo ben jij weer helemaal bij nu het tweede seizoen vanavond (12 januari 2020) om 20.50 uur op Eén begin.

Tom Dewispelaere

John Beckers (39) is een gevallen tv-idool die verslaafd is aan drank en gokken en een beter leven wil voor zichzelf en zijn gezin. In het eerste seizoen zagen we hoe hij zijn gok- en drankverslaving achter zich probeert te laten en aan de slag gaat in het havenbedrijf van zijn schoonvader. Macht, geld en adrenaline zijn zijn nieuwe verslavingen. Aan het eind van het eerste seizoen wordt hij opgepakt door de politie op verdenking van drugshandel. Nu wil ik niet te veel verklappen over het tweede seizoen, maar John waant zich weer onoverwinnerlijk (en we weten wat daarvan komt…) Zijn huwelijk loopt stuk en hij trekt in bij Ella, die zwanger is van hun kind.

Dit personage wordt vertolkt door Tom Dewispelaere (1976), die in Vlaanderen naam maakte als toptalent van zijn generatie, met grote rollen in series zoals De parelvissers, Van vlees en bloed en Cordon. Wist je dat Cordon momenteel te zien is op Videoland? Als je deze reeks nog niet hebt bekeken, dan wil ik ‘m bij deze echt aanraden. Lees er hier meer over.

Tom Van Dyck

Carl Dockx (54) is al meer dan vijfentwintig jaar gescheiden en leeft sindsdien “voorlopig nog even” alleen in een huisje aan de rand van Antwerpen. Hij werkt ook net dertig jaar bij Michielsen wanneer John er aan de slag gaat. Carl is de rechterhand van Freddy en weet alles van de firma. In het eerste seizoen was er natuurlijk al aandacht voor het privéleven van Carl, maar dat wordt in het tweede seizoen van Over Water nog meer. Hij vecht tegen een agressieve vorm van kanker; als ik het persbericht lees, houdt dat hem niet tegen…

Dit is een rol van Tom Van Dyck (1972) . Van Dyck werd na zijn rollen in onder andere Het eiland, In de gloria, De parelvissers, Matroesjka’s en Van vlees en bloed deel van het collectief tv-geheugen in Vlaanderen. Zijn talent voor zowel het komische als het dramatische werd zelden geëvenaard. Wist je dat hij getrouwd is met een Nederlandse? Samen maakten ze deze serie. En recent heb ik ontzettend van hem genoten in de serie De Bende van Jan de Lichte. Die kun je (vanuit Nederland) op Netflix kijken. Dacht je dat Matteo Simoni de hoofdrol in deze reeks speelde? Nou, Tom Van Dyck doet niet voor hem onder.

Natali Broods

Marjan Michielsen (39) is de innemende en gedreven kracht achter haar eigen kunstgalerij. Ze is ook de vrouw van John en het enige kind van Freddy Michielsen en Rita Loontjes. Haar moeder is jong gestorven en Freddy voedde haar dus haast alleen op. Aan het eind van het eerste seizoen van Over Water blijkt dat ze haar man in de politieval heeft gelokt. Daarnaast blijft ze na haar scheiding én de verdwijning van Patrick De Beco achter met vele vragen. In het tweede seizoen wordt ze verliefd op een ambitieuze havenschepen.

Deze rol wordt gespeeld door Natali Broods (1976). Broods speelde onder andere in de films Waste land, Anyway the wind blows, en in de vorige serie van Tom Lenaerts en Tom Van Dyck: Met man en macht. Natali Broods is kernlid bij “De koe”.

Herman Gilis

Freddy Michielsen (67) leerde alles van de haven en de haven leerde Freddy Michielsen alles wat hij weet. Freddy heeft een gigantische liefde voor zijn enige kind en projecteert de droom van een zoon die hij zo lang koesterde op zijn schoonzoon, John. Wie seizoen 1 heeft gezien, weet dat het voor Freddy niet zo goed afloopt… Ik verklapt niet te veel, voor het geval je nog aan de reeks moet beginnen.

Herman Gilis (1951) neemt deze rol voor zijn rekening. Gilis schreef een stuk theatergeschiedenis in het Antwerpse Fakkeltheater en het Gentse Arcatheater. Gilis won de Louis d’Or in 1997 voor zijn rol in Vrijdag in regie van Alize Zandwijk met Theatergroep Stella. En hij is te zien in The Best of Dorien B.

Jeroen Perceval

Barry Snoeck (38) is de boezemvriend van John en was ook zijn manager en chauffeur tijdens de succesjaren. Maar Barry is ook iemand die graag drinkt en speelt, en daarom geen goede invloed op John is. Net zoals John geen goede invloed is op Barry. Samen kenden ze hoogte- maar ook dieptepunten. We zien in seizoen dat Barry in coma ligt én dat John hem ondanks alles (in het geheim) blijft verzorgen. Met succes. In het tweede seizoen van Over Water wordt hij weer Johns rechterhand. Alleen wordt hij verliefd op de dochter van John: Julie Beckers.

Een mooie rol voor Jeroen Perceval (1982). Perceval werd bekend door zijn rol in het Oscargenomineerde Rundskop van Michael R. Roskam. Voor de rol in die fim won hij ook de Belgische Ensor. Perceval speelt ook een hoofdrol in D’Ardennen van Robin Pront. Wil je meer van hem kijken, dan zie je hem op Netflix ook als één van de sleutelfiguren in De Bende van Jan de Lichte. Daarnaast gaan we hem zien in de serie Red Light – die bedacht is door Carice van Houten en Halina Reijn en naast Kevin Janssens en Ella June Henrard in VTM-serie Fair Trade.

Kevin Janssens

Patrick De Beco (40) controleert veruit het grootste deel van de inkomende cocaïne en heeft voor zover hij kan zien niemand meer te vrezen. Hij kent iedereen en weet alles. Hij heeft ook net een plan om de strategisch perfect gelegen terreinen van Freddy Michielsen over te nemen en zo nog meer te controleren… De strijd is hard, maar in het eerste seizoen blijkt dat hij aan het kortste eind trekt…

Dit is een rol van Kevin Janssens (1979); hij genoot van een opleiding aan het Herman Teirlinck Instituut. Hij was te zien in verschillende series zoals Koning van de wereld, De smaak van de Keyser, Het goddelijk monster, Salamander en Vermist. Hij speelde mee in films als D’Ardennen en Het varken van Madonna. Over Kevin Janssens hebben we hier al ontzettend veel geschreven, bijvoorbeeld over zijn rol in De Patrick en over de nieuwe tv-serie Fair Trade.

Dit artikel wordt momenteel bijgewerkt; informatie vanaf hier wordt nog verder aangevuld in de loop van de avond.

Evgenia Brendes

Ella Goes (27) is enig kind en woont alleen in een modern appartement in Antwerpen. Ella liep al tijdens haar studies stage bij Michielsen NV en kon meteen aan de slag na ze afstudeerde. De komst van John zorgt voor een frisse wind in het kantoor en Ella zorgt ervoor dat hij op zijn pootjes terecht komt in de havenwereld. Ella is de dochter van Carl, maar weet dat zelf niet. Ze krijgt een affaire met John en wordt in het tweede seizoen moeder van zijn dochtertje.

Deze rol wordt vertolkt door Evgenia Brendes. Zij behaalde haar Masterdiploma Acteren aan het Conservatorium te Antwerpen. In 2007 speelde ze mee in de serie Matroesjka’s 2 en in 2015 was ze te zien in de film Problemski hotel. Ze vormt samen met Jonas De Vuyst en Simon Lemmens een nieuw theatergezelschap: De erfgenamen van Pia Fraus.

Jef Hellemans

Arno Beckers is John en Marjans introverte zoon. Arno is rustiger en ook gevoeliger dan zijn oudere zus. Hij heeft niet de moed om te zeggen wat hij denkt en voelt. Misschien omdat hij gepest wordt op school. Arno evolueert van een redelijk gemakkelijke puber naar een koppige jonge man die steeds meer voor zichzelf opkomt en iemand die niet langer zijn opgehoopt agressie kan ophouden.

Dit is de eerste rol van Jef Hellemans voor een televisiereeks. Eerder dit jaar stond hij op de planken in een stuk van Michael De Cock en Patrick Lateur: Odysseus. Een zwerver komt thuis.

Violet Braeckman

Julie Beckers, dochter van John en Marjan, heeft alles mee als jonge vrouw. Ze is assertief, mooi en ze is gezegend met een sterke persoonlijkheid en een schijnbaar onbreekbare karakter. Wordt ze in het eerste seizoen verliefd op een kunstenaar uit de stal van haar moeder (gespeeld door Ramsey Nasr). In het tweede seizoen wordt de beste vriend van haar vader – de uit coma ontwaakte Barry – verliefd op haar.

Een rol die Violet Braeckman op het lijf geschreven is. Zij acteerde al in het kinder- en jeugdtheater Kopergietery, en had een terugkerende rol in grote reeksen zoals Aspe en Salamander. Naast Over Water behoort ze ook tot de cast van GR5. Deze serie wordt later dit voorjaar uitgezonden. Ik ben er erg nieuwsgierig naar.

Ruth Becquart

De Pelsmaecker – “Pels” – is een advocate die eigenlijk een stroman is voor het Mexicaanse kartel in Antwerpen. Ze bemiddelt tussen het kartel en importeurs zoals Patrick De Beco. Een uiterst diplomatiek en beleefd iemand, hoewel enigszins saai uitziende vrouw. Spreekt kalm en rustig, maar is zonder twijfel de machtigste vrouw van de haven. Je zou niet denken dat ze een hart heeft, maar in het tweede seizoen ontdek je dat het zelfs breekbaar is. John heeft het gebroken. Eens zij beseft dat ze nooit zal hebben wat ze wil, namelijk zijn liefde, neemt ze extreme maatregelen die John zijn illusies van onaantastbaarheid en onoverwinnelijkheid in een vingerknip kunnen breken.

Ruth Becquart neemt deze rol voor haar rekening. Zij studeerde af aan Studio Herman Teirlinck in 1999. Na haar studies stond ze in het theater met Theater Malpertuis, het Toneelhuis en Het Paleis. Becquart vertolkte rollen in de langspeelfilms Linkeroever, Dode hoek en Dirty mind, en tv-reeksen als Clan, Amigo’s, De Dag en Gent West en Chaussee D’Amour.

Ikram Aoulad

Rasha Talhaoui is een vastbesloten detective met een sterk moreel kompas. Ze krijgt veel kritiek in de mannelijke wereld van de haven en de politie op grond van haar naam of het feit dat ze een vrouw is. Ze is in constante oorlog met haar corrupte baas.

Een rol van Ikram Aoulad, die deel uit maakt van het collectief De Fatima’s en speelt met Het arsenaal en het gezelschap Sincollectief. Dat laatste richtte ze ook mee op. In 2016 speelde ze een van de hoofdrollen in De 16. Dat jaar speelde ze ook mee in Cordon en had ze gastrollen in Callboys, Vermist, De Ridder, Achter de wolken en Generatie B. Op dit moment is ze ook op VTM te zien. Ze speelt namelijk in de populaire remake van de Luizenmoeder.

Oscar Willems

Oscar Willems speelt in zowel het eerste als het tweede seizoen van Over Water inspecteur Sven Van Oevelen. Deze jonge acteur brak door in de rol van Dennis Moerman in Spitsbroers. Deze serie is vanaf deze maand ook in Nederland te zien via Videoland.

Soufiane Chilah

Wallid El Idrissi is Patrick De Beco’s rechterhand. Stamt uit een familie van gegoede Marokkaanse winkeliers, die geen idee hebben wat voor werk hij doet. Hij is slim maar weet ook wanneer hij zijn mond moet houden. Fysiek sterk, maar tegelijk een klankbord voor De Beco.

Hij wordt gespeeld door Soufiane Chilah. Deze voormalig Ritsstudent, toerde al rond met Nic Balthazar en diens theaterstuk Neeland, voor hij echt naam begon te maken met zijn rol in Black. Daarna had hij ook een rol in Home van Fien Troch en Dode Hoek, de politieke thriller van Nabil Ben Yadir. Hij is te zien in het tweede seizoen van The Team.

Frank Vercruyssen

Frank Vercruyssen speelt zowel in het eerste als in het tweede seizoen van Over Water commessaris. Hij was dit jaar al te zien in De Patrick en De Twaalf.

Martha Canga Antonio

Ticha studeede kunstgeschiedenis wanneer ze terecht kwam bij Marjans gallerij, waar ze nu vast werkt als haar assistente. Ze kijkt enorm op naar Marjan, en volgt altijd haar advies op, in tegenstelling tot Julie.

Een rol van Martha Canga Antonio (1995); een Belgische actrice van Angolese afkomst. Ze brak in 2015 door met haar rol in de film Black. In december 2015 werd ze ook genomineerd als European shooting star op het filmfestival van Berlijn. Wat mij betreft een verrassing in de cast van Over water. Ze was verder te zien in Baptiste.

Gert Winkelmans

Chauffeur maar ook all-round assistent, klusjesman en rechterhand van “Pels”. Gespeeld door Gert Winkelmans, bekend van zijn rollen in onder andere Deadline 14/10. Recent had hij ook gastrollen in Callboys, Chaussée d’amour, Crimi clowns, Cordon en Gent-West.

Gert Portael

Gert Portael speelt Daisy, de secretaresse van De Pelsmaecker. Deze Vlaamse actrice was te zien in Gent-West, Tytgat Chocolat, maar ook in Flikken Gent.

Tiny Bertels

Tiny Bertels kruipt in de huid van een therapeute. Zij begeleidt de ernstig ziekte Carl, die zijn dochter en haar moeder weer aan haar leven wil.

Chris Nietvelt

Christ Nietvelt speelt de rol van Ritje, de moeder van Ella. Ze heeft in het verleden een relatie gehad met Carl, waaruit Ella is geboren. In het eerste seizoen ontdek je dat al, maar in seizoen twee speelt hun relatie een grotere rol in het geheel.

Stijn Van Opstal

Stijn Van Opstal speelt havenschepen Wim Van Cauwenberghe. Hij is ambitieus, maar kruist Marjan haar pad in de liefde. De twee vullen elkaar erg natuurlijk aan. Wim is een intelligente man die heel gewiekst met zijn politieke carrière bezig is. Dat de vrouw op wie hij smoorverliefd wordt nu net de ex is van een van de grote namen in zijn groots opgezet actieplan tegen de havencriminaliteit, is dan ook een probleem voor hem

Bruno Vanden Broecke

Bruno Vanden Broecke speelt Didier Buelens, de rechterhand van Wim Van Cauwenberghe. Ze schitteren als politieke tegenstanders van John, ook al is zelfs op het Stadhuis niets wat het lijkt.

Tom Vermeir en andere bekende gezichten

Wist je dat de nodige gastrollen in Over Water ook door bekende gezichten worden gespeeld. Wat denk je van dé man van dit moment: Tom Vermeir. Die speelt in beide seizoen een dokter. Michael Vergauwen was wat langer te zien in het eerste seizoen; zes afleveringen als Mirko. Peter Thyssen, dé hoofdrolspeler uit De zonen van Van As, had zelfs geen naam in het eerste seizoen. Op IMDB wordt hij omschreven als ‘Man in roze polo op de golfclub’. Valentijn Dhaenens is Dokter Rehab. David Cantens speelt wetsdokter.

Bekende gastrollen in tweede seizoen Over Water

In het tweede seizoen komt Alejandra Theus – bekend van Zie Mij Graag – een aflevering voorbij als Karen Demesmaecker. Tanja Oostvogels is onderzoeksrechter. Maaike Neuville – die schitterde in De Twaalf en nu werkt aan Red Light – is een dokteres. Peter De Graef is dokter van Barry. Isabelle van Hecke dierenarts. Laurence Roothooft is de dokter van Carl.

Het scenario van Over Water werd geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda. De regie is in handen van het regisseursduo Norman Bates. Met zo’n cast moet het met Over water wel goed komen!

Foto’s Toon Aerts

Meepraten over dit artikel? Heb je tips? Of een vraag over een ander artikel? Dan ben je van harte welkom in de VlaamsKijken Facebook-groep.

12 maart 2018 /