Zonder afspraak: komische reeks Canvas mét deze cast op tv

Zonder afspraak is vanaf dinsdag 26 december 2023 om 20.10 uur in herhaling op VRT Canvas op tv te kijken. De complete reeks staat ook op VRT MAX. De Zonder afspraak cast telt een mooie mix van bekende, verrassende namen en nieuwe talenten. Ontdek in dit artikel alles over de serie Zonder afspraak, waarbij een Gentse kapper zijn gezin, omgeving en zichzelf in problemen brengt omdat hij zijn droom wil realiseren… Met natuurlijk een uitgebreid overzicht van de Zonder afspraak cast, zoals je die alleen van VlaamsKijken kent.

Dit bericht verscheen voor het eerst op 23 juni 2022 op VlaamsKijken. Auteur Patricia de Ryck heeft het bijgewerkt op 18 april, omdat de reeks nu te kijken is op Canvas en zelfs compleet op VRT MAX. 26 december 2023 nogmaals een update, omdat-ie in herhaling op tv is.

Zonder Afspraak

Zonder afspraak is een kleurrijke comedy over de dromen die we allemaal koesteren, de praktische bezwaren die daarbij in de weg staan, en de soms verrassende en verregaande gevolgen wanneer die twee botsen.

Aziz is 40 en runt kapsalon Zonder afspraak. Maar eigenlijk zou hij veel liever muzikant zijn. Op een dag besluit hij ervoor te gaan, een beetje geholpen door het toeval, een vroege midlifecrisis en een buurman die hem onbewust een duwtje in de rug geeft. Maar tussen droom en daad staan onder meer zijn vrouw, een puberende dochter, een zoon met eigen plannen, een verlamde vader, een criminele schoonbroer en een bende afpersers.

Kortom: De perfecte arena voor een snedige en snelle comedy vol misverstanden, gefnuikte ambities, gebroken harten, pittige ruzies en pijnlijk herkenbare confrontaties.

Zonder Afspraak cast

De Zonder Afspraak cast bestaat in grote mate uit Gentenaars, zoals zoals Ali Can Ünal, Souad Boukhatem en muzikant Farouk Jomâa N. Ben Ali. Zij spelen de hoofdrol naast Tom Vermeir. Daarnaast zien we in de Zonder Afspraak cast ook An Miller *, Buse Kaplan, Ismaïl l’Hamiti, Aimé Claeys, Kader Gürbüz, R. Kan Albay *, Mesut Arslan, Ikram Aoulad, Jasmin Galas, Serdi Faki Alici en Otto Jan Ham. Kortom: een mooi gevarieerd gezelschap.

Acteurs en actrices

 • Ali Can Ünal zag je eerder als Erol in Amigo’s. Vorig jaar speelde hij nog een friturist in Shaq.
 • Souad Boukhatem debuteerde in Offline, daarna was ze te zien in De Maagd van Gent en Somer. Je kunt Souad Boukhatem verder kennen uit De Twaalf, waarin ze te zien was als Naïma. We zien haar ook in de nieuwe film Zeevonk.
 • Farouk Jomâa N. Ben Ali is muzikant; verder kan ik nog niet veel over hem vinden. Dus erg benieuwd naar hoe hij het gaat doen.
 • Tom Vermeir * is één van de bekendste namen uit de Zonder Afspraak-cast. Op dit moment is hij te zien in Twee Zomers als Peter Van Gael. Dit is zo’n acteur waar we sinds zijn rol in De Twaalf echt niet meer omheen kunnen. Zo zagen we hem recent in Grond (nog zo’n nieuwe Netflix-serie) en in het tweede seizoen van Beau Séjour. Maar je kent hem ook als beul in De bende van Jan de Lichte, van zijn hoofdrol in Belgica en Porselein? Recent zag je hem in de film H4Z4RD en de serie 1985.
 • An Miller is net als Tom Vermeir te zien in de Netflix-hit van dit moment: Twee Zomers. We kennen deze actrice uit series als #hetisingewikkeld en De Kraak. Actrice An Miller is in het echte leven getrouwd met de bekende Vlaamse acteur Filip Peeters. Ze hebben twee dochters: Leonce Peeters (die te zien is als Zoë in #hetisingewikkeld) en Louise Peeters. Met het gehele gezin stonden ze recent met Familie op het podium bij NT Gent. Dit toneelstuk gaat over een familiedrama, waarbij het gehele gezin door zelfdoding om het leven komt. Wist je dat je deze voorstelling nu als film kunt zien bij Streamz? Je zag ze samen ook in Assisen.
 • Buse Kaplan volgde de vooropleiding theater bij De Nieuwe Spelers. Op haar Instagram zien we daarnaast dat ze ervaring heeft als model.
 • Ismaïl l’Hamiti zag je als Hamza in Lisa. Hij speelde daarnaast de rol van Younes in wtFock en die van Mo in Déjà-Vu.
 • Aimé Claeys zag je eerder als Thomas in de film Wij. In 2019 zag je hem in één van de best bekeken Netflix-series wereldwijd: De Twaalf. Aimé Claeys speelt in De Twaalf de rol van de Jonge Stefaan. Daarnaast kun je hem kennen uit Onder Vuur, en natuurlijk het tweede seizoen. En hij speelt één van de hoofdrollen in de nieuwe serie over De bende van Nijvel: 1985.
 • Kadèr Gürbüz * speelt sinds 2006 al de rol van Meester Karin Baert in Thuis. In 2011-2012 speelde ze dan juist in Familie. Ze was tevens in het eerste Salamander seizoen te zien. De eerste grote rol van Kadèr Gürbüz was die van Dudu in Chez Bompa Lawijt. Daarna konden we van haar genieten als Birgit Baukens in W817 en recent dus de film 8eraf. Maar vergeet ook niet dat ze te zien was in series als Jes, Chaussée d’AmourGent-West en het Nederlandse Morten.
 • R Kan Albay ken je uit 13 GebodenBad Trip, maar ook uit Dossier K. Daarnaast is hij ook veelvuldig in buitenlandse producties te zien.
 • Mesut Arslan is acteur, maar ook theatermaker. Ver is hij actief in dans en visuele kunsten; kortom een veelzijdig artistiek talent.
 • Ikram Aoulad zag je recent in Arcadia, De Kraak, LEEF en Black-out, maar je kent haar ook van Over Water en De Collega’s. Een actrice die ik persoonlijk erg graag zie spelen, omdat ze heel naturel overkomt.
 • Jasmin Galas is ook uit Gent afkomstig. Volgens mij debuteert de jonge actrice in Zonder Afspraak.
 • Serdi Faki Alici was eerder te zien in 13 Geboden.
 • Otto Jan Ham zagen we al eens in de serie Vermist, waarin hij toen zichzelf mocht spelen. Maar we kennen hem natuurlijk als presentator, bijvoorbeeld van Campus Cup 2022 en Viva La Feta. Dat hij geen uitdaging uit de weg gaat, zagen we in programma’s als Over De Oceaan en De tijd van ons leven. Daarnaast maakte hij de documentaire over Jonny Polonsky

Zonder Afspraak kijken

De serie Zonder Afspraak is vanaf dinsdag 26 december 2023 om 20.10 uur in de herhaling te kijken op VRT Canvas. De reeks staat daarnaast compleet op VRT MAX. Hier kun je ‘m bingewatchen. Wist je dat je VRT MAX ook uit Nederland (en andere landen dan België kunt kijken)? Zorg in dat geval voor een VPN Verbinding, die je op België zet.

Makers

Zonder afspraak is een productie van Willem Wallyn. Hij schreef eerder al mee aan scenario’s van andere Canvas-series zoals De 16 en Albatros. En je kent hem natuurlijk van de indrukwekkende film All Of Us en de Eén serie 1985. Maar nu maakt Willem Wallyn met zijn productiehuis W2 in samenwerking met Canvas dus deze nieuwe tv-serie. De regie wordt gedaan door Yaha Terryn, die samen met Nuran Karaca het scenario schreef.

Willem Wallyn

Willem Wallyn * vertelde bij aanvang van de opnames: “Toen Yahya Terryn (regie en scenario, red.) mij voor het eerst vertelde over ‘Zonder afspraak’, zei hij dat hij het gevoel had dat een comedyreeks met Turkse Vlamingen meer kon doen voor een tolerante, diverse samenleving dan om het even welke overheidscampagne. Dat was reden genoeg om al onze energie te steken in de realisatie van deze reeks. Vandaag staan we op de set. Zoals altijd klaar om de wereld te veranderen. Of er minstens eens goed mee te lachen.”

Dromen serieus nemen

Nu Zonder Afspraak op tv te kijken is, vertelt Willem Wallyn: “Ook al ben ik geen rasechte producer,  ik heb geen seconde getwijfeld: er was niet alleen een heerlijk scenario met fantastische personages, maar ik vind vooral dat we dromen altijd serieus moeten nemen. Of het nu die van Aziz, die van Yahya of die van ons allemaal zijn. Het was een fantastisch avontuur waar we met de hele Gentse gemeenschap onze schouders hebben onder gezet. Als een bende dromers, klaar om de wereld te veroveren, of er toch minstens eens goed mee te lachen.”

Eigenzinnige fictie

Bij Canvas kijken ze er in ieder geval naar uit. Lotte Vermeir, netmanager Eén en Canvas, vertelt. “Canvas staat garant voor eigenzinnige fictie. Internationaal én Vlaams. Denk maar aan de veelgeprezen en bekroonde series Albatros en Bevergem, Clinch of Fiskepark. Series met veel humor ook, want dat zit in het DNA van Canvas. Ook Zonder afspraak belooft zo’n reeks te worden, met een authentiek en relevant verhaal van deze tijd, gegrepen uit de leefwereld van de makers. Het productieteam en de cast zijn een combinatie van nieuw talent en bekende namen. Samen met de vele succesvolle fictieprojecten van Eén onderstreept deze nieuwe Canvas-productie de blijvende inspanningen van de VRT om te investeren in de meest uiteenlopende kwaliteitsfictie.” Andere nieuwe VRT series zijn De Club, Knokke Off, De Studio’s, Dertigers (met nieuwe groep) en Ferry De Serie.

Zonder Afspraak in bioscoop kijken

VRT Canvas serie Zonder Afspraak voor het goede doel kijken in de bioscoop. Heel wat castleden hebben een bijzondere band met Turkije en Syrië, die dit jaar getroffen werden door een verschrikkelijke aardbeving. Daarom organiseerden ze op woensdag 29 en donderdag 30 maart drie exclusieve avoant-premieres in samenwerking met Canvas en Kinepolis. De cast (Ali Can Ünal, Souad Boukhatem, Mesut Arslan, Buse Kaplan, Izzi Ismaïl L’hamiti, Farouk Jomâa Ben Ali, Tom Vermeir, Aimé Claeys, Ikram Aoulad) waren aanwezig op de voorstellingen ​ op woensdag 29 maart in Kinepolis Antwerpen en Kinepolis Hasselt en op donderdag 30 maart in Kinepolis Gent. De opbrengt ging integraal naar Syrië Turkije 12-12. ​ 

Foto: Canvas / Erick De Mildt.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 december 2023 /