Ontdek alles over Hacked (cast): serie van Streamz en GoPlay

Ken je de serie Hacked van Streamz en GoPlay al? Je kunt ‘m nu – vanaf 25 mei – op GoPlay kijken. In dit artikel ontdek je alles over de jongerenreeks Hacked. Natuurlijk maak je daarnaast kennis met de Hacked cast! En we vertellen je meer over de prijzen die deze Vlaamse jongeren serie in de wacht heeft gesleept.

Hacked

In 10 afleveringen van 14 minuten volgt de serie Hacked drie vrienden: Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha Van der Werf) en Adanne (Helena Tengan). Ze delen alles met elkaar maar lijken toch meer vertrouwen te hebben in hun smartphone, de drager van al hun persoonlijke informatie, dan in hun vriendschap. Wanneer ze tot de ontdekking komen dat hun telefoons gehackt zijn, lijkt niets meer zeker. Ze willen er alles aan doen om hun geheimen niet aan de grote klok te hangen, maar met een hacker op de loer, die hen uitdagende opdrachten stuurt in ruil voor hun privacy, worden de drie vrienden geconfronteerd met hun duisterste angsten en geheimen.

Niet jouw ding? Ontdek dan meer kijktips op Guidinc, waar het aanbod van diverse streamingdiensten is samen gebracht.

Cast Hacked

De Hacked cast kent dus nieuwe namen. Alicia Andries, Mischa Van der Werf en Helena Tengan spelen de hoofdrollen. Voor Mischa Van der Werf en Helena Tengan is dit hun debuut. Alicia Andries had eerder een gastrol in de film Home van Fien Troch. Ook Ayana Doucouré zien we in de cast van Hacked; zij speelt mede-leerlinge Evelyn. Dit is ook voor deze actrice haar debuut, maar daar blijft het niet bij… Ayana Doucouré behoort namelijk tot de cast van de nieuwe Vlaamse horrorfilm FOMO.

Laura Van Haecke

De regie van Hacked is in handen van Laura Van Haecke, die het scenario samen met Una Kreso schreef. Van Haeckes derde kortfilm Howling werd bekroond als Best Internationale Kortfilm op het Palm Springs International Shortfest en won hier ook de prijs voor beste kortfilm en de publieksprijs op het jeugdfilmfestival JEF.

Prijzen voor Hacked

En ook met Hacked is Laura Van Haecke in de prijzen gevallen. De reeks won op dinsdag 24 mei de prijs van Best International Drama op SeriesFest in Austin. Hacked viel eerder dit jaar ook al in de prijzen in de categorie Best Short Form Series tijdens het internationale seriesfestival Canneséries en werd gekozen uit een selectie van 10 series uit de hele wereld 

Hacked op GoPlay kijken

Hacked kon je eerst op Streamz kijken, maar vanaf woensdag 25 mei staat-ie ook op GoPlay. Dat is net de andere weg die de serie Panna heeft afgelegd. Die zag je namelijk eerst op GoPlay én kun je nu op Streamz zien. Wil je vanuit Nederland kijken naar GoPlay, dan is dit in de meeste gevallen – door de rechten – alleen mogelijk als je een VPN Verbinding gebruikt die je op België zet. Ik gebruik hiervoor zelf VPN Nederland.

Dingie

Anthony Van Biervliet en Ruben Vandenborre van productiehuis Dingie produceerden de serie voor Streamz en GoPlay. Dingie ken je bijvoorbeeld van de Familie Claus-films op Netflix. DutchFilmWorks staat in voor de internationale verkoop van de serie. De reeks is gemaakt met de steun van het Innovatielab van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle, Screen Brussels en Sabam.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

18 maart 2022 /