Exen: cast en meer… Kijk serie op Prime Video, Streamz en VTM

De Vlaamse tv-serie Exen is wat mij betreft één van de aanraders van dit najaar. Ik heb ‘m meteen gebingewatcht. Op dit moment is-ie in België compleet te kijken via Streamz en in Nederland op Prime Video. Sinds 26 september is-ie ook wekelijks om 21.40 uur te kijken bij VTM. De Exen cast liegt er niet om met Bart Hollanders, Serine Ayari, Charlotte Timmers, Ella-June Henrard, Janne Desmet, Eva Binon, William Boeva, Sarah Vandeursen, Jeroen Van der Ven, Elise Schaap en Teun Luijkx.

Exen kijken op  Prime Video? Start nu 30 dagen gratis kijken op Prime Video. Dan kijk je eerst naar De Club en vanaf 1 oktober naar Exen.

Exen

Een ex: de vervelende angel binnen elke relatie. Sinds de onhandige bon-vivant Gilles Trio (Bart Hollanders) zijn vriendin Yasmine (Serine Ayari) heeft leren kennen, is hij heel wat rustiger geworden. ​ Hij heeft vaarwel gezegd aan zijn losbandige leventje en gaat binnen enkele maanden trouwen. Yasmine is ’the one’. Maar de aanloop naar het trouwfeest loopt niet helemaal zoals verwacht wanneer Gilles in de supermarkt zijn ex Inge (Eva Binon) tegen het lijf loopt. De twee waren zeven jaar samen en uit onwennigheid nodigt Gilles haar op slag uit voor zijn trouwfeest… ook al had hij met Yasmine afgesproken dat hun exen een no go waren op de gastenlijst. Gilles onhandigheidje zet een molen in gang waardoor de liefde tussen hem en Yasmine danig op de proef wordt gesteld. Komt het nog wel goed tussen de twee? 

Makers

Exen is een reeks van productiehuis Wilder Content waarin romantiek, drama en comedy hand in hand gaan. Pieter Van Hees (Chaussée d’Amour) nam de regie voor zijn rekening. Scenarist en showrunner is Bert Van Dael, die eerder ook werkte aan onder andere Clan, De Twaalf en Beau Séjour. 

Exen cast

De Exen cast telt tal van bekende Vlaamse acteurs en actrices. Maar we spotten ook de Nederlandse acteurs Elise Schaap en Teun Luijkx. De hoofdrollen worden gespeeld door  Bart Hollanders, Serine Ayari, Charlotte Timmers, Ella-June Henrard, Janne Desmet en Eva Binon. Verder zien we in de Exen cast William Boeva, Sarah Vandeursen, Elise Schaap, Teun Luijkx, Sachli Gholamalizad, Chris Lomme, Mungu Cornelis, Zouzou Ben Chikha, Jeroen Van der Ven en Viv Van Dingenen. 

Hieronder ontdek je meer over de personages uit Exen en de acteurs die hier gestalte aan geven. Je ontdekt dan meteen nog meer kijktips met de cast.

Bart Hollanders (Gilles)

Bart Hollanders speelt de rol van Gilles. Hij is een echte teddybeer en een graag geziene leerkracht L.O. op een lagere school. Hij is goedlachs en een echte levensgenieter. Ietwat onhandig en slordig maar zijn imperfecties maken hem eens zo charmant.

Gilles heeft één zwakke plek: vrouwen. Bij positieve aandacht van begeerlijke vrouwen, voelt hij zich geliefd, gewild en zwicht hij voor hun charmes. Sinds Gilles twee jaar samen is met Yasmine, is hij echter veel rustiger geworden. Zijn wilde jaren als rokkenjager zijn voorbij. Hij lijkt eindelijk tot rust te komen bij Yasmine en is een fijne pluspapa voor haar twee kinderen uit een vorige relatie. 

Acteur Bart Hollanders is op dit moment ook te zien in De twaalf seizoen 2. Maar je kent hem ook van Callboys, de geweldige film Dealer, De Bende van Jan de Lichte en bijvoorbeeld Yummy. Wat zo mooi is aan Bart Hollanders is dat hij echt heel diverse personages kan spelen. Kijk bijvoorbeeld naar dealer, daar is hij écht een totaal ander type dan in Exen. Daar kan ik echt van genieten.

Serine Ayari (Yasmine)

Serine Ayari zien we als Yasmine. Zij is een bevlogen maar wispelturige wetsdokter. Binnen haar job is Yasmine trefzekerder dan in haar privéleven. Op het werk kan ze immers uitgaan van wetenschappelijke feiten maar in het ‘echte’ leven, wanneer emoties een rol spelen, is ze plots minder zeker. Ze was 17 jaar samen met haar ex-man Marius en ze kregen samen een tweeling. 

Yasmine is dolverliefd op Gilles. Zijn onbezonnenheid en levenslust trekken haar enorm aan, want door haar vroege moederschap en lange relatie heeft ze dit soort leven lang moeten missen. Yasmine weet dat Gilles vroeger een varken is geweest maar kan dit plaatsen. Gaandeweg ontdekt ze echter dat ze haar verloofde toch niet voldoende kent wanneer hij bij anderen trekjes vertoont waarvan zij nog geen weet had. Via zijn exen hoopt ze meer over Gilles te weten te komen… al zorgt dat ook voor een pak jaloezie.

Serine Ayari is vooral bekend in Vlaanderen als comédienne. Maar als actrice mag ze wat mij betreft nog veel meer rollen krijg. Ze was in het laatste seizoen één van de gasten van Wim Lybaert in De Columbus. Maar je zag haar bijvoorbeeld ook in Kutjaar 2020, in Viva La Feta en Bake Off Vlaanderen Kerst. Als actrice zag je haar in De Luizenmoeder, waarin ze een tv-koppel vormde met Issam Dakka.

Charlotte Timmers (Flo)

Charlotte Timmers speelt Flo. Flo is een vrijgevochten event manager en losbollige spring-in-’t-veld. Haar vrienden noemen haar Flo Apero: work hard, play hard. Flo en Gilles waren elkaars eerste. Ze waren even verliefd maar het groeide uiteindelijk vooral uit tot een diepe vriendschap. De laatste tijd ziet Flo Gilles echter nooit meer. Tot hij haar hulp vraagt voor zijn huwelijksfeest, en Flo onbedoeld hun wedding planner wordt. 

Recent zag je Charlotte Timmers in de populaire Vlaamse film Zillion. Maar je kent haar ook van series als Beau SéjourFair Trade (eveneens op Prime Video) en De Bende van Jan de Lichte. En wat dacht je van Billie vs. Benjamin, waar een tweede seizoen van komt?

Eva Binon (Inge)

Eva Binon is de actrice, die het personage van Inge ijzersterk neerzet. De introverte Inge was zeven jaar samen met Gilles en kocht zelfs een huis met hem. Ze vertrouwt niet snel iemand, en staat kritisch tegenover nieuwe mensen in haar leven. Ze weet wat ze wil maar de weg ernaartoe gaat vaak traag. Daardoor voelt ze zich soms mislukt in het leven. Zeker in de liefde lukt het allemaal nog niet. Inge wilde heel graag kinderen met Gilles, maar die voelde zich er toen nog niet klaar voor en hij was geweldig ontrouw. Hun relatie heeft haar dan ook een knak gegeven. Inge heeft eigenlijk een tof lief nodig dat haar Gilles doet vergeten, maar haar enige gezelschap in huis is haar cavia, Cindy.

Eva Binon is wat mij betreft een actrice, die we veel te weinig zien. Ze speelde mama Katrien in Zie Mij Graag, maar je zag Eva Binon ook als Alix in Spitsbroers en niet te vergeten als Saskia Van Deun in Patrouille Linkeroever. Verder speelt ze mee in 22/3 Wij Waren daar en Influencers.

Ella June Henrard (Ruth)

We zien Ella June Henrard als kinesiste Ruth. Ze kan niet doen voor zichzelf wat ze wel voor anderen kan oplossen. Zo ziet ze zichzelf bijvoorbeeld als de eeuwige tweede, ook ten opzichte van haar beste vriendin Yasmine. Diezelfde beste vriendin, weet overigens niet dat Ruth iets heeft gehad met haar partner Gilles, een potentieel bommetje zeg maar. Ruth heeft alles over voor haar vrienden. Ze heeft mensenkennis, is opbeurend, onthoudt belangrijke data zoals verjaardagen en is altijd de eerste om te sms’en hoe het met iemand gesteld is. Maar als het over zichzelf gaat, heeft ze de neiging om alles kapot te relativeren. 

Ella June Henrard debuteerde in 2010 met de hoofdrol in Bo*van Hans Herbots en was aan de zijde van Rutger Hauer* te zien in Portable Life. Verder volgden rollen in onder andere De Vijfhoek*, Crème de la Crème* (aanrader), Generatie B*, Hemel op aarde* en Renesse*. Maar je zag haar bijvoorbeeld ook in Torpedo* en de Nederlandse film Costa. Recente kijktips met Ella June Henrard? Denk dan aan De Kraak (waarin ze samen te zien is met Joren Seldeslachts(, Swanenburg (waar een tweede seizoen van wordt gemaakt) en niet te vergeten Fair Trade en Dansaertvlamingen. Of wat dacht je van drie seizoenen Mijn Slechtste Beste Vriendin?

Janne Desmet (Clara)

Janne Desmet kruipt in de huid van schooldirectrice Clara. Ze is niet alleen de ex, maar ook directrice van de school waar Gilles werkt. Dit is een avontuurlijke, zelfzekere vrouw, die graag gezien is op en naast het werk. Clara is vrij van geest: ze heeft geen vaste relatie, wel veel losse contacten. Ze wil altijd het laatste woord hebben en niet afhankelijk zijn van mannen. Haar relatie met Gilles is er eentje van aantrekken en afstoten: Clara geniet ervan om Gilles uit te dagen. 

Janne Desmet is op dit moment ook te zien in het indrukwekkende De Club. Zij is wat mij betreft toch wel één van de actrices van dit moment. Zo kon je van haar genieten in Beau Séjour 2Deja VuDe Familie Claus en Albatros. Al blijft haar rol in Studio Tarara één van mijn favorieten. Verder is het wachten op J’aime la vie en Skunk.

Verder in de cast van Exen:

Natuurlijk zetten we ook de acteurs uit de Exen cast op een rijtje, die een bijrol spelen. Daar zitten namelijk ook tal van bekende namen bij:

Tv-serie Exen kijken

Wil je de tv-serie Exen kijken, dan kan dat op drie manieren:

  1. Via Streamz (daar is nu het complete seizoen te bingewatchen).
  2. Op VTM (iedere woensdagavond om 21.40 uur na Camping Coppen seizoen 3)
  3. Vanuit Nederland op Prime Video NL

Nederlandse liefhebbers van Vlaamse series, die nog geen Prime Video hebben, kan ik dit sowieso aanraden. Er staan echt zoveel geweldige reeksen op. Klik hier voor het overzicht.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 oktober 2023 /