Het Geheugenspel op Netflix kijken met deze cast

De Vlaams-Nederlandse film Het Geheugenspel is vanaf vandaag – woensdag 16 augustus 2023 – op Netflix te kijken. Regisseursduo Jan Verheyen en Lien Willaert hebben de bestseller The Memory Game van Nicci French* verfilmd. Ontdek hier alles over het verhaal en cast Het Geheugenspel.

Het Geheugenspel: Netflix

Op het landgoed van de familie Deridder wordt het lijk gevonden van Nathalie; de destijds pas 16-jarige dochter die 25 jaar geleden verdween. De lugubere vondst maakt een einde aan jarenlange onzekerheid, maar brengt ook een lang verborgen misdaad aan het licht. Wanneer familiegeheimen worden opgerakeld, wordt het heden overschaduwd door het verleden en zal niets meer hetzelfde zijn.

Boekverfilming Het Geheugenspel kijken

Wil je de boekverfilming Het Geheugenspel kijken, dan kan dit nu op Netflix. Er is geen dvd beschikbaar. Wel is er een filmeditie van het boek*. Ontdek hieronder meer over de cast en makers van Het Geheugenspel.

Cast Het Geheugenspel

De hoofdrollen in Het Geheugenspel worden gespeeld door Anna Drijver en Maarten Heijmans. Verder in de Het Geheugenspel cast bekende acteurs en actrices als Louis Talpe, Gert Winckelmans, Vic de Wachter, Gilda de Bal, Martijn Hillenius, Meral Polat, Lynn van Royen, Peter Thyssen en Marilou Mermans. Maar we zien ook aanstormend talent in de cast van Het Geheugenspel, zoals Ella Van Remortel, Willem Herbots, Zion Luts, Helder Onkelinx en Maïmouna Badjie.

Acteurs en actrices ken je van…

Nieuwsgierig naar waar je de acteurs en actrices uit de cast van Het Geheugenspel van kent? We zetten het voor je op een rijtje:

Anna Drijver over Het Geheugenspel

Anna Drijver* vertelde voor aanvang van de draaiperiode van Het Geheugenspel dat ze er ontzettend veel zin in had. “Dit genre, een stevige whodunnit, vind ik zelf heerlijk en met Nicci French als basis weet je dat het plot lekker ingewikkeld en gelaagd in elkaar steekt. Je blijft meepuzzelen als kijker. Voor mijn personage Eva is het ook een heftige puzzel: wat is er echt gebeurd met haar jeugdvriendin? Wat heeft ze echt gezien?”

Film van Nicci French boek

De psychologische thriller Het Geheugenspel is gebaseerd op het boek The Memory Game waarvan in Vlaanderen en Nederland meer dan 350.000 exemplaren zijn verkocht. Het Britse schrijversduo* is in haar genre ongekend populair. Zij schreven inmiddels meer dan 25 thrillers die stuk voor stuk terechtkwamen in onze bestsellerlijsten.  Wat uniek is, is dat er nog nooit eerder een bioscoopverfilming gemaakt is van één van hun boeken.

Makers Het Geheugenspel

Het Geheugenspel wordt geproduceerd door NL Film en EndemolShine Scripted in co-productie met Banijay Belgium en Interstellar Pictures. Kinepolis Film Distribution (KFD) en Dutch FilmWorks (DFW) nemen de distributie in respectievelijk Vlaanderen en Nederland op zich. Scenario en regie zijn in handen van regisseur Jan Verheyen (Het Vonnis, Het Tweede Gelaat) en zijn vrouw Lien Willaert (Red Sandra, Bittersweet Sixteen). De film wordt gerealiseerd met steun van Netflix, Kinepolis Film Distribution, Dutch FilmWorks, de Belgische Tax Shelter maatregel, Stichting Abraham Tuschinski Fonds en The Netherlands Film Production Incentive.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 augustus 2023 /