Assisen seizoen 2 op Play4 – De insulinemoord met deze cast

Assisen seizoen 2 is vanaf dinsdag 20 februari wekelijks om 21.15 uur te kijken bij Play4. Gemist, dan kijk je de aflevering terug op GoPlay. De cast van Assisen: De insulinemoord liegt er niet om met onder andere Gene Bervoets, An Miller, Willem De Schryver, Inge Paulussen, Filip Peeters, Barbara Sarafian en Katelijne Verbeke.

Assisen: interactieve tv-serie Play4

In Assisen: de insulinemoord oordeelt de kijker opnieuw zes weken lang als volksjury mee over de schuld of onschuld van de beschuldigde Dirk Dejager. Tijdens de laatste aflevering wordt ook in dit nieuwe seizoen duidelijk of de kijker het al dan niet bij het rechte eind had in zijn oordeel. Het succes van het eerste seizoen van Assisen bewijst dat de Vlaamse kijkers massaal mee gespeurd en gestemd hebben.

Assisen kijken

Assisen seizoen 2 is vanaf dinsdag 20 februari wekelijks om 21.15 uur te kijken bij Play4. Gemist, dan kijk je de aflevering terug op GoPlay. Goed nieuws, dat kun je met een VPN Verbinding, die je op België zet ook in Nederland (of een ander land kijken). Je kunt op GoPlay ook nog steeds het complete eerste seizoen terugkijken. Lees daar meer over via: Assisen: cast, verhaal én meer over deze interactieve tv-serie.

Assisen 2: De insulinemoord

Wanneer de achttienjarige Luna Laeremans (Zita Windey) dood wordt aangetroffen in de stal van haar lievelingspaard geeft haar grootvader, ex-jumpingkampioen Dirk Dejager (Gene Bervoets *), toe dat hij zijn kleindochter om het leven bracht. Dejager, een diabetespatiënt, gebruikte naar eigen zeggen insuline om de depressieve Luna uit haar lijden te verlossen na een tragische val van haar paard. De ouders (gespeeld door Inge Paulussen * en Greg Timmermans *) van het meisje ontkennen echter dat hun dochter uit het leven wilde stappen. Zij beweren dat haar grootvader druk op haar uitoefende om als jumpingruiter de eer van de familie te verdedigen nadat zijn eigen carrière noodgedwongen beëindigd werd.

Toen Luna die droom niet meer kon waarmaken, lukte het Dirk niet zijn zware teleurstelling te verbergen. Dirk Dejager wordt beschuldigd van moord met voorbedachten rade, maar dat is buiten zijn advocaat Bregt Craps gerekend. Die haalt alles uit de kast om de jury ervan te overtuigen dat Dirk Dejager geen verbitterde moordenaar is, maar een liefdevolle grootvader. Voorzitter Karen Dengler geeft toe dat dit een zeer atypisch assisenproces is omdat de beschuldigde bij aanvang al schuld heeft bekend. Toch ligt er een grote verantwoordelijkheid bij de jury. Zij moeten beslissen of Dirk Dejager terecht het heft in eigen handen genomen heeft…

Cast Assisen 2: De insulinemoord

De cast van Assisen 2: De insulinemoord telt veel bekende gezichten, maar zeker ook aanstormende talenten. We hebben natuurlijk Gene Bervoets en Zita Windey, maar ook Inge Paulussen, Greg Timmermans, Maarten Ketels, Bert Haelvoet, Claude Musungayi, Nathan Naenen, Barbara Sarafian, Willem Deschryver, Gijs De Corte en Ayana Doucouré. En ook An Miller, Filip Peeters en Katelijne Verbeke zijn weer van de partij. Ook Joren Seldeslachts behoort tot de cast van Assisen seizoen 2 (De insulinemoord) hij is de reporter van dienst, die we ook veelvuldig in het interactieve deel zien. Maar daarover verder op in dit artikel meer.

Acteurs en actrices Assisen seizoen 2 ken je van…

Waar je deze acteurs en actrices uit de cast van Assisen seizoen 2 (De insulinemoord) verder van kunt kennen? We zetten ze op een rijtje, zoals je dat van VlaamsKijken kent.

Dirk Dejager (Gene Bervoets)

Met de personages van Dirk en Luna maken we iets uitgebreider kennis:

Dirkis ex-jumpingkampioen en trotse oprichter van stoeterij Het Jagershof. Na het overlijden van zijn vrouw trok hij in bij het gezin van zijn dochter Amber en schoonzoon Frederik, die het bedrijf van hem overnamen. Dirk legde zich fulltime toe op het trainen van zijn kleindochter Luna. Zijn grote droom was om van haar de grootste Belgische amazone te maken. Voor haar tiende verjaardag gaf hij haar het raspaard Apollo cadeau. Appolo is een pittige merrie die een uitzonderlijke band had met de jonge Luna. Dirk leidde Luna en Apollo op tot een gouden duo met een veelbelovende professionele toekomst. Een noodlottige val maakte een einde aan hun droom.

Na het ongeluk was het voor Dirk moeilijk om zijn teleurstelling te verbergen. Hij bleef de steun en toeverlaat van Luna. Hij begreep als enige hoe zwaar het haar viel niet meer te kunnen paardrijden. Toen zij steeds dieper wegzakte in een depressie en een doodswens uitsprak, was het Dirk die als enige naar haar luisterde. Wanneer de speurders na de dood van Luna bij Dirk uitkomen als hoofdverdachte geeft hij onmiddellijk toe zijn kleindochter uit haar lijden verlost te hebben. ​ 

Luna Laeremans (Zita Windey)

Lunagroeide op in het familiebedrijf van haar ouders: een paardenfokkerij op een prachtig domein middenin de natuur. Het Jagershof werd destijds opgericht door haar grootvader Dirk, die zijn carrière als jumpingkampioen noodgedwongen moest beëindigen na een tragisch ongeluk waarbij zijn vrouw om het leven kwam. Toen Dirk bij zijn kleindochter Luna hetzelfde vuur en talent ontdekte als bij zichzelf projecteerde hij al zijn dromen en verwachtingen op haar. De ambitieuze Luna liet zich met alle plezier door haar grootvader trainen.

Dirk en Luna waren twee handen op één buik. Luna wilde maar al te graag de eer van haar familie verdedigen. Ze won alles wat er te winnen viel op junior toernooien. Dat deed ze samen met haar lievelingspaard Apollo, dé trots van Het Jagershof. Luna begon een relatie met Axel Liveyns, een veelbelovende jumpingruiter. Ze leerde hem als jong meisje al kennen op de toernooien. Zijn moeder Florence is een klant van de ouders van Luna. Hun toekomst samen was veelbelovend, tot het noodlot toesloeg en Luna verlamd geraakte na een val van haar paard tijdens een training voor het Belgisch jumpingkampioenschap. Luna belandde in een rolstoel en moest haar droom om amazone te worden voorgoed opbergen. Een situatie die ze onmogelijk kon aanvaarden. 

Interactief tv-concept

Assisen seizoen 2 is weer een interactief tv-concept. In dit tweede seizoen gaan de makers nog een stapje verder en leggen we de kijker een moreel dilemma voor: is iemand schuldig wanneer hij een geliefde wil verlossen van ondraaglijk psychisch lijden?

Jonas Pintens aka Joren Seldeslachts

Het publiek krijgt bij hun oordeel hulp van het crossmediale personage Jonas Pintens (gespeeld door Joren Seldeslachts *), die elke dag aanwezig zal zijn in de rechtszaal om het proces te volgen. Jonas is de bezieler van de website Open Uw Ogen. Hij is een vereenzaamde dertiger, die alleen in een schrale studio woont en zijn dagen vult met het volgen van processen. Jonas werd ooit onterecht een jaar in voorhechtenis opgesloten. Na zijn vrijlating had hij grote moeite om zich terug te integreren in de maatschappij. Want ‘eens bezoedeld, altijd bezoedeld’.

Open Uw Ogen

Jonas was gebrandmerkt door vooroordelen. Hij kreeg geen kansen meer op de arbeidsmarkt en werd een sociale paria. Sindsdien wijdt hij zijn tijd aan het onderuithalen van het juridische apparaat. De kijker volgt de zaak ook door zijn ogen. Wie wil kan extra informatie van zijn hand raadplegen op zijn website ​Open Uw Ogen en zijn facebookpagina. Jonas volgt het proces op de voet en is niet bang om via zijn kanalen extra, meer gekleurde informatie (al dan niet legaal verkregen) en zijn eigen theorieën de wereld in te sturen, in een poging de jury te beïnv­loeden.

Assisen seizoen 2

Ontdek meer over de afleveringen van Assisen seizoen 2:

  • 2: Op het assisenproces over de insulinemoord komen de familieleden van ex-jumpingkampioen Dirk Dejager getuigen over zijn aandeel in de dood van zijn kleindochter Luna Laeremans. 
  • 3: In de rechtbank worden de politie-inspecteurs, de wetsdokter en de onderzoeksrechter ondervraagd over de details van de moord op de achttienjarige Luna Laeremans. 
  • 4: Op het assisenproces over de moord op amazone Luna Laeremans wordt haar vriend Axel Liveyns verhoord. Ook de psychiaters die de beschuldigde onderzochten komen hun bevindingen delen. 
  • 5: In de rechtszaak tegen ex-jumpingkampioen Dirk Dejager is de jury getuige van de emotionele getuigenissen van de beste vrienden van het slachtoffer Luna Laeremans. 
  • 6: Procureur Anna Senden en strafpleiter Bregt Craps doen hun best om de jury met hun krachtige eindpleidooien te overtuigen om de juiste beslissing te nemen over het lot van beschuldigde Dirk Dejager. 
  • 7: Heeft de volksjury Dirk Dejager schuldig of onschuldig verklaard aan de moord op zijn kleindochter? Vandaag komen we het arrest te weten in de assisenzaak rond de insulinemoord. 
  • 8: Wat is er echt gebeurd in de vroege ochtend van 9 juli 2022, toen Luna Laeremans dood werd aangetroffen in de stal van haar lievelingspaard? De waarheid komt aan het licht. 

Foto’s Play4

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 februari 2024 /