Telefilm Casting Call: cast met Vlaamse acteurs

De Nederlandse telefilm Casting Call van regisseur Sharif Abd el Mawla telt in de cast tal van Vlaams acteurs, zoals Nabil Mallat, Ella-June Henrard, Nora Dari en Isabelle Van Hecke. Deze film is donderdag 29 februari om 20.25 uur op NPO3 te kijken. Lees hier alles over het verhaal en de cast van Casting Call.

Casting Call

Amir (Ahmed Bouyaghroumni) koestert een ambitieuze droom: hij wil succesvol acteur worden. Ondanks zijn talent blijft hij onopgemerkt, vooral omdat zijn gezicht consequent wordt geblurd bij de enige rollen die hij krijgt in de tv-show Meld Misdaad. Gefrustreerd neemt hij ontslag en meldt zich bij een grote, internationale auditie in Brussel. Daar, in zijn zoektocht naar erkenning, wordt Amir door zijn ongeduld echter geconfronteerd met de onderwereld. Een wereld die hij tot dan toe alleen kende uit de stereotiepe rollen die hij eerder vertolkte. Dit staat zijn pad naar roem en succes duidelijk in de weg.

Cast Casting Call

De cast van telefilm Casting Call telt tal van bekende en onbekende namen. Waarom ik deze telefilm zo interessant vind? Nou, het mag dan een Nederlandse telefilm zijn; er behoren de nodige Vlaamse acteurs tot de Casting Call cast. Denk aan Nabil Mallat, Ella-June Henrard, Nora Dari en Isabelle Van Hecke. De hoofdrol wordt gespeeld door de Nederlander Ahmed Bouyaghroumni, maar we zien bijvoorbeeld ook Sinem Kavus, Issaka Sawadogo, Ciraj Amalal, Maas Bronckhuyzen, Mostafa Benkerroum, Omar Ahaddaf, Yassine Chigri, Ismael El Tarhabi, Mirakel van de Ruit en Céline De Waele.

Vlaamse acteurs in Casting Call

Waar je de Vlaamse acteurs uit de cast van Casting Call van kent? We zetten ze op een rijtje:

 • Nabil Mallat * zag je in Nederland nog te zien in de tv-serie Het gouden uur. Nabil Mallat is zo’n Vlaamse acteur waar je (internationaal) echt niet omheen kan. Je zag hem als Osman Azizi in Netflix-serie Into the Night. En hij speelde de hoofdrol in de gave film Cool Abdoul (die ook op Netflix staat). Verder speelde hij bijvoorbeeld ook een belangrijke rol in de Nederlandse serie Keizersvrouwen. Of denk bijvoorbeeld aan de film Rafaël. Als Sami kwam hij nog voorbij in Fair Trade seizoen 2. Recent speelde hij Samir in Déjà Vu – Alles is Voorbestemd.
 • Ella-June Henrard * zag je recent op de Nederlandse tv in Swanenburg. Ook in Vlaamse series als ExenDansaertvlamingenFair Trade en Mijn Slechtste Beste Vriendin was ze de afgelopen tijd te zien. Stuk voor stuk aanraders. Als je die artikelen leest, ontdek je niet alleen meer over de series (en waar je ze kunt kijken in Nederland) maar ook over actrice Ella June Henrard.
 • Nora Dari speelde al in de Nederlandse film Leeuwin. Maar je kent haar bijvoorbeeld ook als Alliyah uit de film FOMO. Deze actrice is bij het grote publiek bekend geworden als Yasmina uit wtFOCK. Verder speelde ze onder andere in Panna, de Nederlandse web-serie Koeriers, De Verraders België en Ghost Tropic. Daarnaast was ze deelneemster aan de Vlaamse De Verraders.
 • Isabelle Van Hecke is op dit moment te zien in de film Holy Rosita. Maar velen onder de VlaamsKijkers lezers zijn vooral benieuwd naar het tweede seizoen van Nonkels, waarin ze Carine speelt. Net als Ella-June Henrard kun je haar ook kennen uit Mijn Slechtste Beste Vriendin, maar denk ook aan ShaqA Plus Jamais en De Anderhalve Meter Show en Albatros.
 • Mostafa Benkerroum zag je in twee afleveringen van GR5.  In het eerste seizoen van Hoodie was hij te zien als Nabil. Maar hij speelde bijvoorbeeld ook mee in Familie, Thuis en De hel van Tanger. Recent zag je hem als chirurg nog in Arcadia.
 • Celine De Waele zien we als casting director; wist je dat dat ook haar werk is.

Cast ken je van…

Waar je de andere acteurs uit Casting Call van kent? We zetten het op een rijtje:

 • Ahmed Bouyaghroumni zag je als Yassine in El Houb. In Komtgoed en Mocro Maffia nam hij de rol van Havik voor zijn rekening. Als Bolle speelde hij in Sihame.
 • Sinem Kavus behoorde recent tot de cast van Sleepers seizoen 2; zij neemt de rol van Maryam Hassouni over. Sinem Kavus is geen onbekende meer. Ze heeft de afgelopen tijd tal van mooie rollen voor haar rekening genomen. Zo ken je haar van Mocro Maffia (als Meltem), maar denk ook aan Happy Ending en Hoogvliegers.
 • Steef Cuijpers werkt aan Buenas Chicas. Maar je kent hem van bijvoorbeeld Ferry De Serie (waarin hij Arie Tack speelt). Steef Cuijpers * zag je verder in Cool Abdoul. Maar denk ook aan JosAdem in, Adem uit, Onze Straat en Good Bad Girl.
 • Issaka Sawadogo is een acteur die geboren is in Burkina Faso. Hij speelde onder andere in Sentinelles, maar ook in Coul Abdoul en Cheyenne & Lola.
 • Ciraj Amalal zagen we Oogappels opgroeien. Maar je zag hem recent ook in Shotgun. Daarnaast speelt Ciraj Amalal ook in de serie H3L.
 • Maas Bronkhuyzen debuteerde in Bellicher, maar was ook te zien in fims als Dolfje Weerwolfje, Oorlogsgeheimen en Spijt! Hij zit net als Ciraj Amalal in Oogappels.
 • Omar Ahaddaf was te zien in de telefilm Triq Salama. Hij is te zien in De Tatta’s 2. Maar we kennen hem ook uit Mocro maffia, Zina en Het Gouden Uur.
 • Yassine Chigri zag je recent ook in de telefilm Happy Palace. En verder in Bestseller BoySihameForever Rich en Meskina.
 • Ismael El Tarhabi speelt Selim in Mocro Maffia. Maar je zag hem bijvoorbeeld ook in Borgman, Wolf en Doodslag.
 • Mirakel van de Ruit was in 2022 te zien in Flikken Rotterdam als Koshi Muchumba.

Sharif Abd el Mawla

Waar je regisseur Sharif Abd el Mawla van kent? Nou hij maakte ook de kortfilms I Don’t Know Where tot Start, Jetski en 7 Marokkanen en Jos. En hij regisseerde daarnaast een aantal afleveringen van Bestseller Boy. Verder was hij achter de schermen verder betrokken bij S1ngle, New Kids Turbo en Levenslied.

Telefilm Casting Call gemist?

Telefilm Casting Call is te kijken op donderdag 29 februari om 20.25 uur bij VPRO op NPO3. Heb je ‘m gemist? Geen probleem. Je kunt de telefilm terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Wil je vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding. Zet die eerst op Nederland, voordat je naar NPO Start gaat. 

Telefilm 2024

Casting Call is één van de telefilms die je de aankomende tijd bij de NPO kunt kijken. In het telefilm 2024 overzicht zien we verder: 

De telefilms zijn allemaal om 20.25 uur op NPO3 te zien.

Foto’s Stills uit telefilm Casting Call

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 februari 2024 /